Fórum polgári jog régebbi elöl     új hozzászólás

Kérdés végrehajtás ügyben

végrehajtó1 # e-mail 2010.03.12. 10:12

Kártyával is feltudom venni vagy inkasszó esetén csak személyesen?

Olyanokat kérdezel amit te is meg tudsz oldani.menj oda és próbáld meg.:)

tudomany # e-mail 2010.03.12. 10:03

jelenleg nincsen rá szükség csak kérdezem, hogy az nem mehet a végrehajtó számlájára ebben az esetben?

Kártyával is feltudom venni vagy inkasszó esetén csak személyesen?

végrehajtó1 # e-mail 2010.03.12. 09:49

Miért nem próbálod kivenni?nem kerül semmibe…

tudomany # e-mail 2010.03.12. 09:43

Üdvözletem!

Ha van egy bankszámla amire a végrehajtó inkasszót rakott, de a számla egyenlege nem éri el a 28,000 ft-ot, ebben az esetben én valóban kivehetem a pénzt a számláról ha szükségem van rá? Nem nagy összegről van szó kb 5–6 ezer ft ami rajta van.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2010.03.10. 18:32

Neked.

kbs

Meggyvirág #   2010.03.10. 16:03

Kedves Végrehajtó1!

A válaszod melyikünknek szól?

végrehajtó1 # e-mail 2010.03.09. 21:15

bíróság

Meggyvirág #   2010.03.09. 17:11

A vh kérelem jogerőre emelkedése utáni költségeket hogyan tudom érvényesíteni?
Gondolok itt utazásra (200 km-re van az adós, az illetékes végrehajtó és földhivatal), telefonálásokra, jogi képviselő díjazására, vh jog bejegyzésére ingatlanra, stb. költségekre.

Nagyon peches # e-mail 2010.02.27. 09:08

Tisztelt Fórumozók!

Érdeklődnék, hogy milyen lehetőség van, ha megnyertem egy polgári pert (első- és másodfokon) és az ellenfelemnek kb 1,5MFt-t kéne fizetnie, de ő nem hajlandó, azt állítja, hogy nincs pénze pedig van autója és házai is. Beadtam a végrehajtási kérelmet, de onnan még csak olyan levél jött, hogy fizessek még be illetéket. Viszont félek, hogy az összes vagyonát átíratja a gyerekei nevére. A végrehajtó még nem kapta meg az ügyemet. Mégis mit lehetne tenni, hogy amíg a végrehajtó nem tud az ügyben érdemi intézkedést tenni, addig nehogy a vagyon eltűnjön és behajthatatlanná váljon a követelésem? Hallottam valami biztosítási intézkedésről? Esetleg ilyen kérelmet kéne beadni? Ha igen, mit kell tartalmaznia?

Előre is köszönöm a válaszokat!
Nagyon peches

Vacak66 # e-mail 2010.02.02. 14:14

Nagyon köszönöm a választ.

kimmo # e-mail 2010.02.02. 10:38

MajorDomus!

Én hiszek a vh-nak, csak az az érdekes, hogy állítása szerint már novemberben tudták, hogy lehetetlen lesz a behajtás, de azért decemberben leakasztottak egy csomó lóvét rólam „megelőlegezés“ címén. Pedig már akkor tudták, hogy buktam. Még azt a pénzt is. OK, hogy a szgép bekapcsolásával, a levelezéssel is vannak költségek, de hogy mindenféle más költséget miért számoltak el felém, azt nem értem. Szerintem ez igazságtalan.

anyuka05 # e-mail 2010.02.02. 10:19

majordomus

értem és köszönöm. Ezt még nem szeretném cserélni de majd idővel igen. Bár bent megkérdeztem és mondták simán lehet.

MajorDomus # e-mail 2010.02.01. 22:35

A-gyerekek-száma-magánügy,de mint -a példa mutatja, az összeom lásra is -számitani kell.

