Jogi tanács kérése


Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.30. 18:47

Azt az építtetőt, aki 1927-ben épített?! Ugye viccelsz?

nellka # 2013.07.30. 17:07

T Válaszadó!Évek óta küszködünk a konyhánk penészes fala miatt.a mostani festéskor derült ki,hogy alig fél ujjnyi mélységben rozsdás vas épületszerkezeti anyag van a falban 90 cm X 4 méteres 3 db, amit 1957 körül építettek be és azóta elavult.Tudunk bármit is csinálni,segítséget kérni,mert saját pénzből nem tudjuk a felújítást megcsinálni és terheli-e az építtetőt ez esetben felelősség,mert nagyon egészségkárosító.Társasház és saját lakás.Válaszát előre is köszönöm :B.Nelli

capisca # 2013.07.30. 08:29

Kedves Standard!

pszichopata nem hiszem.

Feljelentést pedig tehet azzal, hogy kicsalt Öntől pénzt az adós, nem kell ehhez más sértett Önön kívül.

6-8-10 év nekem egy kicsit sok. Általában 2-3 év elég a döntéshez, ez a másik féltől és annak védekezésétől is függ.

Standard1 # 2013.07.30. 04:00

Kedves Capisca!

Természetesen megpróbáltam végrehajtást kezdeményezni, de ekkorra már az adós feladta itthoni lakását és elköltözött Brüsszelbe.
A végrehajtó közölte, hogy az illetéken felül amennyiben nem tudja érvényesíteni a végrehajtást, akkor akár több százezres számláját nekem kell kifizetnem. Ekkor 15 000 Ft volt a vagyonom, és az elmaradt fizetni valóim 600 000 Ft.
Bíróságra ügyvéd nélkül nem érdemes menni, ennek óradíja min. 15 000 Ft. Behajtó cégnél is jártam, ők előre kértek 600 000 Ft-ot a behajtásért. Pont ennyi volt az adósságom.
Minden pénzemet kiszedte belőlem az adós, aki orvosi végzettséggel pontosan fel tudta térképezni és kihasználni pszichés betegségeimet Azóta 33 000 Ft rokkantsági járadék mellett 32 000 Ft-ot keresek, nincs miből ezt finanszírozzam.
Ráadásul az adós röhögve közölte, hogy soha nem fogom visszakapni a pénzemet, mert olyan helyen deponálja az ingóságait, amire soha rá nem fogok jönni.
Az ügy érdekessége, hogy tucatnyi embernek tartozik ugyanannál a közjegyzőnél készíttetett okirat alapján, de a rendőrség nem tud ezzel mit kezdeni, amíg rajtam kívül más nem tesz feljelentést. Akiket megtaláltam, azok elmesélték, hogy a tartozás felének elengedése volt a feltétele a maradék visszafizetésének hosszú évek alatt, kamatmentesen. Vagyis nagyjából elolvadt a csepegtetett pénzük. De még így is örülhettek a kevésnek. A közjegyzőt pedig titoktartás kötelezi. Ezek alapján a jog egy aljas gazembert véd.
Közel 2 évig próbálkoztam a megállapodással adóssal, már 2,5 m Ft elengedését is felvetettem, ha a többit elkezdi törleszteni, de neki ez nem volt elég./ Erről e-mail bizonyítékaim vannak/
Egyébként meg az a véleményem, hogy mindaddig, amíg ma Magyarországon a rendőrség, a bíróság is tehetetlen az ilyen pszichopatákkal szemben, 6-8-10 évig tart egy bírósági per, ami alatt az adós végképp eltüntetheti mindenét, addig meg elvérzik az akit rászedtek, nincs megoldás. És ezt használják ki ezek a gazemberek! Vissza kellene vezetni az adósok börtönét, és akkor talán nem mernék ezt megkockáztatni!

Gergőius # 2013.07.29. 21:19

Tisztelt Hölgyem, Uram!

Segítségét szeretném kérni, hogy adott eset milyen tényállást valósít meg, milyen vonatkozó jogszabályok vonatkoznak rá.
Interneten történő vásárlásnál az eladó a termékleírásban eredetinek tüntette fel a festményt, amiről a vásárlás után kiderült, hogy nem eredeti.

