Fórum polgári jog régebbi elöl     új hozzászólás

Kérdés végrehajtás ügyben

csucsu22 # e-mail 2010.05.22. 11:31

Tisztelt végrehajtó!

Nem tudom, hogy jó helyen kérdezem e, de van egy problémám aminek szeretnék utána járni!
Az anyósomnak járuléktartozása van! Ezért végrehajtót küldenek.
Én a kis családommal náluk lakom! A kérdésem az lenne, hogy a mi dolgaink közül foglalhatnak e le valamit?

Előre is köszönöm a válaszát!

makkmarc # e-mail 2010.05.21. 21:31

kérdésem az apeh végrehajtókkal kapcsolatos lenne.

Bankszámlát ugyan ugy keresnek meg mint egy önálló birósági végrehajtó levelezés utján a Banki központok felé?

Az apehnál az ügyfélszámlája nincsen nyilvántartva,e­gyszer sem lett leadva, és magánszemély nem vállalkozó stb stb stb.

Katóca2 # e-mail 2010.05.16. 10:01

Mert azt mondták az illetőnek,hogy nem érdekes,hogy nem lakik ott,abban az értékben visznek mindent.Ez nekem sántít…

Katóca2 # e-mail 2010.05.16. 09:59

És erről hogy bizonyosodik meg?Anyám hogy bizonyitja pl: hogy a tv,hűtő,stb.az övé?Mert ezeket kapta.

végrehajtó1 # e-mail 2010.05.15. 21:56

tizedes

Kitől kérhetek tájékoztatást a végrehajtás illetve kilakoltatás ügyében, ha nem vagyok tulajdonos a saját házamban?

Ha a házasság alatt szerezte a 1/1 tulajdont akkor te is tulajdonos leszel.
Ha nem akkor ha jól emlékszem 10 év után a fele megillett.
Tehát irány a vh-tó és érdeklődj ott.
De végső soron a főldhivatglban is kikérherted a tulajdoni lapott.Azon minden rajta van…

végrehajtó1 # e-mail 2010.05.15. 21:52

makkmarc

Nincsen az adósnak számlája

végrehajtó1 # e-mail 2010.05.15. 21:51

Katóca2

Ha ténylegesen nem lakik ott akkor nem.De erről meg kell győződni a helyszinen a vh-nak

tizedes # e-mail 2010.05.15. 21:33

Tisztelt Fórumozók!

1 éve adtam be a válópert, 22 éve vagyunk házasok. A férjem több tiz millió hitelt vett fel, ebből kifolyólag a házunkon jelzálog van. A ház 1/1 tulajdonban a férjemé. A két gyermekemmel lakom a házban, mivel nincs hova mennünk, ugyanis a házastársi közös vagyon rám eső részét nem kapom meg. A házunk árverezés előtt áll. Minden tájékoztatást megtagad a férjem, ezért nem tudom, hogy mikor indul az eljárás és mi fog velünk történni. Két gyerekkel fogok az utcára kerülni? Kitől kérhetek tájékoztatást a végrehajtás illetve kilakoltatás ügyében, ha nem vagyok tulajdonos a saját házamban?

Katóca2 # e-mail 2010.05.15. 20:37

Akkor is csinálhatnak végrehajtást ingóságokra,ha már 10 éve nem lakik valaki az állandó lakcímen?

makkmarc # e-mail 2010.05.15. 17:19

Ha egy végrehajtó megkeresi pl. az otp bankot és az adós számlája után érdeklődik, de már régen megszüntette az adós a számláját, ilyenkor a végrehajtó mit kap vissza válaszlevélben?

Nincsen az adósnak számlája
vagy

volt de megszüntette?
Melyik válasz szokott ilyenkor érkezni

makkmarc # e-mail 2010.05.13. 18:11

Ha egy végrehajtó megkeresi pl. az otp bankot és az adós számlája után érdeklődik, de már régen megszüntette az adós a számláját, ilyenkor a végrehajtó mit kap vissza válaszlevélben?

• Nincsen az adósnak számlája

vagy

• volt de megszüntette?

Melyik válasz szokott ilyenkor érkezni

garcia66 # e-mail 2010.05.12. 21:40

Tisztelt Végrehajtó1!

Ez gyors volt, köszönöm.

végrehajtó1 # e-mail 2010.05.12. 21:30

garcia66
Azon nagyon nem kell meglepődnöd hogy nem akar fizetni hiszen azért pereskedtél eddig is.
Mivel jogerős kérj végrehajtást.A többi­vel ne foglalkozz.
Főleg ne vitatkozz a munkáltatóval.Mert értelmetlen.

garcia66 # e-mail 2010.05.12. 21:19

Tisztelt Fórumozók!

