Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


GYED,GYES, táppénz

kata45 # e-mail 2009.01.11. 19:48

Tisztelt Szakértő!

Kozmetikus vagyok, egyéni vállalkozó. Jelenleg gyeden vagyok, júniustól gyesen. Mivel tervezünk még gyermeket, egyenlőre nem megyek vissza dolgozni. Ebben a szakmában nemigazán érné meg 4órában dolgozni,annál több pedig a két pici mellől sok lenne.
Szándékomban áll néhány tanfolyam elvégzése, melyekkel kismamáknak, anyukáknak tartanék tanfolyamokat, felkészítőket. (hordozókendő tanfolyam, szülésre való felkészítés stb)
Ezek alkalmi tevékenységek, tehát munkaviszonyba kerülni nem hinném, hogy lehet.
Hogyan tudnám megvalósítani, hogy legális legyen?

Köszönöm, Kata

tupi # e-mail 2009.01.10. 14:39

Köszönöm a választ. Akkor ezek szerint, ha a munkáltató szeretné, hogy a TGYÁS időszaka alatt még több pénzt kapjak, mivel a GYED felső határa bruttó 96.600,- Ft (ezzel nem lehet mit kezdeni) nem tud már mit tenni, mert visszamenőleg 2008-ra már nem tud bért emelni. Vagy esetleg mit lehet tenni ennek érdekében. Az a rossz, hogy minden könyvelő mást mond így már nem tudok kiigazodni.

orshika # e-mail 2009.01.10. 10:36

Tisztelt Ügyvéd Úr,

az alábbi témával kapcsolatban szeretnék érdeklődni:
Két határozott időre szóló munkaviszonyom volt:

  1. 2009. június végével fog megszűnni(feltételezhetően nem hosszabbítják meg, de jelenleg táppénzen vagyok.
  2. 2008. december 31-vel szűnt meg, és mivel december 30-án felvettek tápppénzre (terhesség miatt), ezért a munkáltató nem hosszabbította meg a szerződésemet.
  • Meg tudná mondani, hogy ilyen esetben hány hónapig jár még a táppénz? Június végéig, ameddig a másik munkaviszonyom meg nem szűnik?
  • Illetve a GYÁS igényléséhez szükséges 180 munkanapnak megszakítás nélkülinek kell-e lennie? Esetemben fél évet dolgoztam a jelenlegi munkahelyemen, előtte egy évet egy másik munkahelyen, viszont a két munkaviszony között eltelt 3 hónap.
  • Ha júniusban is lejár a határozott szerződésem, akkor tényleg célszerűbb a passzív táppénz helyett munkanélkülinek bejelentkeznem majd?

Válaszát előre is köszönöm: Orsolya

nandy #   2009.01.07. 19:02

Mindkét ellátás alapja az előző évi (2008.) jövedelem lesz.
Mindkét ellátás összege a járulékalap 70%-a, a TGYÁS nincs korlátozva, a GYED viszont max. a minimálbér kétszeresének 70%-a lehet.

tupi # e-mail 2009.01.07. 14:40

Érdeklődni szeretnék az alábbiakról:
5 éve dolgozom a cégnél, 8 hetes terhes vagyok a bruttó bérem 201.000,- Ft. Tavaly más juttatásom nem volt. (Illetve éves bérlet és étkezési utalvány havonta, nem tudom beleszámít-e?)
Mennyi lesz Ft-ban terhességi-gyermekágyi segélyem és mennyi a lejárta utáni GYED?

Köszönöm a választ.

nandy #   2009.01.06. 18:10

gmgabi80: Passzív táppénz helyett javasolt a munkanélküli segély (mostani nevén: álláskeresési járadék).

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2009.01.06. 16:23

Most, hogy először táppénzre, majd gyes-re megyek, a munkáltatóm köteles továbbra is fizetni a tanulmányi szerződésben felsoroltakat?
Persze. (Értelemszerűen bér nem lesz.)

Akkor mi az a forma ahogy az utazási költségeimet visszafizetheti a munkáltatóm?
Az ő nevére kell kérni a számlát. (De ezt a könyvelő úgyis jobban tudja.)

www.kbs-ugyved.hu

gyongy1975 # e-mail 2009.01.06. 15:36

Üdvözlöm!

