Gyerektartás és láthatás


nyusz66 # 2007.04.16. 04:21

Lex89!

Tévedésben vagy abban,hogy a tartásdíj nem azért van, hogy azt félretegye a gondozó szülő, mintegy megtakarításként. Az az aktuális tartásra szolgál.

Ha a gyerek még nincs 18 éves, akkor az anya igényelhet tartásdíjat, ha már elmúlt, akkor a nagykorú gyerek perelheti az apát rokontartásért, ha rá van szorulva (nappalin tanul).

Véleményem szerint a felsorolt körülményeknek nincs jelentőségük egy tartás iránti perben, csak az éppen aktuális helyzetnek. (Mondhatnám úgy is, hogy miért nem perelt az anya akkor a gyerekelhelyezésért, amikor úgy látta, hogy a gyermeke fejlődése nincs biztosítva az apánál, vagy legalább miért nem tett ezügyben bejelentést akkor a gyámhatóságon. Most már - ha mindaz igaz, amit leírtál - már biológiailag is késő, hogy bármit is pótoljanak. Más kérdés, hogy a magánvéleményem az, hogy vitaminhiánytól nem marad vissza valaki a fejlődésben M.o.-on - ahhoz ugyanis olyan fokú alultápláltság szükséges, ami azért csak feltűnt volna valakinek.)

  • Egy laikus-
Lex89 # 2007.04.15. 22:00

Azt szeretném kérdezni, hogy olyankor mi történik, ha a gyermek, aki nevezetesen lány az édesapához kerül kb 3 éves korban, nem kap megfelelő vitamingazdag táplálékot emiatt a növésben láthatóan visszamarad pedig már a 18. életévét járja, az apa új felesége miatt a leány a rég elűzött édesanyához menekül, aki minimálbéren van? Azt olvastam hogy kb 15-25 százalékot határoznak meg, nyilván esettöl függően,de mégis kb hány százaléka az apa fizetésének a gyerektartás ilyen esetben, ha ráadásul az anya által küldött pénz ami már a milliókat ütné, nincs félretéve a gyermeknek, nem élhetett annak segítségével?

Goodwitch # 2007.04.15. 18:44

Tekingi

Ha a másik fél is tud a felvételről, akkor felhasználhatnád, de ez gondolom nincs így.

Ha kihangosítod a telefont, akkor is kell, hogy tudjon róla.

Ha ez a munkahelyeden van, akkor inkább tanúkat szerezz...

Titkosszolgálati eszközöket még a nyomozóhatóság is csak bírói engedéllyel használhat.


Goodwitch

nyusz66 # 2007.04.15. 08:39

maskara és monalisa1 !

Legjobb tudomásom szerint, hacsak nincs valami komoly indok (pl. teljesen megromlott kapcsolat a különélő szülő és annak szülei között) akkor nem ítélnek meg külön láthatást a nagyszülőnek, mivel vélelmezik, hogy a láthatások alkalmával a nagyszülőknek is lehetőségük van erre. Ahhoz, hogy jelen helyzetben az apa láthatási idején felül ítéljenek meg időt a nagyszülőknek, az kell, hogy a teljesen megromlott kapcsolatukat a fiukkal bizonyítnai tudják.
Plusz eddig ismereteim szerint ilyen esetben is a nagyszülők kapcsolattartására havi 1 alkalmat szoktak biztosítani.
(monalisa1 gondolj bele: ha az anyánál van a gyerek, akkor ő a te leírásod alapján soha egyetlen hétvégét se tölthetne a saját gyerekével. Ez pedig azért kicsit durva - gondolj bele, hogy amikor nagyobb lesz a gyerek, akkor hétközben csak reggel és uzsonna-vacsora között találkoznak majd, hétvégeken meg sose?)

Szóval maskarának arra van esélye - szerintem - hogy a fiának jogosan járó kapcsolattartást kikényszerítse az anyától, és a gyámhatóság felhatalmazása alapján ő vigye a fiához az unkokáját. Ezen belül aztán már nekik kell megegyezniük a fiával, hogy ő mikor és mennyit lehet a kicsivel.

tekingi # 2007.04.14. 23:55

Sziasztok!Lehet,hogy ostoba kérdés,de hátha valaki tud válaszolni.Ha egy hivatalban diktafont használok,vagy ha a volt feleségemmel történt beszélgetéseket felveszem,azt használhatom-e a bíróságon gyerek elhelyezés megváltoztatása ügyében?A hivatalban a volt nőm ismerőse akadályoz/ő nem tudja,hogy én tudom,hogy ő kicsoda/,a másik esetben szóban is,telefonon is megy a zaklatás,mocskolódás.A srácokat ellenem hangolja,/és ez sajnos nem közhely/fenyegetőzik,stb...Előre is köszi

monalisa1 # 2007.04.13. 20:12

maskara: első körben menj panasszal a gyámhivatalna, majd ha kell akkor tovább a bíróságra.

