TGYÁS jogosultság


Dödölle1 # 2017.12.07. 12:04

Tisztelt Biztosítottak!

Mint ahogyan arról korábban már értesülhettek Magyarország jobban teljesít és a magyar reformok is működnek ezért –a jogbiztonság és a kiszámíthatóság követelményét is szem előtt tartva- az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásaival kapcsolatban, 2017. december 01-vel további változások (reformok történtek).

A korábban az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által ellátott egészségbiztosítási pénzbeli ellátásokkal (táppénz, gyermekápolási táppénz, csecsemőgondozási díj, gyermekgondozási díj), baleseti táppénzzel és utazási költségtérítéssel kapcsolatos feladatok 2017. november 1-jétől a Magyar Államkincstár Központjához kerültek át.
A Magyar Államkincstár Központ Egészségbiztosítási Főosztálya ezen feladatai keretében többek között

  • közreműködik az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaival, a baleseti táppénzzel és az utazási költségtérítéssel összefüggésben az Egészségbiztosítási Alappal kapcsolatos tervezési, gazdálkodási, beszámolási és adatszolgáltatási feladatok ellátásában,
  • működteti és fejleszti az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak, a baleseti táppénznek és az utazási költségtérítésnek a felügyeleti, költségvetési, szakmai ellenőrzési, belső ellenőrzési és központi nyilvántartási rendszerét,
  • közreműködik a fővárosi és megyei kormányhivatalok, valamint a járási (fővárosi kerületi) hivatalok – az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaival (táppénz, gyermekápolási táppénz, csecsemőgondozási díj, gyermekgondozási díj, a baleseti táppénzzel, az utazási költségtérítéssel kapcsolatos – jogalkalmazói feladatellátásának támogatására szolgáló módszertani útmutatók, szakmai eljárásrendek, szabályzatok és körlevelek kiadásában.

Fontos tudni, hogy 2017. december 1-től új regisztrációs nyomtatvány kerül bevezetésre, mely időpontot követően a „Foglalkoztatói igazolás”, „Igénybejelentés táppénz, csecsemőgondozási díj, gyermekgondozási díj, baleseti táppénz igényléséhez”, és az „Adatlap folyamatos keresőképtelenség igazolásához” elnevezésű nyomtatványok elektronikus beküldéséhez szükséges regisztráció kizárólag a Magyar Államkincstár honlapján közzétett „Regisztrációs lap” benyújtásával lehetséges.

Az új „Regisztrációs lap” a Nyomtatványok menüpontból érhető el.

A Magyar Államkincstár Egészségbiztosítási Főosztálya a MÁK honlapján megjelent tájékoztatója szerint kéri, hogy 2017. december 1-től az új nyomtatványt szíveskedjenek használni.

További kérdéseiket az elnok@allamkincstar.gov.hu e-mail címre küldhetik, ahol készséggel állnak a járulékfizető biztosítottak rendelkezésére.

Forrás:
https://egbiztpenzbeli.tcs.allamkincstar.gov.hu/

cincinnatus # 2017.08.08. 12:11

Judytoth 2017.08.08. 10:31
Udvozlom.
En az elmult ket evben nem dolgoztam mert tanulo voltam utana pedig kulfoldon tartozkodtam.
Jelenleg 3 honapos terhes vagyok ebben az evben kezdtem el dolgozni .
A szulesem napjaig munkaviszonyban leszek.
Igy milyen tamogatast kaphatok ? Jovo februar eleje fogok szulni . Es mar 3 honapja dolgozom.
Koszonoam a valaszat .

T. Kérdező!

CSED-re (csecsemőgondozási díj) és GYED-re (gyermekgondozási díj) főszabály szerint csak az jogosult, aki a szülés napján –Tbj. 5. § szerinti- biztosított (pl. munkaviszonyban áll) ÉS a szülést megelőző 2 éven belül rendelkezik legalább 365 biztosításban töltött nappal.

Látható, hogy a jogosultsághoz két feltétel együttes fennállása (konjuktív feltétel) szükséges.

A csecsemőgondozási díjra (CSED) és GYED jogosultsághoz szükséges előzetes 365 napi biztosítási időbe be kell számítani közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideje folytatott tanulmányok idejéből 180 napot. (Ezt középiskolai bizonyítvánnyal/indexxel kell igazolni.)

