Fórum polgári jog régebbi elöl     új hozzászólás


Jogi tanács kérése

Dr.Attika # e-mail 2011.10.16. 11:31

Veszélyes üzem kártérítésről van szó? Ezt azért tessék már leírni, hogy milyen károkozó cselekmény a kártérítési igény alapja.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

kiváncsiskodo vagyok # e-mail 2011.10.16. 10:17

Kártérítési perben a kártérítési összeg megítélésekor pl a visszamenőleges három évet mely időponttól kell számolni , a keresetindításának vagy az ítélet kihirdetésének időpontjától?

Attilaxxxv # e-mail 2011.10.16. 09:51

Üdv!
Adott egy telefon előfizetés, emelhet e a szolgáltató havi díjat? Kettő éves szerződésem van.

ObudaFan # e-mail 2011.05.09. 13:18

Hát majd az összes bizonyítékot együttesen mérlegeli a hatóság. De arra nem árt találnod idejében valamilyen magyarázatot, hogy miért nem csak annyi pénzt vittél magaddal, amennyit fel akartak váltani.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

LeAder007 # e-mail 2011.05.09. 12:12

Tisztelt Fórumozók!
Lenne nekem is egy kérdésem illetve segítséget kérnék, hogy mi a teendőm.
Tehát dolgoztam egy 24/h szórakoztató egységben ami igen balhés egy hely. Majd hajnal fél3 - 3 óra fele bejött 2 ember akik ittak 2 colat és játszottak nyerőgépen. Fizettem nekik ki nyereményt többször is. Majd hajnal fél4 - 4 fele szolt az egyik hogy váltsak neki fel pénzt apróra. Bementem a hátsó részbe ahol a többi pénz van majd megmarkoltam egy köteg pénzt és azzal kimentem a pulthoz. El kezdtem volna váltani a pénzt erre megfogta a felsőm majd leütött. Mikor felkeltem sehol nem voltak és azt a pénzt sem találtam amit kivittem magammal a pulthoz, de ahonnan kihoztam a pénzt ott megvolt minden.
Aztán hívtam a rendőröket stb... Majd a rendőrök küldtek dokihoz stb...és most kezdőik a gondom.
Mivel nekem volt gondom már a törvénnyel így rám mutogatnak a rendőrök. Engem átkutattak bent 2500Ft volt nálam az is a barátnőmé volt. Majd azt mondják hogy elgépeztem a pénzt. Vettek ki pénzt a gépből ujjlenyomatot keresnek rajta, mivel én fizettem nekik ki pénzt és ha azt vissza dobták akkor azon rajta lesz az én ujjlenyomatom is meg még lehet több pénzen is hiszen nem tudom ki milyen pénzt dobott a gépbe.
Főnököm is engem cseszeget hogy miért nem mondtam h volt rendőrségi ügyem 1 nem kérdezte 2 nagyon kellett már a munkahely.
És most nem tudom hogy most mi várható a rendőrség felől. Ha ujjlenyomatom találnak a pénzen akkor mondhatják hogy én gépeztem el esetleg mondhatják hogy én tettem el a pénzt vagy mi történhet?
Előre is köszönöm a válaszokat segítségeket.

ObudaFan # e-mail 2011.05.06. 22:20

Legalább egy jogi képviselőt meg kellene hatalmazni szerintem, ha van valamilyen vitás kérdés, bár technikailag éppen meg lehet oldani anélkül is. Legalábbis alperesként.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

biberzoli@ # e-mail 2011.05.06. 20:06

Tisztelt Fórumozók!

