GYED,GYES, táppénz


nandy # 2008.06.15. 10:34

Szjudit:

Erre gondolsz?

Ebj. 46. §
(3) Az, aki keresőképtelenségét közvetlenül megelőző egy évnél rövidebb ideig volt folyamatosan biztosított, táppénzt csak a folyamatos biztosításának megfelelő időn át kaphat.

szjudit # 2008.06.15. 06:28

Egy munkavállaló kimerítette a tp-es idejét,jelenleg munkaképes, 4 hónapja már dolgozik.
Ha (ne legyen így!) újra munkaképtelen lenne, jogosult-e táppénzre?

kaali # 2008.06.14. 20:01

Minden elismerésem a tiétek. Ezt nem semmi vállalni! Én egy 4 saját gyerekes anyuka vagyok. Sok sikert, kitartást, örömet!

Büfé # 2008.06.13. 21:12

T. Szakértők!
Jelenleg GYED-en vagyok 5 hónapos kisbabával, és a születése napján, magunkhoz vettünk egy másik gyermeket is, aki most 2 hónapos, és akinek még csak mostanában kezdődik el az örökbefogadási procedúrája, Csak akkor lesz "családba fogadott", ha megkezdődik az eljárás. Remélem ez megtörténik mihamarabb, de a gyámügy szerint az örökbefogadás egy évig is elhúzódhat, mivel az életet adó anya férjnél volt a teherbe esés idején, de nem ő a vérszerinti apa.
A férj nem fellelhető. Hivatalosan ez még nincs megállapítva. Sajnos nekem ezügyben még nem tudott jó választ adni senki. A két kisbaba között csak három és fél hónap van, de én így is csak egy után kaphatom a GYES-t. Van még másik két kiskorú gyermekünk is, tehát hivatalosan három, gyakorlatilag négy gyermeket nevelünk. Úgy tudom, visszamenőleg a GYÁS-t két hónapig, a GYED-et hat hónapig lehet igényelni. Mi lenne számunkra a legkedvezőbb támogatás? Méltányossági alapon nem lehetne igényelni az ikrek után járó támogatást? És ha lehet, akkor hol?
Köszönöm...

kaali # 2008.06.13. 15:11

Andsi! Én úgy hallottam, hogy ha most visszamész papíron dolgozni, akkor megkapod az időközben emelkedett béredet, és ez alapján fogják számolni az új tgyást. Nálunk volt már ilyen

gresiné # 2008.06.13. 15:06

T KBS!

Előző kérdésemhez kiegészítésként hozzátenném:
Nem fiktív jövedelemt jelentenék be, ha többet dolgozom, többet is keresek, csak érdemes-e hajtanom; ezt a bért fogják-e figyelembe venni ha esetleg újra babát vállalnék, mert az előző könyvelőm bravúrjának köszönhetően a 2. babával csak gyes-t kapok, ezért is kellett munkába állnom mert gyes-ből nem élünk meg. Ott a vállalkozói jogviszonnyal volt a gond, mivel a terhesség alatti gondok miatt nem tudtam kereső tevékenységet végezni,se járulékot nem fizettem, de a jogviszonyom fenn állt. Ezt szeretném elkerülni, ezért kérdezem, mennyit és meddig kell ahhoz dolgoznom, hogy ezt a bért vegyék figyelembe, ha esetleg újra gyermeket vállalnék. Számít viszont, hogy valamilyen kedvezmény jár e a járulékfizetés alól, ha gyes-en vagyok, vagy ha már nem leszek, az jár-e plussz ktg-gel. Köszönöm

andsi # 2008.06.13. 14:59

Köszönöm a választ!
Már csak azt szeretném tudni, hogy ebben az esetben az előző év jövedelmét tekintik majd a thgy és a gyed meghatározásához, vagy az első gyereknél figyelembe vett összeget?
Az zavart be, hogy azt az infót kaptam, hogy ha most NEM létesítenék munkaviszonyt (maradnék gyesen csak), akkor a mindenkori minimálbér kétszeresét vennék alapul a gyed-hez (ami az esetemben több, mint mondjuk a tavalyi évi jövedelmem).
Én nem így tudtam, most nem tudom melyik helytálló!
Ki tudnál ebben segíteni?
Andsi anyuka

nandy # 2008.06.13. 14:50

Mivel a gyes mellett korlátlanul végezhetsz munkát, így magad döntöd el, visszamész-e dolgozni vagy sem.