Ha tehát a szülés napját közvetlenül megelőző 2 éven belül közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán tanult, amelynek a hossza több volt, mint egy év az is beszámít, de csak annyi nap ahány nap ebbe a 2 évbe beleesik, legfeljebb azonban 180 nap.

Ugyancsak beszámít az EU tagállamban eltöltött munkaviszony, ha azt az előírt módon igazolja.

(Az egyes tagállamokban szerzett biztosítási idők igazolására az E 301-es, E 104-es illetve az U1-es nyomtatvány szolgál, amelyet annak az államnak az illetékes intézménye (foglalkoztatási hivatalok, munkaügyi központok) ad ki, ahol külföldön biztosított volt, dolgozott.

Mivel a nyomtatványt a munkavégzés helye szerint illetékes intézmény állítja ki, ezért fontos a munkaviszony megszűntével a nyomtatvány kiállításának kérése, mert a hivatalból történő beszerzés sok időt vehet igénybe.

(Ebből következik, hogyha kéri az egészségbiztosító is beszerzi Önnek hivatalból.)

A nyomtatványt a csed/gyed iránti kérelemhez csatolni kell . (Vagy a kérelmet, hogy szerezzék be hivatalból…)

Amennyiben így sem lenne meg a szükséges 365 nap, de a szüléskor biztosított (pl. fennáll a munkaviszonya) és rászorult kérheti ezen ellátások méltányosságból történő megállapítását.

Tekintettel arra, hogy 2017.01.01-től ha a csecsemőgondozási díj, a gyermekgondozási díj, a táppénz, illetve a baleseti táppénz kapcsán a kormányhivatal jár el első fokon, akkor a feladatok úgy oszlanak meg kormányhivatalon belül, hogy az elbírálási feladatokat a megyeszékhely járási (fővárosi kerületi) hivatala, ezen belül is annak családtámogatási és társadalombiztosítási főosztálya látja el, míg a folyósítási és jogorvoslati feladatokat főszabály szerint a fővárosi, illetve megyei kormányhivatal végzi, ezért

  • további kérdéseivel a kormányhivatal megyeszékhely szerinti járási hivatalának családtámogatási és társadalombiztosítási főosztályához-

    fordulhat.

Ezen túlmenően kérdéseit közvetlenül is felteheti az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaiért felelős központi hivatal, azaz Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság főigazgatójának (prof. Dr. Mészáros József) a barabas.annamaria@onyf.hu , (ONYF központi iratkezelés) e-mail címen, ahol készséggel állnak a járulékfizető biztosítottak rendelkezésére, illetve a tárgykör megjelölésével érdeklődhet a Kormányzati Ügyfélvonal 1818@1818.hu e-mail címén is.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság 2017.01.01-től hatályos Szervezeti és Működési Szabályzatának 1.13. fejezete értelmében az ONYF Egészségbiztosítási Főosztályának feladatai közé tartozik az is, hogy az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaival (táppénz, gyáp, csed, gyed, baleseti táppénz) kapcsolatban lakossági megkeresésre szakmai tájékoztatást adjon, illetve segítséget nyújtson az biztosítottaknak az igény érvényesítéséhez. Mindezek alapján kérdéseikkel bátran fordulhatnak közvetlenül az ONYF Egészségbiztosítási Főosztályához is.

Ügyféljogokról, hasznos tudnivalókról, illetve a személyes konzultáció kezdeményezésének lehetőségéről és módjáról -CSED, GYED, GYÁP, táppénz és baleseti táppénz igénylése esetén- az alábbi linkre kattintva olvashat:

http://staff.aktaforum.hu/…iewtopic.php?…

Ezen túlmenően lehetősége van személyes konzultációt is kezdeményezni.
Minta személyes konzultáció kezdeményezéséhez itt:
http://staff.aktaforum.hu/…iewtopic.php?…

Az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaival kapcsolatos panasz és fellebbezés mintákat itt talál:
http://staff.aktaforum.hu/…iewforum.php?f=22

Judytoth # 2017.08.08. 08:31

Udvozlom.
En az elmult ket evben nem dolgoztam mert tanulo voltam utana pedig kulfoldon tartozkodtam.
Jelenleg 3 honapos terhes vagyok ebben az evben kezdtem el dolgozni .
A szulesem napjaig munkaviszonyban leszek.
Igy milyen tamogatast kaphatok ? Jovo februar eleje fogok szulni . Es mar 3 honapja dolgozom.
Koszonoam a valaszat .

