Jogi tanács kérése


Qrzo # 2013.04.17. 12:41

Üdv!
A zsibvásár oldalon fix áron leütöttem egy eladótól két rézkarcot, emailban közölte, hogy annyiért nem adja el, mert lehet, hogy többet ér. Az eladó nem tudta mit árul. Én tudom mit akartam, mert gyűjtöm a rézkarcokat, és ez a bizonyos egy ritka sorozatból való és nekem már meg van belőle egy és ez nekem kell. Mit lehet tenni ilyenkor? A létrejött szerződéstől elállhat, nem teljesít, ha én nem egyezek bele? Milyen megoldás van?
Polgári peres eljárás a megoldás hogyan kell elindítani? Mennyi költsége lehet? Kinek kell fizetni? Fogadjak Ügyvédet? Azt nekem kell fizetni, vagy ő köteles megfizetni mint perköltség? Egyébként nagyon sokszor fordult már velem hasonló eset és már elegem van, ebből a felelőtlenségből.

monalisa1 # 2013.04.15. 12:48

Szélhámos, a rendőrségen fel kell jelenteni., valószínűleg sok másokat is becsapott.

A pénzeteket félem csak egy külön polgári peres eljárás keretében látnátok viszont, ha egyáltalán...

Csiuka # 2013.04.15. 12:06

Üdvözlöm!
Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy januárban felkeresett egy Baby Color Referencia Riport Fotó cégnevű fényképész.Akkoriban 3 hónapos kislányommal voltam itthon, és azért jöttek, hogy a babáról majd ha nagyobb lesz akkor családi fotókat készítsen. Az elmondottak alapján tetszett is a dolog, elmondta, hogy 3 részletben kell kifizetni, ez alapján úgy gondoltam, hogy hát miért is ne ha részletekben kell kifizetni. Én úgy értelmeztem, hogy majd ha jön fényképezni akkor kell neki az első részletet fizetni, és gyorsan alá is írtam a szerződést, hogy minél hamarabb menjen, mert közben meg a gyermekem üvöltött a szobában. Majd közölte az ürge, hogy akkor most fizessek neki 11000-Ft előleget. Hiába mondtam neki, hogy félre értettük egymást nem tudok fizetni, mert nincs nálam egy forint sem. Közölte, hogy nem bonthatom fel a szerződést. Azt mondta, hogy adjak valamennyit és ő majd kipótolja, aztán majd elutaljuk neki.Közben megjött párom és addig addig erőszakoskodott míg az utolsó forintunkat odaadtuk neki.Azután olvastuk át a szerződést miután elment.A szerződésen rajta van,hogy nem lehet visszamondani,ha mégis akkor anyagi kártérítéssel élhetnek. Utána néztünk, és nem létező adószámmal működnek, nem annyit kell fizetni mint amennyi a szerződésen rajta van. Eddig 11000 Ft-ot fizettünk nekik a fényképezéskor 8000 Ft +a kiszállás ami 2200, majd utána ha hozzák a képeket azért is 3900ft+kiszállás 2200, plusz még a negatívokat, meg az album árát kell még fizetni ami a szerződésben benne van de nincs összeg.Az az összeg ami a szerződésen van, amit fizetni kell 19980 ft. Tehát össze vissza 30-40 ezerben talán megállna.Ahogy utána néztem a neten hiába mondom le, ők polgári perrel fenyegetőznek, és állításuk szerint meg is nyerik és 150 000 kártérítést kellene fizetni. De kérdem én hogyan tudnak beperelni, ha hamis az egész cég??? Szeretném lemondani, mert anyagi helyzetünk sajnos nem engedi meg, hogy kitudjuk fizetni, és állítólag a képek sem a legjobb minőségűek. Mit tudok tenni? Beperelhetnek így, hogy hamis adószámmal működnek, vagy csak ez ijesztgetés? Azóta nem lehet őket elérni üzenet rögzítős telefon kapcsol be.
Segítségét előre is köszönöm. Egy kétségbe esett anyuka!

thtptk # 2013.04.10. 11:59

Tisztelt Cím,

Társasházi per felperese vagyok a közgyűlési határozatok érvénytelenítését kértem -ügyvéd nélkül járunk el- a T. bíróságtól több okból. Most derült ki , hogy az 1977-ben készült mai napon is hatályos alapító okiratunk határozott időre 3 évre szabályozza a k.képv. megválasztásárt. A hatályos SZ.M.SZ. erről nem rendelkezik. A K.Képviselő megbízatása a fentiek szerint 2009-ben lejárt nem választották újra.
Mégis ügyvédi megbízást adott ki és felvett egy 30 millió Ft.Hitelt 31,5%-os Tulajdonosi részvétel megtartott közgyűlésen. A Pp. 111§ (2),(3) alapján ügygondnok kirendelését kértük az elutasítás oka, hogy nem hatályos Tht. 60.§-a és a Tht. határozatlan időre választ K.Képviselőt. Sajnos ezt nem értjük, de nem csak mi hanem más sem -Köztük ügyvéd sem- Mit tehetünk most a tanácsot előre is köszönjük.
Tisztelettel
A.J.

