Fórum polgári jog régebbi elöl     új hozzászólás


rágalmazás, személyiségi jogok megsértése

Burn Out # e-mail 2016.07.03. 12:38

paranoid skizofrénia

afro # e-mail 2016.07.03. 12:22

Sziasztok,
Milyen jogsértésnek számít, bácsi kapcsolati próbálkozásaimat elrontani próbálja, gyilkossági kísérlet, hazudozás, lopás, utcán támadás, elraboltat, bántalmazás, telefonon, neten, barátai zaklatnak, embereket szervez zaklatásra. Politikus volt és katonaságnál főnök, onnan szervezi azokat akik pl. elrabolnak. Rendőr barátai igazoltatnak, ha találkoznék férfivel rendőrség letartóztat. Annak akivel ismerkedem, hazudnak, lefoglalják zaklatók. Tizenéve zaklat, otthon, munkahelyen, utcán. Durvább, mint csak zaklatás.
Jogilag hogyan nevezik tevékenységét?

Kompromisszum #   2016.07.02. 00:53

A kompromisszum.com segít megtalálni a lehetőséget amikor az üzleti téren mint az élet és vagyon védelme érdekében lépni kell.

http://kompromisszum.com/

szilviske # e-mail 2016.07.01. 13:15

Burn out, ha mar a psziches oldalat felhoztad: gondolhatod, hogy nem a szomszed "Mari nenirol" van szo, mint ragalmazorol es rossz hirt kelto szemelyrol, mert az nagy ivben le...tó lenne. Hanem kozvetlen kornyezetemben levo szemelyrol..Es biztos halottal mar arrol, hogy a gyogyulashoz pont nyugodt kozeg kell. Termeszetesen abban igazad van, hogy egy per is sok energiat elvonna, de talan akkor befejezne egy eletre.
Most mondjuk pont korhazban leszek eleg hosszu ideig, nem megoldhato a jogi ut.

szilviske # e-mail 2016.07.01. 13:08

Obudafan, koszonom a valaszt!

ObudaFan # e-mail 2016.06.28. 18:49

Magánvádas büntetőeljárást és polgári pert is indithatsz.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Burn Out # e-mail 2016.06.28. 06:31

Részemről nem jogi tanács: ha tényleg olyan nagyon beteg vagy, akkor a gyógyulásra koncentrálj és ne arra, hogy jogi eljárásokat indíts ellene, ami amúgy is jó sok energiádat felőrölné és az állapotodnak sem kedvezne.

szilviske # e-mail 2016.06.28. 01:28

Kedves Ugyved ur!
Hosszan irhatnek az esetemmel kapcsolatban.
De nem teszem.., csak viszonylag roviden ismertetnèm.
Egyik ismerosom evek ota ragalmaz nem valos dolgokkal, valamint ezeket a fiktiv dolgokat a kornyezetunkben terjeszti is. Sokszor kertem hgy fejezze be, de nem teszi. Ugyan nem tartozik az illetore abszolut, hogy mi a valosag, de ettol fuggetlenul felajanlottam neki, hogy elkuldom a dokumentumokat az ellenkezojerol , mint amit allit, de nem hajlando megnezni.
Sok mindennel ragalmaz, de amit a legfelhaboritonak tartok, hogy azt talalta ki, hogy nem is vagyok beteg, csak eljatsszom.Regota fennalo, elorehaladott allapotu kronikus betegsegem van. Eloszeretettel gunyol masok elott es utanozza pl. a rosszulleteimet. Tobb elismert, jo szakember diagnosztizalt, rengeteg laborom, kepalkotom, konzultacios papirom van a betegsegemmel kapcsolatban. A kornyezetem "ferde szemmel nez" ram, miota ezeket terjeszti. Mikor pedig pont ott lettem rosszul a tarsasagaban szerencsetlensegemre, akkor a segitsegnyujtast elmulasztotta, hatat forditott, mintha mi sem tortent volna. Kb.egy ora
elteltevel jottek masok, akik segitettek.Termeszetesen mar elkerulom ez
t a szemelyt, de ettol fuggetlenul ugy gondolom nem kellene elturnom, hogy hazugsagokat terjesszen rolam. A fenti csak az egyik kitalacioja.
Egyebkent mas szemelyekrol is szokott hamis dolgokat terjeszteni-,/pl.nagyon becsuletes emberrol ,hogy lop/, -csak nem ilyen intenzitassal, mint rolam.
Milyen jogi lepeseket tehetnék az ugyben?
Koszonom szepen,