Milyen polgár, illetve büntetőjogi felelősség terheli az eladót? Lehet-e kötelezni a vételár visszafizetésére? Később telefonos megbeszéléskor kiderült, hogy rosszhiszeműen járt el, tudatában volt a tárgy valós eredetének. Ettől függetlenül nem akarja a kárt megtéríteni, mondván nem az adásvételkor derült ki.

Mi a teendő Ön szerint? Milyen törvényi szabályozás illik az adott ügyre?

Válaszát várva,
Köszönettel,
Gergő

capisca # 2013.07.29. 08:48

Kedves Standard1!

"Másik kérdésem: hogy történhet meg, hogy a rendőrség egy olyan embernek hisz, ráadásul ilyen súlyos vádakban, bizonyítékok nélkül, aki bizonyíthatóan 10 éve nem dolgozik, nem fizetett sem adót, sem járulékokat, mégis fenn tartotta valamiből az életét?"

Hát ha megfenyegeted e-mailben azzal, hogy megvered("megfenyegettem e-mailben azzal, hogy agyonveretem, ha nem kezd el fizetni."), és azt a rendőrség is látta gondolom. Az jó fényt nem vet rád. Sőt...

FMH, végrehajtás, bíróság ? Tettél már valamit ez ellen az állapot ellen.

Büntető ügyed esetében majd, ha lezárult a büntető ügyed indíthatsz pert hamis vád miatt. De ez az e-mail ellened szól, plusz az itteni bejegyzésed, hogy tényleg megveretnéd (feltéve, ha olvassa az illető az oldalt). Szerintem fogadj ügyvédet!

Standard1 # 2013.07.29. 06:39

Tisztelt Fórum!

2010-ben 8 hónap alatt 8,6 millió Ft-ot szedett ki belőlem Dr. K. Zs. volt orvos, jelenleg "képzőművész".
Erről közjegyzői okiratok készültek.
Adós ahhoz kötötte önkényesen a törlesztést, hogy írjak alá egy, valós tartozás feléről szóló okiratot közjegyző előtt, ill. azt ismerjem el, hogy átadta tartozásának felét. /Ez természetesen csak papíron történt volna meg, a valóságban semmilyen összeget nem kaptam volna!/

Miután ezt nem tettem meg neki, és másfél évig vártam a törlesztésre, közben elvesztettem állásomat, és egyedül neveltem fiamat, kikapcsolták a meleg vizemet, a fűtésem 2. éve nem működött, gyógyszereimet nem tudtsm kiváltani, a fiamat nem tudtam pénz hiányában tovább taníttatni....., megfenyegettem e-mailben azzal, hogy agyonveretem, ha nem kezd el fizetni. /Megjegyzem, ezt nyilván csak fenyegetésnek szántam, bár mai eszemmel már lehet, hogy megtenném, ismerve a magyar jog!, és nem igazságszolgáltatás elképesztő állapotát./
Erre feljelentett adós a rendőrségen, és azt állította, hogy fegyvert fogtam rá és kényszerítettem egy nem létező adósság aláírására.Azt állítva, hogy soha, semmilyen összeget nem vett át tőlem.

A rendőrség kb. 2 év nyomozás után képes volt ügyészségre vinni a dolgot, holott az egész kijelentés egy képtelenség!

Kérdésem: tudok-e hamis vád miatt pert indítani a felelőssége és adóssága alól kibújni akaró adós ellen, aki még hamis vádtól sem riadt meg, hogy mentse önmagát.
Magam nem igazán tudtam védekezni, mert az események annyira megviseltek pszichésen, hogy hónapokat a pszichiátrián töltöttem a nyomozás alatt, ráadásul nélkülem akarták lezárni az ügyet és átadni ügyészségnek. Csak véletlenül sikerült ez ellen tennem.
Végül 2013. áprilisában rokkantosítottak idegi alapon.

Másik kérdésem: hogy történhet meg, hogy a rendőrség egy olyan embernek hisz, ráadásul ilyen súlyos vádakban, bizonyítékok nélkül, aki bizonyíthatóan 10 éve nem dolgozik, nem fizetett sem adót, sem járulékokat, mégis fenn tartotta valamiből az életét?

