Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


Előrehozott öregségi nyugdíj

fruzsi53 # e-mail 2011.11.30. 09:35

Kedves Veci!
Köszönöm. Egyetemet végeztem, közalkalmazott vagyok, így még sokat kellene várnom a 40 évre. 2012-ben 39 évem lesz, így csökkentett korhatár előtti ellátásra mehetek. Csak azt nem tudom, hogy mielőtt a munkahelyemen elíndítom valahogy a "nyugdíjazást" kell-e mégegyszer időbeszámítást kérnem? Ha igen, ez lenne a K02 nyomtatvány?

Veci #   2011.11.30. 09:31

bambusz1
Az Asztalos52-nek írt válaszom terád is vonatkozik. A személyes befizetés a korengedményes nyugdíjhoz nem lehetséges, mivel a munkáltató és a munkavállaló közötti megállapodás alapján jön létre, amelyben a munkáltató vállalja, hogy egy összegben befizeti a nyugdíj összegét (én nem járuléko)a Nyugdíjfolyósítónak a 60. szülinapodig.
A te befizetésed, ha munkáltató belemenne, hogy az ő számlájára befizesd az összeget, ő pedig a Nyufi-nak, annak a lebonyolítását számvitelileg nem tudom. DE már nincs rá idő, mivel a munkáltatónak bejelentési kötelezettsége van a Munkaügyi Központ felé 30 nappal.
lagi53
Várd meg, hogy neked mondjanak fel, akkor +4 havi végkielégítés is járna, 2009-ben én is így jöttem el létszámleépítéssel. De ha te kéred a felmentésedet korhatár előtti ellátásra (ma még nyugdíjazás), akkor nem jár egyáltalán végkielégítés. Ezért javasolnám, hogy ne te kezdeményezd a felmondásod.
HIldikó
Ez azt jelenti, hogy te mondtál fel, ebben az esetben le kell dolgozni a lemondási (felmondási időt), de ettől el is tekinthetnek, nálad 1 hónapot a munka alól mentesítenek.
KZIT
Lentebb penjan már írta, hogy „olvasni, olvasni vissza néhány napot és sok minden megvilágosodik” CSK néhány napo!!!!
NOS édesapád nem korkedvezményes nyugdíjba menne az én értelmezésem szerint (az az egészségre ártalmas munkakörben szerzett idő), hanem korengedményes nyugdíjba menetel érdekelné, a megállapodás megkötésére a törvény a munkáltatót nem kötelezi. (A lentebb írt válaszaimat olvasd el.) Már erre nincs idő, mivel a munkáltatónak 30 nappal korábban bejelentési kötelezettsége van a Munkaügyi Központ felé.
the_1953
Úgy gondolom, hogy az a ma hatályos Kjt. szerint nem változik.
Korall54
Szerintem jól érvelsz. Majd talán itt találhatjuk meg (most még nem) a Köztársasági elnöknek továbbított szöveget: http://www.parlament.hu/…663-0029.pdf

Üdvözlettel Veci

HIldikó # e-mail 2011.11.30. 09:22

Veci!
Köszönöm a válaszodat. Talán azért nem lapozunk vissza korábbi beírásokra, hiszen 28.-án éjfél körül szavazták meg a törvényt és csak az igaz, amit utána írtunk, ill. amit utána válaszoltatok. Mégegyszer köszi!
HIldikó

