GYED,GYES, táppénz


Icetea # 2008.04.29. 13:05

Köszönöm a gyors választ!
Mégegy kérdésem lenne. Előzőleg adtak már ki munkáltatói igazolást, és mnden alkalommal munkáltatómnak a munkaerő-kölcsönző cég volt feltüntetve, nem pedig annak a cégnek a neve, ahova kiközvetített, illetve minden járulékot, gyedet... a kölcsönző cégtől kaptam. Ez nem jelent semmit? Mármint úgy értem, a másik cég neve sehol nem szerepel. Így is ugyanúgy kitehetnek?

Kovács_Béla_Sándor # 2008.04.29. 12:55

A munkaerő-kölcsönzés keretében foglalkoztatott munkavállalót (ez nem azonos azzal, hogy valaki egy "munkaerő-kölcsönző cégnek dolgozik") nem védi a gyed - pontosabban a fizetés nélküli szabadság a rendes felmondástól.

A munkáltatói igazolást ki kell adják, de bele fogják írni, hogy a munkaviszonyod ekkor és ekkor megszűnik. Így aztán nem mész vele semmire, egy ilyen igazolás csak annak jó, aki minden igazolás nélkül is adna kölcsönt. (És nem hitelt.)

Icetea # 2008.04.29. 12:45

Sziasztok! Jelenleg GYEDen levő kismama vagyok. Egy munkaerő kölcsönző cégnek dolgozom, aki kiközvetített anno egy céghez. Állítólag az azzal a céggel kötött szerződésük megszűnt, ezért engem is el akarnak bocsátani. Mindenáron erőltetik, hogy írjam alá a közös megegyezést, de erre nem vagyok hajlandó, mert azt tudom, hogy abban az esetben semmi jogalapom nem maradna. Így most azzal fenyegetnek, hogy kirúgnak. Két kérdésem lenne:

  1. Valóban engedi-e a törvény, hogy egy gyeden levő kismamát az utcára tegyenek csak azért, mert munkaerő-kölcsönzőnek dolgozom?
  2. Ha megtehetik, a felmondási idő alatt megtagadhatják tőlem azt, hogy ha kérek munkáltatói igazolást (férjemmel építkezünk, és a hitelhez kell), azt megadják nekem? (Persze a felmondási idő feltüntetésével is akár.)

Előre is hálás vagyok a válaszért!

the big cat # 2008.04.29. 03:07

Nyilván arra vár, hogy megvesztegsd. Ez így szokás, Abszurdisztán, 2008.

Válts orvost, ez annyiból áll, hogy elmésza másikhoz, és elmondod, hogy orvost szeretnél váltani, őt választottad. A többit majd intézi ő.

Rea. # 2008.04.28. 10:02

Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy az orvosom nem akar táppénzre venni. A közeljövőben lesz egy egészségügyi műtétem, ami után 6 hét fizikai kímélet szükséges. A műtétet támogatja a tb. Amikor voltam a háziorvosomnál, hogy a műtétet megelőző vizsgálatokhoz adjon beutalót, közölte velem, hogy ne is álmodjak arról, hogy műtét után táppénzre vesz. De kérdem én, hogyan dolgozzak amikor a kezemet sem fogom tudni megemelni és a cérna tart majd csak össze??? Joga van az orvosnak ilyen esetben megtagadni azt, hogy betegállományba vegyen? Remélem tudtok segíteni.

Kála # 2008.04.25. 08:21

Ezért írtam, hogy joggal való visszaélésnek sanszos - de ettől még tény, hogy kifejezetten ilyen tiltást a Startkártyáról szóló jogszabály nem tartalmaz.

A START-kártya azokat a GYED-ről munkába álló kismamákat hivatott segíteni, akiknek egyébként nincs munkaviszonyuk.
Ez igaz, csak sajnos a meghatározás igen gyengére sikerült:
1. munkaerôpiactól tartósan távollévô személy:

  1. az a személy, aki a gyermekgondozási segély (a továbbiakban: gyes), a gyermekgondozási díj (a továbbiakban: gyed), a gyermeknevelési támogatás (a továbbiakban: gyet), valamint az ápolási díj folyósításának megszűnését követô egy éven (365 napon) belül kíván foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt létesíteni, vagy aki a gyermek egyéves korának betöltését követôen, e gyermek után igénybe vett gyes folyósítása mellett kíván munkát vállalni, feltéve, hogy foglalkoztatásra irányuló jogviszonyban nem áll,

vagyis az nem feltétel, hogy X ideje ne álljon jogviszonyban (holott nyilván ezt is célszerű lett volna rögzíteni).

