Jogi tanács kérése


manócska113 # 2015.02.20. 16:55

Kedves Fórumozók!
A következő kérdésem lenne önökhöz!
Vettünk egy ikerházat, amihez még hitelre lett volna szükségünk. Felhívtunk egy Fundamentás üzletkötőt aki el is jött hozzánk. Mondtuk Neki,hogy hitelt szeretnék,Ő kombinált hitelt fundamenta kölcsönnel ajánlott,gyorsan köttetett velünk három megtakarítási számlát arra hivatkozva, hogy így a hitelt megkapjuk. Három nap múlva közölte, hogy nem jó az ingatlan adásvételi szerződésünk (pedig előtte azt megmutattuk),mert a tulajdonjog már be van jegyezve így csak szabad felhasználású hitelt kaphatunk csak! A probléma csak az, hogy mi befizettük a számlanyitási díjat és egyhavi megtakarítást amit most nem kapunk vissza! A kérdésem,hogy mivel az üzletkötő által ajánlott hitel nem jött össze a számlanyitási díjat vissza lehet e "perelni" A Fundamenta panaszunkra azt válaszolta, hogy ők nem tévedtek.

OlléLászló # 2015.02.18. 21:42

Dr. Attika!

Köszönöm a választ!

Dr.Attika # 2015.02.18. 19:44

Várja meg a bírói döntést. Annak indokolásában benne lesz, hogy a tanúk vallomásából mit fogadott el döntése során és az is, hogy mit zárt ki.
Ha a döntés kedvezőtlen, akkor a felperes fellebbezhet.

OlléLászló # 2015.02.18. 15:10

TF!

Mit tehet a felperes?

Polgári tárgyaláson az alperes által beidéztetett 6 tanú egybehangzóan ellentetjét állította a felperes kettő korábbi állításainak. Az egyik témakör a felperes által dokumentumokkal bizonyított a tárgyaláson, tehát a bíró előtt ismeretes lehet hogy a tanúk nem mondanak igazat, másik témakőrben nem, mert szinte lehetetlen bizonyítani!

Köszönettel
Ollé László

zsenka # 2015.02.17. 19:53

Kedves Fórumozók!
Kérdéseim a következők:
Gázvásárláskor (tartályos) élhetek a nyolcnapos elállási joggal? Milyen szabályok vonatkoznak az ilyen típusú „otthon kötött” szerződésekre? Tényleg semmis lehet a megállapodás, ha nem írnak benne az elállásról? Meghosszabbítható utólag egy szerződésmódosítással vagy akkor az is semmis? Milyen következményekkel járhat ez?
Nagyon köszönök minden választ és ötletet!

ObudaFan # 2015.02.16. 10:16

Azért arra is van példa. De azt még az ügy ismeretében is nehéz megmondani, hogy mikor fog egy ügy befejeződni, hát még látatlanban.

Csőrike1 # 2015.02.14. 12:23

Üdv!

Szeretnék információt kérni arról, hogy milyen jogi kategóriának minősül az alábbi cselekedet:

A fiam - aki kézbesítőként dolgozik egy magyarországi Postán - olyan utalványok összegét vette fel több alkalommal is amelyekre nem volt jogosult.

A száraz tények:

A fiam 2013. december 31.-én a barátnőjével - számomra ismeretlen helyre - elköltözött a háztartásomból, ennek ellenére két hónapban is felvette a nevemre érkezett utalványok összegét.

2014. június hónapban külföldre utaztunk a párommal és a kézbesítőt - épp a költözéssel egy időben a költöztető gépjármű mellett állva - kértük, hogy minden küldeményt küldjön vissza a feladónak ami arra a címre a nevünkre érkezik, mert az albérletet felmondtuk, elköltözünk.

A kézbesítő azonban azt követően is kifizette a nevemre érkezett utalványok összegét, a munkatársának a fiamnak.

