Fórum polgári jog régebbi elöl     új hozzászólás


Jogi tanács kérése

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2011.10.25. 16:51

Azért az igaz ám, hogy ha ingatlanról van szó, akkor a tényállás felvételéhez mindig le kell kérni a friss telekkönyvi adatokat. Ha egy ügyvéd ezt elmulasztja, és emiatt az ügyfelet kár éri, akkor megáll a felelőssége. Ezt még a MÜBSE is elismeri általában.

www.kbs-ugyved.hu

guba # e-mail 2011.10.25. 16:46

A Pp. 64.§ (2) alapján lett volna lehetőség a megfelelő alperest megidéztetni, mondjuk abban az esetben is felperes viselte volna a rosszul megválasztott alperes pereskedéssel felmerült költségeit. Elállni a keresettől valóban felesleges volt ezért, mert legalább haladna az ügy. Most lehet egy új eljárást új ügyvéddel indítani. :)

lajcsó # e-mail 2011.10.25. 16:33

A szomszéd személyét bizonyára te közölted az ügyvéddel és nem ő találta ki. Jobban oda kellett volna figyelned. Nyilván legkönnyebb mindent az ügyvéd nyakába varrni.

MargaretaBp # e-mail 2011.10.25. 16:04

Kedves Fórumozók!

A következő ügyben szeretnék tanácsot kérni.

Szerettünk volna a szomszédunkban történt építkezés miatt egy pert indítani, mert jelentősen lecsökkent miatta a mi házunk értéke. Nem volt ügyvédismerősünk, végül egy másik hasonlóan károsult szomszédunk ajánlott egyet. Sok idő telt el, mire az ügyvédünk beadta a keresetet, nagyon lassan haladtak az események. Nyárra volt kitűzve az első tárgyalás, de a következő történt:
Megjelentünk az ügyvéddel a bíróságon és a bírónő egy papírt lobogtatott, amit frissen kapott az alperestől és az állt benne, hogy ők ugyan nem illetékesek, (vmi Ptk. 100§-a szerint), mert nem ők a szomszédban épült ingatlan tulajdonosai. Az ügyvédünk hebegett, zavarba jött, elvörösödött és azt tanácsolta, hogy álljunk el, 10%-ot elvesztünk az illetékből, ne vágjunk bele, mert a bírónő simán igazat adhat a kifogásuknak. Az alperes ügyvédje 100e+áfát követel rajtunk, hogy 10 percet állt a bírónővel előttünk. Az összeg nagyságát illetően nem tett az ügyvédünk fellebbezést.

A következők a kérdéseim:

  • Ami történt, én úgy gondolom, hogy a mi ügyvédünk hibája: hogy adhat be egy keresetet, hogy nincs tisztában a tulajdonosokkal? Aki ellen beadta a keresetet, az nem volt tulajdonos közvetlen módon, hanem csak 90%-ban volt tulajdonos a kft.-ben, ami nevén az ingatlan volt.
  • Miért nem tudta a tárgyaláson kiterjeszteni a keresetet a valódi tulajdonos ellen?
  • Ki fogja kifizetni az alperes 100e+áfa költségét?
  • Kételkedem abban is, hogy szükséges volt-e már az első találkozásunkkor csináltatni az ügyvédünk apukájával szakértői értékbecslést a mi ingatlanunkra, amikor csak 90 nap a hitelessége és a tárgyalás során valószínűleg igazságügyi szakértőre lesz szükség. Ez etikus magatartás?
  • Az ügyvédünk fél éve, az eset óta, elérhetetlen telefonon és e-mailben is. Ha reagál a megkeresésünkre, mindig azt válaszolja, hogy nem ér rá éppen. Kihez fordulhatok panasszal?
  • Fogadjak egy másik ügyvédet a régi ügyvédem ellen, és/vagy a Kamarának írjak (esetleg szakember segítségével a fogalmazásban) egy panasz beadványt? Mit lépjek?

Kérlek adjatok tanácsot, nagyon el vagyok keseredve. Van esélyem visszakapni a pénzeket, amit beszedett tőlem és kifizettethetem vele az alperes költségét?

Köszönettel:
Margareta

Laikus1 # e-mail 2011.10.17. 20:10

Tisztelt Fórumozók!

