Munkaviszony kilépő papírok


Geri07 # 2018.08.13. 18:46

Köszi

Geri07 # 2018.08.13. 06:11

Üdv!
Milyen "szankció" foganatosítható a munkáltató ellenében, ha a MT 80par. ellenére a munkában töltött utolsó napot követő 5 munkanap alatt nem készíti el a felmondáskor kötelező dokumentumokat (9 munkanap telt el eddig) és emiatt minket kár ér, mert addig nem tudjuk beadni a leszázalékolással kapcsolatos járulék megállapítási igényünket?
Arra hivatkozik, hogy nekik pécsre van kiszervezve a bérszámfejtés, és hát pesten is 3 tepehelyen van a munkaügy és a vezetőség és az ő munkahelye, és hát a posta.
De én nem látok olyan kitételt, hogy "5 munkanapon belül, kivéve ha ez nagyon fárasztó" vagy "kivéve ha a posta lassú" vagy "kivéve ha pécsen bérszámfejtenek és szabadságon is van a főnök"

Zengőbérci # 2018.08.03. 10:09

edenke74 2018.08.02. 14:21
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Közalkalmazottként dolgoztam Szegeden,a közalkalmazotti jogviszonyom 2018.08.01-én szűnt meg közös megegyezéssel. A kormányhivatalnál 08.07-én személyesen kell megjelennem az összes papírommal ami kell az ügyintézéshez. A gond csak az hogy a kilépő papírjaim nagyon nem lesznek meg addig,hiába mondtam hogy a törvény által előírt határidő van erre,ez nem igazán érdekelte őket azt mondták tudják de ez van,sőt azt mondta a HR-es hogy nem is tudják mikor kapom meg mert ők 08.01-én átadták az Államkincstárnak mivel ők a kifizetőhely és ők állítják ki a kilépő papírjaimat és mivel nyár van és szabadságolások így nem tudni mikorra lesznek meg a papírjaim de nem mostanában. Na most álláskeresési járadék igényléshez kellene az összes papírom,anélkül semmit sem tudok intézni. Annyit felajánlott a HR-es hogy menjek be hozzá és ő ad valami igazolást nekem,vigyem azt magammal a Kormányhivatalba. Ehhez kellene egy kis segítség,hogy most akkor hogyan tovább. .Köszönöm!

Hogyan tovább?
Pl. emígyen:

Az összes létező papírjával bemegy a munkaügyi központba és benyújtja az álláskeresési járadék iránti kérelmét.

Amennyiben ehhez valami hiányzik, egyrészt bemutatja a HR-es igazolását, másrészt előadja a fentieket, egyben kéri annak jegyzőkönyvezését.

Ezt megelőzően, hétfőn sétáljon be a MÁK ügyfélszolgálatára és kérje a papírjai soron kívüli elkészítését, kiadását.

Ha ezt megtagadják kérje, hogy a MÁK Illetmény-számfejtési Iroda vezetőjével, vagy távolléte esetén annak helyettesével beszélhessen.

(Hivatkozzon a jogszabály előírásaira, az ügyfélbarát közigazgatásra, mint kormányzati célkitűzésre, továbbá az esetleges késedelem miatt beálló hátrányokra. Ha szépen kéri és kellően eltökélt, azaz nem hagyja magát lerázni 1-2 óra alatt soron kívül elkészítik.)

Egyebekben nem azért készíti el a kincstár, mert központi kifizetőhely, hanem azért, mert központi illetmény számfejtő hely, illetve mivel a vonatkozó kormányrendelet a kilépő papírok elkészítését a MÁK ISZI részére írja elő.

