Sírás helyett indítottál volna pert a bíróság által okozott kár megtérítése iránt…
kbs
Sírás helyett indítottál volna pert a bíróság által okozott kár megtérítése iránt…
kbs
Korábbi hozzászólásokat olvasva: „széllel szemben pisilni nem lehet.“ Statisztikailag mindig a bíróságnak van igaza.
Ebben az esetben nem is terjesztették fel a végrehajtással kapcsolatos kifogásomat.
Az alapvető ügy miatt keletkezett egy szintén jogszabálysértő végzés és én a végzés elleni fellebbezésemben igenis belevettem a végrehajtási szabálytalanságot is. Hátha észreveszik a Megyén.
Azt már tapasztaltam viszont, hogy a T. bíróság több mint 1 hónap után küldhette csak fel. (2,5 hónapja adtam be, és azóta nem érkezett válasz a Megyéről)
Nézzétek, hihetetlen hogy ebben a városban mi történik. Én nem ott lakom. súlyos rágalmazások miatt büntetőügyet kellett indítanom a volt feleségem ellen. A peren kívüli találkozó még februárban volt, a bíró jelezte hogy valóban fennállhatnak a vádak,de neki külön-külön meg kell vizsgálnia mindet. Biztos, hogy akarom? Mert lesz egy minimális kis bírság, az ügy meg el fog húzodni sokáig. Mondtam hogy igen,akarom.
A tárgyalás kitűzéséről még nem kaptam semmit sem.A Megyéről kérdeztek rá az időpontra, hogy mikor lesz, és onnan tudom hogy most kitűzték szeptemberre.(De hivatalosan semmit.)
Kovács Béla Sándor kérdésére válaszolva
Úgy hogy nincsen jogerősítve. ez az iraton látszik . eddig pedig úgy tudtam hogy szóban nem lehet valamit jogerősíteni .
a fizetési meghagyás nics jogerősítve ( végzés ekkor és ekkor jogerős és végrehajtható ) , nincsen kitöltve , aláírva , lepecsételve semmi .
a jogerősítés az amikor rá van írva az iratra hogy pl., 2008.07.11 -én jogerős és végrehajtható .
vagy nem ?
Nem. Nem az irat jogerős, hanem a benne foglalt döntés. Attól, hogy a te példányodon nincs záradék, maga a fizetési meghagyás még vígan lehet jogerős.
(Formai hivatkozással nem nagyon lehet jogvitákban sikeresen fellépni.)
kbs
Milyen deöntésre gondol konkrétan ?
Azért mert magánszemélyként beadok egy fizetési meghagyást már jogerős az irat ?
Ugyanis döntés nincsen csak egy érkeztetett fizetési meghagyás.
Az ég éldjon már meg!
A fizetési meghagyás a törvény erejénél fogva jogerős és végrehajtható a kézbesítése utáni 16. napon, ha a kötelezett nem mondd neki határidőben ellent.
A záradék a jogerőt nem létrehozza, hanem megállapítja.
Egy hasonlattal talán jobban megérted: halott sem azzal lesz valaki, hogy kiállítják róla a halotti anyakönyvi kivonatot.
kbs
Elnézést,
Ronny szerintem azzal nincs tisztában, hogy reagálni kellett volna a neki kiküldött fizetési meghagyásra. Ellentmondást kellett volna beadni, ha nem érzed jogosnak a követelést. (erre volt x napod)
Ha nem reagált Ronny, akkor úgy tekintik hogy elfogadtad, és jogos a követelés.
(El kellett volna olvasni figyelmesen az FM papírt…)
a történet elején szerepelt hogy a fizetési meghagyás nem lett kézbesítve ( egyálatlan ).
ebből kifolyólag ellentmondással sem lehet élni az ellen amit nem lát/tud az ember .
amennyiben nincs kézbesítve úgy a 15 nap sem ketyeg .
ezáltal nem jogerős az fm a már elöbb is leírt úr indokai végett .
a hozzászolásból viszont az derül ki hogy csak nekem van igazam , mert a nem kézbesítés végett nem jogerős az fm .
egyébként értettem az összes hozzászolást csak elsiklott az a tény hogy nem volt kézbesítve az fm.
„a fizetési meghagyás nem lett kézbesítve ”
Mondod te. Kézbesítési vélelemről hallottál már?
kbs
Nem évült még el véletlenül ennek az fm-nek a végrehajthatósága? 11 éves az FMH! Mikori a VH lap?
Goodwitch
oké tegezödjünk
te meg hallottál arról hogy hamisítás ?
Ügyészségi nyomozó hivatal nyomoz és írásszakértő megállapítja hogy nem az adós aláírása van a tértivevényen !!! na ilyenkor mi van ?
hallottam már kézbesítési vélelemről , hamisításnál is alkalmazható ?
goodwitch -nak . szia .
1996 -os a vh lap , nem évült el , azóta tart az ügy .
Megint ott vagyunk, ahol az elején: akkor perújítást kellett volna kérned.
Egyébként nem szükséges, hogy a kötelezett személyesen vegye át a fizetési meghagyást.
kbs
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy igényper esetén, ha a bíró meghoza az ítéletet, azonnal megkapom írásban, vagy várni kell rá? Ha várni kell kb mennyit?
Azért fontos, mert nem tudom használni az autót, ami az igényper tárgya.
Jó Estét!