/Kezdem úgy érezni magam, mint egy szürreális mesében!/

monalisa1 # 2013.07.24. 08:11

Allinaznál a hasonló biztosításom évente inflációt követő díjtételő, a múlt évi 5,2% drágulás alapján az ez évi évfordulókor ennyivel emelik tovább a bíztosításom.

A néni szerződését el kell olvasni legfőbb hogy mikor mondható fel. (Valószínűleg az is évfordulóhoz kötött, vagyis 30 napnál korábban, írásban.)

Aztán keresni egy másik társaságot de a szerződéskötéskor legyen valaki ott a nénivel...

Egyébként a http://www.biztositas.hu honlap kalkulátorán az előzetes számadatok.

Zöldövezeti11 # 2013.07.24. 06:29

Amúgy a biztosítók a másik nagy hóhányók !
Egy idős rokont pár éve rávettek arra ,hogy kössön lakás és vagyon biztosítást. Most volt alkalmam nézegetni a díjemelési szándékkal küldött levelüket !

Hát milyen pofátlanok !
Egy házra, ami jó ha ér 6- 7 milliót, felvettek anno 12 miillió 543 ezer 625 ft ot és most az állítják, hogy értéknövekedés címén többet kérnének. Pontosan 5, 96 % -kal.
A meg tényleg értéktelen ingóságokra több mint 4 millió 620 eft-ot taksáltak anno és hab a tortán, hogy ennél is értéknövekedés címén kérnének többet. E meg 6 ,77 % lenne.
Mecsoda pontosság !
Adnak 500 eft -ot és övék az összes ingóság !
Vagy hülyének nézik a lakosságot vagy ők a hüjék.
Ha írtak volna egy sima levelet, hogy az évforduló után a biztosítási díjat ennyivel és ennyivel emeljük, még tán elfogadtam volna, de így hogy hazudoznak összevissza ... !
Ja és még nem is volt biztosítási esemény !!

Zöldövezeti11 # 2013.07.24. 06:11

Látom a sörgyárak is mohók !
Az én kérdésem a hires tekóval ( T-com ) úgy egy hónapja állok kapcsolatban mint szolgáltatás váltó ( korábban már kb. 20 éve voltam az ügyfele.
Tehát az új szolgáltatás : telefon, kábel tv. interrnet x összegért. Az igény bejelentés után kb. 2 héttel meg is jelent a szerelő, elvégezte a munkát - nagyjából összecsapta, esztétikailag kifogásolható, amit jeleztem is a szolgáltatónak emailen. Sőt bementem az egyik T-pontba a minőségi kifogásaimat megismételve.
Ott sok minden kiderült pl. hogy én már szerződött ügyfele vagyok ennek a cégnek, meg az át nem adott szerződést, ami vagy 20 oldal, nekem fejből kéne tudni. Szegény kis pultos lány már majdnem sírt, mivel majd félórát elvettem a munkaidejéből.
Állandóan azt hangoztatta, hogy ő nem jogász és nem műszaki. Ok. elhiszem, de van szája , hogy megkérdezze a főnökét, nem ?
Vagy csak azért ültetik oda a pulthoz, hogy a képernyőt nézegesse ? Szerintem a céget kell képviselnie.
Pl. volt egy olyan kérdésem, hogy a szerelő által ideiglenesnek nyilvánított kábel ( szabadban megy 3 m -en ) akkor meddig is tart , A szerelő erre nem adott választ ! Mert lehet az ideiglenes egy hónap, egy év vagy akár több év is. (mint a hazánkban ideiglenesen állomásozó szovjet csapatok is majd 50 évig itt voltak. ) Ugyanis a szerelő azon a címen végzett elfogadhatatlan munkát, hogy az úgyis ideiglenes lesz.
Egyébként létezik időálló kábel is csak éppen nem volt a szerelőnél. Most az egyéb szarságait nem sorolom. Vagy kifárasztásra mennek ezek a nagy szolgáltatók ??
Én bírom!!
Ja miért nem mondta az elején - ronda, összecsapott szerelés ingyenes, esztétikus szerelés + 10 eft. Így lett volna korrekt !
Vélemények ??
Ja hogy ne feledjétek a 'tekó' ez a cég !!

Immaculata (törölt felhasználó) # 2013.07.23. 09:24

coglen

Először is ügyvéd nélkül ne köss megállapodást.

Meg kell nézned, hogy az a megállapodás felmondható-e.
Ha igen, akkor ezt írásban kell megtenned.

