Ösztöndíj visszakövetelés.


L.David # 2017.11.29. 17:09

Jó napot!

Segítséget szeretnék kérni, OKJ képzésen lévő tanuló voltam és 2017.május.08 - 2017.november.08 teljes összegű ösztöndíj utalást kaptam.

Sikertelen volt a vizsgám és mivel egy nagy cégről/illetve ösztöndíjról van szó azt hittem, hogy azért kapom mert még mindig él a tanulói szerződésem velük a sikeres vizsga letételéig.
(Azt hozzá kell tennem, hogy bevittem a céghez a papírt a májusi utalás előtt, miszerint egy vizsga sikertelen volt az ötből).

A mai napon felszólítást kaptam amiben a cég vissza követeli 15 napon belül 198 ezer forintot mivel sikertelen volt a vizsgám és nem járt az ösztöndíj, viszont még a megspórolt pénzemmel amire ráutalgatták az ösztöndíjat sem jön ki a 198 ezer forint.

Vásároltam időközben, de csak akkor jön ki az összeg közel 198 ezer forintra ha december 8. is utalnak ösztöndíjat és azt 100% biztosan tudom ,hogy nem költöttem annyi pénzt hogy ekkora hiány legyen a követelt összeg és az egyenlegemen lévő között.

Valaki aki jártas ebben kérem segítsen, meg vagyok rémülve és fogalmam sincs mit tegyek főleg, hogy azt hittem mindent jól tettem, megmutattam a papírokat és még is kaptam az utalást fel sem merült bennem ,hogy téves lenne abban a hitben voltam, hogy biztos azért kapok még mert az iskola tanulója vagyok a sikeres pótvizsga végéig (ami most októberben sikerült és november elején volt az utolsó utalás.

A javaslatokat, segítségeket előre is köszönöm!