Fórum polgári jog újabb elöl     új hozzászólás

Kérdés végrehajtás ügyben

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2008.07.10. 12:14

Sírás helyett indítottál volna pert a bíróság által okozott kár megtérítése iránt…

kbs

Bagaméri #   2008.07.10. 13:31

Korábbi hozzászólásokat olvasva: „széllel szemben pisilni nem lehet.“ Statisztikailag mindig a bíróságnak van igaza.

Ebben az esetben nem is terjesztették fel a végrehajtással kapcsolatos kifogásomat.

Az alapvető ügy miatt keletkezett egy szintén jogszabálysértő végzés és én a végzés elleni fellebbezésemben igenis belevettem a végrehajtási szabálytalanságot is. Hátha észreveszik a Megyén.
Azt már tapasztaltam viszont, hogy a T. bíróság több mint 1 hónap után küldhette csak fel. (2,5 hónapja adtam be, és azóta nem érkezett válasz a Megyéről)

Nézzétek, hihetetlen hogy ebben a városban mi történik. Én nem ott lakom. súlyos rágalmazások miatt büntetőügyet kellett indítanom a volt feleségem ellen. A peren kívüli találkozó még februárban volt, a bíró jelezte hogy valóban fennállhatnak a vádak,de neki külön-külön meg kell vizsgálnia mindet. Biztos, hogy akarom? Mert lesz egy minimális kis bírság, az ügy meg el fog húzodni sokáig. Mondtam hogy igen,akarom.
A tárgyalás kitűzéséről még nem kaptam semmit sem.A Megyéről kérdeztek rá az időpontra, hogy mikor lesz, és onnan tudom hogy most kitűzték szeptemberre.(De hivatalosan semmit.)

ronny76 # e-mail 2008.07.11. 16:12

Kovács Béla Sándor kérdésére válaszolva

Úgy hogy nincsen jogerősítve. ez az iraton látszik . eddig pedig úgy tudtam hogy szóban nem lehet valamit jogerősíteni .

a fizetési meghagyás nics jogerősítve ( végzés ekkor és ekkor jogerős és végrehajtható ) , nincsen kitöltve , aláírva , lepecsételve semmi .

a jogerősítés az amikor rá van írva az iratra hogy pl., 2008.07.11 -én jogerős és végrehajtható .

vagy nem ?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2008.07.11. 16:31

Nem. Nem az irat jogerős, hanem a benne foglalt döntés. Attól, hogy a te példányodon nincs záradék, maga a fizetési meghagyás még vígan lehet jogerős.

(Formai hivatkozással nem nagyon lehet jogvitákban sikeresen fellépni.)

kbs

ronny76 # e-mail 2008.07.11. 19:14

Milyen deöntésre gondol konkrétan ?

Azért mert magánszemélyként beadok egy fizetési meghagyást már jogerős az irat ?

Ugyanis döntés nincsen csak egy érkeztetett fizetési meghagyás.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2008.07.11. 19:59

Az ég éldjon már meg!
A fizetési meghagyás a törvény erejénél fogva jogerős és végrehajtható a kézbesítése utáni 16. napon, ha a kötelezett nem mondd neki határidőben ellent.
A záradék a jogerőt nem létrehozza, hanem megállapítja.

Egy hasonlattal talán jobban megérted: halott sem azzal lesz valaki, hogy kiállítják róla a halotti anyakönyvi kivonatot.

kbs

Bagaméri #   2008.07.11. 21:29

Elnézést,

Ronny szerintem azzal nincs tisztában, hogy reagálni kellett volna a neki kiküldött fizetési meghagyásra. Ellentmondást kellett volna beadni, ha nem érzed jogosnak a követelést. (erre volt x napod)
Ha nem reagált Ronny, akkor úgy tekintik hogy elfogadtad, és jogos a követelés.
(El kellett volna olvasni figyelmesen az FM papírt…)

ronny76 # e-mail 2008.07.11. 22:12

a történet elején szerepelt hogy a fizetési meghagyás nem lett kézbesítve ( egyálatlan ).

ebből kifolyólag ellentmondással sem lehet élni az ellen amit nem lát/tud az ember .

amennyiben nincs kézbesítve úgy a 15 nap sem ketyeg .

ezáltal nem jogerős az fm a már elöbb is leírt úr indokai végett .

a hozzászolásból viszont az derül ki hogy csak nekem van igazam , mert a nem kézbesítés végett nem jogerős az fm .

egyébként értettem az összes hozzászolást csak elsiklott az a tény hogy nem volt kézbesítve az fm.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2008.07.11. 22:21

a fizetési meghagyás nem lett kézbesítve

Mondod te. Kézbesítési vélelemről hallottál már?

kbs

Goodwitch # e-mail 2008.07.11. 22:29

Nem évült még el véletlenül ennek az fm-nek a végrehajthatósága? 11 éves az FMH! Mikori a VH lap?