Viszont ha valakinek ajánlanak egy előnytelen közös megegyezéses megszüntetést, akkor azt nyilván nem szabad (és persze nem is kell) elfogadni. (Ha a munkáltató ezen berág, akkor jó eséllyel azt sem fogja szívesen fogadni, ha a munkavállaló arra hivatkozik hogy amit csinálni akar az csalás lenne.)

nandy # 2008.04.25. 07:44

Hamar kibukna a csalás.
A munkáltató minden hónapban személyenként jelenti az APEH felé az alkalmazottakat (0808-as bevallás). Elég furán festene, hogy pl. ápr. 30-án megszűnik a munkaviszony, aztán május 15-től újraindul ugyanott, ugyanolyan feltételekkel, de már START-kártyás kedvezménnyel...

A START-kártya azokat a GYED-ről munkába álló kismamákat hivatott segíteni, akiknek egyébként nincs munkaviszonyuk.

Kála # 2008.04.25. 06:44

Nézd, a jogszabályban kifejezetten tiltó rendelkezés nincs (ilyen esetekre sem). Sanszos, hogy joggal való visszaélésnek minősülne, ha valaki egyszer pert indítana miatta - csak kérdés, hogy ezt ki tenné/tehetné meg.
Viszont közös megegyezés akkor jön létre, ha a felek ketten megegyzést kötnek. Ha neked nem előnyös nem írod alá és kész. Felhívod rá a munkáltatód figyelmét, hogy mivel nem akarsz elesni a neked járó végkielégítéstől, ha bele is mennél az egyezségbe, akkor is kérnéd kifizetni minimum a végkilégítést, plusz a neked járó felmondási időre járó átlagkeresetet - szvsz így már nem lesz olyan lelkes.
Egyébként az "azt ígéri" egy szép fordulat.

Rákiné Tünde # 2008.04.25. 06:28

Tudom hogy felmondási tilalom van a GYED, GYES alatt, de a Munkáltatóm azt szeretné, ha közös megegyezéssel szüntetnénk meg a jogviszonyt.
Azt igéri, hogy rögtön vissza is vesz mihelyt a Start kártyát megigényeltem, csak hogy Ő kedvezményt kapjon, de én így megszüntetem a 9 éves munkaviszonyomat. V
Valami jogi kifogást szeretnék, ami indokolná, hogy ez visszaélés, mert szerintem az és egy későbbi akár Munkaügyi ellenőrzése kijöhet, hogy a támogatást vissza kell fizetnie esetleg.

Kála # 2008.04.25. 05:09

Mit tegyek, ha nem megyek bele akkor bizonytalan a munkahelyem, vagyis vissza vesz, de biztos hogy majd rövid időn belül felmond.

Mielőtt belemennénk a Start kártyába: GYED alatt (sőt GYES alatt, illetve a gyermek három éves koráig) felmondási tilalom alatt állsz. Magyarán a munkáltató köteles visszavenni, foglalkoztatni a korábbi szerződésed szerint, vagy ha erre nem képes, fizetni
az állásidőre járó díjazást.
Nem értem, hogy miért ne vennéd igénybe a GYES-t, hiszen annak folyósítása alatt már 8 órában is dolgozhatsz.

Valóban megszüntethetitek a jogviszonyt közös megegyezéssel, csak egyelőre nagyon nem látom, hogy neked ehhez milyen érdeked is fűződik...

cincike # 2008.04.24. 18:16

Szia!
Barátnőm kérésére szeretnék néhány kérdésre választ kapni.
Munkaszerződése 2008. június 30-ig szól, határozozott idejű, közalkalmazottiszerződése van, pedagógus. Mivel terhes, az orvos veszélyeztetett terhesnek nyilvánította, kíváncsi lenne, hogy a munkaviszony megszűnése után, a szülésig(decemberig) lehet-e táppénzen? És utána munkaviszony nélkül milyen jogosultságai vannak.(GYES- GYED) 8 éve van folyamatos munkaviszonya.