Veci #   2011.11.30. 09:03

Most válaszolok sorban (már kétszer elszállt a próba alatt a beírásom), lehet hogy valaki már előttem válaszolt, de remélem nem hiábavaló a többszöri értelmezés. Most megpróbálom azonnak elküldeni (most "okosabb voltam", mert word-ben kimentettem).
jako
IGEN
fruzsi53
Kérj újra szolgálati idő/jogosultsági idő megállapítást, ha meglesz a 40 év jogosultsági idő, akkor nem korhatár előtti ellátás lenne, hanem öregségi nyugdíj.
Asztalos52
Úgy tűnik, hogy te a 62,5 éves korodban tudsz elmenni öregségi nyugdíjba, mivel a max. 8 havi felmentési idő a szülinapodig nem telik le. Az „"akivel a felmondást már közölték, a közös megegyezés létre jött”", szerintem a felmentési idő letöltésének megkezdését jelenti, de egy munkajogász pontosítani tudja ezt az jogi fogalmat. Bár az is lehet, hogy a közös megegyezésbe hosszabb idő is beleférne, de nagyon ne éld bele magad, mivel közszférában sok helyen még 1 nap felmentési időt sem adnak évek óta azoknak a munkavállalóknak, akik akár nyugdíjazás miatt saját maguk kérik a felmentést.
aniko07
Maradt a lehetőség továbbra is, hogy akik jogot szereztek a korhatár előtti nyugdíjazásra 2011.dec.31-ig, azok később is érvényesíthetik a korhatár előtti ellátás igénybevételét.
Misi52
Lentebb penjan már írta, hogy „olvasni, olvasni vissza néhány napot és sok minden megvilágosodik”. Megszűnik 2012-től a korhatár előtti nyugdíjazás lehetősége, helyette a korhatár előtti ellátás lesz. A te esetedben az én értelmezésem szerint, ha az idén megtörténik írásban a felmondás, megkezded a felmondási időt felmondási idő letöltését, ami legkorábban a 60. szülinapodon telik le, akkor te is kérheted a korhatár előtti ellátás megállapítását.
Btzs és HIldikó
Lentebb penjan már írta, hogy „olvasni, olvasni vissza néhány napot és sok minden megvilágosodik”. IGEN megmarad a lehetőség, olvasd el az egységes javaslatban a 7.§ (1) b) pontot (ennem nem volt zárószavazás előtti módosítása), ez változatlanul maradt, úgy mint a tervezetben volt.
http://www.parlament.hu/…663-0029.pdf
Korall54
Hasonlóan értelmezem én is. A zárószavazás előtti módosításból idézek (6. oldal):
http://www.parlament.hu/…663-0030.pdf
16. Az egységes javaslat 40 . és 41 . §-a elhagyásra kerül, egyidejűleg a 42-114. §-ok
értelemszerűen átszámozásra kerülnek:

toboz
Az 1950, 1951-ben született nők esetében a gyermekkedvezményt (max. 3 év) akkor vették figyelembe, ha hiányzott a csökkentés nélküli, vagy csökkentett összegű előrehozott nyugdíjhoz a szolgálati idő. Akinek anélkül megvolt a 38 ill. 34 éve, akkor nem számították be. Attól a nyugdíj összegét a tényleges szolgálati idő alapján számítottuk (saját tapasztalat). Aki viszont a régi szabályok szerint ment el nyugdíjba, de megvolt a 40 év jogosultsági ideje, azok 2012-től nem korhatár előtti ellátást, hanem öregségi nyugdíjat kapnak. Ha hiányzik az idő, szerintem az ellátás folyósítása nélkül munkaviszonnyal megszrezheti. Ennek értelmezéséről a Nyugdíjbiztosítót lehet kérdezni, DE CSAK a Közlönyben megjelenés után 8-10 nappal (nekik is értelmezni kell a tv.módosítást).

Üdvözlettel Veci

HIldikó # e-mail 2011.11.30. 08:28

Korall54!
Ilyen szöveggel mondtam le, vagy fel, mert ezek a szavak nem szerepelnek benne:".....azzal a kéréssel fordulok Önhöz,hogy közalkalmazotti jogviszonyomat 2012. január 29.-el megszüntetni sziveskedjen." Ezt sem én fogalmaztam, hanem a gazdaságisunk. Én csak aláírtam, mivel fogalmam sem volt, arról, hogy néz ki egy le/felmondás. A 40 év alatt ez az egy munkahelyem volt. Ma már ez sem dicsőség! Igazad van, a felmentésemet május végén elkezdhettem volna, ha a helyi önkormányzat megadta volna, mint munkáltató.Csak a 2 hónapot kaptam, abból is az elsőt le kell dolgoznom. Köszönöm, hogy időt szántál a problémáimra.
Üdv. HIldikó

Andre06114 # e-mail 2011.11.30. 00:16

Az a biztos, ami majd a MAGYAR KOZLONY-ben meg fog majd jelenni. Addig nem erdemes a kulonfele paragrafusokban elmerulni...

Ezt kovetoen az ORSZAGOS NYUGDIJBIZTOSITO hivatalos honlapjan is meg fog jelenni a tegnap elfogadott torvenymodositas. Na az lesz a B I Z T O S...

