Előrehozott öregségi nyugdíj


monalisa1 # 2008.12.21. 14:45

Lyonee!

Köszönöm a magyarázotot.

sztaro # 2008.12.21. 14:58

Kedves Veci!

Nagyon köszönöm a megnyugtató szavakat. Remélem, hogy még Lyonee is tud majd valamit hozzátenni ehhez. :)
Egyébként édesanyám is felhívta a nyugdíjintézetet, de ott nem is hallottak erről a pénteken meghozott döntésről. Azért a lelkükre kötöttem, hogy hétfőn menjenek be, és válasz nélkül ne hagyják lerázni magukat.

Köszönettel:

Sztaro

Hegyi Barnabás # 2008.12.21. 15:03

T.Fórumozók!

Meg szeretném kérdezni, hogy az alábbi idézet a 2009-es szabályok szerint is érvényben van-e.

"3) Az előrehozott öregségi nyugdíjra és a csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíjra jogosultság szempontjából szolgálati időként kell figyelembe venni a rokkantsági, illetőleg a baleseti rokkantsági nyugdíj folyósításának időtartamát. "

Válaszukat előre is nagyon köszönöm.

Tisztelettel
Hegyi Barna

Lyonee # 2008.12.21. 16:35

Kedves sztaro!
Neked is ajánlom, hogy olvass vissza néhány hónapot!
Hogy 2009-ben 59 évesen mehetnek e.h.nyugdíjba a nők, már a 2006 decemberében hozott tv. megállapította, a 2007-es pedig a büntető %-okat. Úgyhogy nincs semmi új, csak annyi, hogy a korengedményes nyugdíjazás lehetőségét még 1 évvel meghosszabították. Ez inkább kedvező döntés néhány ember számára. Mivel ehhez is annyi szolgálati idő kell, mint az előrehozott ny.-hoz, igazán csak következmény, hogy szigorodnak a 2009-as korengedményes ny. feltételei. De ez szerintem nagyon kevés embert fog érinteni.
Veci megválaszolta a lényeget, de azért olvasd el 18-án mirrornak írt válaszaimat, részletesen leírtam mindent. Ha valamit nem értesz, kérdezz nyugodtan.
A monalisával folytatott eszmecserét hagyd ki, mert inkább megzavar. A különböző portálokon is elég félreérthetően jelent meg a szerdai bejelentés.

lenolaj1 # 2008.12.22. 09:54

Kedves Lyonee!
Nagyon köszönöm a véleményedet az előrehozott nyugdíjról.
Igen, valami ilyesmit remélek én is:
Szerintem az előrehozott ny. feltételrendszere nem fog 2–3 éven belül változni. Reménykedjünk, hogy ennél rosszabb már nem jöhet.
S bár én sem gondolom, hogy látnok lennél :), de ahogy írod is, figyelemmel kíséred a törvényhozás ezzel kapcsolatos témáit és a médiát - jobban mint én.

Gondolom, mindannyiunk nevében írhatom, hogy hálásak vagyunk a segítségedért, és kérjük, hogy a jövőben is tartsd meg jó szokásodat!
Kellemes ünnepeket kívánok!
lenolaj1

hubati # 2009.01.06. 10:38

Kedves Lyonee!
A férjem e hó 20.-án tölti be a 60. életévét.2 személyes Kft tulajdonos(Jelenleg elég sz...úl megy a kiss cégünk.Gondolkodunk hogy Neki is el kéne mennie nyugdíba (40év szolg.idő már megvan).
Kérdésünk hogy érdemes-e és mellette még amig tudjuk vinni a céget ,milyen előnyökkel jár (járulékfizetést és adót,stb.-t illetőleg).Jelenleg nettó 96ezer Ft-tal van bejelentve.Ezen az összeggel lehetne -e tovább vinni a vállalkozást, amig nem megyünk tönkre persze.
Köszönöm válaszát régi olvasója
Hubati