ObudaFan # e-mail 2016.05.30. 13:28
Szomorú örökös # e-mail 2016.05.27. 06:49

Egy ismerősöm története iránt érdeklődnék.
Szegény srác egy Facebook magán-chat formájában egy harmadik személyről terhelő (de igaz) dolgokat állított valakinek, az a harmadik személy pedig feljelentette rágalmazásért. Van-e rá esély, hogy egyáltalán ügy lesz belőle, hiszen nem nyilvánosan tette mindezt, hanem magánbeszélgetés formájában? Előre is köszönöm az építő jellegű válaszokat!

Supremalex # e-mail 2016.04.02. 13:54

Köszönöm szépen!

ObudaFan # e-mail 2016.04.02. 13:37

Önmagában a vélemény nyilvánítása nem jogszabálysértő. Viszont a becsület csorbítására alkalmas tényállítás, illetve véleménynyilvánítás az akár polgári jogi, akár büntetőjogi következményekkel is járhat, ha közérdek vagy méltányolható magánérdek nem indokolja.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2016.04.02. 13:26

Szerintem pontosítsd a kérdésedet.

www.kbs-ugyved.hu

Supremalex # e-mail 2016.04.02. 13:19

Tisztelt Válaszadók!

Jogsértő -e ( személyiségi jog, jóhírnévhez való jog, rágalmazás becsületsértés?) az alábbi gyakorlat?
Facebookon az egészségüggyel kapcsolatos cikkek alatti kommentek között, rendszeresen találkozom az alábbi felhivással:"És hogy ne sikkadjanak el a zűrös ügyek: ha van egy saját sztorid az egészségügyről, amit szívesen megosztanál vagy éppen orvosról informálódnál, akkor csatlakozz hozzánk" Ez egy zárt csoport 760 taggal.Vezetője egy azonosithatatlan , agressziv nő, a nyitó oldalon már eleve fenyegetőzik, szerepelteti hogy aki innen sztorit kivisz azt feljelenti az adatvédelmi hatóságnál.Az oldal egyik célja az orvosokról való informálódás.Hasonló fórumok a Nőklapja Cafen is vannak , ahol a topicot eleve igy nyitják: mi a véleményed dr XY nőgyógyászról, aki a fórumban a jól értesültektől meg hallomásból kap hideget meleget: jó- e, empatikus- e , milyen szakember, trehány pénzéhes pl.Ez a gyakorlat alkalmas arra hogy szubjektiv vélemények alapján aláássák egy orvos jó hirnevét, ami ennél a hivatásnál az egyik legfontosabb talán. A szabad vélemény nyilvánitásnak is van határa, ráadásul egy magánpraxisban dolgozónál a páciensek elmaradása miatt anyagi kár is jelentkezhet.Lehet e tenni valamit egy ilyen gyakorlat ellen? Törvénybe ütköző e véleményt mondani az illető tudta és objektiv tények, szakmai ismeretek nélkül? Köszönettel várom a véleményt!

