Fórum polgári jog régebbi elöl     új hozzászólás

polgári per

cardia # e-mail 2010.02.20. 12:01

Na igen, fogjuk össze.. De egyáltalán mit tudunk tenni személytelen, arctalan emberekkel!
A címről visszajön a levél, a telefon közli „ezen a számon előfizető nem kapcsolható“.
Sok emalcímről visszajön a levél, stb.

Nekem is küldött egy ügyvédi iroda felszólító levelet. Írtam nekik, mindent megírtam, fénymásolatot csatoltam… Békén hagytak! Most engem is egy másik adósságrendező céggel fenyeget az személytelen, arctalan ember. De milyen adósságal??? Nem szolgáltattak semmit!
És én ha jól tudom, nem nekünk kell bizonyítani, hanem fordítva.
Nekem azt a nem is tudom, hogy nevezzem irodát egy ismerős ajánlotta és ő is állítja, hogy nem volt semmiféle regisztációs díj feltüntetve!

Ha tudtok új infót, írjatok!

cardia # e-mail 2010.02.20. 11:11

Velem is ugyanez történt, történik!!

Fogjunk össze!

átutazó # e-mail 2010.02.03. 10:25

Bárkit,akit tudtok értesítsetek az iwiw-en is vagy más közösségi oldalon,hogy jelentkezzenek,ha károsultjai a társkereső irodának ! Üdv. !

átutazó # e-mail 2010.02.02. 19:50

Sziasztok ! Tudtok-e egy blogot,ahol összegyűlnénk mi károsultak ? Üdv. !

Csilla66 # e-mail 2010.02.02. 17:06

Köszönöm a tanácsot. Ezt azért nem tettem meg, mivel maga a közvetítő cég mondta fel a szerződést még 2008-ban.Azóta már feledébe is merült addig míg tavaly decemberben jött a fizetési felszólítás.
Valószínű nagyon sokan járhatunk ebben a cipőben.

"Tisztelt …Csilla!

Ön társközvetítési célból kitöltötte, és elküldte hozzánk a www......hu honlapcímünkön található kérdőívet.
Ezt követően munkatársunk bemutatta Önnek az első olyan partnert, akivel az egymás iránti elképzelések kölcsönösen megegyeznek.
Ez az egyezés jó kiindulási helyzet egy Önök között kialakuló komoly kapcsolatnak.
Természetesen a személyes szimpátia kialakulása csak a partnerével való kapcsolatfelvétel, és a találkozásukat követően történhet meg.
Önnek postai úton elküldtük azt a levelünket, amelyben írásos garanciát vállalunk, hogy korlátlan időre szóló, korlátlan számú ismerkedéseket biztosítunk, mindaddig, amíg Ön nem találja meg azt a partnert, akivel olyan tartós kapcsolatot tud létesíteni, mint amilyet szeretne.

Az Önnek elkezdett társközvetítésünket most mégsem folytathatjuk, mert Ön még nem fizette be a közvetítési költséget.

(Tudjuk, ez nem kis összeg, de sajnos ezt mindenkitől el kell kérnünk, hiszen ezekből tudjuk folyamatosan megjelentetni fizetett hirdetéseinket, s ezekből biztosíthatjuk a működési költségünket. Tehát a közvetítési költséget nem eltesszük, hanem visszaforgatjuk, hogy rendszerünkben folyamatosan érkezzenek olyan társkeresők, akik között az Ön estleges társa is lesz.)

Azt is szeretném megemlíteni, hogy az Önnek bemutatott partner már várja az Önnel történő megismerkedést.

A kialakult helyzettel kapcsolatban a következőket kérem:

• Legyen szíves jelezni, hogy a közvetítési költséget mikor tudja részünkre befizetni!
  • Amennyiben a befizetéssel kapcsolatban anyagi jellegű nehézségei lennének, kérem, közölje a ....@...hu címemre! Ebben az esetben egyedi megoldásokat beszélhetünk meg.
  • Ha Önnek már nem aktuális a társközvetítésünk, kérem, azt is szíveskedjen jelezni, hiszen ezzel lehetővé teszi, hogy az Önre váró társkeresőinknek más partnert ajánljunk.