A kifizetés körülményeit nem ismerem, de Tény, hogy a címhelyen nem fizethette ki az utalványok összegét, a helyszínen tartózkodó fiamnak, hiszen nem csak nem laktunk az albérletben és én külföldön tartózkodtam, de a fiam nem csak nem lakott velem egy címhelyen de azt sem tudtam hogy Ő hol él.

A fiam állampolgárként és kézbesítőként is tisztában kellett, hogy legyen vele, hogy nem jogosult az összegek felvételére, mégis valamilyen módon rábírta a kollégáját, a kézbesítőt, hogy részére - szabálytalanságot elkövetve - az utalványok összegét kifizesse.

Milyen jogi kategóriának minősül a fiam cselekedete?

Köszönettel:


Üdv! Ha egy kézbesítö felveszi olyan utalványok összegét amire nem jogosult, nem a nevére és címére érkeztek, az milyen jogi kategória?

veszti52 # 2015.02.14. 08:56

Tisztelt Kovács Úr!

köszönöm a gyors válaszát,de hogy miért napolják el azt nem értem,picit bövebben irom le, ezelött kb 4 éve tettem feljelentést a rendörségen ,megalapozott tényekkel átadták a biroságnak, és 2 ével ezeött volt az elsö tárgyalás aki ellen indult az nem jelent meg csak az ügyvédje igy a tárgyalást berekeszteték.azotta volt több idézés volt h a biró beteg lett azért maradt el de h mindig volt ok amiért elmaradt!,én azt gondolom h aki elllen van
ez a tárgyalás kiitalál valamit hogy elnapolják
ilyen lehetséges?
most lesz ujabb táryalás március 3-án
nagyon reménykedem hogy ezt megtartják
Üdvözlrttel
veszti52

Kovács_Béla_Sándor # 2015.02.13. 19:06

Nem a bíróság szokta elhúzni a büntető eljárásokat.

veszti52 # 2015.02.13. 15:45

Tisztelt szakértő
kérdésem annyi lenne hogy egy Büntető perben körülbelül 2 éve huzodik külömbözö okok miatt elnapolják
kérdésem hogy meddig lehet ezt huzni a biroság részéröl
Maga a Büntetöjog okirathamisitás

Kovács_Béla_Sándor # 2015.02.13. 14:35

Takata, minimum 6 másik tagja is van annak a szövetkezetnek...

Kovács_Béla_Sándor # 2015.02.13. 14:35

Pardon?

jaguar401 # 2015.02.13. 14:02

Üdvözlöm mindenkit!
Rövid a kérdésem, lehet hogy tudja valaki mi az erősebb - az önkormányzati engedély vagy a közgyülés határozata? Előre is köszönöm!

Takata # 2015.02.11. 21:17

Egy hete bejegyzett szociális szövetkezetet hoztam létre. Sajnos közben lebetegedtem és nemtudom a szövetkezetet működtetni hogyan lehet megszüntetni a szövetkezetet? Vagy mivel még pár napja bejegyzett nincs rá mód. Lehet e szüneteltetni? Mi a teendő a bejegyzés után? Köszönöm


Hogyan lehet szociális szövetkezetet megszüntetni. Mi az eljárás ha lemondanak a tagok. Szívesen átadunk teher és költségmentes szövetkezetet.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.02.11. 19:25

Akkor nem követtél el bűncselekményt. De magánjogi kötelességed, hogy visszaadd a vételárat a vevőnek.

yasmine1122 # 2015.02.11. 13:33

goldeage: És honnan kéne tudjam, hogy eredeti vagy sem? Kismillió hirdetés van a neten, ahol megjelölik a terméken feltüntetett márkát, attól függetlenül, hogy eredeti vagy hamis. Én is csak amiatt írtam ki, mivel ez a "név" szerepel a csizmán. Az hogy eredeti vagy nem, arról fogalmam sincs... Bár én anno úgy vettem, hogy a hölgy eredetiként árulta, ettől függetlenül én a hirdetésemben nem jelöltem meg, hogy az lenne, mivel biztosra nem tudom.