Lenne egy kérdésem:Válóperes tárgyalást le lehet-e folytatni külföldi tartózkodással?Sajnos nem mehet haza a delikvens,és ezért csak külföldön van rá mód,hogy vallomást tegyen,vagy ilyesmi.
Gyerekelhelyezés ügyében is ugyan ez a gond,nem mehet haza,csak innen lenne rá mód,hogy megoldja.Van rá mód?
Nem tudom,mik a szabályok ilyen ügyben,ezért kérem a véleményüket.
Köszönettel:Zé

végrehajtó1 # e-mail 2011.04.29. 10:26

beberru

Az azért elgondolkodtató hogy egyes gyámhivatalok minden sercintésre:) ugranak míg mások a fülük botját sem mozdítják.

Metal Koala #   2011.04.29. 10:22

Köszönöm a tanácsokat, megpróbálom először e-maillel...

Üdv Korcz Attila

ObudaFan # e-mail 2011.04.29. 10:06

Nincsenek formai követelmények, de ha az e-mailre nem történik semmi, azért adj fel egy levelet.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Metal Koala #   2011.04.29. 09:58

Ilyen esetben elég e-mail, vagy a formai követelmények miatt szükséges ajánlott levél, aráírással, mint sok esetben? Csak azért mert az ugye utánajárás (sorbaállás postán) és persze pénz (nem túl sok de pénz) :)

Üdv Korcz Attila

beberru #   2011.04.29. 09:57

Tisztelt végrehajtó1!

Köszönöm a segítséget! Egyébként a gyámügyön azt mondták erre a verés dologra, hogy mivel 15 éves a gyerek, elmehetett volna egyedül is látleletet vetetni, merthogy az nincs róla. Így úgy kezelték, mintha most dacos lenne a gyerek és így lázadna az anyja ellen. Borzasztó, hogy mennyire lepattintják magukról a felelősséget.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2011.04.29. 09:50

Attila, írj egy levelet a cégnek, kérd, hogy a tévedésből duplán megfizetett díjból a túlfizetést utalják vissza.

www.kbs-ugyved.hu

végrehajtó1 # e-mail 2011.04.29. 09:44

beberru

Először is írásban tértisen ad fel a leveledet a gyámhivatalnak.Telefonálgatás leutazgatós beszélgetés nem jó megoldás.Amikor nálad van a gyerek keres fel vele egy igazságügyi "pszichiátert":).Ha meg van a szakvélemény és ez okot ad arra hogy lépjél akkor tehetsz feljelentést kiskorú veszélyeztetése büntett alapos gyanúja miatt.
Az írásbeli bejelentésedre írásban kell kapnod választ.Ha nem akkor az ügyészségen vagy a megyei gyámhivatalnál tehetsz írásban panaszt.

De ha tényleg megverték stb a gyereket akkor fogd kézen és ballagj be a rendőrségre és írásban tegyél feljelentést.Ott meghallgatják , igazságügyi szakértőt rendelnek ki és ő is meg vizsgálja a gyereket, nyomozati bíró elött meg hallgatják a kiskorút.

Nagy vonalban ennyi.

Metal Koala #   2011.04.29. 09:43

Tisztelt Fórum tagok!

Segítséget szeretnék kérni abban, hogy április 28.-án vettem egy cipőt a Deacm..n cipőboltban, kártyával fizettem, beütöttem a pin kódom, majd vártam. Az eladó kedevesen közölte, hogy terminál hiba, s adjam meg újra a kódom, én úgy is tettem.

Ezt követőeen lezajlott a tranzakció. A szokásos, kaptam blokkot, egy jó minőségű bőr cipőt vássároltam.

Viszont a bankszámlámról nem 7990 Ft-ot, hanem 15980 Ft-ot, azaz ennek dupláját vették le.

Mit tudok ilyen esetben tenni? Mivel jelenleg nem is vagyok Pesten (Zalaegerszegen vagyok hétfőig), így a boltba közvetlen nem tudok reklamálni (nem tudom lenne e értelme egyáltalán).

Mi a teendőm?

