Szerzői jog megésrtése miatti követelés


whitehat # 2016.09.27. 06:25

Üdvözlök mindenkit!
Egy kérdésem lenne:
Lementettem egy videót a youtube-ról, és feltöltöttem a saját csatornámra, majd megkeresett egy tv társaság, hogy leadhatják e. Én igent mondtam nekik, de aztán írt a videó tulajdonosa, hogy ne engedélyezzem és töröljem a videómat. Ennek eleget tettem és írtam is a tv társaságnak, hogy tekintse semmisnek az előző emailem. Egyikre se válaszoltak és a 2 email között 39p telt el. A videót leadták, és a videó tulajdonosa jogi útra tereli az ügyet. Lehet bajom belőle? Köszönöm a válaszokat!

ZoliZ # 2016.08.19. 08:09

Kedves Nonolet!

Még egy kérdés eszembe jutott. Mi a szakértői becslés alapja? Mi alapján szoktak/tudnak becsülni?

ZoliZ # 2016.08.19. 07:27

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!

Sajnos amikor több mint 100 millio Ft-ra becsülik a kárt, miközben a neten a mai napi szinte várhonnan letölthető a cucc, még youtube-rol is, így azzal érvelnek, ha máshonnan ilyen sokan töltötték le, akkor biztosan tőlem is, és hogy egy szakértő úgy is többet állapítana meg még ettől is.
Egy per esetén pedig a szekértői becslés is alakulhat rosszul sajnos. Pár nem mulva van a személyes találkozóm velük, ha kiderül valami, akkor jelentkezem.
Felkínálom nekik a tananyag 20 szoros árát, közel fel millát. Sajnos mivel jóval többek akarnak, valszeg nem fogják beérni ezzel, de ettől több pénzt nem tudok a rokonaimtól kölcsön kérni.
A Közjegyzői nyilatkozat 2 oldalának másolatát postán megküldték, le van írva, hogy képernyő képet készítettek, és a képernyő kép is csatolva van. A közjegyzői papír sok oldalból áll, én csak kettőt kaptam, de azok hitelesnek tűnnek, és a közjegyző neve is megtalálható a közjegyzői kamara oldalán.

ZoliZ # 2016.08.10. 08:23

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Sajnos véletlenül, nem tudni mikor, kikerült a weboldalamra egy nyelvi tankönyv egy része, ha nem az egész (ez még nem tisztázódott).

A szerző és a kizárólagos terjesztő, leírták, hogy ezt ők pénzért árulják a neten, és most mivel az oldalamon megtalálták, rtér

rtérítést követelnek. Olyan nagy összegről van szó, melyet életem vége után is még 80 évig kellene fizetnem. Most 30 éves vagyok.

Továbbá leírták, hogy erről egy közjegyzői irodában, mármint a fájokrol, hogy a weboldalon elérhetőek, képernyő képet készítettek, és közjegyző hitelesítette. A fájlok melletti dátum 8 évvel ezelőtti, és szerintük ennyi ideje van kint az oldalon a tankönyv. Leírták, hogy jo esetben is heti 1 letöltéssel számolva, mai napig, becsülték meg a kártérítés összegét, de ha szakértő állapítaná meg, akkor szerintük ettől jóval nagyobb kártérítést kérhetnek, azt mondva, hogy nekik ez bevétel kiesés volt. Peren kívül szeretnének megegyezni, de ha kell pereskednek. A peren kívüli összegre nagyságára vonatkozott a fenti állításom, hogy 80 évig kellene életem után is fizetnem.

Tény pedig: 2011 év vége óta létezik a domain, ahol megtalálták az tankönyvet. Ez nem egy szolgáltatónál futott, hanem egy otthoni számítógépen, tehát, nem feltétlen lehet róla megállapítani, ha nem akarjuk, hogy mi volt rajta.

Az is valószínűsíthető, hogy a gépet ismeretlenek feltörték. Bár nem tudom ennek van-e jelentősége.

A web letöltési statisztikák alapján nem töltötték le tömegével a könyvet, csak 1-2 letöltésről van szó / fél év. A Gép azóta újra lett telepítve, de a webstatisztika megmaradt mert ki lett mentve, de mivel a birtokomban van, és nem digitális aláírással hitelesített, így nem tudom mennyire van haszna.
A tankönyvet, nagyon sok helyről le lehet még tölteni az Interneten, mindenféle szerzői jogi figyelmeztetés nélkül

A becsült letöltések száma alapján számolták ki a kártérítés összegét, "minden letöltés szorozva egy tankönyv ára" elv alapján.

Kérdésem lenne, hogy milyen lehetőségeim vannak a fentiek ismeretében?
Nagyon nagy bajban vagyok?

Köszönöm