Alaplapcsere - adatvesztés


Szomorú örökös # 2017.04.29. 18:11

fohász

Szerintem felejtsd el, nem hiszem, hogy esélye lenne az adatok visszaszerzésének.
Erre a volt főnököm csak azt mondta: így kell új életet kezdeni.

fohász # 2017.04.29. 17:30

Teljesen igazatok van, hogy mit kellett volna, én is tudom.
Nem egyszerü alkatrészről van elvileg szó, hanem olyanról ami fontos adatokat is tartalmazhat, nyilván nem fogok könyörögni egy rossz tápcsatlakozóért, hogy adják vissza.

Nem tudom,meddig tartanak meg alaplapokat, nekem azért lenne fontos visszakapnom,majd adatmentő céggel átmenteni mert nemrég elhunyt hozzátartozóm üzenetei vannak rajta...eléggé megvisel az is, hogy nem tul segítőkész a szervíz,tőmondatosan leráznak. Legalább adnák meg a gyártójuk kapcsolatu elérhetőségét. Csak gondolom hogy az elszámolás során ezek a hibás alkatrészek is tárolva vannak egy ideig,majd mennek a megsemmisítőbe

Szomorú örökös # 2017.04.29. 13:28

fohász

Tudom, nem ez volt a kérdés, de a megoldás akkor is ez.

Anno én egy áramszünetet kaptam itthoni számítógépes munka közben, mert a sarkon műveltek valamit az oszlopon a villanyszerelők. Amikor kimentem reklamálni, hogy közel egy órai munkám van oda vele és eléggé gáz, hogy nem értesítettek róla előre, akkor ők egy vállrándítással azt mondták, hogy használjak szünetmentes áramforrást.

És lám, ígazuk volt! Azóta van és kisebb áramszünet nem is zavar.

gerbera317 # 2017.04.29. 06:36

Erre nincs jogszabály. Az van, amire szerződtél.

fohász # 2017.04.29. 06:02

Nem ez volt a kérdés

Szomorú örökös # 2017.04.29. 05:45

fohász

Memóriakártya a megoldás! Remélem tanultál belőle. ;-)

fohász # 2017.04.29. 05:03

Tisztelt segítő hozzászólók!
Javításra leadtam egy tabletet, egyszerünek tünő hibával, a garancia még mindig él.
Kb.1 hónap után kaptam vissta,a szervíz alaplapcserével javított. Sajnos a régi alaplapon pár adat rajta maradt, pótolhatatlan emlékek.Próbáltam visszakérni a régi alaplapot, a szervíz elmondása szerint már visszaküldték a gyártónak. Tisztában vagyok azzal,hogy adatvesztésért felelősséget nem vállalnak,sajnos ez alá is lett írva a leadáskor. De ugy gondolom,hogy az alaplapot mint tulajdonomat,akár vissza is kérhetném,mielött megsemmisítik.Erre gondolom van valamilyen szabályozás, mivel adatokat tartalmazhatnak, és talán nem én vagyok az egyetlen hülye,aki nem figyelt erre..Tudnátok segíteni, hogyan kaphatnám ezt vissza?