Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


Közalkalmazott, köztisztviselő, közszolgálat

T r a v e n # e-mail 2007.02.28. 14:26

Kedves Nico!

A településen új választást kell kezdeményezni.

T r a v e n # e-mail 2007.02.28. 14:26

Kedves Nico!

A településen új választást kell kezdeményezni.

nico1980 # e-mail 2007.02.28. 13:40

Sziasztok! Kérdésem lenne. Milyen módon lehet egy polgármestert elmozdítani a posztjáról, leváltani?

Youppie # e-mail 2007.02.26. 15:19

Köszi. Nem dobódtam fel :(
Meló látástól mikulásig.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2007.02.23. 13:40

Amennyire én tudom, mindegyik önkormányzat polgármesteri hivatala megszűnik a körjegyzőség létrejöttével. Ez még akkor is így van, ha az új körjegyzőség köztisztviselői ugyanazok, mint a székhelytelepülés volt hivatalának dolgozói. Szvsz nem kötelező elfogadni az új kinevezést, de akkor a köztisztviselői jogviszony megszűnik.

www.kbs-ugyved.hu

Youppie # e-mail 2007.02.23. 12:26

Sziasztok!

Másik három községgel körjegyzőséget alakít önkormányzatunk. Az ottani dolgozókat elküldik, nekünk meg elosztják a három kisközség pénz- és adóügyi feladatait.
Kérdéseim a következők:

  • Kötelezhetnek-e külön juttatás nélkül a másik községek feladatainak ellátására?
  • Meddig terhelhető újabb feladatokkal egy köztisztviselő, ugyanis korábbi leépítésekből fakadó feladatokat is szétosztották közöttünk?

Várom válaszaitokat, ilyen jellegű tapasztalataitokat.

jamesz # e-mail 2007.02.21. 13:23

Egy munkáltatónál más szervezeti egységbe való helyezéshez nem kell kinevezés módosítás.
(Nem is annyira) mellesleg az is érdekes kérdés, hogy mi minősül munkavégzési helynek.....

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2007.02.21. 10:01

Ha nem szükséges hozzá a kinevezés módosítása - és úgy tűnik, nem - akkor a munkavállaló beleegyezése nélkül is meghozható a döntés. A munka megtagadása pedig főszabályként rendkívüli felmondási ok.

www.kbs-ugyved.hu

jamesz # e-mail 2007.02.21. 09:54

Sziasztok!
heti kérdésem: a közalkalmazott egy telephelyen, ugyanazon munkáltatónál más szervezeti egységbe való "áthelyezéséhez"-ugyanabban a munkakörben, amiben eddig dolgozott- nem akar hozzájárulni.
A más szervezeti egységben egy ember nyugdíjba vonult, és a helyére kellenne mennie. Az áthelyezni kívánt személye, mint a személyi, mind a szakmai követelményeknek megfelel, de neki egyszerűen nem tetszik ahová be akarják osztani.
Felmentehtő-e ez a dolgozó?VAgy?

csufi99 # e-mail 2007.02.19. 23:25

Hermina!
Egy napos táppénz nincs.

connery: én elhiszem, amit leírsz, annyi minden megtörténik, aminek nem kellene. Máskor oda kell figyelni mit írtok alá. Ám a kiszolgáltatott mindig a dolgozó, ezt is tudom, legtöbben örülnek, hogy munkájuk van, ezért inkább hallgatnak, s elfogadnak mindent. A munkaköri leírás dolgában , vagy kéred, vagy nem. A viszonyokat Te ismered.

connery # e-mail 2007.02.19. 19:50

csufi99

Köszi, hogy megprobálsz segiteni, de hidd el, hogy csak az elbeszélgetés jegyzökönyvét kaptuk meg ill. a kinevezési okmányt, amit alá is írtunk. Mást nem. Igaz egy munkakörileírás tervezetett elolvastattak de azt nem írtuk alá is nem is kaptunk példányt belőle. Dátum szerint; 2006.nov.30 elbeszélgetés, 2007.01.03. kinevezési okmány aláírás, és azota semmi.
Az áthelyezés meg 2007.01.01-től volt. Mégegyszer köszönöm a segitséged.

hermina #   2007.02.19. 04:56

Köszönöm !
Még egy kérdésem lenne. Egy napra is lehet, szoktak táppénzre kiírni? Mi van olyan esetben, ha valakinek különböző vizsgálatokat kell elvégeztetnie, amit csak munkaidőben tud?

csufi99 # e-mail 2007.02.18. 23:21

A betegszabadsághoz táppénzes papírt állít ki az orvos.
Igazolása alapján, vizsgálaton való megjelenés, igazolt távollét, vagy fizetetlen, vagy egy nap szabadság, ez egyezség tárgya szokott lenni.
Távolléti díj csak a kötelező ovosi vizsgálatok napjára, idejére jár.
S erre a munkáltató nem kötelezi, igazolja a távollétet, s ez fizetés nélküli igazolt nap, a munkáltató nem fizet rá bért, mivel nem dolgozott, s nem illeti meg.