juju # 2009.01.06. 17:00

Tisztelt Lyonne
Részállásomat (félmunkaidős) az önkormányzat megszüntette. Határozatlan idejű kinevezett közalkalmazotti státuszom volt. Nyolc éves munkaviszonyom volt óvodapszichológusként.
Vezetőm hajlandó megadni 3 havi átlagbérnek megfelelő végkielégítést. Azonban az „osztályfőnök.hu” jogi tanácsadóban (április óta megszűnt a tanácsadás) azt olvastam, hogy
plusz 4 havi végkielégítés is jár az alábbiakban idézett paragrafus szerint, mert jelenleg 56 éves vagyok, 1952-es születésű.
(7) A végkielégítés a (6) bekezdésben meghatározott mértéke négyhavi átlagkereset összegével emelkedik, ha a közalkalmazott közalkalmazotti jogviszonya az öregségi nyugdíjra [37/B. § (1) bekezdés a) pont] vagy a korkedvezményes öregségi nyugdíjra való jogosultság megszerzését megelőző öt éven belül szűnik meg."
Megmutattam a főnökömnek, mire az azt mondta, hogy nem jár, mert már az korkedvezményes öregségi nyugdíj megszűnt. ?? Ezt először hallom, mert eddig úgy tudtam hogy 59 évesen korkedvezményes nyugdíjba mehetek?????
LEHET, hogy összekeverem a korengedményes és a korkedvezményes nyugdíj fogalmait???
elnézést, hogy zavarom, de szeretnék ebben biztos lenni.
Nagyon köszönöm a válaszát és Boldog Új Évet Kívánok! Judit

Lyonee # 2009.01.06. 18:41

Kedves juju!
Lehet, hogy még az előrehozott nyugdíj fogalmát is kevered?
Régebben írtad, hogy van 8 éved, amire esetleg korkedvezményt kaphatnál. Utána jártál-e ennek?
Feltételezve, hogy nem vagy jogosult a 2 év korkedvezményre, az öregségi nyugdíjkorhatárod 62 év. Előrehozott nyugdíjba mehetsz 59 évesen. Korengedményes nyugdíjba mehetsz akár most is, ha a munkáltatod vállalja, hogy 59 éves korodig finanszírozza a nyugdíjadat.
Csak akkor kaphatsz emelt összegű végkielégítést, ha a közalkalmazotti jogviszonyod megszűnéséig betöltöd az 57. évedet. A felmentési idő jogszerzőnek számít. A felmentési időd 8 hónap (30 év közalkalmazotti jogviszony esetén), minden korábbi közalkalmazotti jogviszonyod összeadódik, nem kell, hogy folytonos legyen.

Ha megkaptad a 2 év korkedvezményt, akkor a te öregségi nyugdíjkorhatárod is 2 évvel előrejön, vagyis 60 év, az előrehozott nyugdíjra pedig már 55 évesen jogosultságot szereztél, ezt a jogot pedig 2009-ben is érvényesítheted. Ebben az esetben mindenképpen megjár az emelt összegű végkielégítés, mert betöltötted az 55. évedet.

A főnőköd pedig ne írja át a jogszabályokat!

juju # 2009.01.06. 20:28

ohh kedves Lyonee!
Hát emlékszel rám?
keverek én már mindent, nem egyszerű ez nekem
Tehát a nyolc évem nincs meg olyan munkakörben ami kedvezményre jogosítana.
A félállásom pedig 2000-től 2008-ig tartott= 8 év.
ezen kívül van egy külön közalkalmazotti kinevezett határozatlan idejű főállásom ami nem szünt meg.
Tehát gondolom a kettőt nem adódhat össze.
A lemondási bérről pedig szó volt 3 hónapot mondott a főnököm, de ha annak a felét le kell dolgoznom akkor nem tudom ellátni a másik állásomat, tehát én lemondtam arról a bérről és a főnököm lemond arról, hogy másfél hónapot dolgozzak.
Ez korrekt így?
akkor ha jól értem nem jár plusz végkielégítés.
AZONBAN fontos lenne még tudnom, hogy a főállásomban a 30 év közalkalmazottihoz egy fél év hiányzik.
1998 év február 28-ig volt jogviszonyom egy gyermekotthonban, munkaviszonyom
közös megegyezéssel megszünt, mert összevitatkoztunk a fönökömmel....de akkor már táppénzben voltam 1998 február 27-től-09.30-ig.
Ez az időszak munkaviszonynak számít és közalkalmazottinak??? utána szintén közalkalmazottként dolgoztam iskolában.
nagyon köszönöm, egyébként a főnőkőm mindent tud :)hahahahaha üdvözlettel judit

fordulat # 2009.01.07. 07:21

Kedves Lyonne !
Egyszer már jártam itt.Azóta ujabb helyzet van.
K é r d é s :

  • Apám 1953.o7.o7.napján született.Jelenleg is dolgozik.
  • Elismertettük korkedvezményre jogositó idejét - igy 2 év korkedvezményre jogosult.
  • múlt és végéig 37 év 134 nap biztositási idővel rendelkezik.

