Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


GYED,GYES, táppénz

Yellov # e-mail 2008.11.20. 20:28

A kérdésem a következő. Ebben az évben még nem vettem ki a szabadságomat. Agusztus óta táppénzen vagyok mivel veszélyeztetett terhes vagyok.Voltam a cég könyvelőjénél és megérdeklődtem a szabival kapcsolatos teendőket de nem igazán akart ebben a kérdésben helyt állni. Annyit mondott hogy az idei évi szabit átkell vinni a következő évre és majd akkor lehet kivenni szülési szabadság jogcímén amely időre nem jár semmiféle juttatás. Azt mondta hogy a munkáltatót nem lehet kötelezni a szabadság kifizetésére.Ez tényleg így van? Jelzem aláírta a munkáltató helyettem a júliusi,agusztusi bérjegyzékem és a betegszabadságos papírom a könyvelő azt mondta ha annyira ellene vagyok az egésznek visszamenőleg ad nekem új bérjegyzéket és írjam alá akkor én.Hogy lehetséges ez?
Ezek tudatában ma jutottam mivel a munkáltatóm felhívott hogy menjek be a papírjaimé,aláírnom nem kell mert ő aláírta helyettem mert nagyon kellettek neki az alászignált iratok. Ebben az esetben van valami teendő?
Válaszukat előre is köszönöm!

Norbi3x3 # e-mail 2008.11.20. 16:56

Tisztelt úram!

Segítséggel fordulnék önhöz azzal kapcsolatban,hogy nekem 2008.06.05 munkahelyi balesetem volt amiből kifolyólag 14napot otthon voltam és közben kötözésre és controlra jártam.A munkáltatóval megírtuk a baleseti jegyzőkönyvet amiben azt hozta ki,hogy természetesen én vagyok a hibás ezt aláírtam és 2 nappal késöbb oda adtam neki a betegálományos papírom és azt mondta hogy a többit intézi és azóta töbszöri rákérdezés után sem hajlandó intézni a betegálományom.
Ennek már lassan fél éve és tétlen vagyok hogy ilyenkor mi a teendő,és mit tudok csinálni?
És esetleg ilyenkor nincs valami határidő amihez neki tartanilya kéne magát?
És,hogy ilyenkor nincs valami kamatfizetési kötelezetsége?
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Bfági # e-mail 2008.11.20. 15:43

Kedves Nandy!

Nagyon szépen köszönöm válaszodat.
Csak azért merült fel bennem ez a kérdés, mert sokan azt javasolják, hogy menjek most el táppénzre szülésig, akkor ugye le kell mondani a GYED-ről és aztán szülés után megint kapok TGYÁS és GYED-et.
Azt viszont nem tudom ilyenkor miből számítják a táppénzt és mennyi ideig lehet táppénzen lenni, valamint hogy a következő GYED-et és TGYÁS-t hogyan fogják számítani. Szóval hogyan járnék jobban?
Köszönöm a segítséged!

Kotkoda # e-mail 2008.11.20. 14:57

Nandy, nagyon szépen köszönöm! :)

vkati # e-mail 2008.11.20. 13:52

Kedves nandy!
Köszönöm a kimerítő választ, ebben reménykedtem én is.
vkati

nandy #   2008.11.20. 11:38

eoldal:

Mivel a biztosítási idő 30 napnál hosszabb időre megszakadt, ezért csak annyi nap táppénzre lennél jogosult, ahány napot dolgoztál. Mivel nem dolgoztál egy napot sem, ezért nem jár táppénz.

A TGYÁS-hoz, GYED-hez a szülést megelőző 2 éven belül 180 nap biztosítási jogviszony kell. Ebbe beleszámítandó az előző GYED, GYES stb., de nem számít bele az egyéb fizetés nélküli szabadság - tehát a febr. 18-tól tartó időszak.

nandy #   2008.11.20. 11:31

kaphatok e TGYÁSt, GYEDet, vagy csak a GYESre leszek jogosult?

Mivel a 180 nap biztosítási idő megvan, és az álláskeresési járadék is bizt. jogviszonyt keletkeztet, ezért jár majd a GYED, TGYÁS.