mirella15 # 2017.02.06. 17:06

Tisztelt Szakértő!
Az lenne a kérdésem hogy milyen juttatás járna a harmadik gyerek után?
2 gyermekem van. A kisebbikkel aki 2016.decemberben töltötte be az 1 évet gyeden vagyok. Tervezzük a 3. babát a férjemmel de még nem sikerült teherbe esnem. A gyedem 2017. decemberében jár le.Az lenne a kérdésem hogyha akkor érkezik a picibaba mikor már gyesen leszek akkor milyen ellátás tudok igénybe venni a harmadik gyerekre? A munkaviszonyom fennáll! És az összeg özel azonos lesz mint a 2.gyermekemnél?
A választ elöre is köszönöm!

Dr.Attika # 2017.01.20. 18:12

"Arról szeretnék érdeklődni,hogy a második gyereknél milyen ellátást tudok igénybe venni? "

Első sorban gyermeke apjának a munkabér keresményét.

jucus006 # 2017.01.20. 17:53

A munkaviszonyom még fenn áll,munkáltatóm nem szűnt meg.

Zengőbérci # 2017.01.17. 07:58

jucus006 2017.01.16. 21:58

Tisztel Szakértő!

2015.07.01 óta gyeden vagyok a kisfiammal 2017.07,01ig.Nem rég derült ki ,hogy terhes vagyok. Arról szeretnék érdeklődni,hogy a második gyereknél milyen ellátást tudok igénybe venni? Válaszát előre is köszönöm!

Kedves jucus!

Ez attól függ, hogy a munkaviszonya fennáll-e, vagy időközben megszűnt. (Ezt sajnos nem közölte.)

Ha fennáll az új babára kaphatja a csed-et, majd a gyed-et aztán pedig a gyes-t úhy, hogy közben kaphatja a nagyobbra is a gyed-et, majd a gyes-t.

Ha nem áll fenn az új babára csak gyes-t kaphat.

+igénybővülés bejelentése után magasabb családi pótlék+ egyszeri anyasági támogatás.

Tekintettel arra, hogy 2017.01.01-től ha a csecsemőgondozási díj, a gyermekgondozási díj, a táppénz, illetve a baleseti táppénz kapcsán a kormányhivatal jár el első fokon, akkor a feladatok úgy oszlanak meg kormányhivatalon belül, hogy az elbírálási feladatokat a megyeszékhely járási (fővárosi kerületi) hivatala látja el, míg a folyósítási feladatokat a fővárosi, illetve megyei kormányhivatal végzi, ezért
további kérdéseivel a kormányhivatal családtámogatási és társadalombiztosítási főosztályához, vagy a járási hivatalhoz fordulhat.

Ügyféljogokról, hasznos tudnivalókról, illetve a személyes konzultáció kezdeményezésének lehetőségéről és módjáról -CSED, GYED, GYÁP, táppénz és baleseti táppénz igénylése esetén- az alábbi linkre kattintva olvashat:

http://staff.aktaforum.hu/…iewtopic.php?…

Ezen túlmenően lehetősége van személyes konzultációt is kezdeményezni.
Minta személyes konzultáció kezdeményezéséhez itt:
http://staff.aktaforum.hu/…iewtopic.php?…

Az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaival kapcsolatos panasz és fellebbezés mintákat itt talál:
http://staff.aktaforum.hu/…iewforum.php?f=22

jucus006 # 2017.01.16. 20:58

Tisztel Szakértő!

2015.07.01 óta gyeden vagyok a kisfiammal 2017.07,01ig.Nem rég derült ki ,hogy terhes vagyok. Arról szeretnék érdeklődni,hogy a második gyereknél milyen ellátást tudok igénybe venni? Válaszát előre is köszönöm!

Jusztasz # 2016.11.18. 08:08

És ez a lényeg. A jogosultsági feltételeket az örökbefogadásba vétel igazolt kezdő napján kell vizsgálni.

