Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


GYED,GYES, táppénz

Stabika # e-mail 2009.11.16. 16:09

"nandy:

"A lényeg az, hogy ha a munkaadó csoportos létszámleépítést tervez, akkor a szabályok szerint erről legalább 30 nappal korábban tájékoztatnia kell a munkavállalót, és a Munkaügyi Központot is. Attól ez még rendes felmondás lesz…"

Ez igaz.

Ilyen levelet kaptam táppénz alatt.
De amikor bemebtem dolgozni akkor megkértek rá, hogy legyen inkább közös megegyezés.
Erre most azért nem tudok bítzosítást igénybe venni, mert az igazolásra nem csak azt írták, hogy mikor lett közös megegyezéssel megszüntetve a munkaviszony, de az előzményeket is, hogy ment egy levél azt igazolhatóan átvettem, majd......

Ez a bajom. Túl lelkes a munkáltatóm sajnos.

Ha közös megegyezéssel szünt meg, akkor mi köze a dolognak a korábbi levélhez. Hiszen akkor ez mégsem létszámleépítés volt. Tudtommal egyébbként rajtam kívül senkit sem küldtek el. Szóval nem tudom, hogy jogomban áll-e a munkálttaót arra kötelezni, hogy olyan igazolást adjon ki, amiken nme regél az Őskorról...

Ne legyen csalás, de mégse legyen több benne mint ami a közös megegyeséssel kapcsolatos....

nagabri # e-mail 2009.11.16. 12:10

Nem tudom, jártas-e valaki a start plusz kártyában...
Elolvastam róla az alapokat, csak 1 kérdés nem világos. Gyes melletti munkához lehet igényelni, ha "foglalkoztatásra irányuló jogviszonyban nem áll". Vagyis, ha nekem van munkahelyem, gyesen vagyok, de munkahelyet szeretnék változtatni, és ehhez szeretném kiváltani a start plusz kártyát, az nem működik? Az esetleg egy járható út, hogy közös megegyezéssel szerződésbontás, aztán kártyaigénylés? Nem kell eltelnie bizonyos időnek munkaviszony nélkül ahhoz, hogy jogosult legyek rá???

Dödölle1 #   2009.11.15. 15:56

Tisztelt Fórumozók!

A Kérdésem a következő lenne: Jelenleg GYED-en vagyok 2009. 03. 20-án született kisfiammal. Kaptam egy nagyon jó állásajánlatot, így férjemmel azt tervezzük, hogy ő megy GYED-re én pedig visszamegyek dolgozni. Az elmúlt napokban hol azt a hírt kaptuk, hogy a GYED első évében nem lehet azt átruházni, hol azt, hogy ennek semmi akadálya, mehet a férjem GYED-re én pedig dolgozni. Tudja valaki mi az igazság?

A válaszokat előre megköszönöm!

----------
  1. A "hír" megalapozatlan, a második álláspont felel meg a hatályos jogszabályoknak.
  2. GYED ellátást -választásuk alapján- a szülők bármelyike igénybe veheti, ha amúgy a jogosultsági feltételeknek megfelel, azaz ha az igénylés időpontjában az apa biztosított és 2 éven belül van 180 biztosításban töltött napja, úgy az ellátást -helyetted- Ő is igénybe veheti, azonban annak összegét az Ő fizetése alapján újra kiszámolják, azaz az összeg változhat ahhoz képest amit most kaptok.

Gyed mellett nem dolgozhat!!!

(Amire a "hírhozó" gondol az nem a GYED, hanem a GYES, ugyanis GYES mellett korlátlanul valóban csak a gyermek 1 éves kora után lehet dolgozni.)

Bővebb tájékoztatásért fordulj a jelenleg GYED-et folyósító szerv ügyintézőjőhez, vagy a REP PEEO osztályvezetőjéhez.

