SOS!!!Lefoglaljak az autot!


Lökött # 2006.07.23. 02:25

Tisztelt egybegyűltek.

Azért van ezen az esetben, 1-2 probléma, melyet ecsetelek.

Vélelmezem, lizing szerződésről van szó, tehát a személygépkocsi nem a lizingelő személy tulajdona, hanem a lizing összeget folyósító pénzintézeté.

Tehát babam nem rendelkezik, a személygépkocsi törzskönyvével, mert az a pénzintézetnél van, mivel a pénzintézet a tulajdonos.

Részletnemfizetés esetén, vagy esetlegek biztosítás nemfizetéskor, a szerződést felmondják. Tekintettel arra, hogy a kuncsaft, olvasatomban nem elérhető, szerződés felmondásról az értesítést hova postázzák? Véleményem szerint a szülőknek, akik meg is kapták. A szerződő tudomással bír a felmondásról, mert a kocsi visszahívásáról is rendelkezik információval.

Jelen pillanatban véleményem szerint a pénzintézetben büntető feljelentést írják, vagy már meg is írták, mivel úgy olvastam, a közeg volt kint a szülői háznál. Szerződés érdemi része szerint, hitel fedezetének elvonása, vagy esetlegesen sikkasztás miatt tesznek-tettek feljelentést, s egyben kérik, a személygépkocsi országos körözésének kiadását is.

Hozzáteszem, hogy a bűncselekmények minősítésénél a mérvadó, a személygépkocsi értéke, mivel a lizingelő, nem rendelkezhet szabadon a járműről, mivel az nem az Övé, max csak üzemeltetője. Mivel a felszólítás ellenére, a személygépkocsi nem került visszaadásra, így a sajtjaként rendelkezés tényállási elem fennáll, jelen esetben. Erre csak egy magyarázat lehetséges, bocsika, külföldön tartózkodtam, de az is gázos, mivel a lizingszerződés szerint, azt csak külön engedéllyel vihetné ki a lizingelő az országból. Javaslon azért ezt a megoldást, mert itt csak szerződésszegés állna meg, a másik esetben bűncselekmény.

Ebből jól kijönni, kizárt.

Javaslatom :

  • A villám gyors visszaadás, mivel jelen állás szerint, büncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja fennáll, a fentiekben elmondottak alapján.
  • További, behajtással, végrehajtással járó költségek elkerülése érdekében is, mely lassan csillagászati méreteket ölthet, az előzőekben ajánlott leadás érdeke a lizingelőnek.
  • Közeljövőben országosan is körözni fogják a személygépkocsit, ha már meg nem tették. Azért, mert az szgk.-val sajátjaként rendelkezik, felhívásra nem szolgáltatta vissza.
  • Közeljövőben országosan körözni fogják a lizingelőt is, ha már meg nem tették. Azért, mert az állandó, bejelentett lakcíméről, nem idézhető, ismeretlen helyen tartózkodik. Felkutatására tett intézkedések, eredményre nem vezettek. Vélelmezem, a szülői háznál lévő közeg, nem csak úgy volt kint, s erről jelentést írtak. Abban ecsetelik, hogy nevezett nem lakik ott, ezért nevezett körözése célszerű és indokolt.

Ez utóbbi felvetheti azt is, hogy a feljelentés a közegnél van már, s folyik az eljárás, s akkor az utolsó 2 tétel, nagy valószínűséggel fennáll.

----------------------
  • Löki
monalisa1 # 2006.07.09. 12:16

pécsiréka,

Derill-lel "sűrgős" esetben a 30/381-835 mobilszámán fel lehet venni közvetlenül a kapcsolatot, ezt ő írta le előzőekben néhányszor.

Banyamancs # 2006.07.09. 10:18

pécsiréka: bevallom, rég nem láttam, emilben se érik el? Mondta, hogy azt nézi!

pécsiréka # 2006.07.08. 21:07

banyamancs,

derillt, nagyon keresik, tudtok vmit róla? nyaral?

pécsiréka # 2006.07.08. 11:05

babam,
mi a helyzet Veled, hol tart az ügy?

Banyamancs # 2006.07.07. 06:34

Pécsiréka: igen, erről beszéltem. Ezt meg már az adós fizeti...

Babam: ebből már nem nagyon tudsz úgy kilépni, hogy jól járj. Nagyon jó ötleteket adtak a többiek. És tulajdonképp felvázolták az összes lehetőséget, ami közül választhatsz, kivéve: hogy kifizeted a hátralákodat, de arra meg már írtad, hogy nem megy.