Mond meg nekem lécci,szerinted melyik az az időpont,amikor is legkorábban nyugdijba vonulhat,csökkentés nélküli összeggel.

Azt irja a határozat: " a korkedvezményre -2010.dec.31-ig- a 2006.december 31-én hatályos rendelkezés szerinti muinkakörök jogositanak"- ez azt jelenti,hogy csak 2010.december 31-ig lehet érvényesiteni,igénybevenni a korkedvezményt vagy azt jelenti,hogy eddig az időpontig lehet egyáltalán bizonyos munkakörökben korkedvezményt szerezni ???

Előre is köszönöm,ha válaszolsz.!!!!!!!!!!

hubati # 2009.01.07. 09:15

Tisztelt Lyonne!
Gondolom a kérdésem már meghaladta az Ön idejét és nem egészen ebben a témában otthonos, de kérem tanácsát hogy melyik részen tegyem fel a tegnapelőtti kérdésemet köszönettel.
Egyébként előtte kerestem a keresőben de nem találtem ebben a témában oldalt.
Tisztelettel Hné

lenolaj1 # 2009.01.07. 09:48

Kedves Lyonee!
Egy ONYF által kiadott tájékoztatót olvasok, mely az öregségi nyugdíj összegének kiszámítási módját mutatja. Ebben azt látom, hogy a 40 év szolgálati időn túl évenként + 2%-kal emelkedik a kiszámított nyugdíj mértéke.
Ez igaz az előrehozott nyugdíj számításnál is? Vagyis ha valaki nem egyszerű mezei öregségi, hanem ELŐREHOZOTT öregségi nyugdíjba megy, ugyan úgy vonatkozik rá ez a 40 év feletti évenkénti + 2%?
Köszi a válaszod
l1

lenolaj1 # 2009.01.07. 09:52

:) szegény Lyonee-ra rázúdítjuk a kérdéseinket, de hát mit tehet a tudatlan mezítlábas dolgozó?! :)
Nekem egyébként más is válaszolhat - ha tudja a választ, neki is megköszönöm :)
l1

jkata # 2009.01.07. 14:16

Kedves Lyonne!
Bizony elég kérdést zúdítunk Rád, de válaszaiddal kivívtad mindannyiunk bizalmát, s ez jól érzékelhető a kérdések mennyiségéből!! Most én is szeretném szaporítani eggyel: A férjem 2004 óta a megállapított 50%-os egészségkárosodása ellenére egyetlen napot sem bírt dolgozni. A munkaviszonya 36 év és valamennyi nap munkaidővel fejeződött be. Azóta rendszeres szociális járadékot kap. Kérdésem: A 2004 óta eltelt évekből beszámít-e majd valamennyi a munkában töltött éveihez, ha 2011-ben, 60 éves korában szeretne előrehozott öregségi nyugdíjba menni? Vagy a néhány hiányzó nap miatt nem lesz majd jogosult a csökkentett összegű előrehozott nyugdíjra sem??
Várom és köszönöm a válaszod!