Az alábbi ügyben kérném véleményüket. Egy államigazgatási eljárásban okoztak nekem kárt. Vagyonit és nem vagyonit. A vagyoni kár megállapítása tiszta sor, de a nem vagyoni kárt hogyan állapítják meg? (több évre kitiltottak a saját tulajdonú házamból, a lábam sem tehettem be, idegileg kimerültem, kezeltek is emiatt, a házasságom is majdem ráment).
Olyan pereskedésre kényszerítettek aminek nem is lett volna szabad megtörténnie. Alapvető jogaim sérültek, neten hiába nézelődtem, mert még csak ehhez hasonló ügyet sem találtam. Esetleg ha van valakinek ilyen jellegű tapasztalata kérem ossza meg velem.
Előre is nagyon köszönöm!

picur49 # e-mail 2011.10.16. 15:31

Tisztelet Kovács Béla !

A véleményét szeretném kérni.
Egy ismerőssel weboldalt készíttettünk ,melyek hasonló jellegűek, összesen 5 db-ot melyből a szóbeli megállapodás alapján egy az enyém. Az ismerős általa kért összeget kifizettem és az oldal karbantartásra egy év garanciát vállalt. Közben a webprogramozót lecserélte és a teljes árból oldalanként 10 000 ft-ot visszatartott tőle az esetleges garanciás javításokra hivatkozva.
Számomra az új webmester elérhetőségét nem hajlandó megadni, ha javítást kell végezni az oldalon, neki kell megadnom az oldal és tárhely elérhetőséget, és az ő webesén kívül más nem nyúlhat az oldalhoz , mert akkor már nem él a garancia.
Bármilyen módosítást,linket,vagy hirdetést akarok elhelyezni csak rajta keresztül tudnám, vele is közölnöm kellene minden információt, és nem igazán akarom, de így nem fejlődik az oldal és a zavartalan használat sem biztosított a regisztrálóknak.
A legutóbbi alkalommal nem csupán a javításokra használta a hozzáférési lehetőséget,hanem a saját adatai módosításara ,jelszavam megváltoztatására.
Mit tehetek,hogy közvetlen hozzáférést kapjak, de a garancia is megmaradjon.
Várom segítő tanácsát.
picur49

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2011.10.16. 13:11

A munkaviszonyból eredő követelések elévülési idejét keveri ide valahogy.

www.kbs-ugyved.hu

ObudaFan # e-mail 2011.10.16. 12:12
Dr.Attika # e-mail 2011.10.16. 11:31

Veszélyes üzem kártérítésről van szó? Ezt azért tessék már leírni, hogy milyen károkozó cselekmény a kártérítési igény alapja.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

kiváncsiskodo vagyok # e-mail 2011.10.16. 10:17

Kártérítési perben a kártérítési összeg megítélésekor pl a visszamenőleges három évet mely időponttól kell számolni , a keresetindításának vagy az ítélet kihirdetésének időpontjától?

Attilaxxxv # e-mail 2011.10.16. 09:51

Üdv!
Adott egy telefon előfizetés, emelhet e a szolgáltató havi díjat? Kettő éves szerződésem van.

ObudaFan # e-mail 2011.05.09. 13:18

Hát majd az összes bizonyítékot együttesen mérlegeli a hatóság. De arra nem árt találnod idejében valamilyen magyarázatot, hogy miért nem csak annyi pénzt vittél magaddal, amennyit fel akartak váltani.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