Ha az apa a sajnálatos betegsége miatt nem tud a kiscserekért menni, akkor majd fel leszel jogítva erre Te, hivatalosan.

A rendszeres kapcsolattartásra - láthatásra - az apának joga van. És neked is jogod van az unokádhoz! Tehát az egyik hétvégén a beteg apjához viszed a kicsit, a másik hétvégén meg magadhoz, vagyis mindkét esetben hozzátok - ilyen egyszerű.

Ezt kell kikövetelni az anyától!
Õ meg a továbbaikban csak maradjon otthon...

Ne a gyereken álljon bosszút azért mert a fiad időközben másvalakibe szeretett bele.

Szóval a hivatalos helyeken harcolj az unokádért - a fiad érdekében is.

Én csak mint laikus hozzászóló.

És ha tárgyban netán bővebbet akarsz tudni, javaslom vedd fel a kapcsolatot dr. Regász Mária ügyvédnővel: derill@freemail.hu

Több évtizedes gyámhivatali tapasztalata van, valamint ha van egy kis ideje (...) itt a Fórumban is sok hasznos, segítőkész hozzászólása jelent már meg. Fordulj hozzá bizalommal!

maskara # 2007.04.13. 15:31

Sziasztok!

A fiam 27 éves tavaly május 11-én egy disco "balesetből" született meg az unokám. Érdekes módon az anyuka bejelentette, hogy 7 hónapos terhes és 100 %-ban a fiam a gyermek apja, mivel 1 x és kb. abban az időben együtt voltak a fiam a nevére vette a megszületett gyermeket. Anyukát nem.
Azt el kell mondanom, hogy a fiam gyógyithatatlan beteg, már alig bir menni, és sajnos nem tudnak rajta segiteni az orvosok.
Ezt azért is kellett megirjam, mert most már az unokám (ha a fiam elvállalta, nekem a sors ajándéka) a jövő hónapban lesz 1 éves.
Rendszeresen minden hétvégén mentem érte és hoztam anyukát is és az unokát is.
Időközben a fiamnak új barátnője lett. Anyuka az unoka és a barátnő találkozott, mit ne mondjak az anya azonnal telefonált az apjának, hogy vigye haza őket.
Az igazság az, hogy szeretnénk ha a közel 1 éves gyermeket hozhatnám az apához anya nélkül. Anyuka kijelentette, hogy nem adja oda. Vagy a barátnő vagy a fia, válasszon.
Kérdésem :
Mivel a fiam nehezen tud menni, a lakásból nem tud kimenni, de a fiához ragaszkodik (én is az unokámhoz) meg teheti-e hogy nem adja oda egyedül?
Gyerektartásban meg állapodtak, a 100 %-os rokkant nyúgdijas fiam a nyugdijának 20 %-át fizeti?
Próbálta az anyának mondani, hogy ha nem adja 1-dül a fiát akkor nem fizeti a gyerektartást.
Azt mondta, hogy őt pénzzel nem lehet megvenni.
Kérdezem még ennyire ki lehet használni az apát és engem is mint az unokát.
Vagy ha nincs igazam irjatok mit tegyek.
Nem elég hogy a fiam beteg még az uokámat sem kapjuk meg?
Meg köszönném a segitséget.

kissember # 2007.03.12. 08:49

Kbs még nem vagyok pervesztes, csak éppen látom azt az említett hozzáállást. Nem kellene ennyire rosszmájúnak lenni szerintem felénk, ha pedig mégis az vagy, akkor viseld hogy mi is azok vagyunk a bánásmód miatt. Lehet hogy azt gondolod, hogy a törvénykezés, végrehajtás ott van a topplista tetején és úgy jó ahogy van. Minden ellenkező vélemény pedig csak azért van, mert éppen valaki pert vesztett és nyalogatja sebeit. Ha építeni nem tudsz kedves Kbs, legalább ne rombolj oké?