A bankokkal amúgy lehet alkudni, csak konkrét ajánlattal kell előállni és nem Gizikével kell beszélni. ÉS!!!! utána tartani kell magadat ahhoz, amiben megállapodtatok. Mert ha nem, akkor már nem lesz olyan, aki hisz neked.

Semmit se tudsz fizetni a tartozásodból? Hogy lássák, hogy te akarsz fizetni, csak éppen most van gond. Az mindig pozitívan veszi ki magát...

pécsiréka # 2006.07.06. 19:42

banyamancs,
utánnajártam, majd megtudtam,hogy, hitelt folyósító magyar banknál egy behajtás történet/eset 60e ft.

pécsiréka # 2006.07.06. 19:07

Szerződéses jogviszonyban a hitelintézettel vagy, javaslom újra hívd Õket, egyezkedj.

"a bankok nem temetik el saját adósaikat", de hivatkozhatnak a Ptk. 525. szakasz (1) d) pontjára:
" az adós vagyoni helyzetének romlása vagy a fedezet elvonására irányuló magatartása veszélyezteti a kölcsön visszafizetésének lehetőségét".

BAR kiegészítés:
BAR listára való felkerülésedet megalapozod amennyiben e két feltétel eggyütt megvan:

  1. feltétel:

Amennyiben késedelembe estél és a késedelem eléri a 90 napot. Tehát a 91-ik napon Te BÁR listára fogsz kerülni, ha nincs kifizetve a tartozásod+ehez kapcsolódó késedelmi kamatok!
Továbbá azt jelenti, hogy 5 évig, kevés esélyed van arra hogy hitelintézettől hitelt kaphass. (A BAR listát minden bank figyeli). Amennyiben BAR listára való felkerülésed után kifizeted a tartozásodat, maradsz passzív bárlistás=ha hitelt szeretnél valamely banktól felvenni, eldöntheti az adott bank hogy ad, vagy nem ad hitelt. (A gyakorlat azt mutatja, hogy nagyon kevés passziv BAR listás kapott eddig hitelt)

  1. feltétel:
  • hátralékod akár 1 forinttal is meghaladja a minimálbért ( a te esetetben jócskán túllépted vélem)

Ha közel vagy a BAR listára való felkerüléshez, annyi fizess ki, hogy a hátralék ne haladja meg a minimál bért. Időt nyersz! és megvan az esélyed h legalább ne legyél BRA listás.

Sasfioka # 2006.07.06. 18:12

Rendezd a bankkal a kapcsolatodat és a követelésükre is találjatok valami közös nevezőt, mert ha eddig nem, akkor hamarosan BAR listás tag lesz, akkor pedig hitelből nem igazán vásárolsz hazánkban, max nagy fedezettel kis hitelt, iszonyatos kamatra... Vagy valami külföldi hitelintézetnél...
Az autót add el te, keress rá gyorsan, jó vevőt, egyeztess a bankkal, hogy megvan a vevő, itt a pénz, stb.
Ha a szerződéses állapotot nem tudod visszaállítani, akkor azt kell tenned, hogy a legkisebb költséggel szabadulj meg ettől. Neked sem lenne jó, ha az autót köröznék, és egyszercsak a rendőr venné ki alólad az országút közepén...

SF

pécsiréka # 2006.07.06. 17:47

babam, hány havi elmaradásod van?

babam # 2006.07.06. 14:30

Magyarul mindenkepp bukok es en jarok rosszzul.Nem tudom kifizetni,a bank pedig nem egyezkedik.Kertem,azt mondtam,a behajtoval beszeljek.A behajto a bankra fogja.Szoval auto se lesz es meg fizethetek is.

Banyamancs # 2006.07.06. 05:45

Réka: általában nem számít, ha már feladták behajtásra, akkor annak költsége van. Azt meg ki kell fizetni, amit azonnal a szerződőre terhelnek...

pécsiréka # 2006.07.05. 20:40

És a 60.000 ft.-t milyen jogon, mi alapján számoltak el.Nem értem, hiszen a behajtóknak nem sikerült a gk.-t visszavinni a banknak.
Tudd meg hol van leírva milyen esetben, mennyit, és ki számolhat fel.

pécsiréka # 2006.07.05. 20:24

Ahogyan látom, Te vagy a szerődő, és a volt feleséged a szerződésben a kezesed.
A szerződésben gyetemleges a feleltek.
Meddig van befizetve a törlesztőrészlet,
2006. márcusig? aprilisig?
Mennyi a lezárási összeg? Menyi hitelt vettél fel erre a gk vásárlásra a banktól?
Kaptál szerződés felmondást a banktól? kezesed is értesült arről?

