utazási iroda felelőssége


nonolet # 2018.05.21. 22:13

southwind

Ki döntött a transzfer kezdési időpontjáról?

  • te

vagy

  • az iroda

Ki döntött a transzfer módjáról?

  • te

vagy

  • az iroda

Azé a felelősség aki a döntéseket hozta.

ObudaFan # 2018.05.21. 17:18

Az a kérdés, hogy szokásosan mennyi idő kell kimenni ott a reptérre és mikor indultak. De tény, hogy ez a védekezés igen valószínű, és könnyen lehet sikeres is.

Cowboy.No1 (törölt felhasználó) # 2018.05.20. 18:00

Ismeros helyzet, USA-ban nem kerhetsz karteritest, mert azt mondjak joval elobb kellett volna indulnod,h elerd a gepet. Akkor jar ha balesetet, muszaki,idojaras problema lepne fel.Szerintem itthon is ezzel fognak vedekezni. Bocsi az ekezetert, de ilyen a telom.

ObudaFan # 2018.05.20. 15:57

Fizetési meghagyásos eljárást indíthatsz.

southwind # 2018.05.20. 14:02

Tisztelt Ügyvéd Úr
az AlfaFly Utazási ir-tól vásároltam Isztambulba retur repülőjegyet, retur transzfert, hotelt.
A visszaúton a transzfer miatt, a sofőr gyakorlatilag elkeveredett a forgalomban, forgalmas mellékutcákra hajtott, ahol tömeg és fekvőrendőrök lassították a forgalmat. A gép indulása! előtt háromnegyed órával még 5,5 km-re voltunk a repülőtértől)lekéstem a gépet.
Sajnos erről jegyzőkönyv nem készült, a sofőr nem beszélt angolul, gyakorlatilag a repülőtérnél megállt, én igyekeztem (rohantam) hátha még sikerül elérnem, de nem, a check-in lezárult.
Új repülőjegyet kellett vásárolnom és mivel aznapi járatra már nem volt jegy,a repülőtér saját hotelében kellett megszállnom és a másnap korareggeli járattal tudtam csak hazajönni.
Ez számomra jelentős plusz kiadással járt (275€), melyet szeretnék az irodától visszakapni.(A jelzett napon az úton nem volt baleset, se időjárási probléma(a korábbi napokon sokszor esett). Egyértelműen a sofőr alkalmatlansága miatt késtem le a gépet.)
Amint hazaértem jeleztem az AlfaFly Utazási irodának az eseményt, ezt követően levelet írtam, mellékelve a számlák másolatát, de erre választ sem kaptam. Mit tehetek?
Válaszát előre is köszönöm.
BodaMagdolna