Tamás neked csak annyit, hogy sajnos lehet. Egy ekkora gyereket szerintem remekül lehet formálni és el is fogja hinni a hazugságokat, egy ideig mindenképpen. Átéltem, borzasztó dolog ha az egyik szülő ilyeneket tesz a másik szülő ellen, még azok a dolgok is másképpen lesznek magyarázva amik jók voltak. Én agymosásnak neveztem el. Képzeld magad egy 11 éves gyerek helyébe, hogy mit tudnál ez ellen tenni. Leginkább azt, hogy annak adsz igazat, akitől minden nap ezt hallod.

Tamás123 # 2007.03.11. 10:37

Sziasztok!

Vákófélben vagyok, a feleségem és a barátja már lassan 8 hónapja elzárja tólem a fiamat.
A feleségemék a barátjához költöztek.

Előtte nagyon jó kapcsolatom volt a fiammal, aki most 11 éves.

A kérdésem az lenne, hogy egy ekkora gyerekben azért nem kellene megfogalmazódnia, hogy igenis odamegyek egy kicsit apához az iskolánál, igenis, nem másolok le egy valótlan levelet, amelyet feleségem beadott a bírósághoz, stb.

Lehet-e ennyire befolyásolni, ellenem hangolni egy 11 éves gyermeket vagy pedig a gyermeknek is kellene már ekkora korban azt mondani, hogy igenis odamegyek a sulinál apához, igenis nem másolok le egy más által megírt valótlan levelet, stb.

Rosszul esnek ezek a dolgok, hol van az igazság?

Kovács_Béla_Sándor # 2007.03.02. 18:07

Pervesztesek, ha talákoznak. Alapíthatnátok klubot is. "Géza vagyok - pervesztes..."

kissember # 2007.03.02. 15:25

És csak kijön belőlem újra, mert átéltem szinte ugyanezt én is. Pont így látom én is mint Gézoo. Érdekesen értelmezik a törvény betűit, az biztos. Egy esélyed van csak, ha meggyőzöd valahogy a bírót

Gézoo # 2007.03.02. 07:04

Kedves Tamás!

A keserű tréfát (cinizmust) félretéve a jog szerint több dolgot is tehetsz.
Nézzük sorban.

A tanú lehet titkos, ekkor egy borítékban lesznek adatai (név,cím), becsatolva a peranyagban. Amit a tettes ügyvédje elolvashat.. és ha beszélő viszonyban van az ügyfelével, el tudod képzelni a többit.

A látlelet, fotó, tanúk bizonyítékok, de legfeljebb felfüggesztett megrovásban részesítik őket.. és nem mész ezzel semmire.

Az más kérdés, hogy hónapok óta elzárja a nejed előled a gyermeked.
Mert ez valóban a kiskorú veszélyeztetése a törvény szerint, de ne örülj túl korán, mert ez csak tisztességes bíró, gyámügyes esetén érne valamit, de én még olyan esetet nem hallottam, amikor a törvényt bárki is betartotta volna.
Ugyanis a gyámhatóság működéséről szóló törvény kötelezi a gyámhatóságot arra, hogy
a válás alatt is intézkedjen az elzáró szülővel szemben, de soha sem intézkednek, arra hivatkozva, hogy per folyik..
Persze ha a felettes szervhez fordulsz, megkavarod a vizet, de csak akkor van hatása, amikor a felettes szerv visszadobja a helyi jegyzőnek az ügyet és ugyanaz a gyh, ugyanúgy nem tesz semmit, akkor feljelented a helyieket és a megyei gyh-t
mindenütt ahol csak lehet: ügyészségen, minisztériumban, stb..
A bírónak is kötelessége lenne intézkedni, de ő is arra fog hivatkozni, hogy nem teheti.. hazudik.
A tárgyalási jegyzőkönyvbe minden tárgyaláson vetesd be, (legjobb ha írásban!) az elzárás tényét..
Így elérheted, hogy valamelyikük, vagy a bíró vagy a gyh elunja és kötelezi az anyát egy-két órás látogatás bisztosítására.. talán..
Az is segíthet, ha naponta bemész a gyh-ra, és naponta a Családsegítőkhöz és minden alkalommal jegyzőkönyvezteted, a kapcsolattartás akadályoztatását..
Ha ezeket megteszed, három hónap alatt, de max fél év alatt egyszer, néhány órára láthatod a fiad..