Egyebekben valóban érdemes előbb megismerkedni a határozat rendelkező részével és indokolásával, ugyanis a jogorvoslati kérelem tartalma alapvetően ettől függ.

tóninéni # 2016.11.17. 19:41

Az meglehetősen furcsa lenne számomra, ha a jogalkotó különbséget tenne vérszerinti és örökbefogadott újszülöttek esetén a támogatási szabályokban, azaz egy különbség van az örökbefogadottnál a jogosultság kezdete nem a születési idő, hanem a gondozásba vétel.

pazs # 2016.11.17. 16:13

Az igaz, de sajnos ez a 42 nap csak a "szülő nő" esetében vehető igénybe, örökbefogadás esetén nem, ahogy én látom.
A gyes (ha nincs mögötte munkaviszony) nem számít biztosítotti időszaknak.

tóninéni # 2016.11.17. 14:55

Bocsánat az 1997. évi LXXXIII. törvény
a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól alapján örökbefogadás esetén a gondozásba vétel számít a születés napnak, de az szeptember 05.. Szóval az is 42 napon belül van.

tóninéni # 2016.11.17. 14:39

Egyébként ha nem lett volna GYES-en az 1997. évi LXXXIII. a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvény szerint, értemezésemben, akkor is járna CSED mivel a gyermek születése (aug.26.) a munkaviszony megszűnését (aug.11.) követő 42 napon belül történt.

tóninéni # 2016.11.17. 14:16

Kedves pazs,

GYES-en volt az első gyerek miatt.

pazs # 2016.11.17. 13:59

Az örökbefogadás napján a feleségednek volt aktív biztosítási jogviszonya (munkaviszony, regisztrált álláskereső, gyed a másik gyerekre, egyéni vállalkozás, bármi más)? Ha nem, akkor valóban nem jár a csed sajnos.

A jogorvoslati lehetőségekről tájékoztatni fog a döntés.

tóninéni # 2016.11.17. 13:15

Kedves Jogászok!

Kérdésem a csed jogosultság elutasítására vonatkozik.

Első gyermekünk 2013 okt. 11.-én született. Feleségem 2015 áprilisában ment vissza dolgozni korábbi munkahelyére részmunkaidőben. 2016 augusztus 11.-én kilépett a munkahelyéről, hogy szeptember 12-től egy új, immár teljes munkaidős pozícióban dolgozzon egy másik vállalatnál. Időközben (szeptember 01.-én) örökbe fogadtunk egy kisfiút, aki augusztus 26-án született, így értelemszerűen nem lépett be a feleségem az új munkahelyére (munkanélküliként érte a születés-örökbefogadás). Október 07-én kaptuk meg második gyermekünk végleges születési anyakönyvét így október 10-től tudtuk elkezdeni intézni a családtámogatási juttatásokat. A csed-el kapcsolatban eddig semmit nem kaptunk, így (figyelembe véve az OEP honlapon szereplő 21 napos határidőt) mai nap felhívtam az OEP-et, ahol azt a tájékoztatást kaptam, hogy csed jogosultságunkat elutasították, és a határozat postán van.

Tudom, hogy jogászi szemmel a határozat indoklása lenne a legmegfelelőbb egy korrekt válaszra(ha megkapom bemésolom, de a leírtak alapján mi lehet az oka az elutasításnak?

Az 1997. évi LXXXIII törvény vonatkozó passzusát átnyálazva nekem az jött le, hogy csak abban az esetben utasíthatják el, ha az anya továbbra is keresőtevékenységet folytat, azaz jogviszonyból származó jövedelme van, de ez a mi esetünkben nem áll fenn.

Ja, és még egy kérdés: Milyen jogorvoslati lehetőségeink vannak?

FFruzsi # 2016.11.17. 09:22

Tisztelt Szakértő!

Jelenleg első gyermekemet várom, várhatóan 2017 június 5-én szülök. Jelenleg folyamatos munkaviszonyban dolgozom immár 8 éve. Azonban úgy néz ki, hogy a munkáltatóm 2017 január 1-jén jogutód nélkül megszűnik. Ez esetben ha jól tudom nem tudom sehogyan érvényesíteni a terhesség alatti védettségem, munkaviszonyom mindenképpen megszűnik. Az lenne a kérdésem, hogy ez esetben jogosult vagyok-e csed-re. Ha ehhez további munkaviszonyra lenne szükségem január és június között és ez egy alacsony jövedelmű 4 órás munkaviszony lenne vagy esetleg álláskeresési járadék, akkor mi alapján számolják ki nekem a csed összegét? A korábbi munkáltatómtól kapott munkabérem alapján vagy az új 4 órás munkaviszonyom/álláskeresési járadékom alapján?
Mit tudok tenni, hogy a január 1-jével megszűnő munkaviszonyomból származó jövedelmem alapján állapítsák meg a csed összegét?

