tárgyalás elhalasztása Elnézést, de sürgős lenne


ObudaFan # 2018.10.25. 08:45

Ha azt kéred, hogy nélküled tartsák meg, nem fogsz tudni hatékonyan védekezni.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.10.25. 04:46

vagy nélkülem is megtartják?
Ha kéred.

(A rovat címe még mindig "polgári jog".)

janika2922 # 2018.10.24. 21:48

Sziasztok a kérdésem az lenne hogy november 13 . Ra tárgyalást tüztek ki vádlottként vagyok idézve zaklatás miatt az ügyész felfüggesztett börtönbüntetést inditványoz a gond az lenne hogy én dec 20 ig külföldön dolgozom szoval nem tudok megjelenni a tárgyaláson. Ilyenkor mi a teendő ?irjak egy beadványt esetleg hogy helyezzék át másik idöpontra a,tárgyalást vagy nélkülem is megtartják? A választ előre is köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2018.08.06. 09:42

A védője nem tudja? (Fogva tartott vádlottnak kötelezően van védője.)

Vaczka50 # 2018.08.06. 08:55

Augusztus végére kitüzött tárgyaláson az egyik vádlott nem tud megjelenni, mert egy másik ügye miatt egy távoli BV intézetben van. Szeretné a tárgyalás elhalasztását kérni, tud valaki segiteni, hogy ennek mi a módja?
Köszönöm

Szerencse fia # 2018.03.26. 12:55

Tisztelt Fórumozók!
Halasztási kérelemmel kapcsolatban felperesként kérdezném, hogy az alábbi esetben lehetséges-e halasztást kérni, ill. kell-e igazolás. (Kis értékű ügy.)
Már egyszer korábban halasztott el tárgyalást a bíróság, ill. legutóbb kétszer is egymásután új napot tűztek ki a bíró akadályoztatására hivatkozva.
Megjegyzendő, hogy a bírót fentiek alapján is következő módon pont nem érdekli, hogy mi lesz ennek a négy éve húzódó ügynek a vége, ill. ebben az országban (most nem politizálni akarok) úgyis az veszít, akinek igaza van.
Úgysem lesz ebből már semmi, úgyhogy a lányom ballagása fontosabb lenne.
Előre is köszönöm!

Ms.Kiss # 2009.02.27. 10:52

Kedves gnastas ! Én 40 fokos lázasan, rákos betegként 39 kg-nál kisebb súllyal 2 x 220 km-t utazva olyan koszos vonaton, amihez fogható koszban Ausztirában malacot sem lehet szállítani - jártam el a tárgyalásomra szintén ügyvéd nélkül, pedig úgy le voltam gyengülve, hogy a hangot is úgy kellett kipréselni belőlem. KIBÍRTAM !
Aki akar az elmegy, és ez szerintem egy buta duma, monddd, hogy nem készültél vagy kéne még valami bizonyítás amit elfelejtettél, de fontos. Jobban jársz ha igazat kérdezel.
Üdvözlettel : Ms Kiss

monalisa1 # 2009.02.26. 21:41

Mível a tárgyalás időpontját bizonyára már jó ideje tudod, vélelmezhetően előre felkészültél mit is fogsz majd elmondani.

Azt most az éjszaka során gyorsan írd le legfeljebb 2-3 oldalban és 3+1 példányban, és édesapád reggel elviheti a meghatalmazásoddal együtt a bíróságra. (A meghatalmazáshoz 2 tanú aláírása szükséges.)

Így legalább "szóltál" a holnapi tárgyaláson, melyet a bíróság valószínűleg majd felolvas, de legalább is a peres anyaghoz csatolják a beadványodat.

Ígyál egy kávét (...) és állj neki az írásnak.

gnastas # 2009.02.26. 21:02

Köszönöm a válaszokat.
Kedve ObudaFan! Ez már a 3. tárgyalási nap lesz tehát mindenki benyújtott mindent. A mostani tárgyaláson célszerűbb lett volna szóban válaszolnom az Alperes írásbeli előkészítésére, ezért nincs írásos anyagom.

A válaszokra várva az a megoldás jutott eszembe, hogy Édesapám vinné el eseti meghatalmazással, ha van ilyen a halasztási kérelmet és az orvosi igazolást. Erről mia véleményetek?

ObudaFan # 2009.02.26. 20:44

Nem lenne sok értelme felperesként azzal húzni az ügyet, hogy az érdemi ellenkérelmet még később terjessze elő az alperes.

monalisa1 # 2009.02.26. 20:32

Elvileg lehetséges, hogy holnap reggel "ráülsz" a telefonra és addig próbálkozol amíg az ügyedet tárgyaló bíró titkárságával nem tudsz beszélni - és előadod a váratlanul közbejött egészségi problémádat ami miatt nem tudsz a tárgyaláson megjelenni. A válasz kétesélyes...

Ha a bíróság mégis megtartja a tárgyalást, a jegyzőkönyvben az lesz: xy felperes a szabályszerű idézés ellenére nem jelent meg - és megtartják a tárgyalást.

Ettől függetlenül, holnap feltétlen írj pár sort a bíróságnak és mellékeld az orvosi igazolást - melyet magadnak előbb fénymásold le. A levelet ajánlott-tértivevényesként add postára.

A bíróságnak már nincs lehetősége az alperest időben kiértesíteni a tárgyalás elmaradásáról...

Legfeljebb, menteni ami esetleg menthető, akár még ma este próbáld felhívni az alperest és megkérni: ő se menjen el a holnapi tárgyalásra!...

Ebben az esetben végül is úgy alakulnak a dolgok ahogy azt szeretnéd.

Mielőbbi jobbulást!

Monalisa
laikus hozzászóló

gnastas # 2009.02.26. 19:14

Tisztelt Fórumozók!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, mi a teendő ebben az esetben:
Holnap délelőtt lenne a munkaügyi perem első fokú tárgyalásának 3. tárgyalási napja. Én (egykori munkavállaló) vagyok a felperes, jogi képviselő, illetve az ügyet ismerő meghatalmazható személy nélkül.

Ma délután belázasodtam és elmentem a háziorvoshoz, aki (munkaviszony híján) csak igazolást tudott adni.
Lényeges lenne, hogy távollétemben ne tartsák meg a tárgyalást

Telefonon kérhetem-e a tárgyalás elhalasztását. mivel személyesen nem fogok tudni bemenni, mert már hasmenésem is van.

Az időre való tekintettel kérném valamelyik kedves és hozzáértő fórumozó sürgős válaszát.
Előre is köszönöm a segítséget.
Ui.: Elnézést, hogy két helyre is beraktam, de a sürgősség miatt lényeges.