Abban meg ne is reménykedj, hogy a bíró betartja a törvényt és nálad helyezi el a gyermeked.
Az én exem bizonyítottan kínozta az alatt az egy év alatt amíg elzárta a fiamat, mégis a bírói álláspont:"bocsássunk meg neki, mégis csak ő az anya.." és ott helyezte el..

Sok erőt, kitartást kívánok!

Tamás123 # 2007.03.01. 18:40

Sziasztok!

Az alábbiban szeretnék segítséget kérni.

Válófélben vagyok a feleségemtől, a gyereket már 7 hónapja elzárja. Szeptemberrben odamentem az iskolához, hogy megbeszéljem a feleségemmel, hogy a hétvégére elvinném a gyermeket, 11 éves.

A feleségem új élettársa egy rúddal támadt nekem, a gyerek is és a feleségem is végignézte a történteket.

Egyből rendőrségre, mentem, majd látlelett, majd fényképek a sérülésekről.

Egy tárgyalás volt, a férfi tagadja, a feleségem azt állítja nem volt ott.

Volt ott egy tanú, akire emlékszem, hogy látta az esetet, a fiam osztálytársának az anyukája.

A kérdésem az lenne.

1. Megidézhetem-e úgy tanúnak, hogy a neve ne kerüljön feleségemék tudtára.

Ennek két oka van. Nem szeretnék neki később kellemetlenséget, továbbá amennyiben a tárgyalás előtt megtudják a nevét, tuti, hogy lefizetik.

2. Vagy: elég erős bizonyíték-e a a feljelentés, a látlelet, a sérülés képei, de arról is van fotóm, hogy utána hárman beszállnak a kocsiba.

Köszönöm

Tamás123 # 2007.03.01. 18:21

Szia Gézoo!

Nekem az javasolták, hogy kiskorú veszélyeztetése (erkölcsi) miatt símán feljelenthetem, de a deleségem sem tett semmit.

Gézoo # 2007.03.01. 14:19

Szia!

Ó, te szegény.. Két út van:
Az egyik a jog útja.. járhatatlan és semmit sem nyertek vele..
Ha el is ítélnék az új barátot, akkor sem
a gyermeked ellen, hanem ellened vétett, így továbbra is együtt élne a gyermekeddel..

A másikat nekem ajánlották,: "Kaphatók emberek a rendszabályozásra.. Ha rendesen
megrendszabályozzák a pasit meg az exed, megszünnek a problémáid.."

Nos, nem is tudom, én a jogot próbáltam.. tényleg járhatatlan.. Talán mégis hallgatnom kellett volna a "jó tanácsokra" ?

Tamás123 # 2007.02.24. 11:31

Sziasztok!

Az alábbi dologban szeretnék tanácsot kérni.
Röviden az eset, majd a kérdéseim.

Feleségem tavaly májusban elment tőlem és a fiamtól a barátjához. Júliusban elvitte "nyaralni" a fiamat, akivel azóta nem lehettem. Vidéken élnek, de naponta Bp.-re hordják a gyereket a régi iskolájába.

Szeptember első péntekén az iskolához mentem, hogy beszéljek a feleségemmel, hogy két hónap után végre szeretnék egy hétvégét a fiammal tölteni. Nem járult hozzá. Közben kijött a 11 éves fiam az iskolából és így négyesben (+ egy fiam barátja) elindultunk az utcában parkoló személygépkocsi felé, amiben a feleségem barátja ült. Közben tovább kértem a feleségemet, hogy szeretnék a fiammal lenni hétvégén, majd hétfőn elviszem suliba.

Mintegy 15 méterre voltunk a kocsitól, amikor a feleségem élettársa kiszáltt a kocsiból, a hátsó csomagtartóból kivett egy kb. fél méteres rudat, odaszaladt hozzám, majd ütni kezdett. Az első ütések a hátamat érték, majd a fejemet akarta ütni, amit sikerült az alkarommal kivédeni. Mindez a feleségem és a kiskorú GYERMEKEM SZEME LÁTTÁRA, tőle mindössze 10 méterre történt. A feleségem annyit mondott neki, hogy "ne itt".

A karomból ömlött a vér, egyből elmentem a rendőrségre, megtettem a feljelentést testi sértés miatt, majd látleletet készíttettem a sérülésekről, ezekről fényképfelvételek is vannak.

