Fórum polgári jog régebbi elöl     új hozzászólás


Készfizető kezesség SOS

végrehajtó1 # e-mail 2017.01.11. 19:36

Ebben igazad van de ennek az esélye minimális.

A kiskorunak is lehet ajándékozni.Ahogy írtad.
De ez esetben szinte lehetetlen eladni, megterhelni stb...

drbjozsef # e-mail 2017.01.11. 19:34

"Utasítsa vissza az örökséget vagy ajándékozza el a gyermeknek."

Egyik esetén sem lennék biztos benne, hogy végrehajtás esetén a bíróság ne minősíteni sima fedezetelvonó cselekménynek, és ne vonnák be a végrehajtásba.

Most, életében kellene a gyerekre íratni a nagyobb vagyontárgyakat, abba nem köthetnek bele. Csak hát ennek kiskorú esetén komoly hátrányai is vannak...

végrehajtó1 # e-mail 2017.01.11. 19:17

Ber8er

A kérdésem az lenne, hogy az esetleges halálom után a feleségem örököl-e tőlem valamit, vagy minden a fiam nevére kerül
”?

igen 1 gyermeknyit és haszonélvezetet

Ha a feleségem is örököl, akkor hogyan kerülhetnénk ezt ki, hogy minden a fiam nevére menjen?

Utasítsa vissza az örökséget vagy ajándékozza el a gyermeknek.Ehhez kell a gyámhivatal is, ha kiskorú

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.01.11. 14:45

Szerintem keressetek meg egy ügyvédet. (Nem állítom, hogy tökéletes megoldást fog nyújtani, de hogy távgyógyítással nem működik, azt igen.)

www.kbs-ugyved.hu

Ber8er # e-mail 2017.01.11. 13:33

Tisztelt Fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni egy olyan ügyben, hogy feleségem készfizető kezességet vállalt 18 éve korában (munkába állása után) a szülei több tízmilliós hitelére, melyet évekig fizettek, de már egy ideje nem fizetik. A mi saját vagyonunk az én nevemen van házassági szerződéssel, hogy azt ne vehessék el tőlünk. Egy kisfiam van. A kérdésem az lenne, hogy az esetleges halálom után a feleségem örököl-e tőlem valamit, vagy minden a fiam nevére kerül? Ha a feleségem is örököl, akkor hogyan kerülhetnénk ezt ki, hogy minden a fiam nevére menjen? Nem szeretnéNK ha a családom az utcára kerülne egy olyan dolog miatt, amiről én vagy a fiam nem tehetünk (Véleményem szerint a feleségem sem, mert fiatalon megvezették a szülei) Feleségem tisztában van a helyzetével és nyitott bármire.(lemondás stb...)

Köszönöm a segítséget.

kakos # e-mail 2017.01.10. 14:41

Tisztelt Fórumozók!

Lenne egy kérdésem: egy hitelt az adós rendszeresen fizet, a meghatározott törlesztési számláról. A hitelt az adóstárs szeretné végtörleszteni. A bank tájékoztatása szerint ezt az adósnak kell kezdeményeznie úgy, hogy nyilatkozik személyesen fiókban, hogy a végtörlesztési összeget a törlesztési számláról vonják le. Az adóstárs nem rendelkezik számlával, de szívesen nyitna egyet és rendelkezne a végtörlesztésről. Jogszerűen jár el bank, ha megtagadhatja, hogy az adóstárs végtörlesszen? Ha nem, milyen törvényi passzusra hivatkozzon az adóstárs a reklamációjában?

Köszönöm előre is a segítséget!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.01.07. 10:14

(És nem is biztos, hogy nem folyik végrehajtás az adóssal szemben is. Sőt, az a valószínű, hogy igen.)

www.kbs-ugyved.hu

gerbera317 # e-mail 2017.01.07. 10:08

A tartozást azon kell behajtani, akin behajtható, és nem azon, akin nem hajtható be. Aki ezt sérelmesnek találja, az ne vállaljon kezességet.
Ha eleget tettél a helytállási kötelezettségednek, elszámolhatsz az adóssal, az már a ti belső ügyetek lesz.

Atis77 # e-mail 2017.01.06. 23:34

Csak azt nem értem értem, hogy miért nem a főadóst, cseszegetik, mikor ugyan az a számlaszám amire a hitelt vette fel, és a mai napig jövedelme érkezik rá.

ObudaFan # e-mail 2017.01.06. 23:20

Behajthatjátok a főadóson, ami kifizettek helyette.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Atis77 # e-mail 2017.01.06. 22:36

Szép estét mindenkinek.

Tanácsot szeretnék kérni az alábbi ügyben. Anyósom és a feleségem közös számlán voltak 14 évvel ezelőtt (ekkor még nem ismertem) Kedves anyósom felvett a hitelt és a feleségem volt a kezes. Természetesen bárlistán is van. Az adós ellen semmiféle intézkedés a mai napig nem történt. A feleségem már rég nincs a számlán. A számla szám és azóta is oda megy a jövedelme. A otp miért nem vonogatja le a hitelt? Mire vár még? Semmi infot nem tudtak mondani az otp faktoring-nál, csak összeget. Mit lehet tenni azon kívül hogy mi fizetünk?

Előre is köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2016.08.12. 20:19

Jaj, ne már, mit ijesztgeted?

www.kbs-ugyved.hu

Dr.Attika # e-mail 2016.08.12. 19:37

Ha követelést kezelőnek fizetett, akkor nem követelhet az eredeti adóstól, mert követelést kezelő nem jogosult a pénzkövetelés átvételére.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

pazs #   2016.08.12. 13:19

Nem kell bizonyítanod, hogy kerested vele a kapcsolatot. A címét tudod? Írj oda felszólító levelet, aztán fizetési meghagyás egy közjegyzőnél.

almas34 # e-mail 2016.08.12. 12:26

Üdvözlet!

