Használt dolog adásvételével kapcsolatos tanácskérés


ObudaFan # 2018.04.19. 11:36

Szerintem meg lehet próbálni egy feljelentést csalás miatt.

Bluesbell # 2018.04.18. 22:02

Sziasztok!

Nemrég vettem egy használt játékkonzolt, amit egy jófogásos apróhirdetésben találtam. A hirdetésben az állt, hogy a készülék sosem volt szerelve és tökéletesen működik. Találkoztam az eladóval, nem tűnt kóklernek, úgyhogy megvettem a ketyerét, azonban az nem működött.

A szervízes felvilágosított, hogy kivették belőle az egyetlen alkatrészt (ez tartalmazza a gép azonosító szériaszámát) amit nem lehet cserélni benne - egyébként minden más tip-top, csakhogy enélkül használhatatlan. Természetesen az eladóról a külsejét és a keresztnevét leszámítva semmit sem tudok (tanulópénz, tudom...), úgyhogy írtam a jófogás ügyfélszolgálatának az üggyel kapcsolatban és kértem, hogy valamilyen úton-módon orvosolják a sérelmet vagy adják ki a levelezési adatait, hogy magam rendezhessem hivatalos úton.

Erre csak annyit válaszoltak, hogy az adatvédelmi szabályzatuk értelmében csak hivatalos, hatósági megkeresésre adnak ki ilyen adatokat, egyébként felelősséget nem vállalnak az oldalon megjelenített aprókért és sajnálják, nem tudnak segíteni.

Egyébként telefonáltam többször is az eladóval, először informáltam, hogy a termék nem működik és közöltem vele, hogy én ezúton elállok az adásvételtől, mivel a dolog rejtett hibáját nem ismerhettem a szerződés megkötésekor. Ő erre persze csak kinevetett és javasolt egy szervízt (ahova amint írtam el is mentem).

Miután kiderült, hogy a készülék működésképtelen ismét tájékoztattam, ezúttal már felvérteztem magam a netes jogtárból (nyugodtan nevessetek) és közöltem vele, hogy a kellékszavatossági igényemből fakadóan kérem vissza a vételárat vagy legalább a készülék cseréjét. Nem viselte túl jól az amatőr jogászkodásomat, megfenyegetett, hogy vannak befolyásos barátai és nyugodtan pereljek csak, majd meglátjuk ki nevet a végén.

Nos, én elsőéves joghallgató vagyok és bár lövésem sincs arról, hogy ilyenkor mit hogy kéne eljárni, zavarja az ügy annyira az igazságérzetem, hogy utánamenjek és úgy gondolom, hogy jó tapasztalat lehetne egy ilyen eljárás végigkísérése.

Azt hiszem onnantól a történet már sínen lenne, ha valahogy ki tudnám csikarni a jófogásból az adatait - amit egyébként eltárolnak, megnéztem a szabályzatukat. Szó mi szó, szerintetek mi lenne a megfelelő eljárás ebben a helyzetben?