Az esetnek sok szemtanúja volt, (akkor jöttek ki a gyerekek az iskolából, a szülők várták őket) de a ledöbbenésemben és arra figyelve, hogy védjem magamat, mindössze egy olyan szemlélőre emlékszem, aki láthatta a dolgot és akit ismerek. A fiam osztálytársának az anyukája.

Az eset után, mint akik jól végezték a dolgukat.

A feleségem új élettársa hasonló tartalmú sms-ek özönével látott el az elmúlt időszakban:

"a pofádat laposra verem az első alkalommal ahogy meglátlak te buzi. Nehogy már holnap az iskolánál lerendezzem a hülye gyökér buzeráns fejed. Megvárlak baszod, tudom hogy ¾ 9-re kell menned. Jobban jársz ha most bocsánatot kérsz, a jó büdös kurva anyádat foglalkoztasd, akinek a picsája kár hogy nem szecska vágó volt amikor a világra hozott"

A kérdéseim sorszámmal lesznek:

A testis sértés elleni első rövid tárgyaláson tagadta a férfi, hogy bántalmazott akkor.

1. A feljelentés, a látlelet, a fényképfelvételek a sérülésekről elegendőek-e számomra, hogy igazoljam a bántalmazás megtörténtét? Különösképpen fontos lenne, mivel a fenti esetet a fiamnak végig kellett néznie, ahogy rúddal veri az apját egy vadidegen férfi.

Közismert, hogy tanúként nem szeret senki részt venni a dolgokban. Aki szemtanúra emlékszem, csak a nevét tudom.

2. Kérhetem-e a bírót, hogy a tanút megnevezve idézze meg úgy, hogy ne kerüljön nyilvánosságra a kiléte? Nem szeretnék neki későbbi kellemetlenséget, a fiam osztálytársának az anyukája. Vagy elégségesek-e a fenti bizonyítékaim.

A gyermekem hét hónapja ezzel a férfival kénytelen élni, a feleségem jóvoltából. A férfi elmeorvosi vizsgálatát már kértem a bontóperi tárgyaláson.

Úgy érzem a gyermekem apjaként, hogy a fenti események miatt nem vagyok kénytelen eltűrni, hogy egy ilyen férfival éljen a gyermekem, aki a szeme láttára rúddal veri az édesapját.

3. Mit tudok tenni, hogy a férfit kizárják a gyermekemmel való mindennemű érintkezésből, egyáltalán megalapozott-e ezen igényem?

Köszönöm a válaszokat.

Tamás123 # 2007.02.21. 18:11

Az előbb tévesen írtam, szóval, ha kérem a végrehajtás felfüggesztését, akkor mik a jogaim?

Számomra valahol érthetetlen, hogy 15 napos határidővel hogyan lehet valakit kitenni, ha nincs jogerős döntés.

Tamás123 # 2007.02.21. 18:05

Köszi Obuda Fan!

15 napon belül nem tudok sajnos elköltözni.

Azt még had kérdezzem meg, ha ideköltöznének és zárat cserélnének, mit tudok jogszerűen tenni?

Ha kérem a végrehajtás fellebbezését, akkor nem tehetik meg, hogy a jogerős ítéletig kitegyenek innen?

Egyébként ma beszéltem két ügyvéddel, akik azt mondták, hogy ha megfelebbezem, a jogerős végzésig, végrehajtásig ittmaradhatok.

Valahol nonszensznek érzem a 15 napos elköltözést

ObudaFan # 2007.02.21. 17:51
  1. Igen, de fellebezd meg, és kérd a végrehajtás felfüggesztését.
  2. Önmagában ezt nem fogja negatívumként értékelni.
Tamás123 # 2007.02.21. 16:27

Bocs, előbb elfelejtettem leírni, hogy az szerepel a végzésben, hogy

"Az ingatlant a felperes 15 nap alatt köteles ingóságaitól kiürítve elhagyni"

Tamás123 # 2007.02.21. 12:50

Sziasztok!

Röviden elmondom az alaphelyzetet és utána a kérdéseimet.

Feleségem 2006 júliusában nyaralás címszó alatt elvitte a fiamat a vidéken élő barátjához, azóta nem lehettem a fiammal, elzárjál tőlem.

Két dologban kértünk soronkívüli intézkedést.