Korall54 # e-mail 2011.11.29. 23:20

the_1953
Eddig laikusként elég jól kiigazodtam, de most már elvesztem a §-okban.
Azért mégis próbálok okoskodni, de lehet, hogy tévedek, ne alapozz rá:
Nekem az jön át, hogy a törvény minden §-a 2012.jan.1-én lép hatályba. Addig minden a mostani tv szerint megy. Tehát aki ez évben még megkezdi a felmentését/felmondását, annak a folyamat az idei tv szerint zajlik, csak az előrehozott nyd-a első napján átnevezik korhatár előttire.
A kimaradt 32.,37.,41.§-okban volt az a csavar, hogy ezek a kihirdetés utáni 3-ik napon már hatályba léptek volna.
Módosult a 22.§ is, amely ezt a furmányos hatályba léptetést közölte.

Hát nem tudom! Jó volna látni a kész végleges változatot, csak az a biztos.

Üdv: Korall (53-as nö)

the_1953 # e-mail 2011.11.29. 22:54

Korall54

A 41.§ -t elhagyták a kormány(nemzeti erőforrás miniszter) által benyújtott zárószavazás előtti módosító javaslat szerint.

http://www.parlament.hu/…663-0030.pdf

16 . Az egységes javaslat 40 . és 41 . §-a elhagyásra kerül, egyidejűleg a 42-114. §-ok értelemszerűen átszámozásra kerülnek

MIT JELENT EZ SZÁMUNKRA ?

the_1953

Korall54 # e-mail 2011.11.29. 21:25

HIldikó
Előre bocsátom, hogy várd meg Veci válaszát is, mert lehet, hogy hibás az értelmezésem.

Te lemondással szünteted meg a jogviszonyodat a következők szerint:
Kjt. 28. § (1) A közalkalmazott a határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyt lemondással bármikor megszüntetheti.
(2) Lemondás esetén a lemondási idő két hónap. Ezen időtartam egy részére, vagy annak egészére a munkáltató mentesítheti a közalkalmazottat a munkavégzés alól.”

Nem tudom, mikor és milyen kérelmet adtál be, azt, hogy te magad mondasz le?

Ha jól számolok, akkor neked 2011.máj. 30-tól kellett volna kérned a 8 hónapos felmentésedet a következők szerint:

Kjt.„30. § (1) A munkáltató a közalkalmazotti jogviszonyt - a 30/A-30B. §-ban foglalt korlátozással - felmentéssel akkor szüntetheti meg, ha

e) az előrehozott öregségi nyugdíjjogosultság életkori, valamint szolgálati idővel kapcsolatos feltételeivel legkésőbb a felmentési idő utolsó napján rendelkező közalkalmazott azt írásban kérelmezi”

Ezt még nov. végétől is megtehetted volna, csak akkor júl. végén ért volna véget a jogviszony.
(Nem lett volna kötelező a szülinap utáni naptól rögtön megszüntetni a jogviszonyt.)

Kjt.78. § (1) A huszonöt, harminc, illetve negyvenévi közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkező közalkalmazottnak jubileumi jutalom jár.
(2) A jubileumi jutalom:

  1. huszonöt év közalkalmazotti jogviszony esetén kéthavi,
  2. harminc év közalkalmazotti jogviszony esetén háromhavi,
  3. negyven év közalkalmazotti jogviszony esetén öthavi illetményének megfelelő összeg.

    (3) Ha a közalkalmazott jogviszonya a 30. § (1) bekezdés d), e) vagy f) pontja alapján szűnik meg, részére a megszűnés évében esedékessé váló jubileumi jutalmat az utolsó munkában töltött napon ki kell fizetni.

(4) Ha a közalkalmazott közalkalmazotti jogviszonya - a fegyelmi elbocsátás büntetés vagy a 25. § (2) bekezdés b) 1. pontja szerinti áthelyezés kivételével - megszűnik és legkésőbb a megszűnés időpontjában nyugdíjasnak minősül [37/B. § (1), illetve (3) bekezdés], továbbá legalább harmincöt évi közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkezik, a negyvenéves közalkalmazotti jogviszonnyal járó jubileumi jutalmat részére a jogviszony megszűnésekor ki kell fizetni.