Az ügyem röviden:jogerősen pert nyertem felperesként a munkáltatóm ellen, elmaradt illetmény ügyében, de fizetni mégsem akar senki. Amikor azt mondtam, hogy akkor kérni fogom a végrehajtást, akkor azt válaszolták, hogy azért nekem kell fizetnem, ill. a végrehajtás ellen majd ők indítanak pert, amely végéig szintén nem fognak fizetni. Állítólag a LB-re akarnak fellebbezni, s annak az eredményéig nem fizetnek. Akkor mit ér a jogerős ítélet? Mit tehetek?
A választ előre is köszönöm.

makkmarc # e-mail 2010.05.11. 09:48

• Nincsen az adósnak számlája

vagy

• volt de megszüntette?

Melyik válasz szokott ilyenkor érkezni?

cokiee # e-mail 2010.05.08. 21:33

Tisztelt Fórumozók!

Kérdésem lenne, végrehajtás ügyben, mégpedig a nyomtatvány kitöltéssel kapcsolatban, amire nem kaptam egyértelmű választ, hogy szeretném behajtani az adóson az illetéket is, amit eddig fizettem, de az a rovat ahová az összeget kéne beírnom, ott az van írva, hogy a „bíróság tölti ki“. Ha ennek ellenére is beírom az összeget és úgy postázom, akkor lesz ennek valami következménye? Nem szeretném elbukni az eddig befizetett illetékeket, nem nagy tartozásról van szó. A válaszokat előre is köszönöm!

végrehajtó1 # e-mail 2010.05.08. 12:50

Hülyeség.A rés­zletfizetést nem az „illető“ hanem az adózásrendje szabályozza.:)

miszoge # e-mail 2010.05.08. 09:16

Köszönöm. Még egy kérdésem lenne, az igaz, hogy csak akkor adnak részletfizetést ha a felét kifizetem, mert nekem ezt mondta, az az illető, aki a hivatalos papírjaimat magánál tartja és nem adja ide!?

végrehajtó1 # e-mail 2010.05.07. 23:38

APEH és mobilszolgáltató.
És honnan tudjam, hova kell fizetni, ha semmilyen papírt nem kapok meg a kezembe?!
Mert már rég elkezdtem volna törleszteni

Kizárt az hogy ah az Apehtől kért részletfizetést és erre nem kap határozatot.I­lyen nincs.

Oda kell fizetni ahova tartozik.(APEH-nak) például.Bemegy lekéri a folyószámlát és máris lehet rendezni tartozást.
Ugyan ezt kell „eljátszani“ a mobilszolgálta­tónál is.:)

miszoge # e-mail 2010.05.07. 14:04

APEH és mobilszolgáltató.
És honnan tudjam, hova kell fizetni, ha semmilyen papírt nem kapok meg a kezembe?!
Mert már rég elkezdtem volna törleszteni.

balazs69 # e-mail 2010.05.07. 12:56

megtéríttetni (vagyis kérni)

balazs69 # e-mail 2010.05.07. 12:54

„Fizese ki ha tudja és perelje be a vh kérőt az önt ért kár miatt.“

Köszönöm a választ és akkor valószínűleg így teszek.Bár állítólag a túlfizetésre én is adhatnék be végrehajtást és visszakérhetném az­t.

Ami lényeges elem még és azt hiszem erre nem jött válasz:
korábban volt egy végrehajtás, és azt én kifizettem. Annak a végrehajtói díját kérhetem-e a vh kérőtől így utólag?
A végrehajtás pillanatában jogos volt a követelés, ezt tudom,mert akkor még érvényben volt az előző ítélet. De mivel időközben megszületett az ítélet és a korábbi ítéletet érvénytelenítette visszamenőlegesen, akkor van-e jogalapom megtéríteni az akkori kárt?
Én úgy gondolkodom, hogy arról én nem tehetek, hogy a per 2,5 évig tartott.A per kezdetétől lett jogerős visszamenőlegesen az új ítélet.

végrehajtó1 # e-mail 2010.05.07. 12:39

makkmarc

Szerintem jogszerüen nem.A felkmondás csak a munkavállaló munkájával munkavégzésével összefüggő indok lehet.

végrehajtó1 # e-mail 2010.05.07. 12:36

miszoge

Mit tudok tenni? Kértem részletfizetést is az intézményektől, de mintha a falnak beszélnék, már annyi hivatalos papírt adta be számukra, hogy meg se lehet számolni és semmi reakciót nem kapok tőlük.

Fizetni fizetni…

Nem tudom elképzelni hogy semmi választ nem kap sohasem.Adja be tértisen a kérelmeit.

De hogy tisztán lássunk:mik azok az intézmények?

makkmarc # e-mail 2010.05.07. 12:01

szeretném egkérdezni, ha egyí adós munkába áll és tiltani fogják a fizetéséből az 50%-ot ebben az esetben a munkáltató elbocsáthatja azért mert tartozása van xy szolgáltatóknak?