edenke74 # 2018.08.02. 12:21

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni.Közalkalmazottként dolgoztam Szegeden,a közalkalmazotti jogviszonyom 2018.08.01-én szűnt meg közös megegyezéssel.A kormányhivatalnál 08.07-én személyesen kell megjelennem az összes papírommal ami kell az ügyintézéshez.A gond csak az hogy a kilépő papírjaim nagyon nem lesznek meg addig,hiába mondtam hogy a törvény által előírt határidő van erre,ez nem igazán érdekelte őket azt mondták tudják de ez van,sőt azt mondta a HR-es hogy nem is tudják mikor kapom meg mert ők 08.01-én átadták az Államkincstárnak mivel ők a kifizetőhely és ők állítják ki a kilépő papírjaimat és mivel nyár van és szabadságolások így nem tudni mikorra lesznek meg a papírjaim de nem mostanában.Na most álláskeresési járadék igényléshez kellene az összes papírom,anélkül semmit sem tudok intézni.Annyit felajánlott a HR-es hogy menjek be hozzá és ő ad valami igazolást nekem,vigyem azt magammal a Kormányhivatalba.Ehhez kellene egy kis segítség,hogy most akkor hogyan tovább.Köszönöm!

wers # 2018.03.14. 19:13

Bekamuzhatod, hogy minden papírod elveszett, vagy azt, hogy nincs is. Elvileg előző munkahely papírjai nélkül is lehet új munkaviszony. A kamuzásnál arra illik figyelni, hogy ugyanzt kamuzd később is, ne dőlj saját kardoda, na meg elég jó színész legyél, hogy ne látszódjon meg nagyon, hogy kamuzol.
Azon kívül halványodhatnak értékes tulajdonságaid,mint megbízható minkaerő, ha elkeverted az saját irataidat.

drbjozsef # 2018.03.14. 18:50

Hát ne mondd meg.

A papírjaidból, vagy akár a nyilvántartásokból úgyis látni fogja az előző munkaviszony hosszát. Azt, hogy próbaidős, azt nem, de az a hosszából nyilvánvaló lesz.

Dory5511 # 2018.03.14. 18:06

Jó estét mindenkinek

Egy olyan kérdésem lenne,hogy most új munka helyre megyek.Az előző az egy 1 hónapos próba idős munka volt és én azt nem szeretném megmondani.Ilyenkor mit lehet csinálni?

Tomcsika # 2018.03.14. 11:28

Az a vicc, hogy még a személyügyi adminisztrátor van felháborodva hogy mindennap zaklatom őket a kilépő papírokért.
Pedig tegnap már mondtam türelemmel vártam eddig, most már írjon vagy telefonáljon a központba, hogy miért nem postázzák ki a papírokat.
Én is írtam tegnap a főszervhez Pestre ez ügyben délután.
Szinte még engem néznek hülyének, jövőhéten így is úgy is munkaügyi bíróság lesz ebből.

nonolet # 2018.03.13. 21:55

Csapj az asztalra és közöld velük,
hogy
van még max 3 munkanapjuk.

Aztán vége a türelmednek
Bejelented őket és mész a Munkaügyi Bíróságra.

...és jelentsd plusz menj is!

Tomcsika # 2018.03.13. 17:50

Üdv Mindenkinek!
Lejárt a munkaviszonyom 2018.02.28.-án nem tudom elérni hogy megkapjam a megszüntető papírokat a munkahelytől valamint igazolást ÁJ és ÁS megállapításhoz
A munkaügyi központban 2018.04.03 ig adtak határidőt, mindennap járok a volt munkahelyemre hiszen 768 munkával töltött nappal 3 év alatt jogosult vagyok 3 havi álláskeresési járadékra.
A kilépő papírok még sincsenek meg.
(2) A munkaviszony felmondással történő megszüntetésekor legkésőbb az utolsó munkában töltött naptól, egyébként legkésőbb a munkaviszony megszűnésétől számított ötödik munkanapon a munkavállaló részére ki kell fizetni a munkabérét, egyéb járandóságait, valamint ki kell adni a munkaviszonyra vonatkozó szabályban és egyéb jogszabályokban előírt igazolásoka

A kérdés mit tehetek, hova fordulhatok ha nem kapom meg 30 napon belül és emiatt elesek a munkanélküli járadéktól? :(