Akkor maradjunk a szakmai résznél. A bérleti jog vagyoni értékű jog tehát – elvben – szabadon -forgalmazható – lenne ! De nem az,mert a szerződésben kikötik,hogy minden változás csak az ök beleegyezésével adható cserélhető stb.
Jobban jársz, ha bérlői jogon megveszed, s másnap elcseréled a vidéki házra, csereszerződéssel-de nem bérleti jogot,hanem a tulajdonjogot,–mert nagyságrendekkel jobb ajánlatokat kapsz.

anyuka05 # e-mail 2010.02.01. 21:22

eszem köszönöm szépen a reagálást:) én is így gondolom hogy nem terhelhető amaz.
a rezsi fizetve van:)) szóval emiatt nem tudnak kitenni:)

anyuka05 # e-mail 2010.02.01. 21:19

Kedves!MajorDomus

Az önkormányzati lakás az enyém. Fizetve van rendesen a rezsije. Ez nem olyan mint az albérlet. sőőt. Én most cserélem el ezt a lakást egy házra vidékre. Tucatnyian jelentkeztek már hogy szívesen cserélnének saját házat önkorosra és simán megy. Vagy élhetek életem végéig benne mint bérlő vagy megvehetem idővel akár most is csak ez most nem megy.
Az meg hogy le szólod a gyerekeimet semmi közöd hozzá mennyi van. Mikor őket vállaltuk álmomba se gondoltam volna hogy így alakul az életem de ha tudom hogy így alakul akkor is vállalom őket. sőt mondok még valamit. szeretnék még egyet!! És csak szólok nem vagyok barna bőrü. Fehér ember vagyok. Plusz nem mindenki gondolkodik úgy mint te. Egy pár kérdést tettem fel mert nem az én hibámból belekerültem egy szituba és én nem értek a joghoz te meg jössz itt a gyerekeim számával és provokálsz olyan dologgal ami nem ide való hiszen ez egy jogi fórum nem nlc pletyka topik.

Bocsánat a többiektől mert ez nem ide való téma de nem állhattam hogy ne szóljak vissza.

eSZeM #   2010.02.01. 20:45

Nem tudom ki volt az a nagyokos, de hogy az önkormányzati bérlakást nem fogják megterhelni, az bizonyos.
Az viszont előfordulhat, hogy ha ön nem tudja fizetni a bérleti díjat, akkor az önkormányzat felbontja a bérleti szerződést.
Ha a férje nem fizet tartásdíjat, akkor azt kellene elsősorban és sürgősséggel intézni!

A végrehajtó a életvitelhez szükséges tárgyakat (családonként egy hűtő, mosogép, családtagonként 1 ágy, szekrény stb.) nem foglalhatja le, legalábbis én úgy tudom.

MajorDomus # e-mail 2010.02.01. 20:25

Hát Anyuka !
Ilyen gazdasági helyzetben 5 (!!!) gyereket szűlni ráadásul olyan lakásba ami nem is a tied ? Nem vagy egy kissé- nagyon felelőtlen ?

anyuka05 # e-mail 2010.02.01. 11:52

még valami. a sz.gépet tudom igazolni hogy én vettem az én nevemen van.

anyuka05 # e-mail 2010.02.01. 10:18

T. végrehajtó

segítségét szeretném kérni. Jelenleg válás alatt állok a férjemmel. Fél éve ment el és itt hagyott engem 5 kiskoru gyermekkel. Én gyedet kapok ami 40 ezer és családit meg az önkormányzattól pár forintot. Tartásdíjat még ez idáig csak egyszer kaptam 25 ezret a múlt hónapban. Több tartozásunk van az én és az ő nevén is amiben meg egyeztünk hogy ami az ő nevén van ő fizeti ami az enyémen én. Nem tudom hol lakik, nem tudom az új számát sem szóval számomra elérhetetlen. Önkormányzati lakásban lakom a gyerekeimmel. Most konkrétan egy adósság miatt érdeklődöm amiben társ adós vagyok. a férjemnek már van egy 33%-os levonása a fizetéséből. a kérdések:
1: vonhatnak e még tőle? azaz tőle fognak előszőr vonni és hogy lehet e még?
2:ha nem tudnak tőle vonni akkor ugye tőlem fognak? hiszen számlára érkezik a gyedem és a családim is.
3:ha nem tudnak tőlem se tőle se vonni azt mondták végrehajtani jönnek két héten belül bár bírósági papírt még nem kaptam és közben meg azt mondták hogy peres úton van már. a kérdés: MIT VIHETNEK? Mi az ami a gyerekek miatt nem vihetnek? értem hűtő mosógép ágy szekrény.
van egy számítógépem azt vihetik? szekrénysor sarokülő ami az ágyam, tv-k a gyerekeknek galéria van így azt nem tudják elvinni. mikro, pár gyerekszekrény, hűtő, mosógép, babakocsi, babaágy. nagyjából ennyi. a mosógépet az anyám nevére vettük hitelre. ez még megvan valahol.
4:ha nem tudnak az összegnek megfelelően végrehajtani akkor azt mondták hogy a lakást terhelik meg és mivel ez önkoros lakás minket kitehetnek nem fizetés miatt az önkormányzat. Ez igaz?
Én úgy hallottam hogy vinni nagyon végső esetben visznek. inkább lefoglalják de marad itt csak nem adhatom el. szóval nem tudom hogy működik ez.
elnézést a kusza kérdésekért de van még ezer.
Üdv Veronika