Harmadrészt gazdasági versenyt korlátozó megállapodást kötöttél, ha a környéketeken a 10%-os forgalmat elérted, és több, mint egy évig más forgalmazót kizártál.

coglen # 2013.07.23. 03:48

Angelicasol kérdéseire válaszolva:
Felmondtad velük az együttműködési megállapodást is? Milyen feltételekkel? Mi volt az eredeti megállapodásban nem teljesítés esetére kikötve? Felróható neked a nem teljesülés? Milyen hivatalnak jelentettél be mit? 1000+1 kérdés választalan...ha nincs pénzed, akkor pereljen be és majd elmondod a bíróságon, hogy hogy történtek a dolgok...

Nem találtam meg a megállapodást, de emlékszem hogy volt kötbér kikötve.
Viszont...
A bérbeadó felmondta velem a bérleti szerződést /más üzletiterve volt az üzlethelyiséggel/ így csak 1 év állt rendelkezésemre hogy teljesítsem a szerződésben megállapodott mennyiségű termék értékesítését,ami így nem történt meg.
Úgy gondolom ezért nem felróható nekem a nem teljesülés, a bérbeadó x dátummal felmondta a bérleti szerződést , amibe nekem beleszólásom semmi nem volt.
Mivel más üzlethelyiséget nem találtam ami bérelhető lett volna,megszüntettem a működési tevékenységet,és ezt a város jegyzője felé jeleztem,aki kiadta a működés megszüntetéséről szóló határozatot.Eltelt 2 év....és most küldik a peresítés előtti felszólítást...eddig nem tünt fel hogy nem működik már az üzlet?

coglen # 2013.07.23. 03:47

Remélem tud valaki segíteni:
2010-ben az egyik sörforgalmazó céggel kötöttem együttműködési megállapodást,ezért átutaltak 300ezer forintot,meggyeztünk hány hl sört adok el évente ezért,és hogy kizárólag az ő termékeiket forgalmazom.
De sajnos egy éven belül be kellett zárnom a a forgalom vissaesése miatt,a tulaj is látta hogy nem igazán tudom fizetni az üzlet bérleti díját , egy szó mint száz nem akartam adósságba verni magam hát megszüntettem a működését az egységnek , és ezt hivatalosan is bejelentettem a hivatalnál.
kb 2 napja kaptam a sörgyártól egy tértis levelet
melyben kötbérre és meghiusulásra hivatkozva összesen másfél milliót követelnek vissza.Nekem erre nincs pénzem.ha 15 napon belül nem fizetek átadja az ügyet a követeléskezelő partnerének.Ja és a térti már ügyvédi pecséttel jött.
Tud e valaki valami megoldást jogilag?
Az idő szorít kérem gyorsan reagáljatok,
előre is köszi.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2013.07.22. 06:36

jajajaj

Angelica ki akarta üríteni a szolgáltató bankgaranciáját, ennyi és ezt velünk akarta megoldatni.

coglen # 2013.07.22. 04:00

Angelicasol kérdéseire válaszolva:
Felmondtad velük az együttműködési megállapodást is? Milyen feltételekkel? Mi volt az eredeti megállapodásban nem teljesítés esetére kikötve? Felróható neked a nem teljesülés? Milyen hivatalnak jelentettél be mit? 1000+1 kérdés választalan...ha nincs pénzed, akkor pereljen be és majd elmondod a bíróságon, hogy hogy történtek a dolgok...

Nem találtam meg a megállapodást, de emlékszem hogy volt kötbér kikötve.
Viszont...
A bérbeadó felmondta velem a bérleti szerződést /más üzletiterve volt az üzlethelyiséggel/ így csak 1 év állt rendelkezésemre hogy teljesítsem a szerződésben megállapodott mennyiségű termék értékesítését,ami így nem történt meg.
Úgy gondolom ezért nem felróható nekem a nem teljesülés, a bérbeadó x dátummal felmondta a bérleti szerződést , amibe nekem beleszólásom semmi nem volt.
Mivel más üzlethelyiséget nem találtam ami bérelhető lett volna,megszüntettem a működési tevékenységet,és ezt a város jegyzője felé jeleztem,aki kiadta a működés megszüntetéséről szóló határozatot.Eltelt 2 év....és most küldik a peresítés előtti felszólítást...eddig nem tünt fel hogy nem működik már az üzlet?