Nekem egy olan kérdésem lenne, hogy sajnálatos módon családi okok miatt sorozatosan fel kellett vennem személyi kölcsönt, 3 banknál, fizetem, ahogy tudom, de vannak elmaradások, ami természetesen egyre nehezebb, 2 bank már átadta a behajtási osztályának, akikkel megegyeztem részletfizetésben, kérdésem az lenne, ha a nevemen van egy lakás, de nem én vagyok a haszonélvező, akkor is végre tudnak hajtani, vagy nézik azt a bankok, hogy azért vannak befizetések, csak nem mindig időben, és adnak esélyt, ha igen, mennyi idő az?
Korábban kellett volna bemenni az egyik-másik bankhoz és fizetési nehézség miatt átütemeztetni a tartozást hosszabb lejáratúra, de a havi fizetendő összeget illetően alacsonyabb terhet jelentőre – lehet hogy ma nem lenne a nyakadon a végrehajtó.
Végső soron haszonélvezettel terhelt lakást is el lehet adni/árvereztetni, de egyrészt rendkívül nyomott áron csak, másrészt valószínűleg még így sem lesz rá vevő.
Ha egy ügy már át van adva a végrehajtónak, vele kell ill. lehet egyeztetni., ő is adhat részletfizetést, de kamatot is kell majd fizetni, valamint a közjegyző sem dolgozik ingyen.
Ha jól értem, nincs még végrehajtás, „csak“ a behajtási osztály kezeli már a problémát – ez az első lépcső.
A bankoknak sem jó, ha bedől egy hitel – hiszen így elmarad a várt hasznuk. Tehát jó eséllyel lehet velük egyezkedni, de csak akkor, ha te is komolyan veszed.
Ha részletfizetésben egyeztetek meg, az időhúzásnak jó. De ha elmaradsz a havi törlesztéssel, előbb-utóbb elfogy a türelmük. Ez a türelmi idő bankonként változó, de jellemzően az ingatlanfedezetes hiteleknél engedékenyebbek kicsit.
Amit tehetsz:
De a végrehajtást semmiképpen ne várd meg, mert az nagyon drága mulatság.
Ingatlanértékesítés jövedelmének és adójának kiszámítása: http://www.apeh.hu/…rok/ing_kalk
tiszteletem.
a problémám a következö: biróság mgitélt nekem X összegü gyermektartásdij hátralékot. a végrhajtó nem találja az adost zért én tályékoztatom a végrehjtot ados tulajdonárol mi jelen esetben egy családi ház 6/10-ed része. be is jegyezték a zálogjogot tudomásom szerint. d mikor tályékoztatást kértem a végrehajtótol azt mondta hogy árulják ezt az ingatlant de be fogják hajtani a tartásdij hátralékot. nos mikor juthatok ezen összeghez és van-e rá lehetöség hogy ebben az esetben mikor már tudják hogy sikeres lessz a behajtás,minimális elöleget kapjak. az ügy lasan már egy éve tart és tudomásom szertint a tartásdij bhajtása lsöbséget élvez. várom válaszát köszönettel zsu
dupla kérdés.
Ingatlanértékesítés jövedelmének és adójának kiszámítása: http://www.apeh.hu/…rok/ing_kalk
Kedves Fórumozók,
az lenne a kérdésem, hogy olyan személy ellen hogyan folytatnak végrehajtási eljárást, akinek nincs magyarországi lakhelye? Volt már korábban egy majdnem ‚lakásnyitásig‘ fajult ügye az illetőnek, akkor az akkori ideiglenes lakcimét szerette volna felkeresni a végrehajtó, de időben rendezte a tartozását. Most szintén végrehajtási ügy van folyamatban (időközben az illető megszüntette az összes magyarországi címét, tehát ‚lakcim nélküliként‘ van nyilvántartva), és a lizingelt autóját szeretné a végrehajtó lefoglalni az illetőnek. Ezt hogy lehet, amikor az autó törzskönyve a banknál van, az autó pedig tulajdonképpen igy nem is az illető tulajdona?
Előre is köszönöm a segítséget.
Éfácska
A lízingelt autót sehogy. Ezzel együtt sem a külföldi lakóhely, sem az, hogy valakinek csak külföldön van vagyona nem feltétlenül akadálya a végrehajtásnak.
Ügyvéd – Budapest
Köszönöm a tájékoztatást.
De akkor külföldön folytatják le a végrehajtást? De hogyan, ha azt sem lehet tudni, hogy az illető hol tartózkodik pontosan?
Attól függ. EU-n belül azért működik. A lakhelyváltoztatás általában a végrehajtást nem tudja befolyásolni.
Ügyvéd – Budapest
Üdv mindenkinek.
Az lenne a kérdésem , ha ellenem beadnak egy végrehajtási lapot, akkor azt terhelhetik e a feleségem külön bankszámláját, illetve tilthanak e a gyesből és a családi potlékból ami az ö számlájára érkezik?
Atól függ milyen végrehajtás!Mert ,amit a házasság alatt csináltál az lehet közös is!Pl ha banki hitelröl van szó (hogy értsd)hiába van a neveden a hitel ha mondjuk pl.hitelkártya vagy akármi,a bank követelheti rajta is a pénzt.Mégha neadj isten pl.büncselekményt követél el ugy szerezted a pénzt,akkor is követelhetik a nejeden.(mivel kitudja részesedete belöle).Nekünk ezt mondta az ügyvédünk.