Goodwitch

ronny76 # e-mail 2008.07.11. 22:48

oké tegezödjünk

te meg hallottál arról hogy hamisítás ?

Ügyészségi nyomozó hivatal nyomoz és írásszakértő megállapítja hogy nem az adós aláírása van a tértivevényen !!! na ilyenkor mi van ?

hallottam már kézbesítési vélelemről , hamisításnál is alkalmazható ?

goodwitch -nak . szia .

1996 -os a vh lap , nem évült el , azóta tart az ügy .

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2008.07.12. 01:09

Megint ott vagyunk, ahol az elején: akkor perújítást kellett volna kérned.

Egyébként nem szükséges, hogy a kötelezett személyesen vegye át a fizetési meghagyást.

kbs

Cagai # e-mail 2008.07.14. 15:20

Sziasztok!

Azt szeretném megtudni, hogy igényper esetén, ha a bíró meghoza az ítéletet, azonnal megkapom írásban, vagy várni kell rá? Ha várni kell kb mennyit?
Azért fontos, mert nem tudom használni az autót, ami az igényper tárgya.

Guba77 #   2008.07.14. 20:10

Jó Estét!

Nekem egy olan kérdésem lenne, hogy sajnálatos módon családi okok miatt sorozatosan fel kellett vennem személyi kölcsönt, 3 banknál, fizetem, ahogy tudom, de vannak elmaradások, ami természetesen egyre nehezebb, 2 bank már átadta a behajtási osztályának, akikkel megegyeztem részletfizetésben, kérdésem az lenne, ha a nevemen van egy lakás, de nem én vagyok a haszonélvező, akkor is végre tudnak hajtani, vagy nézik azt a bankok, hogy azért vannak befizetések, csak nem mindig időben, és adnak esélyt, ha igen, mennyi idő az?

monalisa1 #   2008.07.14. 20:45

Korábban kellett volna bemenni az egyik-másik bankhoz és fizetési nehézség miatt átütemeztetni a tartozást hosszabb lejáratúra, de a havi fizetendő összeget illetően alacsonyabb terhet jelentőre – lehet hogy ma nem lenne a nyakadon a végrehajtó.

Végső soron haszonélvezettel terhelt lakást is el lehet adni/árvereztetni, de egyrészt rendkívül nyomott áron csak, másrészt valószínűleg még így sem lesz rá vevő.

Ha egy ügy már át van adva a végrehajtónak, vele kell ill. lehet egyeztetni., ő is adhat részletfizetést, de kamatot is kell majd fizetni, valamint a közjegyző sem dolgozik ingyen.

nandy #   2008.07.14. 22:48

Ha jól értem, nincs még végrehajtás, „csak“ a behajtási osztály kezeli már a problémát – ez az első lépcső.

A bankoknak sem jó, ha bedől egy hitel – hiszen így elmarad a várt hasznuk. Tehát jó eséllyel lehet velük egyezkedni, de csak akkor, ha te is komolyan veszed.

Ha részletfizetésben egyeztetek meg, az időhúzásnak jó. De ha elmaradsz a havi törlesztéssel, előbb-utóbb elfogy a türelmük. Ez a türelmi idő bankonként változó, de jellemzően az ingatlanfedezetes hiteleknél engedékenyebbek kicsit.

Amit tehetsz:

• fizeted a részleteket, lehetőleg időben
  • fizetési haladékot kérsz, de ez számodra nem a legjobb megoldás, hiszen később sem nagyon tudsz majd fizetni
  • jelzáloghitelt veszel fel, mely általában 10 éves futamidőtől indul, de ez sem túl szerencsés, hisz egyáltalán nem biztos, hogy 10 évig fizetni tudod, ráadásul jelentős kamatot kell fizetni a 10 év alatt!
  • ha van bármilyen vagyontárgyad (pl. autó), melynek árából ki tudod fizetni a hiteleket, akkor inkább add el azt
  • ha semmi más nem segít, inkább adjátok el a lakást, ha tudtok vegyetek olcsóbban egy másikat, a különbözet talán elég lesz arra, hogy visszafizesd a tartozásod.