Az alábbiakban szeretnék tanácsot kérni!
Korábban kezességet vállaltam egy autó hitelben. Sajnos egy idő után nem fizetett az adós, így nekem kellett kifizetnem a fent maradt összeget, ami egy követeléskezelő céghez került. Most szeretném visszakapni a kifizetett összeget az adóstól. Azonban telefonon nem érem el. Miképp lépjek tovább? Milyen formában kell felszólítanom, hogy bizonyíthassam, és próbáltam keresni, kapcsolatba lépni vele?

Dr.Attika # e-mail 2016.08.10. 22:20

Súlyosnak is szántam. Nézd már meg a cégjegyzéket. Jó nem vagy heves megyei, sok minden nem mond Neked a cégjegyzék adataiból.
Nem lehet tisztességes egy 1989-es kezesi kötelezettség érvényesítése.Felkeltette az érdeklődésem a cég. Legközelebb, ha Egerben járok, betekintek a cég irataiba a cégbíróságon.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2016.08.10. 22:00

Ezek azért súlyos szavak...

www.kbs-ugyved.hu

Dr.Attika # e-mail 2016.08.10. 21:26

Ez egy nagy szélhámosság. Megszerezték az OTP leselejtezett iratanyagát. Az alapján szólítgatják fel a kezeseket. Valószínűleg jó pár balek be is dől nekik.
A hiba ott van, hogy a 80-as években a fizetésekből teljesen le tudta tiltatni az OTP a kezesi tartozásokat, tehát nem nagyon maradt meg nem fizetett kezesi tartozás. A szélhámosok abban bíznak, hogy ők tudják bizonyítani a követelést, de a kezesek ennyi idő elteltével nem, hogy levonták a bérükből. Sajnos csak a perben lehet hivatkozni az elévülést. Fizetésre senkit nem fog kötelezni a bíróság, de sokan fizetnek valami kevés pénzt, hogy ne kelljen pereskedni. Feljelentést kell tenni a Heves Megyei Rendőrfkp-on csalás miatt.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Burn Out # e-mail 2016.08.10. 20:53

Ne fizess semmit se. Ha közjegyzői fizetési meghagyást kapsz (az országból bármelyik közjegyző küldheti), akkor ellentmondással kell majd élned és abba írd le, hogy a követelés elévült. Nem Neked, hanem nekik kell bizonyítani, hogy a követelés nem évült el.

Magitto # e-mail 2016.08.10. 20:45

Tisztelt Szakértő!

Készfizetőkezes voltam 1989 ben,az adós nem fizetett,a munkahelyemről vonták havonta a részleteket,de az adós ezt nekem később kifizette. 1990 ben lett vége.erről már csak emlékeim vannak semmi papírom.2016.08.08.án kaptam felszólítást,hogy fizessem be,de konkrét ügyet nem írtak.
/Bátor Pénzügyi ZRT,akinek állítólag az OTP eladta a dolgokat./ Másnap berohantam az OTP be,de nem tudtak semmiről,felhívtam a Bátor ZRT- t és ezt a 1990 ben lezárul ügyet hozta elő. 26 éve egy felszólítást,egy levelet,semmit nem kaptam,most követelhetnek.Nekem kell bizonyítani? De semmi papírom nincs már.Kérem szépen legyen szíves tanácsot adni,mit tegyek? Az adósnál voltam,ő azt mondja elévült az ügy ne fizessek.
Kérem segítsen,nekem a magam dolgában soha nem volt tartozásom. Üdv.Magitto

limma #   2016.07.26. 10:45

Ja bocs, nem olvastam figyelmesen. Egy házban lakik a testvéred, ami a tiéd és az övé. Téged valamikor ki szeretne fizetni. Semmi akadálya. A kezes anyának nincs tulajdonrésze a házban és szerintem a házastársi vagyonközösség sem vonatkozik rá, mert örökölt különvagyona a testvérednek.

limma #   2016.07.26. 10:40

Meg különben is, mit aggódsz te a gyerek miatt? Először a testvéred fog örökölni anyukád után, ha emberi számítást veszünk alapul :)

limma #   2016.07.26. 10:38

Garnéla!

Bonyolult nagyon, de ami tiszta: ha csak adósságot örökölne, akkor azt szépen visszautasítja és kész. Tiszta lappal indul. Máshonnan történő öröklése nincs veszélyben.

garnéla # e-mail 2016.07.07. 22:50

Hogy még tisztább legyen az én fiútestvérem és a 2-es kezes házasságban élnek.Az apai rész fog egyszer rászállni arra a gyerekre aki az anyjától csak hatalmas adósságot fog örökölni ez miatt a kezesség miatt. ilyenkor elveszítheti az apai részt is? Az anyjának nincs semmi tulajdonrésze a mi házunkban,. Csak én a fiútestvérem és anyukám a tulajdonosok. A fiútestvérem felesége (2-es kezes) meg a gyerek csak ott élnek, de nincs a nevükön semmi. Egyszer a gyerek lesz az örököstársam.Vagy az én gyerekeim örököstársa, ha már én sem, élek addigra :(

Burn Out # e-mail 2016.07.07. 22:45

csak Te bonyolítod túl ;) érdemesebb lenne ezt inkább szóban átbeszélned valakivel, mert ez az írás még bonyolultabbra sikerült, mint az első.