Pallota # 2015.02.10. 18:07

Tisztelt Hozzáértők,Fórumozók,Segítők!
A történetem annyi,hogy vettem fel lakásvásárlási hitelt és a bankban (OTP) felajánlották,hogy köthetek hitelbiztosítást,ami arra jó,ha elveszítem a munkahelyemet,akkor a biztosító fizeti tovább a törlesztéseimet!Rendben fizetem a kölcsönt és a biztosítást,csak a tudomásomra jutott,hogy mivel rokkantnyugdíjas vagyok,ezért munkahelyelvesztés esetén is van jövedelmem,ezért nem fizet a biztosító!Jól tudom?Munkahelyem megvan! Hitelnél beszámította a bank a nyugdíjamat és a fizetésemet is! Tudta,hogy nyugdíjam is van,mégis felajánlotta a biztosítást! Én nem tudtam,hogy ez kizáró ok a biztosítás esetleges érvényesítéséhez! Az OTP nem mondja ki kerek-perec,hogy igazam van,csak azt,hogy ha akarom felmondhatom,de nem fizeti vissza a befizetett biztosításaimat! Most írtam nekik megint,hogy kérek állásfoglalást a konkrét ügyembe! Várom a reakciójukat! Köszönöm a hozzászólásokat!

goldeage # 2015.02.10. 11:46

@gerbera317: Én is csak remélni tudom, hogy összejön, mert bár van írásos megegyezés arról, hogy a vagyonközösséget megszüntették, de tételes listát nem írtak a megosztott ingóságokről. Barátnőm beadta az igénykeresetet, aztán lesz, ami lesz /majd beírom, ha van fejlemény, tapasztalatmegosztás-képpen/.

goldeage # 2015.02.10. 11:40

@yasmine1122: Kérlek ne agresszívkodj, inkább értelmezd a kérdést, amelyben ott van maga a válasz is, de segítek értelmezni.
Ha valaminek kiírod a "márkáját", abból joggal következtethet a vevőd arra, hogy az eredeti, ugyanis ha nem az, nem írhatod ki a termékismertetőben az adott márkajelzést, mert az védett! Jogvédett, tehát nem használhatod hamisítvány esetén, ki sem írhatod. Ha megtetted, vissza kell vedd a terméket, és örülj, ha a vevőd ennyiben hagyja.

streetfotó # 2015.02.10. 09:28

Szép napot minden fórumozónak!
Egy tiszteletteljes kérdésem lenne a régiektől: orvosi/egészégügyi sérelem esetén melyik topikban lehet tanácsot kérni?
(A moderáció felé pedig az a nem kevésbé tiszteletteljes kérésem lenne: tegye lehetővé a kérdésem megjelenését, immáron több hónapos tagságomra tekintettel.)

Üdv.

gerbera317 # 2015.02.10. 07:52

@goldeage

Az kemény, ilyet még nem láttam. Ezem valóban csak az igényper segíthet, ha segítht.

ObudaFan # 2015.02.09. 21:57

Ha odaírtad a márkáját, akkor okkal feltételezhette, hogy eredeti.

