Szerencsés vége lett ennek a macskacsapdának, de nem volt egyszerű. Sőt. Nem a végrehajtótól függött a dolog, mert nekik már semmi közük nem volt semmihez. De azt megtudtam tőlük, hogy mégis az új tulajnak van kulcsa az ingatlanhoz (pedig nekem azt mondta nincs kulcsa). Ismét beszéltem az új tulajjal, ismét nem volt kedves. Úgyhogy felhívtam a rendőrséget, mert lehet hogy van macska is a csapdában, és ha ott elpusztul, akkor az már állatkínzás, állatvédelmi törvény..(a csapda egyébként simán az udvaron állt)A rendőrség beszélt az új tulajjal, majd mondták, hogy az új tulaj ma x és y óra között jön az ingatlanhoz, de nekik azt mondta az új tulaj,csak bemehetek megnézni van-e macska a csapdában, viszont a csapdát nem adja oda. Mondtam a rendőrnek (vmilyen főosztályvezető századosig kapcsoltak), hogy rajta van a nevem a csapdán, számlám is van róla. Erre azt javasolta, hogy ha helyszínen nem adja ki az új tulaj a csapdát, akkor hívjak rendőrt, és jegyzőkönyvet fognak felvenni, persze ez csak a későbbi pereskedéshez lesz jó. Odamentem. Vártam sokat. Felhívtam az új tulajt. Továbbra sem volt kedves. Majd megérkezett. Csak a küszöbig engedett, de úgysem akartam volna tovább menni. Kérdezte, hogy hogyan viszem el a macskát, ha a csapdában van? Mondtam, hogy a csapdával együtt. Közölte (nem kedvesen), hogy én onnan semmit nem vihetek el. Mondtam, hogy akkor hívok rendőrt, és jegyzőkönyvbe vesszük, hogy elviszem a csapdámat. Hívtam is a kapitányságot, ahol a portás kapcsolt volna valahová amikor hivatkoztam a reggeli hívásomra és most is mondtam, hogy rendőri segítséget kérek, de végül sok várakozás után nem kapcsoltak sehová, hanem letették.(érdekes) Eközben az új tulaj hozta a csapdát (üres volt), és átadta!! Persze közölte, hogy birtokháborítást követtem el (hm, a régi cég munkatársai kértek tőlem ingyen segítséget, ők is engedtek be, én meg jóhiszeműen segítettem), és hogy csak azért nem perel be mert nincs rá ideje, és többszázezrembe kerülhetne hogy a csapdám az ő területén van, illetve egy arrogáns kellemetlen ember vagyok, és ugyan mit cirkuszolok egy párezer ft-os csapda miatt. Mondtam, hogy nem tudok újat előszedni azonnal, és szükségem van az állatmentéshez az eszközre. De ez szerinte teljesen mindegy, és olvassam el a nem tudom milyen paragrafust…,mert ő a csapdámat ki is dobhatta volna a kukába.
Én meg azt gondolom, hogy pont neki nem kellett volna ekkora cirkusz csapni a párezer ft-os csapdából ,ami nekem sokat ér, de neki semmit. Azt gondolom, simán a jóindulatról lett volna itt szó és nem törvényről meg jogról.