Rákiné Tünde # 2008.04.24. 18:09

Kedves Szakértő!

Jelenleg GYED-en vagyok, most a munkáltatóm azzal keresett meg, hogy közös megegyerzéssel szüntessük meg a munkaviszonyomat, és igényeljek Start plusz kártyát, majd pedig visszavesz, hogy támogatást kapjon rám!
Mit tegyek, ha nem megyek bele akkor bizonytalan a munkahelyem, vagyis vissza vesz, de biztos hogy majd rövid időn belül felmond.

Egyáltalán visszavehet, ha közös megegyezéssel már szakítottunk.
Van esetleg valami kikötés, hogy meddig kell Start kártyával rendelkezni, hogy a munkáltató támogatást kapjon vagy nem is tudom valami olyan megoldás a mi kiüthetné ezt az egyészet, mert nem szivesen szüntetem meg a munkaviszonyomat.
Junius 22.-től lennék szabin, akkor jár le a GYED-em és nem szeretnék Gyes-en lenni.

sinus69 # 2008.04.24. 15:38

Kedves Kála, és kbs!
Köszönöm a válaszokat.

kaszabilla # 2008.04.24. 11:48

Köszönöm! Én márc 1-től dolgozom, és szept. 11-re vagyok kiírva. Viszont ha aug. 31 előtt szülök, nem lesz meg a 180 munkában töltött napom, így a juttatások alapja nem a bérem, hanem a mindenkori minimalber kétszerese lesz. Vajon visszafelé lehet módosítani a munkaszerződést, mintha február 1-től dolgoztam volna, hogy biztosan meglegyen a 180 nap? Vagy a minimálbér kétszerese is a maximális összegre jön ki?

nandy # 2008.04.24. 11:42

Nem kell (csak lehet, ha a munkáltató engedélyezi).

kaszabilla # 2008.04.24. 10:17

Kedves Nandy!
Köszönöm a választ. A felhalmozott szabit tehát ki kell venni. És az idei évre járót? Ki lehet, illetve ki kell venni szülés előtt?
Köszönöm!

the big cat # 2008.04.23. 19:47

Táppénzre az mehet, akit egészségügyi ok miatt az orvos keresőképtelennek nyilvánít, ez nem opció, hogy válogatni lehessen, hogy GYES vagy táppénz, különben mindenki táppénzen lenne. Tévedés ne essék a terhesség nem ilyen egészségügyi ok.

A terhesség egyébként önmagában objektív és abszolút felmondási védelem, tehát, ha nem lenne a GYED akkor sem mondhatnának fel.

Moncsi22 # 2008.04.23. 17:39

Tisztelt Szakértő!

Sok apró, de számomra nagyon fontos kérdésre szeretnék választ kapni. Jelenleg két éves kisfiammal itthon vagyok GYED-en, közben már második gyermekemet várom. Bár határozatlan idejű, kinevezett dolgozó vagyok, a munkáltatóm csoportos létszámleépítésre hivatkozva küldött egy értesítést:a létszámcsökkentés az én munkakörömet is érinti, de mivel Mtv.90.paragrafus 1.bekezdésének értelmében meghatározott védelemben részesülök, ezért közalkalmazotti jogviszonyomat a védelem megszűnését követően lesz kénytelen megszüntetni. A GYED április 30-án megszűnik. A csekély összegű GYES megigénylése helyett táppénzre szeretnék menni. Kérdésem, hogy GYED után elmehetek-e táppénzre, a táppénz további védelmet jelent-e számomra, vagy a táppénz ideje alatt felmondhatnak-e? Illetve mennyi ideig vehetem igénybe a táppénzt? A második kisbabám megszületéséig? A pontos válaszait és segítőkészségét előre is köszönöm. Tisztelettel és köszönettel: Moncsi

nandy # 2008.04.23. 17:29

Továbbá két évi szabim bent van, mert gyes mellett a felhalmozottat nem lehet kivenni. Ha visszamondom a gyest és TGYÁS-ra megyek, tovább görgethetem a szabit