Üdvözlettel Korcz Attila

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2011.04.29. 09:18

Laki, érvényesnek érvényes az a szerződés szóban is. Az más kérdés, hogy ha jót akarsz magadnak, akkor nem éred be azzal, hogy az eladónak csak a nevét tudod.

www.kbs-ugyved.hu

beberru #   2011.04.29. 00:51

Tisztelt Fórumozók!

Arra lennék kíváncsi, lehet-e panaszt, illetve feljelentést tenni gyermekjóléti szolgálat vagy annak egyes dolgozója ellen? Ha igen, akkor mi ennek a menete és hol lehet megtenni.

Leírom nagy vonalakban, hogy mi a gondom velük.
férjem két fia közül az egyiket két éve közös megegyezéssel a bíróság áthelyezte az anyjához. Nekem gyanús volt egy idő után a gyerek lehangoltsága, az hogy semmit nem mondott arról mi történik vele otthon. Folyton a halálról beszélt. Végül nagy nehezen annyit elmondott, hogy az anyja élettársa agyon szekálja.
Erre férjem felhívta az ottani gyámügyet, akik a gyermekjólétihez irányították. Rá pár napra férjem leutazott és személyesen beszélt velük, elmondta az aggodalmait. Ők természetesen azt mondták, hogy szerintük minden rendben, de azért kimennek. Azután felhívtak minket, hogy voltak családlátogatáson és beszéltek a gyerekkel is négyszemközt, semmi probléma nincs. A családgondozó leírta a hozzánk közel eső gyermekjólétinek, hogy a gyermek betegség esetén felkeresi háziorvosát, majd az igazolást bemutatja az iskolában. Az érdekes, hogy most, amikor a gyerek nem bírta tovább,- mert megverték, nem kapott főtt ételt, volt hogy egy hétig sem-, vissza akar jönni hozzánk. Kiderült, hogy nincs is háziorvosa a gyereknek, sőt két éve nem is látta orvos. Kiderült, hogy a családlátogatás nagy része alatt ő otthon sem volt, és a négyszemközti beszélgetés alatt az anyja is jelen volt, aki előzőleg ráparancsolt, hogy ne merjen semmit mondani. Most már egy hete velünk van a gyerek, háromszor voltunk bent a gyámügyön, ami ott egyben van a gyermekjólétivel és semmire nem hajlandóak. Három alkalommal mondtuk el mi történt, de még egy jegyzőkönyvet sem írtak, holott kellene a bíróságon a perhez.
Fogalmam sincs mit tehetnénk, de az hogy látjuk, hogy összejátszanak egy ilyen anyával, az felháborít.

Lehet ilyen esetben tenni valamit?
Köszönöm

laki79 #   2011.04.28. 23:26

Szeretnék megvásárolni egy használt autót, ez lesz az első autóm. Magánszemélytől fogom megvenni.
A problémám az, hogy nem lesznek tanúk, csak én és az eladó írjuk majd alá a nyomtatott szerződést, tehát csak két aláírás lesz a szerződésen.
Érvényes -e ez így, és ha gond lenne utólag, akkor az eladót az egy szem aláírása alapján be lehet -e azonosítani majd?

ObudaFan # e-mail 2011.04.28. 22:48

Tényleg nincs jogod. Jegyzőkönyvbe fogja venni, amit mondasz, de egyébként az ügyszámra hivatkozással írásban is bármit benyújthatsz.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Kriszti72 # e-mail 2011.04.28. 19:29

Tisztelt Fórumozó! Nagyon fontos lenne a segítség és jó tanács!

Gyerektartás nem fizetése miatt tavaly feljelentést tettem a rendőrségen.A rendőrség decemberbe már lezárta és továbbadta az ügyet az ügyészségre vádemelési javaslattal.de az ügyész vissza adta a rendőrségre további nyomozásra.Hívtam a rendőr nyomozót hogy szeretnék betekinteni az iratokba és azt mondta nem lehet mer meg akar hallgatni folytatólagosan holnapra be is hívattak. Tényleg nincs jogom betekinteni a nyomozati anyagba?
És mi az hogy folytatólagosan meghallgat?
Nem is tudhatom hogy hogy áll az eddigi nyomozás?
És ha további kiegészítést akarok hozzátenni akkor köteles azt jegyzőkönyvbe venni?
Nem rázhat le valamivel?

