Fórum polgári jog régebbi elöl     új hozzászólás


Készfizető kezesség SOS

ObudaFan # e-mail 2017.01.06. 23:20

Behajthatjátok a főadóson, ami kifizettek helyette.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Atis77 # e-mail 2017.01.06. 22:36

Szép estét mindenkinek.

Tanácsot szeretnék kérni az alábbi ügyben. Anyósom és a feleségem közös számlán voltak 14 évvel ezelőtt (ekkor még nem ismertem) Kedves anyósom felvett a hitelt és a feleségem volt a kezes. Természetesen bárlistán is van. Az adós ellen semmiféle intézkedés a mai napig nem történt. A feleségem már rég nincs a számlán. A számla szám és azóta is oda megy a jövedelme. A otp miért nem vonogatja le a hitelt? Mire vár még? Semmi infot nem tudtak mondani az otp faktoring-nál, csak összeget. Mit lehet tenni azon kívül hogy mi fizetünk?

Előre is köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2016.08.12. 20:19

Jaj, ne már, mit ijesztgeted?

www.kbs-ugyved.hu

Dr.Attika # e-mail 2016.08.12. 19:37

Ha követelést kezelőnek fizetett, akkor nem követelhet az eredeti adóstól, mert követelést kezelő nem jogosult a pénzkövetelés átvételére.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

pazs #   2016.08.12. 13:19

Nem kell bizonyítanod, hogy kerested vele a kapcsolatot. A címét tudod? Írj oda felszólító levelet, aztán fizetési meghagyás egy közjegyzőnél.

almas34 #   2016.08.12. 12:26

Üdvözlet!

Az alábbiakban szeretnék tanácsot kérni!
Korábban kezességet vállaltam egy autó hitelben. Sajnos egy idő után nem fizetett az adós, így nekem kellett kifizetnem a fent maradt összeget, ami egy követeléskezelő céghez került. Most szeretném visszakapni a kifizetett összeget az adóstól. Azonban telefonon nem érem el. Miképp lépjek tovább? Milyen formában kell felszólítanom, hogy bizonyíthassam, és próbáltam keresni, kapcsolatba lépni vele?

Dr.Attika # e-mail 2016.08.10. 22:20

Súlyosnak is szántam. Nézd már meg a cégjegyzéket. Jó nem vagy heves megyei, sok minden nem mond Neked a cégjegyzék adataiból.
Nem lehet tisztességes egy 1989-es kezesi kötelezettség érvényesítése.Felkeltette az érdeklődésem a cég. Legközelebb, ha Egerben járok, betekintek a cég irataiba a cégbíróságon.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2016.08.10. 22:00

Ezek azért súlyos szavak...

www.kbs-ugyved.hu

Dr.Attika # e-mail 2016.08.10. 21:26

Ez egy nagy szélhámosság. Megszerezték az OTP leselejtezett iratanyagát. Az alapján szólítgatják fel a kezeseket. Valószínűleg jó pár balek be is dől nekik.
A hiba ott van, hogy a 80-as években a fizetésekből teljesen le tudta tiltatni az OTP a kezesi tartozásokat, tehát nem nagyon maradt meg nem fizetett kezesi tartozás. A szélhámosok abban bíznak, hogy ők tudják bizonyítani a követelést, de a kezesek ennyi idő elteltével nem, hogy levonták a bérükből. Sajnos csak a perben lehet hivatkozni az elévülést. Fizetésre senkit nem fog kötelezni a bíróság, de sokan fizetnek valami kevés pénzt, hogy ne kelljen pereskedni. Feljelentést kell tenni a Heves Megyei Rendőrfkp-on csalás miatt.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Burn Out # e-mail 2016.08.10. 20:53

Ne fizess semmit se. Ha közjegyzői fizetési meghagyást kapsz (az országból bármelyik közjegyző küldheti), akkor ellentmondással kell majd élned és abba írd le, hogy a követelés elévült. Nem Neked, hanem nekik kell bizonyítani, hogy a követelés nem évült el.

Magitto # e-mail 2016.08.10. 20:45

Tisztelt Szakértő!