eoldal # e-mail 2008.11.20. 10:14

Határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyom van.gyermekemmel 2008. febr.17-ig gyesre voltam jogosult. Ezt követően munkáltatóm fizetés nélküli szabadságot engedélyezett (férjem külföldi munkája okán).A 30 napon túli fizetés nélküli szabadság lejárta után, veszélyeztetett terhesként keresőképtelenségemet igazoltam.Jelenlegi jogi helyzetemet a munkáltatóm nem tudja megmagyarázni. Táppénzre nem vagyok jogosult mert a biztosítási jogviszonyom szünetelt 30 napon túl és ezt követően rögtön keresőképtelen lettem. Mire jogosít ez az idő?Biztosítottnak minősülök (a gyedhez szükséges 180 napba a táppénz elvileg beleszámít, de én fizikailag nem kapok pénzt)? a születendő gyermekem után jogosult leszek gyedre?
köszönettel

vkati # e-mail 2008.11.20. 09:19

Kedves Szakértő!
7 hetes terhes vagyok második gyermekemmel, munkahelyemen jelenleg próbaidős. 2007 márciusától dolgoztam GYES mellett 2008 szeptember 1-től 29-ig passzív táppénzen voltam, és a mostani munkahelyemen 2008. október 6-tól vagyok 6 órás munkaviszonyban.A fizetés igen kevés. Kérdésem erre irányul. Mivel nem hiszem, hogy alkalmaznának tovább, ha bejelentem, hogy babát várok, és elmegyek munkanélkülire (álláskereső segélyre) kaphatok e TGYÁSt, GYEDet, vagy csak a GYESre leszek jogosult?
Válaszát előre is köszönöm. Üdv: vkati

nandy #   2008.11.19. 22:51

Kotkoda:

Attól is függ, hogy mikor mész szülési szabira.
De esély van arra, hogy még 2009. dec. 31. előtt vége a TGYÁSnak, aztán jön a GYED, melyet ez esetben a 2008. évi jövedelem alapján fognak számolni. (Feltéve, hogy lesz 180 nap figyelembevehető jövedelem)

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2008.11.19. 21:46
CsHAndi # e-mail 2008.11.19. 21:43

Kedves Fórumozók,
Milyen kötelezettségei vannak a munkavállalónak, ha a táppénze lejár, vagyis az orvos keresőképesnek írja ki. Mit tehetek, mint munkaadó, ha ezt a tényt nem jelzi felém azonnal, csak elküldi a táppénzes papírjait? Azt 2 nap múlva megkapom, mi van azzal a két nappal, ami eltelt?
Igazolatlan távollét? Esetleg ez megalapozhat egy munkaadói rendkívüli felmondást?
válaszaitokat előre is köszönöm
CsHAndi

Kotkoda # e-mail 2008.11.19. 19:40

Köszönöm szépen Nandy, de lenne még egy utolsó kérdésem. Ha 2009. júniusában szülök, akkor melyik naptári évből számolják a gyedet?

gollam # e-mail 2008.11.19. 18:35

Sziasztok!Segítségeteket szeretném kérni,mert abszolút nem értek a dologhoz és fontos lenne.7 hetes kismama vagyok és ő lesz az első babánk.Május közepén megszűnt a 4 órás 29.000 Ft jövedelmű munkaviszonyom(több,mint 3 év).Azóta nincs semmiféle jogviszonyom.December elejétől megyek dolgozni.Szeretném megkapni a max. GYED-et,hogyan kell bejelentsenek?Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Tundi55 # e-mail 2008.11.19. 18:30

Köszi szépen!

Mivel a munkahelyem nem szűnik meg, a munkámat jól végeztem, úgy gondolom eléggé fel kell kötniük a gatyájukat a felmondás indoklásához. Persze, ha maradok is betarthatnak. Ez van amikor jön egy protekciós. Majd megpróbálom a kisebb rosszat választani.

nandy #   2008.11.19. 17:07

Tundi:

Ha nem akarod, ne írd alá. Nem tehet veled semmit, max. a GYES lejárta után felmond.
Egyébként köteles a munkaszerződésben meghatározott munkakörben foglalkoztatni. Ezt a Munka Törvénykönyve írja elő.

Te tudod, mi a jobb neked.

nandy #   2008.11.19. 17:04

kvkriszta: szólítsd fel őket írásban a fizetésre, adj egy tartható határidőt.

ha akkor sem fizetnek, irány a Munkaügyi Bíróság.

nandy #   2008.11.19. 17:02

Kotkoda:

Sinus, nagyon szépen köszönöma gyors választ. Még egy kérdésem lenne, a 180 nap az közvetlen a szülés előtt kell, hogy legyen, vagy lehet az azt megelőző két évben?
És még valami: Megtehetem-e, hogy elmegyek dolgozni decemberben és februártól már táppénzen vagyok a szülésig? Ilyenkor a munkáltatónak mennyibe kerül egy dolgozó, aki br 100.000-re van bejelentve?

A szülést megelőző két éven belül kell 180 nap biztosítási jogviszony - nem kell, hogy egybefüggő legyen.