Zarándi Zsolt Bence # 2015.02.09. 18:52

Tanácsot szeretnénk kérni a következő témában.
Tavaly novemberben költöztünk egy albérletbe, az alattunk lakó szomszéd a kezdetektől fogva heti 3 -4 alakalommal hallgatja olyan hangerőn a zenét, hogy a lakás beleremeg. Először megpróbáltunk vele kulturáltan, intelligensen beszélni, mely alkalommal elzárkózott a kompromisszumtól, mondván, ő akkor hallgatja a zenét és olyan hangerőn, ahogy akarja. Mit képzelünk, mi csak most költöztünk ide.
Pár napra rá az ajtórácson bedobva találtunk egy kézzel írt, aláíratlan, anonim levelet, melyben fenyegetően felszólított!!, hogy fejezzük be az ajtócsapkodást (nem csapkodtuk), és a falak fúrását (szintén nem fúrtunk SOHA!).
Felkerestük a gondnokot e levéllel, aki a rendőrség kihívását tanácsolta.
Ezen az estén az órákig tartó zenehallgatása után (dec. 27.) kihívtuk a rendőrséget, akik szóbeli figyelmeztetésben részesítették. Közvetlenül a rendőrök távozása után egy barátjával bekopogott a bejárati ajtónkon, és hencegett, hogy ővele a rendőrök nem tudnak semmit tenni, nem vitték el, tehát neki van igaza, akkor és azt csinál és olyan hangerőn, ahogyan azt ő akarja, mert ő 12 éve lakik itt, mi meg csak egy hónapja.
Ez után e-mailben tájékoztattuk a közös képviseletet, aki közölték, hogy nem tudnak mit csinálni.
Majd pár hétnyi nyugalom következett, melyet ismét egy személyes megkereséssel tört meg, nekünk támadván, hogy ne csapkodjuk az ajtót. Tájékoztattuk, hogy még mindig nem csapkodjuk az ajtót, ő ezt nem volt hajlandó elfogadni, erre mi kompromisszum-készséget tanúsítván megígértük, hogy csendesebben fogjuk becsukni a kis szoba ajtaját.
Emiatt az esemény miatt ezután DIREKT be sem csuktuk, csak hajtottuk, kíváncsian várva a következő hozzászólását.
Az elmúlt két hétben visszatért zenehallgatási szokásaihoz, mely a lakásunkban továbbra is fizikálisan érezhető remegést okoz.
A mai napon egy nyomtatott, mily’ meglepő, ismét anonim levelet találtunk a rácsokon bedobva, melybe ismételten fenyegetően felszólított minket arra, hogy az ajtócsapkodást, kopácsolást, kopogást fejezzük be, különben a tulajdonoshoz és feljebb lévő szervekhez fordul.
(A hétvégén pár óra kivételével itthon sem tartózkodtunk.)
Ezt a levelet bescannelve továbbítottuk a tulajdonos felé és a kinyomtatott levelet átadtuk a közös képviselőnek, az egész történetet a kezdetektől fogva elmesélve.

A fentiek miatt szeretnénk jogi tanácsot kérni Ügyvéd úrtól / Ügyvéd Asszonytól, hogy milyen jogi eszközök állnak a rendelkezésünkre ezen áldatlan állapot orvoslására, mert szerintünk ez a viselkedés, amit tanúsít, már a zaklatás fogalmát is kimeríti.
Nap, mint nap úgy jövünk „haza”, hogy nem tudjuk, hogy levél, zene vagy fenyegető személyes találkozás lesz e aznap terítéken…
Köszönjük szépen, várjuk válaszukat!

matthiasi # 2015.02.09. 18:25

yasmine1122 !

Mi az akadálya hogy visszavedd ?

ferenc66 # 2015.02.09. 17:48

Szervusztok, szép napot Mindenkinek!

Új felhasználóként énytelen vagyok itt feltenni egy összetett kérdést, más platform(ok)on eredménytelen próbálkozás(ok) miatt:

1. A (feltételezett) kliens manapság nem annyira szokatlan, de sajnálatosan meglévő anyagi helyzetére tekintettel van-e lehetőség arra hogy valamilyen módon ügyvéd segítségét kérje, pl. egy biztatónak tűnő kimenetelű eljárásban az ún. sikerdíj konstrukciót feltételezve?
(Sajnos az ún. kormányzati, stb. jogsegély szolgálatok nem ismerik a telefon felvétele opciót sem a tapasztalatom szerint... :( )

2. Egy bizonyíthatóan (zárójelentésben el is ismert, illetve rögzített) ún. elégtelen kezelés kapcsán fellépő aránytalan sérelem, károsodás; illetve ténylegesen felmerülő egészség-károsodás az képezheti-e kártárítési igény alapját?

Ha a második kérdésre "igen" lehet a válasz, akkor ahhoz keresnék olyan ügyvédet, aki elvállalná esetleg a képviseletemet. Ha itt a fórumban is van helye az alapesetnek, csak akkor részletezném, habár szerintem jelen esetben jogász képviselete szükséges lenne...

Köszönöm az esetleges válaszokat:

gyszf