*-
  • Végül néhány hasznos információ (egy régebbi hozzászólásomból), hátha tudod használni most, vagy egy későbbi ügyedben:

Kevesen tudják, hogy a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény 5.§. kötelezően előírja a REP-nek (REP=Regionális Egészségbiztosítási Pénztár) az ügyfelek tájékoztatását.

Ezen jogszabályi hely szerint: "Az egészségbiztosító TÁJÉKOZTATJA a biztosítottat JOGAIRÓL és kötelezettségeiről, SEGÍTSÉGET NYÚJT IGÉNYE ÉRVÉNYESÍTÉSÉHEZ.

Mindezek figyelembevételével javasolom, hogy élj a jogszabály adta lehetőséggel és keresd fel a lakóhelyed szerinti Regionális Egészségbiztosítási Pénztár Pénzbeli Ellátási és Ellenőrzési Osztályát, vigyél magaddal minden okmányt (TB igazolvány, kinevezés, munkaszerződés, megbízási szerződés, szigorú számadású jövedelemigazolások, munkanélküli, álláskeresési járadékról szóló, illetve GYES határozatok stb.), kérd meg az osztályvezetőt, - ha kell előzetes időpont egyeztetés után- szánjon rád negyed órát és érthetően magyarázza el a lehetőségeidet.

(Többek között azért az osztályvezetőt és nem egy ügyintézőt javasolok, mert ő a témában, helyben az a legmagasabb döntésképes vezető, aki érdemi felelős választ tud adni a kérdéseidre, míg egy ügyintéző szóbeli tájékoztatását később, az igényelbírálás során felülbírálhatja, megváltoztathatja a revizora, illetve az osztályvezetője, továbbá egy túlterhelt ügyintéző lehet, hogy a részletes, teljeskörű, mindenre kiterjedő válasz helyett –ahogy a kérdezők szokták jelezni- rövid úton megpróbál lerázni, illetve sajnos esetenként előfordul, hogy egy kezdő, vagy kevésbé felkészült ügyintéző szóban téves tájékoztatást ad.. Ha tehát biztos és megmásíthatatlan választ szeretnél bizalommal fordulj a szakosztály vezetőjéhez.)

A fórum jó dolog, de írásban sajnos sokszor nem lehet kitérni részletesen mindenre. Aztán a válaszadást sokszor az is megnehezíti, hogy a kérdező a jogosultságot érintő lényeges adatokat sem adja meg, amelyek azonban döntőek lehetnek a válaszadás, illetve a jogosultság szempontjából.
Ezért, illetve a félreértések elkerülése érdekében is azt szoktam javasolni mindenkinek, hogy az itt, vagy más fórumon kapott tájékoztatáson túl –amennyiben teheti- forduljon bizalommal a REP Pénzbeli Ellátási és Ellenőrzési Osztályának osztályvezetőjéhez, aki a témában, helyben a legfelkészültebb szakember és aki ha szépen megkérik – szükség esetén előzetes időpont egyeztetés után- készséggel segít, dolgokra visszakérdez….
(Az osztályvezető –távolléte estén a helyettese- felkereshető a hivatalában személyesen, illetve elérhető telefonon, vagy e-mail útján.)

(Szintén kevesen tudják, hogy kérésre a REP részletes tájékoztatást ad arról, hogy hogyan számolták ki az igénylő biztosított táppénz, THGY és GYED ellátásait.
Kivonat az ombudsmannak az ezzel kapcsolatos OBH 3135/2008 számú jelentéséből:
Az Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosa -az alaposabb tájékoztatás, valamint a táppénz kiszámításának átláthatósága érdekében, tekintettel arra, hogy a tisztességes eljáráshoz való jog érvényesülésében alapvető fontosságú garanciális követelmény az alapos tájékoztatás - az OBH 3135/2008 szám alatt javasolta az egészségügyi miniszternek, hogy a hatóságok az eljárásuk során kellően alapos tájékoztatást adjanak az állampolgároknak. Az ilyen tájékoztatás az ombudsman véleménye szerint nemcsak megelőzheti a félreértéseket és a későbbi jogvitákat, de egyúttal előfeltétele a jogorvoslathoz való jog gyakorlásának.