Immaculata (törölt felhasználó) # 2013.07.19. 09:01

Van jelenleg levonható jövedelme a két fiatalnak? Be kellene jelenteni a pénzintézet felé.

A már levont összeget lehet visszakövetelni. Fizetési megyhagyás kérelmének benyújtásával.

Emma55 # 2013.07.18. 22:31

Tisztelt Fórum.
Tanácsukat szeretném kérni . Kb 5 éve a fiam és akkori élettársa kölcsönt vett fel a helyi takarékszövetkezetből ahol én kezesük voltam. Azota elváltak utjaik és egyikük sem fizette a kölcsönt . Mivel csak nekem volt akkor munkahelyem mikor a bank tiltani kezdett igy a fizetésem 33 % -át vonják .
Kérdésem ,: hogy hogy tudnék én ehhez a pénzhez hozzá jutni a két kölcsön felvevőtöl ?Hogy kell hozzá kezdenem. Köszönettel : Emma

dominator86 # 2013.07.18. 18:31

Üdv!

Segítséget, pontosabban az igazam megerősítését kérném a fórumozóktól. Június 19-én eladtam egy Xbox játékkonzolt a vaterán, 24.000 Ft-ért. A vevő előző nap tett rá ajánlatot, miszerint másnap megvenné, személyes átvétellel, Budapesten. Kipróbálni nem is akarta, pedig lett volna rá lehetősége. Ezután 9 nappal telefonált, kulturálatlan hangnemben közölte, hogy a konzolt én hibásan adtam el neki és azonnal "ajánljak neki valamit", különben az ő nővére, aki rendőrnyomozó, majd megtalálja a lakóhelyemet és személyesen jönnek hozzám elégtételt venni. Néhány telefonnal és levélváltással később a probléma látszólag megoldódott: elmondtam, hogy a pénzt visszaadni nem áll módomban, garanciát a termékre nem adtam (sem a vaterán, ill. a személyes találkozókor ezt ismét elmondtam neki).
Ma, 3 héttel később ismét telefonált a vevő, ezúttal egy teljesen más hibára hivatkozva, ismét csak fenyegetőző hangnemben. Miután a telefont rácsaptam, mert kulturálatlan párbeszédben nem vagyok hajlandó részt venni, SMS-ben folytatta azzal, hogy neki az is elég, ha "szájbaverhet", ill. később ismét azzal, hogy személyesen eljönnek hozzám, de nem "ajánlok valamit". Ezek után gyorsan beszéltem egy ügyvéd ismerőssel, aki nekem adott igazat, mivel amíg az én tulajdonomban volt a termék, nem volt semmi baja. Erre szemtanúk (5 vagy 6 fő) és fotók is vannak, amiket a hirdetéshez készítettem. Elmentem és a helyi rendőrkapitányságon megtettem a bejelentést a fenyegetésekről. A jegyzőkönyvet felvevő rendőrtiszt javaslatára szintén SMS-ben válaszoltam, hogy írásos nyoma is maradjon, miszerint ha nem hagyják abba a zaklatásom, megindíttatom az eljárást ellene, valamint, hogy ha az állítólagos rendőr rokon az adataimat ilyen célból lekéri, hivatali visszaélést követ el. Ez után a fél délutánom és a kora estém azzal telt, hogy SMS-ben kellett kommunikálnom a vevővel, aki szintén fel akar engem jelenteni. Az én meglátásom az, hogy ők szándékosan előre kitervelték ezt, nem életszerű az, hogy ennyi idő alatt nem próbálták ki a gépet és hogy az a 2006-os gyártás után pont náluk megy tönkre, pont néhány héttel az után, hogy hiába próbáltak belőlem pénzt kicsikarni.
Az én és egyben az ügyvéd véleménye is az, hogy ezt az ügyet ha polgári peres útra viszik is, nem nyerhetnek, hiába állítják azt, hogy nekik is tanúik vannak.
Mik a vélemények a történetemről?