Az alábbi ügyben kérném a segítségét:

Jelenleg 4 éve dolgozom a munkahelyemen, határozatlan idejű munkaszerződéssel. Másfél éve kezdtem főiskolára járni, tanulmányi szerződés megkötése mellett, melyben rögzítve lett, hogy a munkáltató fizeti a tandíjat, a tankönyveket, a kieső időre járó alapbért, és az utazási költségeket, én pedig 3 évet töltök munkaviszonyban a képzettség megszerzését követően.
Most 6 hónapos kismama vagyok, még január 31.-ig dolgozom.
A tandíjat minden félévben átutalásos számla ellenében fizette meg a munkáltatóm a főiskolának (a munkáltató nevére kiállított számla alapján).
A tankönyveket én vásároltam, és készpénzes számlát kaptam a munkáltatóm nevére, ezt pénztárból fizették.
Az utazási költségekről minden hónapban 2 alkalommal kiküldetési rendelvényt töltöttem ki, melyhez csatoltam az összes buszjegyet, és helyi közlekedési bizonylatot, és ezt is pénztárból fizették.

A kérdésem a következő: Most, hogy először táppénzre, majd gyes-re megyek, a munkáltatóm köteles továbbra is fizetni a tanulmányi szerződésben felsoroltakat?
Vagy megtagadhatja azokat, vagy azok egy részét?
Kifejezetten érdekelne az, hogy ha gyes-en vagyok, továbbra is tölthetek ki kiküldetési rendelvényt, és nem gond hogy ha nem vagyok aktív állományban?
Ha nem tölthetek ki, akkor mi az a forma ahogy az utazási költségeimet visszafizetheti a munkáltatóm?

Véleményem szerint sokan azért kötnek tanulmányi szerződést mert nem képesek finanszírozni a képzést maguknak. Ha a jelenlegi fizetésemből sem tudtam ezt megoldani, hogy oldanám majd meg a gyes-ből?

Válaszát előre is köszönöm!

gmgabi80 # e-mail 2009.01.06. 15:10

Alábbiakban szeretném a segítségüket kérni:
2007.febr.1-el határozott idejű szerződéssel álltam munkába 2009.jan.31-i lejárattal.
Közben 2007.októberben született egy lányom, de 2008. szeptember 1-el visszajöttem dolgozni.
Most ismét terhes vagyok, 2009.május végére vagyok kiírva.
A szerződésem lejár most hó végén.
Hogyan célszerű megoldanom a továbbiakat?
Passzív tp-re csak 45 napra mehetek? Febr.1-től ha elmegyek tp-re, akkor március közepéig tp-n lehetek, de mit csinálok utána? Tgyás-t csak a szülés várható ideje előtt 42 nappal kérhetek, tehát mondjuk május 1-től... ugye? Mit csináljak, hogy folyamatos biztosításom legyen, és a pénzem is jó legyen, hiszen végül is az elmúlt 5 hónapban nem kerestem rosszul.
Szeretnék normális összegű tgyás-t és később gyed-et kapni.
Milyen megoldás lenne a legjobb?
Köszönettel.Gabi

szemboga # e-mail 2008.12.22. 18:21

T. Szakértő Úr! Nekem olyan kérdésem lenne, hogy ha határozott idejű közalkalmazotti jogviszony a szülés után jár le /szülés szept. 11., szerződés lejárta dec. 31./ utána milyen juttatások járnak nekem? Jan. 1-től nyugdíj szempontjából hogy fogják elszámolni a gyes végéig számító időt?

nandy #   2008.12.21. 13:38

Amennyiben orvosilag indokolt, úgy a próbaidő alatt is táppénzre mehetsz. De a próbaidő alatt a táppénz ellenére is felmondhat a munkaadó.

Álláskeresési járadék annak jár, akinek az igénylést megelőző 4 évben legalább 365 nap munkaviszonya volt (vagy vállalkozói jogviszonya).

Ha az ák. járadék folyósítása alatt szülsz, akkor a TGYÁS biztosan járni fog, de a GYED már necces.
A táppénzt, Tgyás, Gyed alapja általában az előző évi jövedelem.

zizitu # e-mail 2008.12.20. 21:19

Szia Nandy,
nagyon köszönöm a gyors válaszodat! Most az lenne a kérdésem, hogy ha ők küldenek el engem a próbaidő alatt, akkor ugye jár nekem a munkanélküli járulék, és hogy utána elmehetek e gyesre, ha munkanélküli vagyok és akkor mennyit fogok kapni?