MajorDomus # e-mail 2010.01.31. 00:07

Csak egyszer irtam,de nem tudom mindig elküldeni,mert
A telefonomról netezek és nem számitógépről.

ragyasdezso # e-mail 2010.01.30. 23:05

MD
Miért írsz mindent kétszer? :lol:

Ha jól érzed magad ne búsulj, hamar elmúlik!

MajorDomus # e-mail 2010.01.30. 21:36

Majd végrahajtó elmondja a -vh részét, én a társasházi részt próbálom.
Ha a társasházi lakás ahol a közös költség tartozás felmerült, a kettőtök közös tulajdona volt,akkor a tartozás egyenlő arányban terhel benneteket. A tulajdonosok egyetemlegesen felelősek a sortartásos kezesség szabályai szerint. A VII. Kerűleti végrehajtó tehát törvényesen járt el. Aggódnod nem kell. Az összeg ismert pld. 20.000 ft. Erre van bejegyezve a vh. Jog. Keresd meg a közös képviselőt, fizesd ki a 20.000 ft-ot, s kérj tőle egy megszüntető levelet(nyilatkozik hogy a pénzt megkapta, a vh.eljárás megszüntetéséhez hozzájárul. Ezzel menj el a IV. Kerületi v.hajtóhoz, ahol számolj el vele. Kamarai költségátalány,kés­zkiadások,juta­lék stb. Ezt követően ő leveszi a vh. -jogot. A VII. Ker. V.hajtónak irj egy levelet hogy az adósságot rendezted, csatold a k.k s a v.hajtó elismervényét másolatban, pont. Kétszer nem kell ugyanazt kifizetned. Pont.

MajorDomus # e-mail 2010.01.30. 21:35

Majd végrahajtó elmondja a -vh részét, én a társasházi részt próbálom.
Ha a társasházi lakás ahol a közös költség tartozás felmerült, a kettőtök közös tulajdona volt,akkor a tartozás egyenlő arányban terhel benneteket. A tulajdonosok egyetemlegesen felelősek a sortartásos kezesség szabályai szerint. A VII. Kerűleti végrehajtó tehát törvényesen járt el. Aggódnod nem kell. Az összeg ismert pld. 20.000 ft. Erre van bejegyezve a vh. Jog. Keresd meg a közös képviselőt, fizesd ki a 20.000 ft-ot, s kérj tőle egy megszüntető levelet(nyilatkozik hogy a pénzt megkapta, a vh.eljárás megszüntetéséhez hozzájárul. Ezzel menj el a IV. Kerületi v.hajtóhoz, ahol számolj el vele. Kamarai költségátalány,kés­zkiadások,juta­lék stb. Ezt követően ő leveszi a vh. -jogot. A VII. Ker. V.hajtónak irj egy levelet hogy az adósságot rendezted, csatold a k.k s a v.hajtó elismervényét másolatban, pont. Kétszer nem kell ugyanazt kifizetned. Pont.

végrehajtó1 # e-mail 2010.01.30. 15:41

Ha jól értem:

Van egy ingatlan amelyen 2 tulajdonosok.De bíróság által az egész ingatlan az ön nevére került.
Közben két illeteékességü vh-tó indított végrehajtást.Az egyik a férje illetékességü a másik az ön lakhelye szerinti.
És mivel a férje tulajdona megszünt az ingatlanon így a 7.kerületi nerm tudja a költségeit behejtani.Ezt követeli öntöl.

Akinek ön tartozik annak fizessen.
A 7.ker.vh-nak dokumentáltan meg kell próbálnia a férjtől behajtani más módon.
Ő nem is járhat el önnel szemben mert nem illetékes.Illetve nála ön nem adós.

nandy #   2010.01.30. 13:16

Ha a vh. kérő kéri a vh. megszüntetését, akkor neki kell elszámolnia a végrehajtóval.

Ingatlanértékesítés jövedelmének és adójának kiszámítása: http://www.apeh.hu/…rok/ing_kalk