Beltéri egységek kifizettetése


olpijo # 2017.10.16. 09:08

Tisztelt Fórumozók!
Az egyik távközlési szolgáltatónál megszűnt a szerződésem, majd egy hónappal később értesítettek, hogy köteles vagyok kifizetni a beltéri egységek árát (összesen 57.000 forint), mivel annak 3 napon belüli visszajuttatását elmulasztottam.
Ekkor kapcsolatba léptem velük, és felajánlottam, hogy haladéktalanul visszajuttatom az eszközöket, amennyiben törlik a tartozást, de ezt határozottan elutasították. Ennek ellenére az eszközöket visszavittem, amit vissza is vettek, de e tartozást nem írták jóvá, azt továbbra is követelik.
Visszanéztem az ÁSZF-eket, és kiderült, hogy a szerződéskötés napján érvényes feltételek szerint kérhetek 5 hónapos halasztást a beltéri egységek visszaszolgáltatására, ám ezt azóta mindenféle értesítés nélkül eltörölték. Hiába kérvényeztem tehát, hogy tekintettel erre a pontra módosítsuk a határidőt és tekintsük elrendezettnek a dolgot, ezt elutasították.
Laikus szemmel meggyőződésem, hogy a szolgáltató eljárása nem fair és nem is méltányos. Az 57 ezer forint számukra jelentéktelen, egy személy számára pedig egyáltalán nem jelentéktelen összeg. Az eszközök 3 napon belüli visszajuttatása szerintem eleve nem reális követelés, nem is tájékoztattak megfelelően, ráadásul a szerződéskötéskor érvényes pontokat sem veszik figyelembe. De sajnos ezeket jogi alapon nem tudom megítélni.
Előre is köszönöm a segítséget.