Fórum polgári jog régebbi elöl     új hozzászólás


Jogi tanács kérése

Vasi87 # e-mail 2018.10.19. 16:08

Mivel a címét nem tudom így a fizetési meghagyás ki esik gondolom. Marad a feljelentés. Kérdés mivel igazolható. Az ha ő sem tudja igazolni hogy márpedig csinált valamit, az is azt igazolja hogy nem akart semmit se csinálni ugye?

És annak lenne értelme hogy beblöffölöm neki hogy csalás miatt meg történt a feljelentés???És megnézzük mit lép erre.

ObudaFan # e-mail 2018.10.19. 15:41

Ha biztos és igazolható, hogy eleve nem akart semmit csinálni, akkor feljelentés csalás miatt, ha nem, akkor fizetési meghagyás.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/

Vasi87 # e-mail 2018.10.19. 15:35

Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni, hogy mit tegyek, mit tehetek?!Röviden: németországi adó visszatérítéssel bíztam meg valakit körülbelül egy évvel ezelőtt. Egy biztosan megbízható ismerősöm ajánlotta, nekik valamilyen lakásbiztosítást intézett. Azt mondták korrektül megcsinálta. Erre a napokban még egyszer rákérdeztem.

Szóval akkor elutaltam a díjat (290 euro),és elküldtem bizonyos német dokumentumokat. 3 évnyi adó visszatérítésről volt szó. Ő ezt valamilyen szombathelyi irodának közvetítette tovább. Mostanra számomra egyértelművé vált hogy átvert. Se adó visszatérítés se a díjat nem kapom vissza. A telefont többszöri hívásra felveszi, 3 napja is beszéltünk. De mindig valami hazugsággal kimagyarázza, időt nyer magának. Már meguntam.

Kérdés tehát mit tehetek? Van a Facebook levelezésünk amiben sok minden szerepel, sok mindent leír. Például ott írja meg a számlaszámot is ahova utalnom kellett. És vannak emailek is amiket küldött. Kérdés hogy ezek mennyire használhatóak bármilyen bizonyításra is. A bankomtól tudok kérni igazolást az utalásról.

Amit kis keresgéléssel kiderítettem hogy emberünk mohácsi, legalább is ott járt gimnáziumba. És a facebook lapján van egy fotó egy biztosítási és ingatlanközvetítési kft-ről. Amire rákerestem és szintén mohácsi.
És a legújabb felfedezés tegnapról: az általa megadott számlaszám első 8 jegyét ezen az oldalon beírva (http://www.bankkereso.eu) azt kapjuk hogy ez egy mohácsi K&H bankhoz tartozó számlaszám. Ami azért érdekes mert ezt a számla számot az irodától kérte akinek továbbította az ügyemet. Ami elmondása szerint szombathelyi........

Feljelentés? Ügyvéd? Vagy ezt bebuktam?

ObudaFan # e-mail 2018.10.13. 10:33

Még per sem kell, hogy legyen folyamatban ahhoz, hogy a fedezetelvonás megállapítható legyen, elég a puszta követelés. Ha már per is van folyamatban, akkor ez a feltétel gyakorlatilag biztosan teljesül. Az ajándékozás, mint ingyenes szerződés pedig mindig fedezetelvonó jellegű, ha egy követelést később emiatt nem lehet érvényesíteni.
Szóval, ezért kellene inkább ügyvédhez fordulni akkor is, ha az alapul fekvő ügylethez ez nem érvényességi feltétel, mielőtt a jelenlegi helyzetnél is kedvezőtlenebb helyzetbe lavírozzátok magatokat.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/

drbjozsef # e-mail 2018.10.13. 10:20

Semmilyen igény nem fenyegeti, de folyamatban van egy per, szóval a kapcsolatot nem annyira nehéz belelátni utólag is, ha elveszíti a pert.

A gyakorlatban igen ritkán pepecsel ingóságokkal a végrehajtó, csak ha tényleg nincs semmi más, és a végrehajtást kérő doszt is ragaszkodik hozzá. De ha pepecsel vele, akkor igen, nem lacafacázik általában, legfeljebb amiről számla van, azt nem veszi bele, az egymás között írt papírkák ritkán keltik fel az érdeklődését.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

wers # e-mail 2018.10.13. 09:49

Ha ennyire jobban tudod, miért kérdezted meg?

valinéni # e-mail 2018.10.13. 09:38

Köszönöm a válaszokat.

Jelenleg még semmilyen végrehajtás vagy egyéb igény nem fenyegeti az ajándékozót. Ezért ha most ajándékoz ingóságot akkor az nem lehet fedezetelvonó jellegű, valamint az elsőfokú ítélet ellen helye van jogorvoslatnak is.
Vagy rosszul gondolom?

Egyáltalán a végrehajtót szokta érdekelni bármilyen tulajdonátruházó szerződés megléte? Nem úgy van, hogy lefoglal mindent aztán akinek nem tetszik indítson igénypert?

Köszönettel

Vali

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.10.13. 09:27

Úgy érted, a 15 napon túl? Szerintem nem.

www.kbs-ugyved.hu

Tiberis # e-mail 2018.10.13. 08:19

Tisztelt Fórum!

Polgári perben az első fokú ítélet fellebbezése esetén lehet-e az indokolásra, illetve annak kiegészítésre határidőt kérni?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.10.12. 13:46

Mert fedezetelvonó jellegű az ügylet, tehát adott esetben a megajándékozottnak tűrnie kell, hogy az ajándékozó hitelezőit az ajándékból kielégítsék.

www.kbs-ugyved.hu

valinéni # e-mail 2018.10.12. 13:05

Az eredeti cél az volt, hogy a fiú várhatóan kap a nyakába egy kevés perköltséget egy vesztett per után. Erre fel gondolta azt, hogy minden ingóságot az anyárnak ajándékoz a házra pedig rátehetik nyugodtan a végrehajtást mert más bankhitel van rajta.