LeAder007 # e-mail 2011.05.09. 12:12

Tisztelt Fórumozók!
Lenne nekem is egy kérdésem illetve segítséget kérnék, hogy mi a teendőm.
Tehát dolgoztam egy 24/h szórakoztató egységben ami igen balhés egy hely. Majd hajnal fél3 - 3 óra fele bejött 2 ember akik ittak 2 colat és játszottak nyerőgépen. Fizettem nekik ki nyereményt többször is. Majd hajnal fél4 - 4 fele szolt az egyik hogy váltsak neki fel pénzt apróra. Bementem a hátsó részbe ahol a többi pénz van majd megmarkoltam egy köteg pénzt és azzal kimentem a pulthoz. El kezdtem volna váltani a pénzt erre megfogta a felsőm majd leütött. Mikor felkeltem sehol nem voltak és azt a pénzt sem találtam amit kivittem magammal a pulthoz, de ahonnan kihoztam a pénzt ott megvolt minden.
Aztán hívtam a rendőröket stb... Majd a rendőrök küldtek dokihoz stb...és most kezdőik a gondom.
Mivel nekem volt gondom már a törvénnyel így rám mutogatnak a rendőrök. Engem átkutattak bent 2500Ft volt nálam az is a barátnőmé volt. Majd azt mondják hogy elgépeztem a pénzt. Vettek ki pénzt a gépből ujjlenyomatot keresnek rajta, mivel én fizettem nekik ki pénzt és ha azt vissza dobták akkor azon rajta lesz az én ujjlenyomatom is meg még lehet több pénzen is hiszen nem tudom ki milyen pénzt dobott a gépbe.
Főnököm is engem cseszeget hogy miért nem mondtam h volt rendőrségi ügyem 1 nem kérdezte 2 nagyon kellett már a munkahely.
És most nem tudom hogy most mi várható a rendőrség felől. Ha ujjlenyomatom találnak a pénzen akkor mondhatják hogy én gépeztem el esetleg mondhatják hogy én tettem el a pénzt vagy mi történhet?
Előre is köszönöm a válaszokat segítségeket.

ObudaFan # e-mail 2011.05.06. 22:20

Legalább egy jogi képviselőt meg kellene hatalmazni szerintem, ha van valamilyen vitás kérdés, bár technikailag éppen meg lehet oldani anélkül is. Legalábbis alperesként.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

biberzoli@ # e-mail 2011.05.06. 20:06

Tisztelt Fórumozók!

Lenne egy kérdésem:Válóperes tárgyalást le lehet-e folytatni külföldi tartózkodással?Sajnos nem mehet haza a delikvens,és ezért csak külföldön van rá mód,hogy vallomást tegyen,vagy ilyesmi.
Gyerekelhelyezés ügyében is ugyan ez a gond,nem mehet haza,csak innen lenne rá mód,hogy megoldja.Van rá mód?
Nem tudom,mik a szabályok ilyen ügyben,ezért kérem a véleményüket.
Köszönettel:Zé

végrehajtó1 # e-mail 2011.04.29. 10:26

beberru

Az azért elgondolkodtató hogy egyes gyámhivatalok minden sercintésre:) ugranak míg mások a fülük botját sem mozdítják.

Metal Koala #   2011.04.29. 10:22

Köszönöm a tanácsokat, megpróbálom először e-maillel...

Üdv Korcz Attila

ObudaFan # e-mail 2011.04.29. 10:06

Nincsenek formai követelmények, de ha az e-mailre nem történik semmi, azért adj fel egy levelet.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Metal Koala #   2011.04.29. 09:58

Ilyen esetben elég e-mail, vagy a formai követelmények miatt szükséges ajánlott levél, aráírással, mint sok esetben? Csak azért mert az ugye utánajárás (sorbaállás postán) és persze pénz (nem túl sok de pénz) :)

Üdv Korcz Attila

beberru #   2011.04.29. 09:57

Tisztelt végrehajtó1!

Köszönöm a segítséget! Egyébként a gyámügyön azt mondták erre a verés dologra, hogy mivel 15 éves a gyerek, elmehetett volna egyedül is látleletet vetetni, merthogy az nincs róla. Így úgy kezelték, mintha most dacos lenne a gyerek és így lázadna az anyja ellen. Borzasztó, hogy mennyire lepattintják magukról a felelősséget.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2011.04.29. 09:50

Attila, írj egy levelet a cégnek, kérd, hogy a tévedésből duplán megfizetett díjból a túlfizetést utalják vissza.

www.kbs-ugyved.hu

végrehajtó1 # e-mail 2011.04.29. 09:44

beberru

Először is írásban tértisen ad fel a leveledet a gyámhivatalnak.Telefonálgatás leutazgatós beszélgetés nem jó megoldás.Amikor nálad van a gyerek keres fel vele egy igazságügyi "pszichiátert":).Ha meg van a szakvélemény és ez okot ad arra hogy lépjél akkor tehetsz feljelentést kiskorú veszélyeztetése büntett alapos gyanúja miatt.
Az írásbeli bejelentésedre írásban kell kapnod választ.Ha nem akkor az ügyészségen vagy a megyei gyámhivatalnál tehetsz írásban panaszt.