Válaszát előre is köszönöm.

FFruzsina

vaczkor... # 2016.11.16. 12:00

+Jó, ha tudja: Amennyiben nem lenne meg a 365 napja, de a szülés napján munkaviszonyban áll és rászorult kérhet méltányosságból csed-et, majd gyed-et.

vaczkor... # 2016.11.16. 11:50

Kedves Ancsa!

A római jog óta él az írásbeliség intézménye, azaz kérdéseit írásban (postai út, vagy e-mail) is felteheti az illetékes főosztályvezetőnek, aki azokra köteles írásban válaszolni. (Többek között ezért kapja a kiemelt illetményét...)

A 365 nap meglétét a szülés napját közvetlenül megelőző 2 éven belüli időszakban vizsgálják.

Amennyiben 2017.01.06-án szül a 365 napnak a 2015.01.06-2017.01.05 közötti időszakban kell meglennie.

Amennyiben korábban szül pl. 2016.12.24-én, úgy a 365 napnak a 2014.12.24-2016.12.23. közötti időszakban kell meglennie.

(Ez nem túl bonyolult kérdés, nem értem, hogy a jól fizetett, jól képzett kormánytisztviselők miért nem voltak képesek rá válaszolni, illetve hogy ehhez miért kell személyesen megjelennie az ügyfélnek.)

Budaiancsa # 2016.11.15. 21:13

Tisztelt Szakértő!
Rendszeresen olvasom a fórumot, de sajnos saját esetemre nem találtam eddig példát. Próbáltam elérni telefonon az Önök által ajánlott főosztályt, de konkrét felvilágosítást csak személyesen adnak, én pedig veszélyeztetett terhes vagyok, ágyhoz vagyok kötve így és nem tudok bemenni.

2015. október 15-én kezdtem el dolgozni munkahelyemen, 8 órás főállásban. Előtte sajnos nem volt bejelentett munkaviszonyom, több mint egy évig kerestem állást. Várandósságom 2016 májusban derült ki és június 6-tól veszélyeztetett terhességgel vagyok táppénzen. A szülésem várható időpontja január 6-a.

Elolvastam az OEP oldalon a CSED jogosultság feltételét, és nem teljesen értem.

"Csecsemőgondozási díjra jogosult, aki a szülést megelőzően két éven belül 365 napon át biztosított volt, és a biztosítás tartama alatt szül...."

Erre azt mondta nekem egy könyvelő ismerősöm, hogy ha a kicsi 2016 -ban születik meg, akkor nem kapok CSED-et, mert a 2016-ot nem nézik, csak a megelőző két évet és 2015 -ben csak 3,5 hónap jogviszonyom van, 2014 -ben pedig semennyi. De ha 2017 -ben születik a pici akkor a 2016 és 2015-ös évet nézik és akkor jár a csed, mert a táppénz is jogosultsági időnek számít.

Másik könyvelő ismerősöm szerint pedig mindegy, mert a szülést megelőzően a két évet napra számolják és akkor megvan a 365 nap jogviszonyom 2015.10.15-2016.10.15 -ig így jogosult vagyok CSED-re.

Kérem segítsen tisztázni, hogy az OEP oldalán leírtakat hogyan kell helyesen értelmezni, azaz jogosult leszek-e CSED-re, ha még idén meglesz a babám vagy nem.

OEP tájékoztató oldala:
http://www.oep.hu/…asi_dij.html#A sz%C3%BCl%C5%91 n%C5%91 jogosults%C3%A1gi felt%C3%A9telei

Segítségét és válaszát előre is köszönöm.
Ancsa

Jereván # 2016.10.11. 12:39

Alexandra22 2016.10.03. 08:56

Tisztelt szakértő! 2016 novemberében megszűnik a munkaviszonyom. Ekkor már terhességem 6 hónapjában fogok járni. Előző években folyamatos munkaviszonyom volt. A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben jogosult vagyok-e álláskereső járadék igénylésére. Amennyiben igen álláskeresőként milyen módon tudom igényelni a Csed-et illetve a Gyed-et? És még az is érdekelne, hogy ilyen esetekben mi alapján számolják ki a Csed-et és a Gyed-et? Válaszát előre is köszönöm!