Lyonee # 2009.01.07. 19:03

Kedves fordulat!
"A jelenlegi kormányrendeleti szabályozás törvényi szintre emelésén túl a szabályozás kiegészült azzal, hogy 2010. december 31-éig a Kormány a 2006. december 31-én hatályos munkaköri jegyzéket alkalmazza. A jelenlegi munkaköri jegyzék helyett az ártalmak törvényi szintű szabályozásáról - 2011. január 1-jétől - külön törvény rendelkezik. "
Hogy abban mi lesz...?
Előrehozott nyugdíjba mehet édesapja 58 évesen a korkedvezmény miatt, csökkentés nélkül, ha a 40 év szolgálati ideje meglesz, kb. 2011 szept. 1-től. Ha a 37 év 134 napba nincs beszámítva a +2 év a korkedvezmény miatt, akkor 2011 aug. végére 42 év lesz a szolgálati ideje. Igaz, hogy július 7-től már nyugdíjba mehetne, de nem lenne meg a kerek 42 éve.
58 éves kora előtt nem mehet nyugdíjba, csak ha a munkáltató korengedményes nyugdíjat finanszírozna neki az 58. szülinapjáig. Ez teljes lesz, ha a nyugdíjbavonulásnál meglesz a 40 év; csökkentett, ha nincs meg. Akkor lenne érdemes ezzel élni (persze, ha a munkáltató belemegy), ha az új tv. nem tenné lehetővé 2011-ben a korkedvezményt, tehát még 2010-ben kell megállapodni a munkáltatóval, kb. 7 havi nyugdíjat kellene finanszíroznia. De bízzunk abban, hogy az édesapja munkaköre is belekerül az egészségre ártalmas munkakörök közé. Én még nem hallottam az új szabályozás megjelenéséről, de attól még megjelenhetett.

Lyonee # 2009.01.07. 19:19

Kedves lenolaj1!
Persze, hogy vonatkozik, és mivel 2012-ben el tudsz menni előrehozott nyugdíjba, még büntetést sem vonnak le a kiszámított összegből. Bezzeg 2013-ban!

Lyonee # 2009.01.07. 19:48

Kedves juju!
Mivel nem tudnál eleget tenni a munkavégzésnek, szvsz elég korrektül jártak el, de azért teljes mértékben is felmenthettek volna a munkavégzés alól.
Mivel ez már közös megegyezés, ezért végkielégítés a kjt. alapján nem jár, de meggyezhettek ebben is.
Szerintem a gyermekotthonban közalkalmazotti jogviszonyban dolgozhattál. Valószínűleg 1989-ben még csak állami gyermekotthonok voltak. Vedd elő a régi szerződést, biztos találsz valami infót. A táppénz ideje is beleszámít a közalkalmazotti jogviszonyba. A jubileumi jutalomnál csak k. jogviszonyok vehetők figyelembe és nincsenek olyan kikötések, hogy táppénz, stb. Persze tényleges közalkalmazotti jogviszony, ez kevesebb is lehet, mint a besorolásnál figyelembe vehető időtartam.
A korábbi levelezésünknél melyik jubileumi jutalomról volt szó?

Lyonee # 2009.01.07. 21:09

Kedves jkata!
A rendszeres szociális járadék folyósításának ideje nem számít szolgálati időnek, ezért valóban még csökkentett összegű előrehozott nyugdíjra sem jogosult a férjed.
Kértetek már szolgálati idő megállapítást? Hátha van olyan időtartam amiről megfeledkeztetek? Pl. tanulóként nyári szünetekben végzett munkák, ipari tanuló tanulmányi ideje, katonai szolgálat ideje, nappali felsőfokú tanulmányok időtartama mind beszámít. Esetleg korkedvezményre jogosító munkakörben végzett 10 év után járó 2 év korkedvezmény?
De kérhettek tanácsot a nyugdíjbiztosítótól, hogy hogyan lehetne szolgálati időt szerezni?
Pl. megállapodást kötni szolgálati idő szerzésére a néhány hiányzó hónapra.
"b) a társadalombiztosítási öregségi nyugellátáshoz előírt szolgálati idő elérése érdekében legfeljebb öt naptári évvel a hiányzó idejét kívánja szolgálati időként elismertetni."
Kérdés, hogy a csökkentett előrehozott öregségi nyugdíjra is lehet-e ezt alkalmazni. Az biztos, hogy a járadék folyósításának idejére is lehet kötni. A nyugdíjbiztosítónál majd tájékoztatnak. Reméljük.

Lyonee # 2009.01.07. 21:14

Kedves hubati!
A vállalkozással kapcsolatosan nem merek nyilatkozni.
Talán nandy tudna segíteni!

jkata # 2009.01.08. 06:20

Köszönöm,kedves Lyonee! Sajnos erre számítottam, de megpróbálok utánajárni a tanácsod szerint. Szép napot kívánok!!

fordulat # 2009.01.08. 07:26

Köszönöm a választ kedves Lyonne!
Gyakorlatilag én is igy számoltam.
Nagyon fájlalom,hogy a jelenlegi rendelkezések szerint 2010.után nem lehet érvényesiteni esetleg a korkedvezményt.Katonatiszt volt,remélem ismét bekerül azon munkakörök közé,melyek kedvezményre jogositanak.
Érdekes volt számomra,hogy 7 hónapot átvállalhat a munkáltató és 2010-ben esetleg ebben megállapodhatnak.