Szélvészkisasszony # 2013.04.08. 23:12

Szép Estét!

Szeretném az ügyvéd urak és hölgyek segítségét kérni. Önök szerint elfogadja-e a bíróság szerződésmódosításként két cég esetében az e-mailes levelezést abban az esetben ha mindkét cég aláírásra jogosult vezetője e-mailen megegyezett egybehangzóan abban, hogy szerződést módosítanak, de azt külön nem foglalták írásba szerződésmódosításként? A szerződésben pedig annyi szerepel, hogy a szerződés csak írásban a felek egybehangzó akaratával lehetséges. Melyik törvény rendelkezik az e-mailre vonatkozóan?

Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelettel,

ObudaFan # 2013.04.08. 16:36

Tettleges becsületsértést azt elkövettél, bár van itt egy jó adag enyhítő körülmény.
Ha az ő provokációja is bűncselekményt követett el, élj viszonváddal.

Zsu&Klau # 2013.04.08. 12:55

Üdvözlöm!Szeretnék jogi tanácsot kérni.A szomszédom kb.egy éve folyamatosan "zaklat" bennünket.Fényképez minket ha kilépünk a lakásból,gyanúsítgat minket,hogy a férjem feketén dolgozik a saját garázsunkba..stb.Folyamatosan fel is jelent minket a rendőrségen és a polgármesteri hivatalban is ezekért..Persze soha semmit nem találtak mert hazugság az egész.Kb.3 hete is provokált mire én leborítottam egy pohár vízzel..Mindez a lépcsőházban történt és tanúk nem voltak.Persze megint feljelentett én be is vallottam hogy az egy év alatti dühöm most egyben kijött és igen,leborítottam.Jövőhéten megyünk a bíróságra mert természetesen feljelentett.Szeretném megkérdezni,hogy mi a teendőm?Mit tehetek?Mit mondhatok??Segítségét köszönöm.Tiszteletel.:Freund-Városi Zsuzsa

Allora Gondola # 2013.04.07. 18:26

Elfogadó nyilatkozat

A következő feltétel, hogy a szerződésformulákban, általános szerződési feltételekben rögzített kikötéseket a beszállító, vállalkozó kifejezetten vagy ráutaló nyilatkozattal elfogadja. Kifejezett az elfogadás, ha a szerződést a beszállító, vállalkozó úgy írja alá, hogy az tartalmazza az utalást az általános szerződési feltételekre, vagy külön nyilatkozatot ír alá, amelyben magára nézve kötelezőnek ismeri el a feltételeket vagy szerződésformulákat. A ráutaló magatartással való elfogadás anélkül valósul meg, hogy a beszállító, vállalkozó aláírná a szerződést, vagy külön nyilatkozatot, ellenben olyan magatartást tanúsít, amellyel kifejezésre juttatja, hogy a szerződés létrejöttét, az ismert feltételekkel akarja. Ennek tipikus esete, ha a szállítást vagy teljesítést a szerződés vagy nyilatkozat aláírása nélkül is megkezdi.

Megvan.


Két huncut ember van a világon. Egyik, aki a másét elveszi, a másik, aki a magáét hagyja.(székely mondás)

Allora Gondola # 2013.04.07. 17:48

PTK. 205B.§. (2) bek. - ben foglaltakra vonatkozó a kérdésünk.

Üdvözlettel köszönettel.


Két huncut ember van a világon. Egyik, aki a másét elveszi, a másik, aki a magáét hagyja.(székely mondás)

Allora Gondola # 2013.04.07. 17:32

A szakmai válaszodat kérjük, várjuk köszönettel.


Két huncut ember van a világon. Egyik, aki a másét elveszi, a másik, aki a magáét hagyja.(székely mondás)

Sherlock # 2013.04.07. 16:09

Micsoda magasröptű tanácskozások lehetnek. Nem, de te ebből megint valami hülyeséget fogsz leszűrni.

Allora Gondola # 2013.04.07. 16:00

A családi tanácskozás közben felmerült egy kérdés, miszerint a "kifejezetten elfogadta" kifejezés feltétlenül aláírással ellátott belegyezést, elfogadást jelent-e?

Kifejezetten :) kérlek benneteket, egy szakszerű, gyors, pontos válaszra.

Allora+Gondola és két nővére


Két huncut ember van a világon. Egyik, aki a másét elveszi, a másik, aki a magáét hagyja.(székely mondás)

marica66 # 2013.04.07. 14:50

A NAV egészségügyi hozzájárulás kifizetését kéri tőlem visszamenőleg 4 hónapra. Azalatt regisztrált pályakezdő munkanélküli voltam,és vagyok most is. Egyedülálló vagyok,semmi jövedelmem, vagyonom. Mentességet nem lehet kérni a fizetés alól? Februártól szociális rászorultság alapján az önkormányzat egy évre fizeti nekem a TB-t. De a visszamenőleg kért járulék kifizetésére hogy lehet mentességet kérni?