Köszönettel:
István

lacirek # 2013.07.18. 14:26

Kedves Kovács Béla Sándor!
Köszönöm a választ, bár maga a bíró javasolta, aki az alapesetben az ítéletet hozta, hogy "jogalap nélküli gazdagodás" címén beperelhetem a másik felet. Azt is tudom, nagyjából mindegy a bírónak, mi lesz ennek az eredménye!? Esetleg "többe kerül-e a leves, mint a hús"?

Immaculata (törölt felhasználó) # 2013.07.18. 11:40

A 2009-es nem volt szabályos kézbesítés. Nem szakítja meg az elévülést.

Lehet, hogy bejelentési kötelezettséged van, azonban csak a mindenkori tulajdonostól követelhet a szolgáltató.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.18. 11:39

akkor ezek szerint fizetési meghagyást kell kibocsájtatni közjegyzővel,

Igen. (Ez egy eljárásjogi válasz, a perbéli esélyeidről nem mondtam semmit.)

tkolarovszki # 2013.07.18. 09:28

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni egy fizetési meghagyásos ügyben, amely már perré alakult.
Tényállás röviden:
Az egyik áramszolgáltató 2013. tavaszán fizetési meghagyást bocsátott ki ellenem, egy 2005-ös díjhátralék miatt. Természetesen ellentmondtam, így perré alakult az ügy. A tárgyaláson kértem a kereset elutasítását, egyrészről azért, mert az ingatlant, 2003-ban eladtam, bár a szolgáltatónál nem jelentettem be, abban a hiszemben, hogy a vevő megteszi, másrészről azért, mert a követelés elévült. A második tárgyaláson a felperes szolgáltató becsatolt egy tértivevényes levél másolatot, mely a régi - eladott ingatlan - címre szólt és 2009-es a feladási dátum. Azzal ment vissza a szolgáltatóhoz, hogy a címzett elköltözött. Becsatolt egy olyan fiz. meghagyást, amely 2012-es évben már a bp-i címemre érkezett, de ott a tértivevényen nem szerepel semmi, sem az, hogy átvettem, sem az, hogy nem kereste.
Kérdésem, hogy a 2009-es tértis levél megszakítja-e az elévülést? Hivatkozzak-e a tárgyaláson arra, hogy a szolgáltató a nyilvántartásából ellenőrizte-e, hogy a régi címemen új szolgáltatási szerződést kötött-e a vevő, mert ebben az esetben tudnia kellett volna, hogy már régen nem lakom ott és kérhette volna a BM nyilvántartásból a címem megadását.
Felmerült az, hogy ugyan egy kormány rendeletre hivatkozva a szolgáltat arra hivatkozik, hogy az eladónak is bejelentési kötelezettsége van, ebben az esetben, ha elmulasztom a bejelentést, követelheti-e a szolgáltatás díját, melyet nem is használtam.
Kérem S.O.S-ben a tanácsotokat!
Köszönm!

lacirek # 2013.07.18. 09:18

Köszönöm a választ kedves Kovács Béla Sándor, akkor ezek szerint fizetési meghagyást kell kibocsájtatni közjegyzővel, ami a másik fél ellentmondása után alakul perré? Megköszönöm, ha erre is kapok választ.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.18. 08:25

1 millió alatt nem lehet közvetlenül perelni.

lacirek # 2013.07.18. 08:06

Kedves Fórumozók!
"jogalap nélküli gazdagodással" kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. Villanyszámla-fizetéssel kapcsolatos a probléma. A szolgáltató bizonyos számlák kifizetését követelte tőlem, mind szerződött féltől, az után a lakás után, amit évekkel korábban eladtam volt feleségemnek, de a fogyasztásmérő nem került átírásra az ő nevére. A bíróságon kötött ki az ügy, ahol a szolgáltatás felmondásáig esedékes összeg erejéig (kb. 35000) engem marasztalt el a bíróság, míg a fennmaradó részt a jelenlegi tulajdonosnak kell megtérítenie. A rám eső összeget az ítéletnek megfelelően, részletekben, pontosan megfizettem. Azt mondta a bíró, hogy "legfeljebb beperli volt feleségét "jogalap nélküli gazdagodásért". Bizonyítottan egyedül ő használja a lakást sok éve, a vitás időszakot illetően is. A kártérítési igényemet a bíróságra adjam-e be,esetleg közjegyzői fizetési meghagyás is megelőzi ezt? Erre szeretnék választ, melyet előre is köszönök!
RL.