37/B. §
…..
(3) Az (1) bekezdésben foglaltakon túlmenően, e törvény alkalmazásában nyugdíjasnak minősül az a közalkalmazott, aki

  1. az előrehozott nyugdíj feltételeivel rendelkezik és felmentésére a 30. § (1) bekezdés e) pontja alapján kerül sor

Úgy gondolom, sajnos nem fogsz kapni jubit, mert nem az idézett §-ok szerint zajlik a jogviszonyod megszűnése.

Üdv: Korall (53-as nö)

KZIT # e-mail 2011.11.29. 20:27

Édesapám 1952-ben született, 43,5 bedolgozott éve van.
Milyen elkötelezettsége van a munkáltatónak az állam vagy a nyugdíjfolyósító felé, ha korkedvezménnyel most nyugdíjba menne? (TB kifizetése? ...stb)

HIldikó # e-mail 2011.11.29. 20:17

Korall54!
A Kjt. 28.§. 1.bek.alapján lettem felmentve.
HIldikó

lagi53 # e-mail 2011.11.29. 20:10

Kedves Fórumozók!
Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki megosztja velünk az információit. Aki nem rest visszaolvasni sok, korrekt információhoz hozzájuthat.

40 évi szolg. év és 35 év tanítás után nem járult hozzá a fenntartó (önkormányzat) a felmentésemhez (nem kaphatok majd jubileumi jutalmat). De: 2012. szept.-től kevesebb osztályt enged indítani, emiatt nem lesz elég óra az iskolában.
Márciusban betöltöm az 59. évet. Engem a védett kor miatt csak különös indokkal küldhetnek el, és szívem szerint még tanítanék is.Rajtam kívül csak kisgyerekes kollégák jöhetnek szóba. Megszólal a lelkiismeretem is, ennek ellenére a lehető legjobban szeretnék kijönni ebből a helyzetből.

Kérdésem:A tanév vége után elmehetek-e korhatár előtti ellátásra végkielégítéssel?
A MT szerint emelt végkielégítés járna, de ha valaki nyugdíjba megy, akkor nem. (A "korhatár előtti" nem nyugdíj!!!)

Előre is köszönöm, ha tud valaki segítsen!Nagyon rossz ez a bizonytalan állapot.

Korall54 # e-mail 2011.11.29. 20:07

HIldikó
Mi van a felmentésedről szóló dokumentumban? Nincs beleírva jogszabályi hivatkozás, hogy milyen § alapján vagy felmentve?

Üdv: Korall (53-as nö)

HIldikó # e-mail 2011.11.29. 20:02

Btzs!
Én jan. 29.-én leszek 59 éves, most nov.27.-én /tegnap előtt/ volt meg a 40 éves szolgálati időm. / Nem a munkaviszonyom!/ Én ma kezdtem meg a felmentési időmet, amiből 1 hónapot le kell dolgoznom, a januárt nem. Ha minden igaz, akkor jan. 30.-tól korhatár előtti ellátásban leszek. Csak az izgat nagyon, hogy a 40 éves jubileumi jutalmamat kifizetik e, mivel ez nem nyugdíj,viszont az idén kezdtem meg a felmentésem,és valami olyat olvastam, hogy akkor még az idei jogszabályok vonatkoznak rám. Senki nem tud semmit. Már szeretnék valami biztosat tudni. Sosem gondoltam, hogy a nyugdíjbavonulás ilyen nehézkes lesz.
Üdv. HIldikó

bambusz1 # e-mail 2011.11.29. 19:37

1952.11. 14. én születtem,év végéig rendelkezni fogok
42 éves mukaviszonnyal.Kérdésem hogyan mehetek előre-
hozott öregségi nyugdijba.Munkáltatóm nem fizeti az
esetleges felmetési időmre esedékes járulékot.
Van e lehetőségem,hogy saját magamnak rendezzem az
esedékes dijakat,6o.életévem eléréséig.
Az idő sürget ,ezért mindenmegoldás érdekel .Problémám
nem egyedi véleményem szeint sok embertársamat érinti,
ezért nem csak nekem lenne szükségem a tisztánlátásra.
Kérek szépen jogi segitséget.

