ha a behajtó cég nem találja az adóst mit tesz?


végrehajtó1 # 2009.10.21. 10:44

Semennyire.

Akkor mit kell azzal az információval kezdeni, hogy valaki küld egy sms-t hogy beperel, de még annyira bunkó is, hogy alá sem írja kifiaborja?

Semmit nem kell vele kezdeni.De ha unatkozol akkor keresd fel a céget...

A behajtó cégek mindent bevetnek hogy az adós zaklatásával elérjék a fizetést.
Mint írtam ha nem tartozol akkor ne parázz:)

nandy # 2009.10.21. 09:25

Pedig előfordul, hogy téves a címzés :))) Kb. két évvel ezelőtt a Citybanktól kaptam sms-t lejárt tartozás miatt, pedig soha az életben nem voltam ügyfelük...

kadaj01 # 2009.10.21. 09:23

"Egyébiránt, csak nekem böki a szemem, hogy nem kötelesek tájékoztatni még ennyire sem, mielőtt bíróságra adják? És arról sem köteles értesíteni senki, ha ne adj isten a tartozásomat eladták?"

Mivel ezeket a lépéseket meglehetősen sok felszólítás előzi(levélben, telefonon, sms-ben) meg, nem kötelesek téged értesíteni ezekről.

kadaj01 # 2009.10.21. 09:20

Már bocs Mazsola66, de az, hogy csak úgy hipp hopp valaki kapjon egy ilyen sms-t egy "Inkasszó" cégtől, meglehetősen valószínűtlen, hogy véletlen legyen. Két lehetőség van, vagy valóban valamilyen módon félrement az üzenet, vagy te hazudtál nekünk a kérdésedben.

végrehajtó1 # 2009.10.21. 09:00

Mazsola66:
Ha úgy van ahogy leírtad ne foglalkozz vele.

Ha nem akkor a behajtó cég pár évig telefonon sms-be majd személyesen próbál rá vennia fizetésre.A tapasztalat az hogy mielött elévülne és van valami a neveden akkor fizetési meghagyást fog kérni az illetékes városi bíróságon.Utána jöhet majd a végrehajtás.

De arra is volt példa hogy ha nincs semmi az adós nevén és évek óta nincs jövedelme hagyta elévülni a tartozást.

Azt tudni kell hogy a bankoknak van követelés kezelő cégük akiknek átadják a tartozást behajtásra.
A közüzemi cégek eladják a tartozásokat nagy csomagban.
ebben a csomagban van olyan adós akitől még be tudják(ill. érdemes) hajtani, de van olyan akitől nem érdemes .Na ez a rizikója a követelés cégeknek.Vagy megtérül a meg vett követelés vagy nem.Persze ők azon vannak hogy meg térüljön.

De!

Amint itt már a fórumozó társak sokszor meg írták a behajtónak semmi jogosítványa nincs azon kívül hogy "óbégat" a kapud elött.
Félni az önnálló bírósági végrehajtótol kell:)

kadaj01 # 2009.10.21. 08:03

Mazsola66, bizonyára tisztában vagy azzal, hogy kinek tartozol, ugyebár. Komolyan kellene venni, és még meg is köszönheted, hogy szóltak, mivel nem kötelesek téged tájékoztatni egy esetleges bírósági eljárásról még ennyire sem.

kismukk # 2009.10.21. 07:23

az adóst nem találja a megadott cimen mivel soha nem lakott ott
Hát, oda aligha mehet be.
Viszont kinyomozhatja a munkahelyét és fizetésből letiltathatja.

Egyjogász # 2009.10.18. 12:25

Csak azt értse meg már végre mindenki, hogy a behajtó (cég) nem egyenlő a bírósági végrehajtóval.

A behajtó cég emberének semmivel nincs több joga, mint a szomszéd Józsi bácsinak, azaz ha közlöd vele, hogy menjen el a búsba, és nem állsz vele szóba, nem engeded be, kb. nem tud mást csinálni, mint elmegy a búsba.
Kétségtelen, hogy ezt 130 kilós, baromi határozott fellépésú behajtókkal szokták kompenzálni, amitől sokan meg is illetődnek, de ha pl. a hústorony akaratod ellenére hatol be a lakásodba, vagy hívogat telefonon (zaklat), akkor ő követ el bűncselekményt.

A bírósági végrehajtó ugyanakkor jogerős bírósági/hatósági határozatot hajt végre, hivatalos személy, és ő bizony bemehet a lakásodba hatósági eszközökkel is foglalni.

végrehajtó1 # 2009.10.18. 06:44

leirja a tartozást vagy feljeneltést tesz?

egyiket sem.Meg fog keresni.

Andris09 # 2009.10.17. 20:02

mi tesz a behajtó abban az esetben ha az adóst nem találja a megadott cimen mivel soha nem lakott ott? leirja a tartozást vagy feljeneltést tesz?
nem hitelről hanem be nem fizetett csekkekről van szó.