Ha felvesznek, mehetsz dolgozni.
Táppénz esetén a munkáltató a táppénz 1/3-át köteles fizetni az APEH-nak.

nandy #   2008.11.19. 16:58

bfági:

Jelenleg első szülött gyermekemmel vagyok itthon GYED-en. Ő jövő év júniusában tölti be második életévét. Második babával jövő év május 25-re vagyok kiírva. Kérdésem az lenne mi alapján számolják majd a második gyerek után a TGYÁS-t és a GYED-et? Szülés előtt négy évet dolgoztam és maximális GYEDe-et kapok jelenleg.

Az előző ellátás alapja lesz a mostani ellátás alapja is.

Tundi55 # e-mail 2008.11.19. 14:09

T. Szakértő!

Jelenleg GYES-en vagyok. Munkáltatóm alá akar velem íratni egy papírt, mely szerint a jelenlegi munkakörömből (ami szülés előtt volt) áttennének egy számomra kedvezőtlenebb helyre. Ha együttműködök velük, ők is pozitívan állnak hozzám. Ha nem... Mit tudnak velem csinálni, ha nem írom alá? Ha jól tudom jogszabály szerint a régi helyemre vagy ahhoz hasonló munkakörbe kellene visszavenniük. Ez még így van? Esetleg melyik jogszabály mondja ki?

Válaszát előre is köszönöm! (Holnap kell bemennem, elég sürgős lenne.)

atizatiz # e-mail 2008.11.19. 12:53

A következő a helyzetem:

Van egy határozatlan időre szóló főállásom ahonnan eljöttem GYeD-re majd Gyes-re 2009 áprilisában jár le a GYES.
Időközben találtam egy jobb állásta hol jelenleg részmunkaidőben határozatlan időre szóló 35 órában dolgozom (fiam 2,5 éves)
Nemrég a Magyar államkincstárból (leszóltak) hogy nem lehet határozatlan a részmunkaidőm a másodállásomban!
Akkor most milegyen:

  1. Mondjak fel a régi helyen és csak akkor lehet határozatlan a munkaidő az új helyen 35 órába. (ebben az esetben mi van nyugdíjjal teljes napnak számít a gyes miatt vagy sem (amit egyébként is jövő áprilisban megteszek)
  2. Ne mondjak fel mert ki tudja biztos e az új állás és így legalább biztosított a folymatos munkaviszony ami a nyugdíjnál számít (vagy a GYes folyamatos munkaviszonyt jelent így tök mindegy hogy ezlatt kirúgnak az új helyen plusz felmondtam a régin azaza a két szék közzé esem)
  3. Ne mondjhak fel a régi helyen és legyen határozott az új munkaidőm majd jövő áprlisig. mAradva 35 órába.(De akkor melyik törvény írja hogy határozott lehet csak és miért)
  4. Mondjak fel a régi helyen és menjek át 40 órába teljes munkaidőbe határoztlan időre de akkor kapom e a GYESt továbbra is?
Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2008.11.19. 12:15

"nem a tulajdonossal" - természetesen. Megbolondítatok az ilyen sületlenségekkel...

www.kbs-ugyved.hu

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2008.11.19. 12:14

mi történik akkor ha a céget eladják és az új tulaj átveszi az alkalmazottakat .
Nem veszi át őket - nincs is rá szükség, hogy átvegye. Semmi az ég világon nem változik. Ugyanaz a munkáltatótok mint eddig. A munkavállaló ugyanis a tulajdonossal áll munkaviszonyban, hanem a társasággal. (Most képzelj el egy MOL-benzinkutast! Őt naponta több tucatszor "átveszi" az a néhány ezer ember, aki részvényt vesz, és ezzel tulajdonosa lesz az rt-nek?)

www.kbs-ugyved.hu

Juló # e-mail 2008.11.19. 12:08

Sziasztok mi történik akkor ha a céget eladják és az új tulaj átveszi az alkalmazottakat .Tudom hogy vagy az előd vagy az utód esetleg felmondhat ha nem tud annyi embert foglalkoztatni, sokan több éve dolgozunk itt jár a végkielégítés bár melyik mond fel nekünk?Gyes alatt az új tulaj se mondhat fel nekem?Vagy nem számíthatunk végkielégítésre ?Munkáltatónak előre be kell ezt jelentenie a dolgozóinak?Gondolom van valamennyi felmondási idő.
Előre is köszönöm.

kisrita #   2008.11.19. 11:25

Nem vagyok szakértő de sztem egyenlőre shova.
Hivd fel a munkaügyest/bérszámfejtőt és tőlük érdeklődj hogy a majd az konkrétan mikor van.
Nálunk egyébként nem szeretnek (!) hóközben számfejteni, utalni. Lehet nálad is erről van szó és a következő utaláskor szándáékozzák MAJD utalni.

Hivatalos papírt kaptál a "majd" - ról? Hogy mennyi szabid volt amit megváltanak stb?