De a végrehajtást semmiképpen ne várd meg, mert az nagyon drága mulatság.

Ingatlanértékesítés jövedelmének és adójának kiszámítása: http://www.apeh.hu/…rok/ing_kalk

pirinyozsuzsa # e-mail 2008.07.15. 22:35

tiszteletem.
a problémám a következö: biróság mgitélt nekem X összegü gyermektartásdij hátralékot. a végrhajtó nem találja az adost zért én tályékoztatom a végrehjtot ados tulajdonárol mi jelen esetben egy családi ház 6/10-ed része. be is jegyezték a zálogjogot tudomásom szerint. d mikor tályékoztatást kértem a végrehajtótol azt mondta hogy árulják ezt az ingatlant de be fogják hajtani a tartásdij hátralékot. nos mikor juthatok ezen összeghez és van-e rá lehetöség hogy ebben az esetben mikor már tudják hogy sikeres lessz a behajtás,minimális elöleget kapjak. az ügy lasan már egy éve tart és tudomásom szertint a tartásdij bhajtása lsöbséget élvez. várom válaszát köszönettel zsu

nandy #   2008.07.16. 00:08

dupla kérdés.

Ingatlanértékesítés jövedelmének és adójának kiszámítása: http://www.apeh.hu/…rok/ing_kalk

Éfácska # e-mail 2009.04.20. 18:27

Kedves Fórumozók,

az lenne a kérdésem, hogy olyan személy ellen hogyan folytatnak végrehajtási eljárást, akinek nincs magyarországi lakhelye? Volt már korábban egy majdnem ‚lakásnyitásig‘ fajult ügye az illetőnek, akkor az akkori ideiglenes lakcimét szerette volna felkeresni a végrehajtó, de időben rendezte a tartozását. Most szintén végrehajtási ügy van folyamatban (időközben az illető megszüntette az összes magyarországi címét, tehát ‚lakcim nélküliként‘ van nyilvántartva), és a lizingelt autóját szeretné a végrehajtó lefoglalni az illetőnek. Ezt hogy lehet, amikor az autó törzskönyve a banknál van, az autó pedig tulajdonképpen igy nem is az illető tulajdona?

Előre is köszönöm a segítséget.

Éfácska

ObudaFan # e-mail 2009.04.20. 18:38

A lízingelt autót sehogy. Ezzel együtt sem a külföldi lakóhely, sem az, hogy valakinek csak külföldön van vagyona nem feltétlenül akadálya a végrehajtásnak.

Ügyvéd – Budapest

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

Éfácska # e-mail 2009.04.20. 18:41

Köszönöm a tájékoztatást.

De akkor külföldön folytatják le a végrehajtást? De hogyan, ha azt sem lehet tudni, hogy az illető hol tartózkodik pontosan?

ObudaFan # e-mail 2009.04.21. 13:00

Attól függ. EU-n belül azért működik. A lakhelyváltoz­tatás általában a végrehajtást nem tudja befolyásolni.

Ügyvéd – Budapest

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

Atis77 # e-mail 2009.05.14. 18:49

Üdv mindenkinek.

Az lenne a kérdésem , ha ellenem beadnak egy végrehajtási lapot, akkor azt terhelhetik e a feleségem külön bankszámláját, illetve tilthanak e a gyesből és a családi potlékból ami az ö számlájára érkezik?

ObudaFan # e-mail 2009.05.14. 21:37
sziszi77 # e-mail 2009.05.14. 22:10

Atól függ milyen végrehajtás!Mert ,amit a házasság alatt csináltál az lehet közös is!Pl ha banki hitelröl van szó (hogy értsd)hiába van a neveden a hitel ha mondjuk pl.hitelkártya vagy akármi,a bank követelheti rajta is a pénzt.Mégha neadj isten pl.büncselekményt követél el ugy szerezted a pénzt,akkor is követelhetik a nejeden.(mivel kitudja részesedete belöle).Nekünk ezt mondta az ügyvédünk.