Warior # 2013.04.07. 14:36

Csak írok egy levelet, amiben kérem,hogy nyilatkoztassa a telenort elévülésügyében? Nekem nem kellet volna valami levelet kapnom,hogy elinditották a peres eljárást? Úgy látom nem lesz könyü dolgom.

ObudaFan # 2013.04.06. 07:50

A végrehajtón keresztül kell.

ObudaFan # 2013.04.06. 07:50

Igen, kellene, bár lehet, hogy a bíróság elsiklik a dolog felett és enélkül is elindítja a pert. De azért érdemes lenne.

Warior # 2013.04.05. 13:46

Tisztelt ObudaFan !

A végrehajtó be adta a kifogásom a Bíróságra és a Biróság azt mondta,hogy peres eljárás lesz és majd kapom az idézést. "a végrehajtón keresztül nyilatkoztatni kell a végrehajtást kérőt, hogy elismeri-e." lehet,hogy ezzel elkéstem nem? Mi annak a menete? Kérjem meg a végrehatót,hogy írjon a Telenornak,hogy elfogadja az elévüléstényét? Vagy írhatok én is közvetlen a Telenornak,hogy az ügy már elévült a jogszabályszerint? Segitő válszt előre is köszönöm !

pplord # 2013.04.05. 12:10

"BH2000. 47. Sikkasztás esetén a sajátjaként rendelkezés a tulajdonost megillető jogosítványok egy részének a jogellenes használatát jelenti, aminek során az elkövető időlegesen olyan magatartást tanúsít, amely a tulajdonosi jogosítvány tényleges gyakorlásában nyilvánul meg; nem valósítja meg ezért a sikkasztást az a terhelt, aki a vele elszámolási vitában álló sértettel szemben a szerződésből adódóan átutalandó összeget visszatartja."

Tudasd a főnökkel, hogy visszaadod a biztosítótól kapott pénzt, ha kifizeti az elmaradt béred.

Egyébként meg sántít nekem ez az egész dolog a főnök részéről, de nem azért fizetnek, hogy mélyen beleássam magam a jogi forumon segítséget kérők ügyeibe. Mondanám azt, hogy majd munkaidőn kívül, de a filantrópiából már kigyógyultam. Sajnálom!

katyus0707 # 2013.04.05. 11:05

Ez olyan, mintha önszántamból elmentem volna a biztosítóba kötni egy biztosítást magamra... Kapok egy ügyintézőt (ö a volt főnököm) aki ezt elintézi nekem. Csakhogy, a volt főnököm felajánlotta, hogy Ő egy évig fizeti nekem ezt a biztosítást. És mivel megszüntettem, visszakaptam a befizetett összeg egy részét, most ezt követeli tőlem.

katyus0707 # 2013.04.05. 11:03

Én vagyok a szerződő fél.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.05. 10:57

Az emlegetett főnök a biztosító ügynöke.

pplord # 2013.04.05. 10:54

Ptk 536. § (1) Biztosítási szerződés alapján a biztosító meghatározott jövőbeni esemény (biztosítási esemény) bekövetkeztétől függően bizonyos összegnek megfizetésére vagy más szolgáltatás teljesítésére, a biztosított, illetőleg a másik szerződő fél pedig díj fizetésére kötelezi magát.

"Én vagyok a szerződő, Ő kötötte rám a biztosítást, de én és a hozzátartozóim a kedvezményezettek."

Most akkor a biztosító mellett vagy Te vagy a szerződő fél (és egyben a biztosított), vagy a munkáltatód az (ekkor szintén a biztosított vagy). A kettő együtt nem lehetséges.

katyus0707 # 2013.04.05. 09:29

Szerződést??
A biztosításról??
El tudok mondani mindent róla. Én vagyok a szerződő, Ő kötötte rám a biztosítást, de én és a hozzátartozóim a kedvezményezettek. Neki azon kívül, hogy megkötötte a szerződést, semmi köze hozzá. de Ő fenyeget, hogy ma feljelent a rendőrségen..

ObudaFan # 2013.04.05. 09:18

Látni kellene a szerződéseiteket, de aligha.

katyus0707 # 2013.04.05. 06:53

Sziasztok! Nagy problémával fordulok hozzátok segítségért...!!!
Szóval a volt főnököm kötött rám biztosítást, de én voltam a szerződő fél, Ő felajánlotta, hogy fizeti egy évig nekem, mert a jutalékból, amit kap a megkötött biztosítás után abból fogja majd kifizetni a béremet, majd csúnyán összevesztünk, felmondtam, és utána a biztosítást is megszüntettem. Mivel 30 napon belül megszüntettem, így a befizetett összeg egy részét nekem visszautalták. Ez a volt főnököm fülébe jutott, és most fenyeget, hogy feljelent sikkasztásért. (De Ő azóta is tartozik nekem 31ezer forinttal, mert a fél havi béremet még nem fizette ki) Ebből lehet nekem problémám?? Elvileg ma ha nem adom oda neki a pénzt, megy a rendőrségre...