Törvényesnek álcázott spam?


BIGB # 2007.03.27. 21:43

Nekem is volt egy spamelőm, naponta kért visszaigazolást, de sem visszaigazolás, sem leíratkozás nem volt a honlapon. Felhívtam és közöltem: "Any.. spamozzad Te köcs..., ha nem fejezed be, mécc a HIF-hez". Megvártam még két spamot aztán ment a HIF-hez azóta nem spamoz!

Nézzetek utánna: www.nhh.hu

prezso # 2007.03.23. 20:51

Nevelő célzattal viszont lehet eredménye.
Más cégtől, más témában hasonló mailt kaptam. Először is rákattintottam a leiratkozás linkre (hogy nyoma legyen: valóban nem kérek ilyen "hírlevelet"), majd megírtam nekik, hogy az ő oldalukon még csak nem is jártam soha, így a regisztráció kizárt. A többi esetre pedig betettem a levélbe egy linket (itt találtam a fórumon), ami az NHH állásfoglalása arról, hogy ez bizony spam, akkor is, ha ők nem annak mondják.
Azóta sem jött tőlük semmi.
(Bár az is lehet, hogy el sem olvasták a válaszomat.)

Kovács_Béla_Sándor # 2007.03.23. 19:40

Hacsak úgy nem.:)

kea4 # 2007.03.23. 19:35

Szia!

A fellépésnek nemcsak anyagi kártérítés reményében lehet értelme, sőt nem elsősorban amiatt, hanem "nevelő célzattal".

Üdv:
KEA.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.03.21. 18:02

Megalapozott, hiszen megsértették a citált törvényt - de mi értelme lenne? Anyagi kártérítésre aligha számíthatsz.

Akos.s # 2007.03.21. 14:06

Sziasztok,

Kaptam egy kéretlen levelet, sehol nem regisztráltam elő rá.

Itt a levél:

"Kedves Olvasó!

Szíves hozzájárulását kérjük, hogy a dativus angol-magyar, magyar-angol fordítóprogram szolgáltatásairól információs e-mailt küldjünk.

Termékünk, a dativus PRO 6.9 CD, segítséget nyújt bárkinek, aki az angol nyelvvel akár munkája kapcsán, akár szabadidejében találkozik.

A CD négy modult tartalmaz:

  • Óriásszótár
  • Fordítóprogram
  • Weblapfordító
  • KLIKK gyorsszótár és gyorsfordító

A modulok részletes ismertetését az alábbi oldalon tekintheti meg.
A tájékoztatáshoz - a vonatkozó törvények értelmében - hozzájárulását kell kérnünk.

Amennyiben szeretne folyamatos tájékoztatást kapni a termék folyamatos fejlesztéséről, valamint aktuális akcióinkról, kérem jelezze igényét egy a dativus@dativus.hu mail címre küldött levéllel!

Ez a levél nem spam, hanem a 2001. évi CVIII. törvény 14. §-ban előírt hozzájárulás-kérő levél. Amennyiben levelünkkel esetleg zavartuk, elnézését kérjük. leiratkozás

dativus csapata

Az emlegetett törvény:

14.§ (1) Az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás felhasználásával küldött reklámnak világosan és egyértelműen azonosíthatónak kell lennie, amint az hozzáférhetővé válik az igénybevevő számára. Kizárólag az igénybevevő egyértelmű, előzetes hozzájárulásával küldhető elektronikus úton, levelezés során reklám.

(2) Az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás felhasználásával küldött reklámhoz kapcsolódóan tájékoztatni kell a címzettet arról az elektronikus levelezési címről és egyéb elérhetőségről, ahol a reklámok információs társadalommal összefüggő szolgáltatás felhasználásával történő küldésének megtiltása iránti idényét bejelentheti.

(3) A reklámozó, a reklámszolgáltató és a reklám közzétevője köteles nyilvántartást vezetni azokról, akik részükre írásban bejelentették, hogy kívánnak információs társadalommal összefüggő szolgáltatás felhasználásával reklámot kapni. A nyilvántartás harmadik fél számára kizárólag az igénybevevő előzetes hozzájárulásával adható át.

(4) A reklámozó, a reklámszolgáltató és a reklám közzétevője nem küldhet információs társadalommal összefüggő szolgáltatás felhasználásával reklámot azoknak, akik a (3) bekezdésben meghatározott nyilvántartásban nem szerepelnek. A küldés tilalma a reklámozó, a reklámszolgáltató., illetve a reklám közzétevője által küldendő összes reklámra vonatkozik.

Szerintem ez kimeríti a reklám fogalmát, hiszen
a termék nevét, jellemzőit sorolja.
A hírlevélre pedig az engedélyem nélkül regisztráltak fel.
Az milyen dolog már, hogy nekem kell még le is regisztrálni??!!

Szerintetek megalapozott jogilag fellépni a cég ellen?