Készfizetőkezes voltam 1989 ben,az adós nem fizetett,a munkahelyemről vonták havonta a részleteket,de az adós ezt nekem később kifizette. 1990 ben lett vége.erről már csak emlékeim vannak semmi papírom.2016.08.08.án kaptam felszólítást,hogy fizessem be,de konkrét ügyet nem írtak.
/Bátor Pénzügyi ZRT,akinek állítólag az OTP eladta a dolgokat./ Másnap berohantam az OTP be,de nem tudtak semmiről,felhívtam a Bátor ZRT- t és ezt a 1990 ben lezárul ügyet hozta elő. 26 éve egy felszólítást,egy levelet,semmit nem kaptam,most követelhetnek.Nekem kell bizonyítani? De semmi papírom nincs már.Kérem szépen legyen szíves tanácsot adni,mit tegyek? Az adósnál voltam,ő azt mondja elévült az ügy ne fizessek.
Kérem segítsen,nekem a magam dolgában soha nem volt tartozásom. Üdv.Magitto

limma #   2016.07.26. 10:45

Ja bocs, nem olvastam figyelmesen. Egy házban lakik a testvéred, ami a tiéd és az övé. Téged valamikor ki szeretne fizetni. Semmi akadálya. A kezes anyának nincs tulajdonrésze a házban és szerintem a házastársi vagyonközösség sem vonatkozik rá, mert örökölt különvagyona a testvérednek.

limma #   2016.07.26. 10:40

Meg különben is, mit aggódsz te a gyerek miatt? Először a testvéred fog örökölni anyukád után, ha emberi számítást veszünk alapul :)

limma #   2016.07.26. 10:38

Garnéla!

Bonyolult nagyon, de ami tiszta: ha csak adósságot örökölne, akkor azt szépen visszautasítja és kész. Tiszta lappal indul. Máshonnan történő öröklése nincs veszélyben.

garnéla # e-mail 2016.07.07. 22:50

Hogy még tisztább legyen az én fiútestvérem és a 2-es kezes házasságban élnek.Az apai rész fog egyszer rászállni arra a gyerekre aki az anyjától csak hatalmas adósságot fog örökölni ez miatt a kezesség miatt. ilyenkor elveszítheti az apai részt is? Az anyjának nincs semmi tulajdonrésze a mi házunkban,. Csak én a fiútestvérem és anyukám a tulajdonosok. A fiútestvérem felesége (2-es kezes) meg a gyerek csak ott élnek, de nincs a nevükön semmi. Egyszer a gyerek lesz az örököstársam.Vagy az én gyerekeim örököstársa, ha már én sem, élek addigra :(

Burn Out # e-mail 2016.07.07. 22:45

csak Te bonyolítod túl ;) érdemesebb lenne ezt inkább szóban átbeszélned valakivel, mert ez az írás még bonyolultabbra sikerült, mint az első.

garnéla # e-mail 2016.07.07. 22:39

Ajajj tudtam én, hogy bonyolult :). Nos én magam sem tudom, hogy mit írtak alá pontosan, de ők azt állítják, hogy ők csak megengedték, hogy a nagyszülői házat is fedezetnek vegye a bank az unokatestvérük devizahitelében és akkor még úgy tudták, hogy csak az ő azaz az unokatestvérük tulajdoni hányadáig él ez a kezesség. Magyarán ők úgy írták alá a szerződést, hogy ha mégsem bírná fizetni akkor is csak a ház egy részét kell kifizetni, amit amúgy is ki kellene fizetni az unokatesónak egyszer. Csakhogy azóta már bebizonyosodott, hogy valszeg nem olvasták el rendesen a szerződést és a bank őket 3-ukat vette kezesnek az unokatesó hitelénél. Na azóta már vonják is az adósságot az egyik nyugdíjából, meg a másik kettő fizetéséből és persze az adós fizetéséből is.Na most amelyik nyugdíjas az akarja a 2 és a 3. kezes gyerekeire íratni a saját házát. Én vagyok a 2. kezes egyik még kiskorú gyerekének a nagynénje.Jelenleg az én örökségemben laknak egy másik házban.Ezt a házat én és a fiútestvérem örököltük apukámtól, de amíg él anyukám, addig nem fizetnek ki engem onnan, mert még anyukám is ott lakik velük. Engem az foglalkoztat, hogy a most még kiskorú gyerek ha egyszer felnő és elveszíti anyukáját majd apukáját is, akkor lehet, hogy elveszíti az apukájától örökölt házrészt is azért mert az anyukája annó egy hülyeségben kezességet vállalt? Magyarán még én fogok egyszer egy bankkal pereskedni, mert a 2. számú kezes aláírt egyszer egy kezes papírt amiről én nem is tudtam? Tehát jól sejtem, hogy ha holnap elviszik ezt a kisgyereket anyukájával apukájával együtt az ügyvédhez, hogy az 1-es kezes rámentse a saját háza egy részét azzal én is kakiba kerülhetek, ha az a gyerek másik ágon fog egyszer örökölni????? Mert akárhogyis számolgatom esélyük nincs kifizetni addig az adósságot :( :( :( Így már kerekebb???

Burn Out # e-mail 2016.07.07. 22:28

ius latratus:

"Kedvelem" az ilyen logikai játékokat, amikor úgy kell kitalálni, hogy vajon mi és hogyan történhetett...

ius latratus # e-mail 2016.07.07. 21:58

Burn Out

Én még azért mindig nem értem, hogy a "többi örökössel" milyen "papírt írattak alá".
Igaz, este tíz, ráadásul a csigazabálók vezetnek a németek előtt, talán ezért lassabb a felfogásom.