Ha valaki nem fizeti a részleteket, megsérti a szerződés általános feltételeit, nem tartja a hitelező bankkal a kapcsolatot, magatartásával veszélyezteti a társaság gazdasági működését, felmondja a hitelező bank a szerződését (Ptk-ra hivatkozva). Ha felmerül a hitelcsalás gyanúja a bank kiadhatja az adott személy ellen a körözést. A gépkocsit visszaveszik, és pert is indíthat az ügyfél ellen. A visszavett gk.-t eladhatja a bank pl. 500.000 ft-ért, és ha a te tartozásod a bank felé pl. 800.000 ft, a különbözetet 300.000 ft.-ért beperelhet hitelcsalás miatt.
Én leadnám a gépkocsit a banknak és a bankkal egyezkednék. A következő esetek közül választanék:

  1. bevinném a gk.-t a banknak, lássák hogy megvan - megnyukszik a bank, ha látja a fedezetet hogy rendben, nincs törve, megvan - kifizetnén a hátralékot és hitelátvállalást javasolnék a banknak, mert én nem tudom fizetni. (pl. a családból valaki legyen a szerződő, és fizetitek közösen).
  2. leadom a banknak a gk.-t, majd közölném velül, hogy én viszem a vevőt, várjanak - azaz keresek a gk.-mra vevőt, és oda viszem vegye Õ meg azon az áron amit én meghatározok - ne a bank adja el a gk.-t. HA a bank adja el, rádterhel különféle költségeket (pl. eladási jutalék, szakértői díj, mert a bevitt gk. állapotát fel kell mérni)+olcsóbban adja el a gk.-t mint ahogyan te tudnád eladni. Te nem jársz jól, így nagy a bukás. Hírdesd meg INTERNETEN,

NAPILAPBAN, add el te.
3. bevinném a gk-t a banknak, lássák hogy megvan, és egyzkednék hogy visszaállítsák a szerződést, feltéve ha kifizetem az elmaradást (pl. kérd meg szüleidet segítsenek.)

babam # 2006.07.05. 11:46

Az az ok,hogy mivel szetmentunk a parommal,a nyakamon maradt a 42e torlesztes,ami fel eve volt nalunk.A kezdesre en vettem fel a reszletet.szoval azt is ki kellene fizetnem,ha nem lenne auto.azt hittem birom majd fizetni.kertem 3 honap halasztast,mikor el voltam maradva.A holgy igerte.Befizettem 20e forintot.Aztan abba voltam,hogy oke minden,foleg mivel nem is kerestek.aztan egyszer csak a behajto ceg hivott,hogy adjam le,mert el vagyok maradva!Nem tudom mit lehet tenni.Akkor en akartam,hogy adjanak haladekot,de kb 4 napot adtak.Kertem reszletben,de azt mondtak nem,ha 100 forint is hianyzik,viszik az autot.A szuleimnel kerestek,erre felszamoltak 60e-t,igaz nem vittek el,mivel nem lakom ott.Utana meg nekem mondtak,hogy ha Pesten jarok adjam le.En vigyem helybe,holott 60e-t felszamoltak ezert.Tudsz segiteni??

pécsiréka # 2006.07.04. 20:36

mi az oka annak hogy elindult a gk. lefoglalása a bank részéről?
Azt nem látom tisztán.
Hátrakék miatt, bűncselekmény tárgya a gk? vagy ?????
Egyébként a helyzetedre vannak megoldások.

babam # 2006.07.04. 16:11

Udv.Total felreertesbol adodoan lefoglalja a bank az autot,amibe nem megyek most bele.Mi a teendo?Felszolitottak adjam le.A behajto ceg.Total meglepodtem.Nem adtam le,nem tudjak hol vagyok.?Azt mondjak jogi kovetkezmenye lesz.Ma a szuleimnel kerestek a rendorok.Tudom,le kell adni,csak nehez auto nelkul,vennem kell masikat,ami nem ilyen draga,de mibol?Milyen kovetkezmenyekre szamithatok?Van keszfizeto kezes az ex parom szemelyeben!!!!