Légyi válaszoljon aki tudja ezeket.

Burdi # e-mail 2011.04.23. 00:58

Tisztelt Kovács úr, köszönöm hozzászólását!

Akkor az nem is társasház. Akkor viszont közös költség sincs, persze a tulajdonostársaknak az ingatlan fenntartásával kapcsolatos költségeit így is állniuk kell.

Igen, a probléma az, hogy az épület nem társasház, erre hivatkozva közös képviselőnk szerint nincsen jogom az elszámoltatására. Üzemeltető a beruházóval szerződött, csak felé tartozik elszámolással.
(Beruházó üzemeltetőt 100%-ban tulajdonolja, és még legalább két évig építi házunk befejezetlen második ütemét. Míg el nem készül társasház sem lesz.)

A számlán közös költség szerepel, a szerződés üzemeltetési díjat említ. Mellesleg a közös költség a már társasházként működő szomszédos, 90%-ban azonos épületéhez képest kirívóan magas.

Véleménye szerint tulajdonosként jogos az igényem az elszámoltatásra?

Üdvözlettel, Gábor

AJoseph # e-mail 2011.04.21. 21:28

Köszönöm.
Ajándékozási szerződés az sajnos nincs, de ez magyarországon nem is nagyon divat még, úgy tudom. Nem elég ha a szüleim elmondják, leírják stb., hogy az autót valóban tőlük kaptam személyes használatra? Ezt egyébként a feleségem is elismeri.
És mégegyszer köszönöm a választ.

végrehajtó1 # e-mail 2011.04.21. 21:06

Kérdésem az lenne, hogy a házastárs saját vagyonát is lefoglalhatja és elárvereztetheti az APEH?

igen.

De ha a szüleitől kapta és ne tántán van ajándékozási szerződés akkor jó eséllyel nyerhet egy igénypert.Ha perre megy ne felejtse el a végrehajtás felfüggesztését kérni.

AJoseph # e-mail 2011.04.21. 20:53

Tisztelt Fórum!

Segítséget szeretnék kérni APEH végrehajtási ügyben (szerencsére ilyesmiben nem vagyok jártas).
Feleségemmel közös gyermekünkkel egy vidéki házban élünk.
Feleségemnek volt egy vállalkozása, mely sajnos csődbe jutott, adótartozását, kb. 600.000 Ft-ot nem tudta kifizetni, a vállalkozást megszüntette. Nem sokkal később APEH végrehajtók jelentek meg, hogy behajtsák a feleségem immár 960.000 Ft-ra nőtt tartozását. Megállapították, hogy behajtható vagyontárgya, ingósága nincs. Azonban az udvaron álló 13 éves suzuki swift-et (melynek értéke a legjobb jóindulattal is kb 400.000 Ft) lefoglalták.
Az autó azonban az én tulajdonom, azt szüleimtől kaptam, igaz, már a házasságunk alatt. Azért vették nekem, mivel munkahelyemen saját használatú szolgálati autóként kellett használnom. Feleségemnek még csak jogosítványa sincs.
Kérdésem az lenne, hogy a házastárs saját vagyonát is lefoglalhatja és elárvereztetheti az APEH?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2011.04.21. 19:26

az épület teljes egészében azóta sem készült el, használatbavételi engedély nincsen.

Akkor az nem is társasház. Akkor viszont közös költség sincs, persze a tulajdonostársaknak az ingatlan fenntartásával kapcsolatos költségeit így is állniuk kell.

Az a szerződés meg érdekes valami lehet, meglepődnék, ha jogász akár csak látta volna.

www.kbs-ugyved.hu