Jelenleg köztisztviselő 15 éve,nem tudom,hogy ez a tény segiti-e vagy akadályozza a megállapodásukat, ill. a munkaviszony felmondása ill. felmentési idő hogy befolyásolja majd az eseményeket.Ha ezen utóbbi körülményre van esetleg valami ötleted megköszönném!!!!!

Végtelen tiszteletet érzek irántad,hogy ezzel a fórummal segited az embereket !
További jó egészséget kívánok neked !

Veci # 2009.01.08. 15:54

Kedves Lyonee!
Osztom a fórumozók köszönetét a türelmes segítségedért, üdvözöllek és kívánok sikeres 2009-es évet. Veci


Üdvözlettel Veci

Lyonee # 2009.01.08. 16:38

Kedves fordulat!
a 15 év jogviszony előnye, hogy felmentés esetén (leépítés miatt) 5 hónap a felmentési idő és 5 havi végkielégítés járna. Ez 2,5+5 havi munkavégzés nélküli juttatást jelent, ebből a 7 havi nyugdíj kitelne. Vagyis a munkáltató nem hozna anyagi áldozatot, de jót tenne a dolgozóval. Ehhez humánus, nem irigy főnökre van szükség. Ebben az esetben megállapodhatnak egy közös megegyezéses jogviszony megszüntetéséről, persze pofátlanság lenne bármit is még kérni. De úgy, hogy 2010 decemberétől már nyugdíjas lehessen, erről még 2010 nyarán, őszén is ráértek gondolkodni.
Ha nincs leépítés, és jó viszonyban van a munkáltatóval, kérheti a korengedményes nyugdíjazás lehetőségét. Vagy sikerül, vagy nem.
Figyelni kell a jogszabályt, hogy milyen lesz az új szabályozás. Lehet, hogy kikerülnek bizonyos munkakörök, vagy megnövelik a munkavégzés időtartamát, ki tudja? Az is lehet, hogy rá nézve nem lesz változás. Nálatok a legnagyobb probléma, hogy az 58. életéve előtt csak korengedményes nyugdíjba tud menni édesapád, még ha pl. 45 év szolgálati ideje lenne is.
A 2 év korkedvezmény miatt az előrehozott nyugdíjazáshoz szükséges életkor 58 év, ez előtt csak akkor mehet nyugdíjba, ha a munkáltatóval megállapodást kötnek, arra, hogy az 58 év betöltéséig finanszírozza a nyugdíjat; ez a korengedményes nyugdíjazás. Külön jogszabály szabályozza.

lenolaj1 # 2009.01.08. 18:48

Kedves Lyonee!
Bizony, a 2013-ban előrehozott nyugdíjba vonulóknak kemény büntető százalékokat vonnak le. Hogy én milyen szerencsés vagyok! Csak ne változtassák addig a törvényt.
Köszönöm/köszönjük a segítségedet, te egy angyal vagy!(?)
l1

juju # 2009.01.08. 18:54

Kedves Lyonee!
Akkor, amikor tanácsot adtál, összeszedtem a papirjaimat és a főnököm összeszámolt 28 év valamennyi hónapot és megkaptam a 25 éves jubileumi jutalmat. Most új főnökömnél van a dolog, aki ismét átnézte, mikor esedékes a 30 éves, mert szerinte ez a táppénzben töltött idő beszámít és ha igen, akkor ebben az évben megkapom. Megnyugodtam, hogy korrekt módon jártak el. A főállásom az óvodai állományból átkerült a Nevelési Tanácsadóba, ahol uj feltételekkel látom el az eddigi munkám. Jó lesz végre, hogy négy óvodavezető helyett most egyetlen szakmai vezetőm van aki maga is pszichológus és objektíven tudja megitélni a munkám, ez nagyon hiányzott!!
köszönöm NEKED is kedves Lyonne!
üdvözöllek : judit