Próbaidő alatt nem mehetek el táppénzre ugye?

köszönöm a segitségedet,
zizitu

nandy #   2008.12.19. 22:36

elmehetek e táppénzre jan. 6-a után?

Elmehetsz, ha van orvosi indok. De talán van ennél egyszerább módszer is: megbeszéled a munkáltatóva, hogy biztosítson jobb feltéeleket a munkavégzéshez.

Mt. 75. § (1) Nőt és fiatal munkavállalót nem szabad olyan munkára alkalmazni, amely testi alkatára, illetve fejlettségére tekintettel rá hátrányos következményekkel járhat. Azokat a munkaköröket, amelyekben nő vagy fiatal munkavállaló nem, vagy csak meghatározott munkafeltételek biztosítása esetén, illetve előzetes orvosi vizsgálat alapján foglalkoztatható, jogszabály határozza meg.

nandy #   2008.12.19. 22:21

zizitu:

A próbaidő alatt felmondhatnak neked, utána viszont már nem, mivel a terhesség védelmet ad (kivéve a próbaidőt).

Kiscsillagvirág # e-mail 2008.12.19. 19:30

Szia Nandy!

Köszönöm a segítséget!

zizitu # e-mail 2008.12.18. 23:00

Kedves Szakértő!

Azzal a kérdéssel fordulok hozzád, hogy úgy tűnik, hogy babát várok. Október 6-a óta kezdtem el dolgozni, tehát jan. 6-án jár le a próbaidőm. Elég megterhelő a munkahelyem, sok a fizikai munka és egész nap szinte állni kell és pakolni. A kérdésem az lenne, hogy elmehetek e táppénzre jan. 6-a után? És hogy akkor elbocsájthatnak e, miután határozatlan idejűvé lépett a szerződésem? És milyen egyéb juttatásokat kaphatok a táppénz alatt, ha egyáltalán van ilyen?
HOl tudnék utánanézni ezeknek a dolgoknak?

köszi,
ziziu

nandy #   2008.12.18. 18:12

Kiscsillagvirág:

Az a könyvelő rosszul mondta. Hiába, a könyvelő nem TB-szakértő, mert az egy külön szakma. És itt jegyzem meg, hogy én is könyvelő vagyok, nem TB-szakeértő.

Ami biztos: az ellátást mindig az előző évi jövedelem alapján számolják akkor, ha van figyelembevehető jövedelem.

Tehát ha 2009-ben táppénzre, Tgyás-ra mész, akkor annak alapja a 2008. évi jövedelmed lesz.
A GYED-et viszont csak 2010-ben folyósítják majd, így azt a 2009. évi jövedelem alapján számolják. De nem képezi az ellátás alapját a Tgyás, és a táppénz sem! Tehát az alap a munkabér, és a betegszabadságra fizetett járandóság (ami a munkabér 80%-a) lesz.

nandy #   2008.12.18. 18:07

Kiskifli:
a másik topikban már válaszoltam.

nandy #   2008.12.18. 18:06

Szandi:

Ha három havonta hosszabbítják meg a szerződésedet (illetve újrakötik), akkor emiatt lehet, hogy a szülés napján már nem leszel biztosított.

Mindenesetre én nem érzem jogszerűnek azt a hosszabbítgatást. Szerintem az a szerződés már határozatlan idejű szerződésnek minősülne. Azzal pedig jobban is járnál.

nandy #   2008.12.18. 18:04

Kriszlau:

Ha csak a munkáltató neve (vagy tulajdonosa) változik meg, akkor nincs baj, mert az a te munkaviszonyodat nem érinti. De ha a munkáltató jogutód mélkül megszűnik, akkor nem leszel jogosult az újabb Tgyás-ra, Gyed-re.

Ezen ellátások igénybevételéhez ugyanis a 180 napon túl az is kell, hogy a szülés napján legyen érvényes biztosításod.