De ha tényleg megverték stb a gyereket akkor fogd kézen és ballagj be a rendőrségre és írásban tegyél feljelentést.Ott meghallgatják , igazságügyi szakértőt rendelnek ki és ő is meg vizsgálja a gyereket, nyomozati bíró elött meg hallgatják a kiskorút.

Nagy vonalban ennyi.

Metal Koala #   2011.04.29. 09:43

Tisztelt Fórum tagok!

Segítséget szeretnék kérni abban, hogy április 28.-án vettem egy cipőt a Deacm..n cipőboltban, kártyával fizettem, beütöttem a pin kódom, majd vártam. Az eladó kedevesen közölte, hogy terminál hiba, s adjam meg újra a kódom, én úgy is tettem.

Ezt követőeen lezajlott a tranzakció. A szokásos, kaptam blokkot, egy jó minőségű bőr cipőt vássároltam.

Viszont a bankszámlámról nem 7990 Ft-ot, hanem 15980 Ft-ot, azaz ennek dupláját vették le.

Mit tudok ilyen esetben tenni? Mivel jelenleg nem is vagyok Pesten (Zalaegerszegen vagyok hétfőig), így a boltba közvetlen nem tudok reklamálni (nem tudom lenne e értelme egyáltalán).

Mi a teendőm?

Üdvözlettel Korcz Attila

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2011.04.29. 09:18

Laki, érvényesnek érvényes az a szerződés szóban is. Az más kérdés, hogy ha jót akarsz magadnak, akkor nem éred be azzal, hogy az eladónak csak a nevét tudod.

www.kbs-ugyved.hu

beberru #   2011.04.29. 00:51

Tisztelt Fórumozók!

Arra lennék kíváncsi, lehet-e panaszt, illetve feljelentést tenni gyermekjóléti szolgálat vagy annak egyes dolgozója ellen? Ha igen, akkor mi ennek a menete és hol lehet megtenni.

Leírom nagy vonalakban, hogy mi a gondom velük.
férjem két fia közül az egyiket két éve közös megegyezéssel a bíróság áthelyezte az anyjához. Nekem gyanús volt egy idő után a gyerek lehangoltsága, az hogy semmit nem mondott arról mi történik vele otthon. Folyton a halálról beszélt. Végül nagy nehezen annyit elmondott, hogy az anyja élettársa agyon szekálja.
Erre férjem felhívta az ottani gyámügyet, akik a gyermekjólétihez irányították. Rá pár napra férjem leutazott és személyesen beszélt velük, elmondta az aggodalmait. Ők természetesen azt mondták, hogy szerintük minden rendben, de azért kimennek. Azután felhívtak minket, hogy voltak családlátogatáson és beszéltek a gyerekkel is négyszemközt, semmi probléma nincs. A családgondozó leírta a hozzánk közel eső gyermekjólétinek, hogy a gyermek betegség esetén felkeresi háziorvosát, majd az igazolást bemutatja az iskolában. Az érdekes, hogy most, amikor a gyerek nem bírta tovább,- mert megverték, nem kapott főtt ételt, volt hogy egy hétig sem-, vissza akar jönni hozzánk. Kiderült, hogy nincs is háziorvosa a gyereknek, sőt két éve nem is látta orvos. Kiderült, hogy a családlátogatás nagy része alatt ő otthon sem volt, és a négyszemközti beszélgetés alatt az anyja is jelen volt, aki előzőleg ráparancsolt, hogy ne merjen semmit mondani. Most már egy hete velünk van a gyerek, háromszor voltunk bent a gyámügyön, ami ott egyben van a gyermekjólétivel és semmire nem hajlandóak. Három alkalommal mondtuk el mi történt, de még egy jegyzőkönyvet sem írtak, holott kellene a bíróságon a perhez.
Fogalmam sincs mit tehetnénk, de az hogy látjuk, hogy összejátszanak egy ilyen anyával, az felháborít.

Lehet ilyen esetben tenni valamit?
Köszönöm