Az egészségügyi miniszter válaszában kifejtette, hogy a Regionális Egészségbiztosítási Pénztár (REP), külön kérésre tájékoztatást ad a táppénz kiszámításának módjáról is. Ez 2009.08.15-től jogi normaként is megjelent, hatályba lépett. (Lásd a Magyar Közlöny 2009/115 számát, valamint a 217/1997 (XII.1) Kormányrendelet 39.§. új, (3) bekezdését.)

Javasolom tehát, hogy mindenki éljen a két lehetőséggel, kérje a REP Pénzbeli Ellátási és Ellenőrzési Osztály Osztályvezetőjének a segítségét az igény érvényesítésében, illetve a REP Igazgatójától kérjen írásos tájékoztatót arról, hogy hogyan (milyen módszerrel és mely jövedelmek figyelembevételével) számolták ki az egészségbiztosítási pénzellátásait.

Nagyon röviden és hangsúlyozva, hogy a teljesség igénye nélkül én ennyit tudtam segíteni. Remélem rajtam kívül más hozzászóló is tud érdemi tanácsot adni.

Üdv. :)

i_lisa # e-mail 2009.11.15. 14:09

Tisztelt Fórumozók!

A Kérdésem a következő lenne: Jelenleg GYED-en vagyok 2009. 03. 20-án született kisfiammal. Kaptam egy nagyon jó állásajánlatot, így férjemmel azt tervezzük, hogy ő megy GYED-re én pedig visszamegyek dolgozni. Az elmúlt napokban hol azt a hírt kaptuk, hogy a GYED első évében nem lehet azt átruházni, hol azt, hogy ennek semmi akadálya, mehet a férjem GYED-re én pedig dolgozni. Tudja valaki mi az igazság?

A válaszokat előre megköszönöm!

csivalka # e-mail 2009.11.15. 09:28

Tisztelt Fórumozók!
Remélem tudtok segíteni.
Jelenleg gyeden vagyok, de vissza kell mennem dolgozni. Édesanyám bt-beltag. Ő menne gyesre (ez is csak járulék-spórolás miatt). A bt-ben nincs több dolgozó. A kérdés, hogy így működhetne-e tovább a bt, vagy esetleg valakit be kellene jelenteni pl. 2 órában?
Előre is köszi a válaszokat!

nandy #   2009.11.14. 23:52

vasember:

Nem TGYÁS-ra (terhességi gyermekágyi segély), vagy GYEd-re gondoltál?
Főszabály szerint egyszerre csak egy ellátás vehető igénybe, tehát nem jár gyes és tgyás/gyed is. Vagy az egyik, vagy a másik.
A tgyás/gyed igénylésének feltétele, hogy előtte lemondd (az új ellátás igénylésének napját megelőző nappal) a gyes-t.

nandy #   2009.11.14. 23:50

Stabika:

Nem igazán értem, miről beszélsz, kissé összekuszálódott...

A lényeg az, hogy ha a munkaadó csoportos létszámleépítést tervez, akkor a szabályok szerint erről legalább 30 nappal korábban tájékoztatnia kell a munkavállalót, és a Munkaügyi Központot is. Attól ez még rendes felmondás lesz...

nandy #   2009.11.14. 23:47

Javítok:
Ha 2010-ben szülsz, akkor a TGYÁS plafonja a 2010-ben érvényes minimálbér kétszerese lesz, a GYED-é viszont - valószínűleg - a 2011-ben érvényes m.bér.

(Mindig az igénylés évében aktuális minimálbér a mérvadó)

nandy #   2009.11.14. 23:46

Szerintem elég lenne akkor visszamenned dolgozni, ha már útban van a második baba :) Mert még akkor is lesz 7-8 hónapod, remélhetőleg nem kell korábban eü. okok miatt táppénzre menned.
Azt, hogy mennyit kellene keresned, nem igazán lehet megmondani, mert ha 2010 augusztusában szülsz (ennél korábban nem valószínű...), akkor az ellátás maximuma már a 2011. évben érvényes minimálbér kétszerese lesz valószínűleg. Azt pedig senki nem tudja, mennyi lesz két év múlva a minimálbér.