ObudaFan # e-mail 2016.03.27. 19:04

Tami1995

Csalást akkor követhettetek csak el, ha tudva, hogy nem fogtok fizetni, meg is vártátok, hogy kihozzák a megrendelt árut és nem külditek vissza. HA közben elálltatok az adásvételtől, az aligha lesz csalás. Emellett az interneten kötött szerződéstől még a kézbesítés után is el lehet állni néhány napig, előtte pedig egészen biztosan.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

ObudaFan # e-mail 2016.03.27. 18:59

Bubu34

Azért ha úgy teszi ki, hogy megnevez téged, az szerintem alkalmas lehet személyiségi jogsértés megállapítására, így sérelemdíj esetleg követelhető lenne.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Tami1995 # e-mail 2016.03.26. 21:16

Üdvözlet!
Olyan dologban szeretném a segítségét kérni ami lehetséges, hogy mindennapi már a mai világban! Rendeltünk ismerőseimmel 6-7 héttel ezelőtt az egyik közösségi oldalról cipőket, viszont a rendelés közben meggondoltuk magunkat mert 8 hetet kellett várni a cipőkre ennek az oka(i), hogy nem vettük át az lenne 1.Nem eredetiek a cipők, 2. Az a valaki akitől rendeltük nem ad számlát a rendelésünkről, 3.Nincs garancia mivel a termék Tajvanból érkezik és aki nekünk eladná ő a 3. eladója ezeknek a termékeknek. Nem vettük át a rendelt terméket ennek okai miatt(mivel bárki kitalálhat egy összeget, hogy mennyit kellene fizetni). Írt egy olyan embernek a cipő átvételével kapcsolatban akivel csak köszönő viszonyban vagyok ezzel személyi jogaimat megsértette mivel megkértem hogy ne adjon ki információt senkinek sem a vásárlással kapcsolatban akitől rendeltünk ő most azzal fenyegetőzik, hogy feljelent minket csalás miatt. Az lenne a kérdésem: 1. Ha nem hivatalosan csinálja ezt az oldalt mivel számlát nem ad és mi feljelentést teszünk ennek milyen következményei lehetnek?
2. Ilyen esetben ő is tehet feljelentést mivel semmi papírja nincsen róla, hogy ő ezt az oldalt csinálja?
3. Ha tesz feljelentést akkor nekünk ezzel milyen következményei lesznek mivel nem vettük át a rendelt terméket.
Válaszát köszönöm!

Dr.Attika # e-mail 2016.03.26. 10:31

Ez egy nagyon érdekes jogi probléma.
Tisztázni kellene, hogy milyen jegyek alapján ismerhető fel a feneke, ha az arca nem látható. Tehát, egy arc nélküli fenék milyen diferencia specifika (megkülönböztető jel) alapján kapcsolható Önhöz.
A fenék mutogatás és annak közzétételének jogi hatásáról még nincs kialakult bírói gyakorlat.
Annyit tudhatunk, hogy pl. Galambos (lagzi) Lajcsi bemutatta a pucér valagát egy magas rangú rendőrtisztnek és emiatt Galambos Lajos nyilatkozata alapján áramlopás miatt büntetőeljárás indult ellene.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Bubu34 # e-mail 2016.03.26. 03:36

Üdvözlet!

Még fiatal korú lány vagyok . Nemrég szakítottam a barátommal , akit ez nagyon megviselt. Nem bírja elfogadni hogy nem szeretem. Még a kapcsolat közepe fele könyörgött hogy küldjek neki a fenekemről képet. Már iszonyúan zavart hogy piszkál (és nem mellesleg akkor még szerettem) tehát küldtem neki. A képen nadrágban vagyok , és az arcom sem látszódik. Ez a megtörtént még 2 alkalommal. Utána kért egy kicsit merészebb képet. Annyi történt hogy már nem volt rajtam nadrág (tehát bugyiban voltam). Több kép elküldésére nem került sor. Természetesen megígérte , hogy történjen bármi , soha senkinek nem küldi el. Nos, a szakítás után agresszív lett. Én nem félek tőle , viszont megmondta hogy ha akár 1 fiúval is meglát (legyen az barát) bántalmazni fogja. Ehhez semmi joga nincsen (egyrészt mert nem bánthat senkit másrészt nem szabhatja meg hogy kiket engedek be az életembe) és ezt el is mondtam neki. Mire azt kérdezte hogy nem félek e hogy kirakja a képeimet közösségi oldalakra. Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem , hogy fenyegetésnek számít e , és hogy ha megteszi feljelenthetem e (az arcom egyik képen sem látszik , viszont felismerhető vagyok) ?

