Gázkészülék szerelő vállalkozó


Feri24 # 2018.10.30. 18:18

Üdvözlöm!
4 héttel ezelőtt felhívtam az egyik gázkészülék forgalmazó cég honlapján található szervizes listából egy szerelőt, aki visszahívott, és elvállalta a készülék szerelését.
Október 12-én meg is jelent a munkatársával, megnézték a kazánt, majd hosszas tanakodás után, közölték, hogy elviszik az egyik alkatrészt tisztításra, mert azzal van a probléma, másnap jönnek. Kérdeztem, hogy mennyi pénzzel készüljek, amire azt a választ kaptam, hogy összesen 34.000 Ft lesz.
Másnap meg is jelentek, majd az alkatrész beszerelése után a készülék nem működött. A továbbiakban szóba került, hogy az alaplappal, a szivattyúval, a hőcserélővel, vagy a szeleppel van a probléma. Itt egy kissé elvesztettem a hitemet, így arra a kérdésükre, hogy akkor mi legyen, annyit feleltem, hogy rakják így össze a készüléket, és majd kitaláljuk. A megbeszélt összeget kifizettem, számlát akkor nem kaptam.
Következő hétfőn felhívott a szakember azzal, hogy szakmailag rosszul érinti a gép működésképtelensége, így kijönne költségek nélkül a további vizsgálatra, amire igent mondtam.
A megbeszélt napon meg is érkeztek, majd a másik hőcserélő kivétele után elmentek azzal, hogy kitisztítják és visszahozzák. Délután megérkeztek, beszerelték, és a készülék működött. Munkalapot sajnos nem kaptam.
Az eset után 3 nappal a készülék leállt és vízszivárgás volt tapasztalható. Este hazaérve próbálta hívni a szerelőt, de csak másnap reggel sikerült elérni. Jeleztem a problémát, elmondtam mi a „tünet”, mondták, hogy jönnek.
A vizsgálat után kiderült, hogy a gázszelep nem működik, az okozza a problémát. A gázszelep a kitisztított és visszahelyezett hőcserélő alatt található, aminek az illesztésénél keletkezett a vízszivárgás. Kicserélték a szelepet, és közölték, hogy fizessem ki az új alkatrészt és a munkadíjat. Kértem pár napot, mert úgy gondolom, hogy az Ő hibájukból keletkezett a hiba. Ekkor felhívták a figyelmemet arra, hogy az alkatrész a cégük tulajdona, így bármikor jogukban áll azt leszerelni. Eddig még nem fizettem ki az összeget, igaz sem számlát, sem munkalapot nem kaptam.
Közben beszéltem pár szakemberrel, akik egybehangzóan állítják, hogy a gázszelep elektronikája nem szereti a vizet, így nagy valószínűséggel mondható, hogy a nem megfelelő visszahelyezés okozta a gázszelep meghibásodását.
Azóta postán kaptam egy számlát 34.000 Ft-ról, ami az első szerelés munkadíja.
Erősen becsapva érzem magam, kérném szíves véleményüket abban, hogy valóban bármikor leszerelheti-e a vállalkozó az alkatrészt, illetve mit tegyek, merre induljak el az ügyben.
Köszönettel
Feri24