Ha visszamész, mindenképpen szabival kezdesz, mivel azt a munkáltatónak kötelessége a munkábaállástól számított 30 napon belül kiadni (vagy legalábbis elkezdi kiadni).

A tgyás, gyed szempontjából nincs jelentősége, hiszen sem az irányadó időszakban (előző év), sem a tárgyidőszakban nem lesz 180 nap figyelembe vehető jövedelmed.

andsi # 2008.06.13. 14:21

Tisztelt Szakértők!

Az alábbi kérdésben keresem a választ ill. kérem a segítségüket: Első gyermekemmel július elejétől Gyesen leszek, ugyanis lejár a gyedem. Azonban a második gyermekekünket várjuk szeptember közepére. Azt szeretném megtudni, hogy mi a jobb számomra hosszútávon, (1) ha a munkáltatómnál az eltelt két év szabadságát kivenném, a gyes-sel párhuzamosan (ez pillanatnyilag több jövedelmet jelentene a családnak), majd thgy-t igényelnék, (2)vagy ha maradnék gyesen erre a 2-2,5 hónapra és a szülés előtti napokban igényelném a thgy-t.
Azt nem tudom pontosan, hogy az első esetben hogyan számolódik ki a thgym és a következő gyerek után járó gyed-em, ill. a második variáció miként befolyásolja mindezt. ( az első baba születésekor a gyedhez figyelembe vett bruttó fizetésem kb. 80e Ft. volt).
A válaszát várva, tisztelettel:
andsi anyuka

nandy # 2008.06.13. 13:32

A GYES mellett (a gyermek egy éves korától) már korlátlanul lehet dolgozni, így nincs akadálya a gyermek 8 órás bölcsődei elhelyezésének sem.

Kivéve, ha nagyszülő kapja a GYES-t, mert rá a 4 órás korlát továbbra is vonatkozik.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.06.13. 13:29

Gyereknek kell lennie, méghozzá 3 évesnél fiatalabbnak. (Ikreknél hatnál.)

zsui # 2008.06.13. 13:28

kedves szaelhelyezésekértők

a segítségüket szeretném kérni a tekintetben, hogy van a lehetőség a gyermek bölcsödei(8 órás) elhelyezése mellett, a GYES igénybevételére, ha visszamegyek dolgozni, vagyis milyen feltételei vannak a GYES IGÉNYBEVÉTELéNEK bölcsöde, illetve munkavállalás esetén?

segytségüket előre is köszönöm

fzuzo

zsui # 2008.06.13. 13:27

kedves szaelhelyezésekértők

a segítségüket szeretném kérni a tekintetben, hogy van a lehetőség a gyermek bölcsödei(8 órás) elhelyezése mellett, a GYES igénybevételére, ha visszamegyek dolgozni, vagyis milyen feltételei vannak a GYES IGÉNYBEVÉTELéNEK bölcsöde, illetve munkavállalás esetén?

segytségüket előre is köszönöm

fzuzo

Bogyó81 # 2008.06.13. 09:28

Kedves Szakértők!

Abban kérném a segítségeteket, hogy: jelenleg Gyeden vagyok 2009. február 24-ig, febr. 25-től pedig gyesen leszek 2010. február 24-ig.
Most szeptembertől szeretnék nappali tagozaton tovább tanulni, felsőoktatásos intézményben (nem főiskola és nem is egyetem).

Ha nappali tagozaton tanulnék tovább, akkor is megmaradna a gyedem febr-ig és utána a gyesem?