A szabit a munkábaállástól számított 30 napon belül ki kell adni. Erre van is lehetősége a munkáltatónak (mivel még egy ideig ott dolgozol), tehát adja ki!

nandy # 2008.04.23. 17:26

Kedves Nandy. Köszönöm gyors válaszát. Még annyit legyen szives elárulni, hogy ha januárban 14-én lejár a munkanélkülim és én befizetem az eü hozzájárulást egy két honapig és csak március áprilisra jön a gyerköc akkor sem kapok gyíedet?

Félreérthető volt, amit írtam.
GYÁS-nál biztosítási időnek veszik a munkanélküli segélyt, GYED-nél viszont már nem.
Tehát hiába szűnik meg a munkanélküli, attól még nem fog GYED járni. Csak abban az esetben ha munkaválllalóként, egyéni/társas vállalkozóként stb. szerez biztosítási időt.

izem # 2008.04.23. 15:36

Egy kis segítséget kérek!!

Köztisztviselőként dolgozom, határozott idejű kinevezésem van, ami 2008. november 11-én megszűnik. 2008. december 15 körül fogok szülni.

Kérdésem az lenne milyen juttatások járnak nekem, igy hogy kb 1 hónappal a szülés elött megszűnik a kinevezésem?
November és december között mi a teendőm munkaviszony, kinevezés létesítése kapcsán?
Ha jól tudom igy a munkáltatóm nem köteles visszavenni 3 év múlva?

Előre is köszönöm a segítséget.

Kála # 2008.04.23. 10:46

mivel amíg a fizu nélküli szabim tart, addig nem kötelesek visszavenni, csak utána.

Ez éppen igaz, csakhogy te döntöd el, hogy mikor ér véget a fizetésnélkülid azaz, hogy mikor akarsz munkába állni.

A közös megegyezés általában csak akkor éri meg, ha többet kapsz annál, mint ami munkáltatói rendes felmondás esetén járna. Viszont nyilván ha a nagyobb érdek az, hogy az új helyen mielőbb kezdeni tudj (és már megvan az őj hely!), akkor érdemes lehet ennél kevesebbért is aláírni.

sinus69 # 2008.04.23. 10:37

„Azt tudom, hogy a meglévő munkáltatóm nem köteles visszavenni most.”

Hááát.. tulajdonképpen ezt a TB-ben mondták (először ott kérdeztem), mivel amíg a fizu nélküli szabim tart, addig nem kötelesek visszavenni, csak utána. Mivel helyettem van munkavállaló, aki az én munkámat végzi, így én feleslegessé váltam ...

A közös megegyezésre úgy jutott az ügy, hogy én is azonnal el tudjak helyezkedni máshol.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.04.23. 10:31

Azt tudom, hogy a meglévő munkáltatóm nem köteles visszavenni most.

Rosszul tudod - ugyanis köteles.

kevés munkavégzés után valószínű közös megegyezéssel elválnak útjaink

Miért egyeznél bele?

sinus69 # 2008.04.23. 10:22

Sziasztok!
Adjatok tanácsot légyszi, szerintetek mit csináljak? 2009.02.03-ig jár a Gyed a legkisebb lányom után. Ezt szeretném lemondani, mert mindenképpen dolgoznom kell(ene). Azt tudom, hogy a meglévő munkáltatóm nem köteles visszavenni most. Viszont beszéltem velük telefonon, és azt mondták, hogy visszavesznek, kiadják a szabimat és kevés munkavégzés után valószínű közös megegyezéssel elválnak útjaink :( a cég anyagi helyzete miatt.
Különösképpen nagyon nem érdekelne a dolog, ha nem lenne nekem is háztörlesztésem, 3 gyerekem, stb.
Másik munkahely sem okoz problémát, de mi van akkor, ha ott nem felelek meg? Vagy ha kapásból elküldenek, mert "sok" a gyerekem? Igényelhetek munkanélkülit vagy passzív Gyed-et, miután megszűnt a bizt.jogviszonyom a jelenlegi cégemnél?
A választ nagyon megköszönném...