T. Kérdező!

Igen, jogosult.

Ez esetben a munkáltatói feladatokat -Foglalkoztatói igazolás, mint csed igénylőú nyomtatvány kitöltése- a Munkaügyi Központ látja el, azaz feléjük kell jeleznie. Vigyázzon, gyed-re csak akkor jogosult, ha az álláskeresési járadékra való jogosultságot (max. 90 nap)a szülésig nem merítette ki!!!

Vhr. 26. §753 Ha a csecsemőgondozási díjra vagy gyermekgondozási díjra való jogosultság az álláskeresési támogatás vagy vállalkozói járadék folyósításának ideje alatt, a folyósítás szünetelése alatt, vagy ezek megszűnését követő 42 napon belül nyílik meg, a csecsemőgondozási díj és a gyermekgondozási díj összegét a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér alapján kell megállapítani, azonban a pénzbeli ellátás naptári napi alapja nem haladhatja meg az álláskeresési támogatás vagy vállalkozói járadék alapját képező összeg harmincad részét.

További kérdéseivel a kormányhivatal családtámogatási és társadalombiztosítási főosztályához fordulhat.

Ügyféljogokról, hasznos tudnivalókról, illetve a személyes konzultáció kezdeményezésének lehetőségéről és módjáról -CSED, GYED, GYÁP, táppénz és baleseti táppénz igénylése esetén- az alábbi linkre kattintva olvashat:

http://staff.aktaforum.hu/…iewtopic.php?…

Minta személyes konzultáció kezdeményezéséhez:
http://staff.aktaforum.hu/…iewtopic.php?…
Az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaival kapcsolatos panasz és fellebbezés mintákat itt talál:
http://staff.aktaforum.hu/…iewforum.php?f=22

Jereván # 2016.10.11. 12:31

Alexandra22 2016.10.03. 08:56

Tisztelt szakértő! 2016 novemberében megszűnik a munkaviszonyom. Ekkor már terhességem 6 hónapjában fogok járni. Előző években folyamatos munkaviszonyom volt. A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben jogosult vagyok-e álláskereső járadék igénylésére. Amennyiben igen álláskeresőként milyen módon tudom igényelni a Csed-et illetve a Gyed-et? És még az is érdekelne, hogy ilyen esetekben mi alapján számolják ki a Csed-et és a Gyed-et? Válaszát előre is köszönöm!

T. Kérdező!

Igen, jogosult.

Ez esetben a munkáltatói feladatokat -Foglalkoztatói igazolás, mint csed igénylőú nyomtatvány kitöltése- a Munkaügyi Központ látja el, azaz feléjük kell jeleznie. Vigyázzon, gyed-re csak akkor jogosult, ha az álláskeresési járadékra való jogosultságot (max. 90 nap)a szülésig nem merítette ki!!!

Vhr. 26. §753 Ha a csecsemőgondozási díjra vagy gyermekgondozási díjra való jogosultság az álláskeresési támogatás vagy vállalkozói járadék folyósításának ideje alatt, a folyósítás szünetelése alatt, vagy ezek megszűnését követő 42 napon belül nyílik meg, a csecsemőgondozási díj és a gyermekgondozási díj összegét a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér alapján kell megállapítani, azonban a pénzbeli ellátás naptári napi alapja nem haladhatja meg az álláskeresési támogatás vagy vállalkozói járadék alapját képező összeg harmincad részét.

További kérdéseivel a kormányhivatal családtámogatási és társadalombiztosítási főosztályához fordulhat.

Ügyféljogokról, hasznos tudnivalókról, illetve a személyes konzultáció kezdeményezésének lehetőségéről és módjáról -CSED, GYED, GYÁP, táppénz és baleseti táppénz igénylése esetén- az alábbi linkre kattintva olvashat:

http://aktaforum.hu/…iewtopic.php?…

Minta személyes konzultáció kezdeményezéséhez:
http://aktaforum.hu/…iewtopic.php?…

Az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaival kapcsolatos panasz és fellebbezés mintákat itt talál:
http://aktaforum.hu/…iewforum.php?f=22