(ez nem ide tartozik, de hátha tudtok rá választ adni): jár nekem családi pótlék saját magam részére a nappali tagozat miatt? Ha igen, mennyi? 27 éves leszek jövő hónapban.

A munkáltatómnak be kell jelentenem, hogy nappali tagozaton szeretnék tanulni, ill. tanulok vagy ki kell lépnem tőlük a suli miatt? Diákmunkát vállalhatok a gyes mellett?

Elnézést a sok kérdésért, de fogalmam sincs, hogy mi hogy van ilyen esetben és a neten nem találok megfelelő választ. Köszönöm! Sűrgős lenne, mert ebben a hónapban be kell iratkoznom vagy nappalira vagy estire.

További szép napot!

nandy # 2008.06.13. 07:45

gresiné az egyéni és a társas vállalkozó nem veheti igénybe az adójóváírást (kivéve, ha a társas vállalkozás Társasági Szerződése úgy rendelkezik, hogy a tag munkaviszony keretében tevékenykedik).

Egyébként tényleg jobb lenne, ha a könyvelőddel beszélnél, ő látja, hogy a bevétel/eredmény alapján milyen jövedelmet tudsz úgy kivenni, hogy ne legyen feltűnő.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.06.13. 06:09

Gresiné: kérdezd meg a könyvelődet. Egyébként kell, az hogy a "minimálbér adómentes" már eredetileg is csak politikai propaganda volt, nem valóság.

(Viszont fiktív jövedelmet jelenteni be a jövőbeni nagyobb szociális - vagy tb - ellátás érdekében nettó csalás.)

Kovács_Béla_Sándor # 2008.06.13. 06:06

Kaali: a munkaidő beosztását a Munka törvénykönyve, esetedben a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény szabályozza. Emlékezetem szerint a kisgyermekesekre az éjszakai műszak tilalmán túl nem vonatkozik más különleges szabály.

gresiné # 2008.06.13. 05:32

Szia!Jelenleg gyesen vagyok, most kezdtem a vállalkozásomat, itthon dolgozok. Mivel szeretnénk még további gyermeket, magasabb jövedelemmel jelenteném be magam. Kérdésem: Kell-e szja-t fizetnem, mivel úgy tudom, a minimálbér után ilyen esetben nem kell.

kaali # 2008.06.12. 20:03

Szia Kbs! Ecy csomószor írtam új témát, de nem jelent meg. Kérdés; az ovikban reggel 6-7-ig, és du. 5-6.ig ügyelet van. Engem, mint gyeses munkavállalót kötelezhetnek-e erre 4 gyerek mellett? Problémám; ha reggel 6-ra mennék, hova tegyem a gyerkőcöket, hiszen a többi ovi, bölcsi, suli is 6-kor nyit. Van erre v.mi jogszabály, vagy ez a munkáltató empátiáján múlik?

Kovács_Béla_Sándor # 2008.06.12. 19:52

Igen. De ezt annyiszor elmondtuk már.

Cimbike # 2008.06.12. 19:28

Kérdésem: köteles-e a munkáltató a gyermek 3 éves kora előtt, a munkavállaló kérése szerinti időpontban visszavenni a munkavállalót? És ha igen, mely paragrafus alapján?
Előre is köszönöm a segítséget!
Cimbike

Mbeus # 2008.06.12. 19:28

Hát őszintén be vagyok tojva, és próbálok felkészülni mindenre! Sajnos a legrosszabbra is!

kaali # 2008.06.12. 19:11

Kb. így megyek én is vissza dolgozni. Szerintem minden tekintetben él a védettség, rendkívüli felmondást nagyon meg kell indokolni. A gyeseseket védik!

Mbeus # 2008.06.12. 18:41

köszönöm!

Incitatus # 2008.06.12. 18:38

A válasz ugyanaz: rendes felmondással nem szüntethető meg a munkaviszony.