Burn Out # e-mail 2016.07.07. 21:52
  1. Hogy hogyan lesz kifizetve az a sokmilla, az elsősorban nem jogi kérdés.
  2. Fedezetelvonás. A bank megtámadhatja.
  3. Az örökösök a hagyaték erejéig felelnek a tartozásokért. Ha csak tartozást örökölnének, akkor vissza kell utasítani a hagyatékot.
  4. Az utolsó kérdésednél nem igazán értem, hogy ki kicsoda. Az adós minden ingó- és ingatlanával felel a tartozásokért. Ha örököl valamilyen ingót vagy ingatlant, akkor az végrehajtás alá vonható.
ius latratus # e-mail 2016.07.07. 21:49

Volt egy adós és társa akik deviza alapú jelzálog hitelt vettek fel, a ház nem volt elég fedezet, így bevonták a nagyszülői házat is és aláíratták a többi örökössel a papírt, amit persze aztán nem fizettek, elváltak stb... a lényeg, hogy mostanra 35 milliós tartozás halmozódott fel és az unokatestvérektől (többi örökös a nagyszülői házban) már vonják a törlesztőrészleteket

Ezt nem értem, a nagyszülők nem csak zálogkötelezettek? Az unokatestvérektől ugyan miért vonják a törlesztőket? Most akkor nem csak egy adós, s adóstárs szerepel a kötelemben? Nem kerek ez nekem.

Most hogy már vonnak mindenkitől mindent, most rohangálnak ügyvédhez, hogy a saját házukat a gyerekeikre írassák. Ilyenkor ez már nem minősül fedezetelvonásnak?

Akár annak is minősülhet, már csak azért is, mert a gyerekeiknél pont vélelmezni kell a fedezetelvonó jelleget.

Az a gyerek akire most próbálják átmenteni a vagyont az milyen mértékben örökli meg az adósságot?

Olyan mértékben, amennyit az örökhagyó hagy örökül. S most itt kinyílik egy pár lehetőség, de késő is van, meg nem is kérdeztél semmi nehezet, úgyhogy ennyi a válasz...

Az édesanyja most az egyik kezes akitől már vonják is az összeget.

Akkor most vissza az elejére: ki is szerepel ebben a szerződésben?

garnéla # e-mail 2016.07.07. 20:16

Üdvözlet mindenkinek !
Nagyon bonyolult ügyben kérnék segítséget úgy, hogy még én sem vagyok tisztában mindennel. Volt egy adós és társa akik deviza alapú jelzálog hitelt vettek fel, a ház nem volt elég fedezet, így bevonták a nagyszülői házat is és aláíratták a többi örökössel a papírt, amit persze aztán nem fizettek, elváltak stb... a lényeg, hogy mostanra 35 milliós tartozás halmozódott fel és az unokatestvérektől (többi örökös a nagyszülői házban) már vonják a törlesztőrészleteket.Esélyük nincs a teljes megfizetésre, mivel már egyikük nyugdíjas, a másik most lesz az és a 3-nak sem sok van még hátra addig. Szóval ez a sokmilla hogyan lesz egyszer kifizetve??? Most hogy már vonnak mindenkitől mindent, most rohangálnak ügyvédhez, hogy a saját házukat a gyerekeikre írassák. Ilyenkor ez már nem minősül fedezetelvonásnak?Illetve ahol én jövök a képbe: Tételezzük fel, hogy minden adós és kezes meghal, de a hitel még mindig marad. Az a gyerek akire most próbálják átmenteni a vagyont az milyen mértékben örökli meg az adósságot?Az édesanyja most az egyik kezes akitől már vonják is az összeget. Ha valaha az apukája után is örököl majd egy fél házat (nagyszülőktől)akkor akár arra is rátenyerelhet a bank az anyukája valamikori butasága miatt???

limma #   2016.03.25. 08:16

Azt mondjuk nem értem, hogy a végrehajtónak nem tud fizetni, de a kezes által kifizetett összeget neki megtéríti.
De a remény hal meg utoljára.

Dr.Attika # e-mail 2016.03.24. 21:33

Úgy 2-300 forintért lehet kapni a nyomtatványboltokban un, Nyugta-tömböt. Nem kell a vételhez sem adószám sem semmi. Venni kell egy ilyet és ha olyan pénzátvételről van szó, amit később igazolni kellhet, akkor ez ki kell tölteni és a pénz átvevőjével aláíratni.
Ahogy írja KBS ezt már ősapáink is tudták, a maguk természetes jogérzékük alapján. "Papír van róla, hogy fizettem."

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2016.03.24. 20:43