  1. A feleségem arról, hogy kizárólagosan használhassa azt a lakást a gyermekkel, amiben most én lakom. A lakás a feleségem tulajdonában került, amikor jóhiszeműen aláírtam a közjegyzőnél egy papírt, perfeljegyzési jog elrendelését kértem, ez be lett jegyezve már a földhivatalban
  2. Én a kapcsolattartás soronkívüli rendezését kértem.

A bíróság azt a végzést hozta, hogy a feleségemet jogosította fel a lakás kizárólagos használatára, valamint nekem kéthetente, szombati napokra 9-16 óráig biztosított láthatást a fiammal.

A végzésből idézem:

"A végzés fellebbezésre tekintet nélkül előzetesen végrehajtható"

"A végzés ellen a kézbesítésből számított 15 napon belül fellebbezésnek van helye"

Két kérdésem lenne:

  1. A fentiek alapján nekem 15 napon belül el kell költöznöm a lakásból? Tehát kerülhetek-e abba a helyzetbe, hogy 15 nap múlva jönnék a lakásba, ahol már a feleségem, a barátja és a fiam lakik és a zár lecserélve?
  2. Jogomban áll-e, hogy a gyermekemmel hétköznapokon is válthassak néhány szót az iskolánál. Vegy ezt negatívomként venné-e a bíróság?

Köszönöm a választ.

kissember # 2005.11.23. 06:25

Vikos köszönöm szépen az együttérzést, én is örültem neki:)
Erről jut eszembe egy dolog, hátha valaki tudja használni, jó ötlet.
Mondtam az ügyvédnek hogy megvolt az első láthatás. Erre megkérdezte, hogy fotókat csináltam e. Mondtam neki, hogy máskor szoktam, de most annyira el voltam foglalva, hogy eszembe se jutott. Erre azt mondja hogy mindenképpen kellett volna, mert ha a feleség azt állítja majd a láthatás után, hogy a gyerek teljesen magába volt roskadva amikor hazavittem és nem akar többet menni az apjához, akkor tudjam valamivel cáfolni és ne kelljen mindig 5 tanút cipelni a bíróság elé, hogy bizonyítsák az igazamat, hogy a gyerek nagyon jól érezte magát...
Ezek az apró dolgok szerintem nagyon jó ötletek, sose gondolkodtam eddig úgy, hogy még azt is be kell bizonyítanom egyszer, hogy normális vagyok:))

kissember # 2005.11.23. 06:16

Svejk
mégha csak ez lenne a baj, hogy ki hogyan viselkedik a bíróság vagy hivatalok előtt. De aztán egyszer megszületik a nagy döntés, elhelyezik a gyereket. És aztán ennek a csatározásnak sohasem lesz vége, én így gondolom a gyerekkel kapcsolatban, az ex meg úgy és szépen megy tovább az öldöklés a gyerek érdekeire hivatkozva. Én nem hiszek benne hogy egy döntéstől sok minden megváltozna. Eddig se értettük meg egymást, ezentúl se hiszem hogy fogjuk, pláne hogy időközben agyonaláztuk egymást a szent cél érdekében. Különben nem látom én ezt annyira tévedésnek, nem mondogatom hogy mekkora barom vagyok meg hova tettem az agyamat amikor elvettem ezt a nőt, mert egyszerűen csak nem illettünk össze.
Nekem leginkább csak az fáj, hogy nehezebben nézek azóta tükörbe, amióta rákényszerítenek arra, hogy ugyanilyen mocsok eszközökkel szálljak harcba. Brrrrrrrrrr....

Vikus # 2005.11.23. 06:04

Kedves Derill!
Írtam egy e-mailt, megnézed?
Köszi,
Vikus
kissember, örülök, hogy több hónap után találkozhattál a gyermekeddel : )

svejk # 2005.11.22. 21:37

kisember,
teljesen egyetértek Veled, de sajna ezaz egész már rég nem a gyerekről szól-holott igazán neki kell/ene a középpontban lenni-mert személyes bosszúhadjáratot folytat az ex és semmitől sem riad vissza.
Gyakorlatilag űnhödünk a tévedésünk miatt és nem "bírjuk" ezt a mocskot lemosni az életünkről....
A jog nem mindig az igazság oldalán áll_meggyőzés erejeki milyen módon adja elő magát.Sokszor Gobbi Hilda megirigyelhetné azokat az előadásokat amit a törvény előttelőadnak az ex-ek
ennyi


Svejk