Ez volt a cél. Ez miért gyenge megoldás?
Üdv

Vali

wers # e-mail 2018.10.12. 12:51

Na ja, az én adósomomnak is volt ilyen ötlete, lányinak ajándékozni mindenét, de hamar rávezette az ügyvédje, hogy gyenge próbálkozás. Én meg a lányait ismerve megkérdeztem, hogy ha majd olyan kedvük lesz, biztos akar-e az utcán aludni?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.10.12. 12:44

Vesémbe látsz. :)

www.kbs-ugyved.hu

drbjozsef # e-mail 2018.10.12. 12:22

Hát igen, ha az, ami szokott lenni, hogy az ajándékozó esetleges tartozása-végrehajtása esetén legyen papír, akkor arra a legkevésbé sem jó ötlet.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.10.12. 12:12

Érvényes az akár szóban is. Más kérdés, hogy vita esetén nyilván könnyebb a bizonyítás, ah írásba van foglalva az ügylet. (Ez pedig adott esetben inkább a megajándékozottnak az érdeke.)

De van egy halvány gyanúm, hogy nem azt kérdezted, ami valójában érdekel. Mi is lenne ennek az ajándékozásnak az oka és célja?

www.kbs-ugyved.hu

ObudaFan # e-mail 2018.10.12. 12:09

Nincs olyan érvényességi feltétel, hogy ügyvéd, vagy közjegyző kellene hozzá, de természetesen ha bonyolultabb valamiért az ügylet, vagy van olyan eleme vagy célja, ami jogi szakértelmet igényel, akkor igénybe vehető ügyvéd.

Nyilvánvalóan a későbbi viták elkerülése végett a részletezés a célszerű

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/

valinéni # e-mail 2018.10.12. 11:35

Tisztelt Fórumozók!

Kérem segítsetek abban, hogy egyenesági családtagok (anya-fiú) között ingó ajándékozás (a házban található minden bútor,műszaki cikk, de még az evőeszközök is)milyen formában lehetséges? Elég ha csak készül a felek között egy megállapodás két tanúval, vagy ügyvéd illetve közjegyző kell hozzá?
A megállapodásban részletezni kell az ingóvagyont vagy elég anyt írni, hogy a házban található valamennyi ingóság teljes körűen az egyik fél tulajdonába kerül?

Köszönettel
Vali

ObudaFan # e-mail 2018.10.11. 09:49

Ha az építkezéshez szükségtelen mértékben használják a telked, zavarják a használatot (ide tartozik a szemét eldobálása is), egy éven belül a jegyzőtől vagy a bíróságtól, egy éven túl a bíróságtól kérhetsz birtokvédelmet.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/

Atti66 # e-mail 2018.10.11. 09:12

Tisztelt Fórumozók!

Az alábbi problémámban kérek segítséget:
Van egy üres telkem, nincs beépítve sem lekerítve. A szomszéd elkezdett építkezni 1-2 éve, lassan elkészül a háza és, szó nélkül az én telkemen keresztül, hordja be az anyagait, mert már csak onnan közelíthető meg a hátsó udvara. Ezen kívül, hogy bejárható út legyen az én telkemet is feltöltötték. A feltöltés anyaga ami épp felszabadult: kavics, föld, sitt, beton-és téglatörmelékkel... Tegnap voltam a teleknél este, mert a régi szomszédaim felhívtak, hogy nézzek körül mi folyik. Ezen kívül a szakik gondolom ott parkolnak a telken és az autók között hagyják a szemeteiket, de ahogy kibontják a szalámit,a kenyeret, a tejet... a csomagját úgy ejtik le, de még ez sem elég nekik, a telkemet használják wc-nek. Tegnap kerülgetnem kellett azt is (még jó hogy a wc papír fehér és észrevettem).
A kérdéseim, meddig kell tűrnöm? mit tehetek? Mi az eljárás ilyen esetben? kihez kell fordulnom?
A telkem egy bokros, füves, rendszeresen karbantartott telek volt azt szeretném visszakapni és nem egy feltöltött ürülékkel telelévő területet. Azt megsem említettem, hogy a bokrok és fák felét kivágták, hogy elférjenek.

ObudaFan # e-mail 2018.10.10. 14:44

Én azt sem látnám indokolatlannak egy panellban, ha minden elzárkózó tulajdonost köteleznének birtokvédelmi eljárásban az irtásra.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/

oligaliga # e-mail 2018.10.10. 13:06

wers

A bizonyítás már más kérdés. Jól eltértünk az eredeti kérdéstől! :)

wers # e-mail 2018.10.10. 12:06

oligaliga, hát, végül is elképzelhető. De akkor is nehezen bizonyítható, hol is volt a gócpont. Kitől kihez vándorolt.

wers # e-mail 2018.10.10. 12:02

Nix lassen spacire - ugri-bugri! :D” A nap fénypontja lenne, ha ezt hallanám is :)))))

"Poloskák terjedése a tankönyvi esetek szerint általában passzív. Ilyen esetekben mi magunk hurcoljuk be a lakásba, egy fertőzött tárggyal. Az ágyi poloska rejtekhelyei az alvó ember közelében vannak: képkeret a hálószobában, ágy, falvédő, könyv, éjjeliszekrény, matrac, utazótáska."

gerbera317 # e-mail 2018.10.10. 11:55

jellemzően függőleges irányban
Hurrá. Ezek szerint oldalirányba akkor sem terjed, ha motiválják rá, akkor sem? :-)

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.10.10. 11:09

Nix lassen spacire - ugri-bugri! :D

www.kbs-ugyved.hu