hermina #   2007.02.18. 22:16

Sürgős segítséget kérek!
Barátnőm a múlt hét egyik napján olyan rosszul volt, hogy fel sem tudott kelni, betefonált a munkahelyére még a munkakezdés előtt, hogy aznap nem tud bemenni dolgozni A reakció az volt, hogy fizetés nélküli szabadságot vegyen ki. Barátnőmet a háziorvosa ellátta, és másnap már ment dolgozni. Barátnőm nem egy lógós ember, évek óta nem hiányzott egy napot sem a munkából. Orvosi igazolása van a betegségről, mégis fizetés nélküli szabadságot akarnak kivetetni vele. Úgy tudom táppénzre 3 nap esetén ír ki az orvos, de ő nem akart többet hiányozni, mert jobban lett. A betegség első 15 napja betegszabadság, az utána következőkre jár a táppénz. Kérdésem a következő. A betegszabadság igénybevételéhez elég az orvosi (háziorvos) igazolás? Nem kell táppénzes papír? Kötelezheti-e a munkáltatója, hogy vegyen ki szabadságot, ráadásul fizetés nélküli szabadságot?

csufi99 # e-mail 2007.02.18. 01:09

connery
Amennyiben áthelyezés történt, az három fél megállapodása, a tied az új és régi munkáltatóé. Tehát tudnod kell róla, lehet ezeket az iratokat írtad alá, ezt tudniod kell, vagy legyen a jövőben alapszabály, aláírás előtt olvass el mindent.

A többlet munkára pedig én nem nem tudok így mit írni. Egy biztos, kell munkaköri leírást adni a dolgozónak.

Dr.Attika és KBS:

Jót szórakoztok. Nem hinném, hogy a köztisztvislő, közalkalmazott és Duna TV között a beíró ne tudna különbséget tenni. A kicsit cinikus hangnem kinek szól, van értelme?
Nem hiszem, hogy bárki az időt elmulatni jár ide.
Ha rosszul írtam valamit, javítsátok ki, s el van rendezve, meg is köszönöm. A fogalmak tisztázására van hely a fórumon...

Dr.Attika # e-mail 2007.02.16. 19:23

Nem vagyok kötekedős kedvemben. Csupán jeleztem, hogy "közszolgálati tv" kifejezés a köztisztviselőkről, valamint közalkalmazottakról szóló törvények megnevezésére nem alkalmas. Inkább alkalmas a MTV és a Duna Televízió együttes megnevezésére.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2007.02.16. 19:12

OFF
Kötekedős kedvedben vagy ma. Pedig a "közszolgákat" kifejezést nem is én találtam ki. Meglehetősen patinás fogalom, és a jelentése is eléggé kiforrott.
ON

www.kbs-ugyved.hu

Dr.Attika # e-mail 2007.02.16. 18:45

A két közszolgálati tv alatt a Magyar Televíziót és a Duna Televíziót kell érteni?

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2007.02.16. 18:06

Bocsánat, tévedtem. A két közszolgálati tv valóban ismeri az áthelyezést - de csak a munkavállaló beleegyezésével. Valamint azáthelyezés során meg kell állapodni a közalkalmazott új munkakörében, munkahelyében, illetményében és az áthelyezés időpontjában.

www.kbs-ugyved.hu

connery # e-mail 2007.02.16. 12:08

Na akkor irom a kinevezési okmányból.
Áthelyezem ....Kjt.25§.(2)bek b)pont - Kjt.21§.(1). erőmükezelői munkakör, határozatlan időre, munkarendje:
II. számú váltásos (24-72). Jelenleg nincs munkaköri leírásom és a fenti áthelyezés ez év január 01-től érvényes.

csufi99 # e-mail 2007.02.15. 23:01

Azért az is tudnod kell, a munkaköri leírás a munkáltató részéről egyoldalúan is módosítható. Ebbe most így belemenni nem lehet, többet kellene tudni. Egy biztos, kell munkaköri leírást kapnod.
KBS: a duplázásért, netán visszaolvastál. No mindegy.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2007.02.15. 13:36

(Elnézést.)

www.kbs-ugyved.hu

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2007.02.15. 13:36

Nekem ez nem tűnik sem a Munka törvénykönyv sem a közalkalmazotti vagy a köztisztviselői törvény hatálya alá tartozó jogviszonynak. Azokban ugyanis nincs olyan, hogy "áthelyeznek" egy másik munkáltatóhoz.
Vagy valami speciális szolgáltai jogviszonyban állsz, vagy tévesen írod le a tényállást.

www.kbs-ugyved.hu

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2007.02.15. 13:35

Nekem ez nem tűnik sem a Munak törvénykönyv általános sem a közalkalmazotti vagy a köztisztviselői törvény hatálya alá tartozó jogviszonynak. Azokban ugyanis nincs olyan, hogy "áthelyeznek" egy másik munkáltatóhoz.
Vagy valami speciális szolgáltai jogviszonyban állsz, vagy tévesen írod le a tényállást.

www.kbs-ugyved.hu

connery # e-mail 2007.02.15. 12:44

Köszi csufi!

Arról van szó, hogy áthelyezetk egy másik munkáltatóhoz, azeredeti beosztásom megtartásával és azonos munkahellyel. Az elbeszélés során olvasatra kaptunk egy munkaköri leírást de azt nem kellett aláírni és nem is kaptam belőle példányt. Ez miatt én úgy gondoltam, hogy az eredeti /kinevezésben szereplő/ munkaköröm mellett végzendő feladatot csak akkor végzem el, ha a munkahelyi vezetőm ezt írásban adja. Azért gondoltam erre, mert itt nem szokás helyettesítést finanszirozni, csak a munkátvégeztetik el ingyen, vagy a munkaköri leirásba beépitenek még egy pár munkakört. Szerintem ez törvénytelen, mert én csak a kinevezési okmányban szereplő munkakörre szerzödtem és ha a munkáltató mást is elakar velem végeztetni akkor pedig helyettesítést kellene fizetnie.