Btzs # e-mail 2011.11.29. 19:24

HIldikó!
Én csak azért félek,ha nincs benne, mert akkor még holnap lépni kell, a korengedményes nyugdíj ügyében, mert akkor még arról lecsúszik a 1953-as születési nő.
btzs

HIldikó # e-mail 2011.11.29. 19:16

Btzs!
Ez nekem is feltünt, hogy sehol nem olvastam az 53-okról a tv. zárószavazása után. Remélem nem csinálnak "azt a bizonyos testrészt" a szájukból!!!
HIldikó

toboz # e-mail 2011.11.29. 19:06

Kedves Fórumozók!
Az 1950, 1951-ben született nőkkel kapcsolatos kérdésem lenne.
38 év munkaviszony után mehettek nyugdijba, ha ezt az időt ledolgozták nem kértek adatokat a gyerekeikről, hiszen így is csökkentés nélküli ellátásra lettek jogosultak. Ha a gyerekek száma után plusz 2-3 évet hozzászámolnánk 40-42 év munkaviszonnyal rendelkeznénk, maradhatnánk nyugdijasok.
Vagy a 40 éves munkaviszony csak az ez évtől nyugdijba vonult fiatalabb nőkre vonatkozik?

Korall54 # e-mail 2011.11.29. 19:04

Kedves Fórumozók!
Átlátja valaki a tegnap megszavazott tv-ben a módosításokat a tv.javaslathoz képest?
Nevezetesen a 41.§-sal mi van?
A módosítások között böngészve arra jutottam, hogy a kihirdetést követő harmadik napi hatálybalépés kikerült és helyette 2011. dec. 31. számít határvonalnak. Vagyis a közalkalmazott, ha ez év végéig megkezdi felmentését/felmonását, akkor az ez évi Kjt szerint megy előrehozott öregségi nyd-ba, csak a nyd kezdőnapján átnevezik.
Mi a meglátásotok?

Üdv: Korall (53-as nö)

Btzs # e-mail 2011.11.29. 19:00

Kedves fórumozók!
Szeretnék segítséget kérni, hogy az 1953-as születésű nőknek,megmaradt-e az a lehetőség, hogy 2012-ben eltudjon menni korhatár előtti nyugdíjba?
Tervezetben benne volt, de most nem olvastam sehol,
fontos volna, mert a korengedményes nyugdíjhoz november végéig van idő bejelentésre a munkaügyi központhoz.
Ha valaki olvasott ilyen, köszönöm, ha segít!
btzs

Misi52 # e-mail 2011.11.29. 18:47

52-es születésű férfi 42 év 182 nap szolgálati idővel, a mostani változások szerint 60. életévét betöltve elmehet nyugdíjba?
Köszönöm a választ!

sitimaci # e-mail 2011.11.29. 18:38

Kedves pejan!Tökéletesen igazad van,megértem az aggódásodat! A kötelezőhöz nem tudok mit hozzászólni,hála a Jó Istennek,nekem ilyen nem volt,csak önkéntes,de az én egy,illetve a volt munkáltatom által befizetett három százalék,az nagyon jó volt!A kötelező Magán Nyugdíjpénztár hogyan folyósít,vagy "mit lehet vele kezdeni",ha valaki nyugdíjba/korhatár alattiba/ megy,azt gondolom hogy a pénztárban megmondják!Üdv.

pejan # e-mail 2011.11.29. 17:42

Elsősorban az újonnan feltűnt kérdezőknek: olvasni, olvasni vissza néhány napot és sok minden megvilágosodik.
Továbbá sitimacinak a délelőtti bejegyzéséhez: köszönöm az 51.§-t, de ez csak részválasz, nem megnyugtató. Az önkéntes kiegészítő nyugdíjpénztárról szól, ahová az én 1 %-om mellé a gáláns munkáltatóm még 3 %-ot fizetett. De ez kevés, a magánnyugdíjpénztárról nem írnak, márpedig ott van a nagyobb összeg, amivel a 3/4-ére csökkentett nyugdíjat, ellátást 100 %-ra egészíthetem ki. Azért a teljes összeg mínusz 8,4 % és további mínusz 25 % az nem semmi, ha nem lehet kipótolni.

aniko07 # e-mail 2011.11.29. 17:31

sziasztok!

lemaradtam a lényegről,ha az idén jogot szereztem az előrehozottra,akkor 2012 ben is elmehetek,vagy dec.31 -el megszünik?
a tervezetben még ez állt.

fabatka #   2011.11.29. 16:48

Köszönöm Veci!

Valójában álláskereési segélyét kapok,amíg el nem érem a nyugíj korhatást,nem halok meg .s.t.b..Csak ez elég karcsú.

Üdvözletem.fabatka.