Alexandra22 # 2016.10.03. 06:56

Tisztelt szakértő! 2016 novemberében megszűnik a munkaviszonyom. Ekkor már terhességem 6 hónapjában fogok járni. Előző években folyamatos munkaviszonyom volt. A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben jogosult vagyok-e álláskereső járadék igénylésére. Amennyiben igen álláskeresőként milyen módon tudom igényelni a Csed-et illetve a Gyed-et? És még az is érdekelne, hogy ilyen esetekben mi alapján számolják ki a Csed-et és a Gyed-et? Válaszát előre is köszönöm!

intentio # 2016.09.13. 11:04

MÁgnes84 2016.09.13. 12:02

Tisztelt Szakértő! Érdeklődnék, hogy a lentieket figyelembe véve jogosult vagyok -e Csed (TGYÁS) ill. Gyed ellátásra. 2016. márciusában szűnt meg a munkaviszonyom (előtte 10évig dolgoztam), március 7-től május 2-ig igényeltem álláskeresési támogatást. Majd, amikor megtudtam, hogy babát várok, felfüggesztettem a munkanélkülit. Úgy tudom, hogy ha a baba születése előtt újra beregisztrálok álláskeresési támogatásra (kb 34 napom fennmaradt az összesen járó 90-ből) és közben igényelem a csed-et, nem veszik el a 10 évnyi munkaviszonyom és jogosult vagyok az ellátásokra. Gyed igényléséhez újra igényelni kell az álláskeresési támogatást, vagy aki csed-re jogosult, az automatikusan a gyed-et is kérheti? Ill. amennyiben a fentieket jól tudom, pontosan hol tudom az ehhez szükséges ügyeket intézni? Hiszen normál esetben a munkáltatón keresztül zajlik a csed és gyed igénylés. Előre is köszönöm válaszát!

T.Kérdező!

  • Jól tudja.
  • A csed és a gyed ellátásokat már egyszerre is lehet igényelni.

Ebtv. 42/B. §(2) A gyermekgondozási díj iránti kérelem benyújtható a csecsemőgondozási díj iránti kérelemmel együtt is.

  • A foglalkoztatói feladatokat ez esetben a Münkaügyi Központ látja el, az Ő dolguk a Foglalkoztatói igazolás kitöltése és hitelesítése.

Tbj. 4. § E törvény alkalmazásában:

  1. Foglalkoztató:

4. az álláskeresési járadékban, keresetpótló juttatásban, vállalkozói járadékban, valamint munkanélküli-járadékban, álláskeresést ösztönző juttatásban, nyugdíj előtti álláskeresési segélyben (a továbbiakban együtt: álláskeresési támogatás) részesülő, biztosítottnak minősülő személy esetén az ellátást folyósító szerv.

További kérdéseivel a kormányhivatal családtámogatási és társadalombiztosítási főosztályához fordulhat.

Ügyféljogokról, hasznos tudnivalókról, illetve a személyes konzultáció kezdeményezésének lehetőségéről és módjáról -CSED, GYED, GYÁP, táppénz és baleseti táppénz igénylése esetén- az alábbi linkre kattintva olvashat:

http://aktaforum.hu/…iewtopic.php?…

Minta személyes konzultáció kezdeményezéséhez:

http://aktaforum.hu/…iewtopic.php?…

MÁgnes84 # 2016.09.13. 10:02

Tisztelt Szakértő! Érdeklődnék, hogy a lentieket figyelembe véve jogosult vagyok -e Csed (TGYÁS) ill. Gyed ellátásra. 2016. márciusában szűnt meg a munkaviszonyom (előtte 10évig dolgoztam), március 7-től május 2-ig igényeltem álláskeresési támogatást. Majd, amikor megtudtam, hogy babát várok, felfüggesztettem a munkanélkülit. Úgy tudom, hogy ha a baba születése előtt újra beregisztrálok álláskeresési támogatásra (kb 34 napom fennmaradt az összesen járó 90-ből) és közben igényelem a csed-et, nem veszik el a 10 évnyi munkaviszonyom és jogosult vagyok az ellátásokra. Gyed igényléséhez újra igényelni kell az álláskeresési támogatást, vagy aki csed-re jogosult, az automatikusan a gyed-et is kérheti? Ill. amennyiben a fentieket jól tudom, pontosan hol tudom az ehhez szükséges ügyeket intézni? Hiszen normál esetben a munkáltatón keresztül zajlik a csed és gyed igénylés. Előre is köszönöm válaszát!