Kiscsillagvirág # e-mail 2008.12.18. 11:24

T. Szakértők/Szerkesztőség!

Az előbb rosszul fejeztem ki magam.Ezért elnézést kérek.A következőket kérdezném: Ha 2 éve vagyok biztosított, és 2009 júniusban szülök, de januárban kiírnak táppénzre, akkor az mennyiben modosítja a gyást és a gyedet? Az számít, hogy veszélyeztetett terhesként vesznek táppénzre vagy sem? Azért kérdezem, mert egy könyvelő azt mondta, hogyha idő előtt elmegyek táppénzre, akkor a táppénz után számolják a gyást, és utána a gyásból számolják a gyedet. De ha veszélyeztetett terhes lennék, akkor az előző tárgyévet/2008/ veszik figyelembe. Szeretném a segítségeteket kérni, mert senki nem tud egyértelmű választ adni. Előre is köszönöm, és mégegyszer elnézést az előző bakiért.

Kiscsillagvirág # e-mail 2008.12.18. 11:24

T. Szakértők/Szerkesztőség!

Az előbb rosszul fejeztem ki magam.Ezért elnézést kérek.A következőket kérdezném: Ha 2 éve vagyok biztosított, és 2009 júniusban szülök, de januárban kiírnak táppénzre, akkor az mennyiben modosítja a gyást és a gyedet? Az számít, hogy veszélyeztetett terhesként vesznek táppénzre vagy sem? Azért kérdezem, mert egy könyvelő azt mondta, hogyha idő előtt elmegyek táppénzre, akkor a táppénz után számolják a gyást, és utána a gyásból számolják a gyedet. De ha veszélyeztetett terhes lennék, akkor az előző tárgyévet/2008/ veszik figyelembe. Szeretném a segítségeteket kérni, mert senki nem tud egyértelmű választ adni. Előre is köszönöm, és mégegyszer elnézést az előző bakiért.

Kiscsillagvirág # e-mail 2008.12.18. 11:00

T. Szerkesztőség!

A következőt szeretném kérdezni: 2009. juniusában szülök, de januárban kiirnak táppénzre, az mennyiben módosítja a gyást és a gyedet? Annak van jelentősége, hogy veszélyeztetett terhesként leszek táppénzre vagy sem? Egy könyvelő azt mondta, hogy ha ilyen korán kiírnak táppénzre, akkor a táppénz után kapom a gyást, és a gyás után a táppénzt. ez igaz?

Kiscsillagvirág # e-mail 2008.12.18. 11:00

T. Szerkesztőség!

A következőt szeretném kérdezni: 2009. juniusában szülök, de januárban kiirnak táppénzre, az mennyiben módosítja a gyást és a gyedet? Annak van jelentősége, hogy veszélyeztetett terhesként leszek táppénzre vagy sem? Egy könyvelő azt mondta, hogy ha ilyen korán kiírnak táppénzre, akkor a táppénz után kapom a gyást, és a gyás után a táppénzt. ez igaz?

Kiskifli #   2008.12.18. 10:57

Kedves Szakértők!

Kezdő kismamaként segítségért fordulok Önökhöz. Jelenleg 8 hetes terhes vagyok, eddig problémamentes a terhességem viszont munkahelyemen elég nagy stressznek vagyok, kitéve, ügyfelezek és megesik, hogy napi 9-10 óra munkaidőt kell letöltenem, ezért nem szeretnék sokáig dolgozni a magzatom egészséges fejlődése védelmében.
A 16. hetet mindenképpen megvárom, és ha egészséges gyermeket hordok a szívem alatt, akkor ezt közölném munkáltatómmal és táppénzre szeretnék menni a szülés ideéig.

Kérdéseim:
Ha az orvos kiír, akkor mi lesz a táppénzem alapja, mekkora lesz a havi összeg, amit folyósítanak nekem (százalékban mérve) és ezt a bruttó vagy a nettó jövedelmemből számolják majd ki?
Számít-e valamit, ha az orvos veszélyeztetett terhesként vagy csak sima táppénzként ír ki, vagy ennek nincs jelentősége?
Felmondhatnak-e a táppénz alatt így, hogy kismama vagyok vagy továbbra is védettséget élvezek, és ha igen akkor meddig?

Munkaviszonyom határozatlan idejű 6 éve folyamatos.

Segítségüket köszönöm várom a válaszokat
Kiskifli