ObudaFan # e-mail 2016.03.25. 14:33

Nem zárható ki. Részletesebben kellene ismerni az ügyet. (Ki ő, mit írtál pontosan, miért írtad.)

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Bracci # e-mail 2016.03.23. 14:18

Üdv!

Pár hónapja volt egy cikk, ahová negatívan kommenteltem, és a cikkben szereplő emberről leírtam, hogy a volt kuncsaftjai miket meséltek nekem róla. Akkor abból nem lett semmi megkeresés, majd pár hete ismét megjelent róla egy írás máshol, ott ismét kifejeztem nemtetszésem arról, hogy még mindig tevékenykedik, de abban semmi rágalmazás nem volt, csak leírtam a véleményem hogy nekem továbbra se szimpatikus ember. Erre pár napja megkeresést kaptam e-mailben, hogy ezek a beszólogatások miatt várhatom majd a következményeket.

Az lenne a kérdésem, hogy ezáltal indulhat-e ellenem bármiféle per becsületsértés, vagy rágalmazás miatt úgy, hogy csak interneten történt ez, és írtam hogy más általi tapasztalat alapján írom (ami ténylegesen igaz lehet)? Azt a tapasztalatot bizonyítani nem tudnám, maximum nehezen megszerezhető videofelvétel (de erről az illető is tudhat) szolgálhatna valamennyi bizonyítékul. Vagy az egész csak egy megfélemlítés, hogy ne rontsam az 'üzletét' vele?

Köszönöm

Varnya # e-mail 2016.03.20. 16:01

Köszönöm a választ, igazából csak azt akartam elérni, hogyha valaki rákeres a nevére, akkor jusson el hozzám a károsult. Nekem is aggályosnak tűnt ez a módszer, de ilyen jól nem tudtam megfogalmazni :)

elfmage999 # e-mail 2016.03.19. 20:34

Nemcsak hogy személyiségi jogokat sért, hanem a személyes adattal való visszaélés büntetőjogi tényállást is kimerítheti a honlap.

Ha van alapja egy büntető feljelentésnek akkor azt meg kell tenni és majd nyomoz a hatóság ha alapos a gyanú.

(Ha meg nem akkor panaszt kell tenni és készülni a pótmagánvádra.)

Más károsultak felkutatása során a személyes adatok felhasználása nélkül lehetséges.

(pl leírod hogyan csaptak be (milyen módon) és megadod a mailcímed, ha valaki hasonlóan járt akkor keressen meg. Ezt ha felvésed egy pár népszerű topicba akkor megtetted amit lehet szerintem.)

Varnya # e-mail 2016.03.19. 17:11

Tisztelt Válaszadók!

Csalás, okirathamisítás miatt szeretnék büntetőfeljelentést tenni valaki ellen, ehhez szeretnék további károsultak is találni, egy csoportos per elindításához.
Ehhez befoglalnék az illető nevével egy domaint (például: www.kisjózsef.hu), hogyha más is rákeres a nevére, akkor feljöjjön az oldal, ahol nagyjából (tartalmilag) az alábbi szöveg kapna helyet:
"Csoportos per indításához keresek károsultakat, XY (született: , anyja neve: , személyi azonosító száma: ) ellen. Jelentkezni a lenti email-címen lehet."

Ez így, ebben az esetben a személyiségi jogok megsértését kimeríti? Az a baj, hogy az elkövetővel azonos néven még él legalább 3 másik férfi is ebben az országban és őket nem akarom kellemetlen helyzetbe hozni, amiatt kellene kiírnom. Fényképet feltölthetek róla? Illetve pusztán azzal, hogy a perhez keresek további károsultakat, kimerítem-e a rágalmazást?

Válaszukat előre is köszönöm!

ius latratus # e-mail 2016.03.18. 21:33

Az emberiségnek már csak Szibéria maradt.