Rékuska # e-mail 2009.11.14. 18:02

Köszönöm szépen, ez nagyon gyors volt! Javít valamit a helyzeten, ha most lemondom a gyed-et, elmegyek gyes-re és mellette szerződéses alapon dolgozom? Mennyit kellene ahhoz keresnem, hogy jobban járjak? (laikusként gondolom, hogy ha többet kapok, mint a minimálbér kétszerese, akkor megéri...)

vasember # e-mail 2009.11.14. 17:01

Segítséget kérnék.
Hogyan tudok gyesről gyesre menni. Jelenleg 2 gyerekkel gyesen vagyok és jön a harmadik. Akkor én most megint gyesre megyek. KÖSZÖNÖM

Stabika # e-mail 2009.11.14. 16:59

Úg emlékeztem, hog levélben csak rendkivüli felmondást küldhetnek ki, de akkor rosszul emlékeztem. :-((

Stabika # e-mail 2009.11.14. 16:58

benevar

Köszi.

nem tudom, hogy mire volt jó, hogy táőppémz alatt kiküldték, így csak azt érték el, hogy a jövedelem pótló biztosítást nem tudom igénybe venni.
Viszont a kiküldött levélben rendes felmondás szerepel, de mikor betegácsiból visszamentem akkor meg rábeszéltek a közös megegyezésre.
Ez ilyenkor nem teszi semmisség a kiküldött levelet? Gondolom nem. :-(

benevar # e-mail 2009.11.14. 14:12

Rékuska:

A Gyed alapja minden esetben maximalizálva van a minimálbér kétszeresében. A Tgyás alapja 0-179 bérezett nap esetén max. a minimálbér kétszerese, legalább 180 bérezett nappal korlátlan.

nandy #   2009.11.14. 14:11

Rékuska:

A GYED alapja minden esetben a minimálbér kétszerese lehet maximum, akár dolgoztál a köztes időszakban, akár nem.
TGYÁS-nál - ami az első 24 hétre jár - lehet érdekes a 180 bérezett nap, mert ha nincs meg, akkor a tgyás alapja is max. a minimálbér kétszerese lehet. Ha megvan a 180 nap, akkor annak megfelelően.
Fontos megjegyezni, hogy nem számít bérezett napnak a táppénz!
Úgy lehet 180 bérezett napot szerezni, hogy pl. kezdésnek kiveszed a szabikat (ez általában legalább 25-30 nap), ezzel megvan kb. másfél hónap. Aztán dolgozol négy és fél hónapot ténylegesen. Vagy az utolsó három hétben betegállományba vonulsz, mert az első 15 munkanapot (ami kb. 3 hét) a munkáltató fizeti betegszabadság címén.
Ha élsz a szabadságkivéttel és a betegszabival is, kb. 4 hónapot kellene dolgoznod, vagy valamivel kevesebbet.

benevar # e-mail 2009.11.14. 14:07

Stabika:

Az értesítés kézbesíthető keresőképtelenség alatt is, a felmondás nem adható át csak annak megszűnését követően, legkorábban a tájékoztató átvételét követő 30 nap elteltével.

Rékuska # e-mail 2009.11.14. 12:46

Kedves Nandy! Jelenleg gyed-en vagyok 2009 március óta, 2010 szeptemberig, és ezalatt szeretnénk második babát. 2002 óta van folyamatos munkaviszonyom, 300 e Ft körüli bruttó bérrel és szeretném, ha a második baba után is ennek alapján kapnám a tgyás-t illetve max gyed-et. A munkahelyemen, ami egyben tb kifizetőhely is, azt mondják, hogy mivel 2010-ben nem lesz jövedelmem, ha 2010-ben szülnék, gyed alatt, akkor az alap a minimálbér kétszerese lenne. Ha azt akarom, hogy a fizetésem legyen az alap, akkor vissza kell mennem min. 180 naptári napra dolgozni. Igaz ez?
Előre is köszönöm a segítséget!

nandy #   2009.11.14. 09:54

Ráadásul hiába kéri a járadék szüneteltetését, nem lesz meg a szükséges biztosítási ideje...

