székhely változás?


hally # 2006.01.04. 18:08

igen bt

ObudaFan # 2006.01.03. 11:47

Bt, ahogy a másik topicból kiderült. Legalábbis ha ugyanarról a cégről van szó.

Két Lotti # 2006.01.03. 10:40

Bocs, de bt vagy kft? Mert csak bt esetében lehet illetékmentesen töröltetni a megszűnt céget.


Ügyvéd - Társasági szakjogász

ObudaFan # 2006.01.02. 15:24

Amennyiben megállapodtok.

hally # 2006.01.02. 15:23

Mi van akkor ha nem jelentem a változást, és egyben meginditom a gyorsított végelszámolást? Ilyenkor ha jól tudom illeték nincs, csak ügyvédi dij? Tudható mennyi ilyen esetben az ügyvédi dij?

ObudaFan # 2006.01.02. 15:17

Ez nem így működik. Illeték és közzétételi díj nem kell, viszont a jogi képviselet kötelező ebben az esetben is, érdemi vizsgálat nélkül fogja elutasítani a cégbíróság a kérelmet, ha magad adod be, vagy törvényességi felügyeleti eljárást indít, ahol felszólít a székhelyváltozás szabályos - jogi képviselettel történő - bejelentésére. Ugyanis a törvényességi felügy. eljárásban nem kötelező a jogi képviselet, de ha az alapján változás bejelentésére kötelezik a céget, akkor a vált.bj. eljárásban már igen.

hally # 2006.01.02. 15:13

A postás továbbra is nekem fogja hozni a leveleket, függetlenül attól hogy a házszám módosult. Tehát ha egyenlőre nem jelentem nem lehet belőle gondom, (mindaddig amig nem kerül elő egy jóakaró.)
A cégbíróságon viszont azt a felvilágosítást kaptam, hogy csak társasági szerződés módosítással, és illeték, ill. közzétételi dij fizetésével tudom ezt a változást bejelenteni.
Viszont a törvényben megtaláltam, hogy akárcsak a tevékenységi kör változtatása ez is téritésmenetes.
Mindenkép ügyvéd szükséges a változásbejelentéshez? Mit kell ehhez kitöltenem?
Több ügyvéddel beszéltem, és volt aki azt az infót adta: elég egy taggyülési jegyzőkönyv melyben ezt a tényt leírjuk, egy változásbejelentő, és az önkormányzati igazolás együttes leadása. Amihez még ügyvéd se kell. Vajon ez igy müködik?

ObudaFan # 2006.01.02. 14:54

A teljesen szabályos megoldás a társ. szerz. módosítása, és a változás-bej. kérelem. Nem teljesen szabályos ha ez nem történik meg, de ha a postás továbbra is kézbesíti a levelet, akkor baj nem lesz belőle. Ha azonban a posta nem viszi ki a korábbi címre címzett levelet, és nem módosítotok, akkor törlés is lehet belőle. Az jó hír lehet, hogy közzétételi díjat és illetéket fizetni nem kell, viszont a jogi képviselet kötelező.

hally # 2006.01.02. 14:42

Önkormányzati döntés alapján, területrendezés miatt a vállakozás székhelye a házszámban megváltozott. (ezzel együtt a tagok cime is, mivel lakóhelyük uaz mint a székhely). Tehát a cég nem költözött sehová, csak a házszám módosult. Kérdésem: cégbíróság felé hogyan kell jelenteni? Kötelező társasági szerződést módosítani?