Lyonee #   2009.11.13. 22:29

A jogosultsághoz szükséges előfeltételek megléte esetén sem jár GYED, ha a jogosult rendszeres pénzellátásban részesül.

http://www.gyed.net/GYED/GYED.php

weaverger #   2009.11.13. 20:23

Rokkantsági járadék (nem nyugdíj) mellett jár e a GYED?

Nem kaptam konkrét választ erre a kérdésre sem a MÁK-tól, sem a Nyugdíjfolyósító szervtől, sem az interneten nem találtam kielégítő választ.

Abban az esetben ha nem jár, akkor fel lehet e függeszteni (nem megszüntetni!) a járadékot a GYED időtartamára, és a GYED lejárta után automatikusan kapom a járadékot?, valamint nekem újból el kell mennem orvosi felülvizsgálatra, ha a rokkantság mértéke 100 % és véglegesítve vagyok?

Ha a csak a GYES igényelhető, akkor bajban vagyok, mert a GYES nagyon kevés a járadék mellett, e kettő összege 55.000 Ft, ami nem fedezi a hitelemet, a rezsimet sem a gyerek után járó kiadásokat.

Stabika # e-mail 2009.11.13. 15:23

Sziasztok. betegállomány alatt jogos-e hogy amunkáltató levélben értesít arról, hogy rendes felmondással felmond úgy, hogy tudtában van annak, hogy ez csak akkor léphet életbe ha a betegállományból visszamegyek?
Erre hivatkozik: Mt. 94/E (előzetes tájékoztatás arról, hogy a munkáltató csoportos létszámleépítést határozott elportos és ez alapján a munkaviszonyom megszüntetésre kerül, ha visszamegyek betegállományból.)

Mintha korábban valaki azt írta volna, hogy erről nem tájékoztathattak volna levélben sem a betegállomány alatt!
Mi az igazság?
Köszönöm szépen.
Ha jogszabályt valaki bemásolna,megköszönném.

nandy #   2009.11.13. 15:17

precher:

Látom, érted a lényeget :)) De szerintem nem 50% lesz, hanem 60%, ha megvan a két éves folyamatos jogviszonyod.

hency2 # e-mail 2009.11.13. 12:22

Nandy!

Valóban nem olvastam már ezt a hsz.-at,elnézést kérek, és mégegyszer szeretném megköszönni a segítségedet!!!

Üdv:hency

nandy #   2009.11.13. 09:06

A keresőképtelenség első 15 munkanapjára (kb. 3 hét) betegszabadság jár, ami a bér 70%-a.

GYES melletti táppénz csak annyi napra jár, ahány bérezett napod van a gyes kezdete óta. Jelen esetben július 6-tól november végéig lenne bérezett nap, tehát közel 5 hónapig lehetnél táppénzen.

De ha gyes mellett igényled a táppénzt, akkor az ellátás alapja legfejlebb a minimálbér lehet, hiába több a szerződés szerinti bér.

nandy #   2009.11.12. 16:17

hency:

igaza van a REP-nek, de ezt írtam is korábban, sajnos nem olvastad el :((

nandy # 2009.10.20. 22:43 hencí:

Elnézést kérek, nem jó választ adtam.

Nem mindegy, hogy társas vállalkozóról vagy munkavállalóról van szó.
Társas vállalkozónál (mivel nincs szerződés szerinti bére) valóban a minimálbér az alap.
Ezt úgy lehetett volna elkerülni, hogy a második ellátás igénybevétele előtt 2–3 hónapig magasabb járulékalap után fizeted a járulékot. Ez nem történt meg.:(