Végezetül arra kérem, gondolja meg, már megtette a legnagyobb lépést magánélet rendezése felé, s ettől a ponttól kezdve Ön már nincs egyedül a társa megtalálásában, hiszen mi segítőkész partneri leszünk ebben!
Munkánk alapján elmondhatom, megéri vállalni a társkeresésnek ezt a módját, hiszen a cél nem a társkeresés, hanem a társ megtalálása.

Nincs attól szebb, és erőt adó érzés, mint amikor tudjuk, van valaki, aki számára nagyon fontosak vagyunk, s ő is nagyon fontos nekünk. Ezt az érzést boldogságnak nevezik.

Higgye el, nagyon jó boldogságban élni! Mi ennek a lehetőségét kínáljuk Önnek is!

Válaszát várva, tisztelettel üdvözli:

......

irodavezető

átutazó # e-mail 2010.02.02. 09:57

Úgy látom,hogy többen vagyunk ebben a „cipőben“ ! Egy ügyvéd tanácsa az,hogy azonnal írásban fel kell mondani a szerződést ! Üdv. !

Csilla66 # e-mail 2010.02.01. 22:34

Jó estét kívánok!
Hasonló cipőben járok mint az előttem író.
2008-ban egy internetes társkeresőn kitöltöttem egy kérdőívet, majd meghallgattam a telefonos tájékoztatásu­kat,amelyben körvonalaztak egy lehetséges társkereső partnert, cím és név nélkül. Majd postai úton elküldtek egy szerződést amelyben 20000 ft-os regisztrációs díjat kértek.
mivel ezt irreálisan soknak tartottam nem fizettem be. Viszont ezt külön a közvetitő felé nem jeleztem.
Most pedig levelet kaptam, hogy a tartozásom miatt polgári eljárást fognak kezdeményezni ellenem:
"XX Úr a következő bizonyítékokkal rendelkezik:
Telefonos szerződéskötés Társközvetítés szolgáltatásra a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet (a távollevők között kötött szerződésekről) követelményei szerint.

• A szerződéskötés írásbeli megerősítését igazoló postai ajánlott feladóvevény."

Bár egy hónappal előtte olyan csatolmány küldtek, amelyben valószínűnek tartom, hogy hangfelvétel lehet, amit nem a megszokott formátumban csatolták és nem tudtam megnyitni, amit egy válaszlevélben jeleztem is.
Természetesen jogtalannak tartom a követelésüket és nincs szándékomban befizetni az összeget.El tudom képzelni, hogy több ilyen felszólító levelet küldtek ki országszerte olyan emberekknek, akik nehezen igazodnak ki a jogszabályokban.
Ezét segítséget szeretnék én is kérni, hogy mi tévő legyek.

Köszönöm:

andrew88 # e-mail 2010.01.30. 20:01

Jó estét kívánok!
Azzal az üggyel, kapcsolatosan fordulok Önhöz, hogy 2009. augusztus 10-én regisztráltam édesapámat egy társkereső oldalra. Mivel, egyedülálló és örömöt szerettem volna neki okozni. Figyelmetlenségem miatt nem kellőképpen olvastam el a honlapon közzétett tájékoztatót, mivelhogy ingyenesnek gondoltam, mint a legtöbb társkereső oldalt. Körülbelül augusztus 18-án esti órákban édesapámat felhívta a társközvetítő iroda ügyvezetője. Aki bemutatkozott és elmondta, hogy a regisztrációs díjat, ami több tízezer forint csekken be kell fizetnie. Illetve a későbbiekben erre hivatkozik a társkereső, hogy telefonos szerződéskötés valósult meg. Édesapám elmondása szerint, amikor ez történt ő egyértelműen mondta el telefonon, hogy nem kéri a szolgáltatást ilyen díj ellenében, ill. hogy nem ő regisztrálta be magát. Augusztus 21-én léptem be az édesapám e-mail címére ahol láttam, hogy augusztus 10-én jött egy email a társkeresőtől ahol leírták, hogy köszönik a regisztrálást, és hogy több 10ezer forint regisztrációs díjat fizessen meg. Én válaszként kértem, hogy töröljék a rendszerből nem kérjük a szolgáltatást. Jelenleg ott áll a helyzet, hogy polgári peres eljárást akar indítani az édesapám ellen a társkereső egy behajtó cégen keresztül.
Várom válaszát azzal kapcsolatosan,hogy jogosan kéri e a társkereső oldal a regisztrációs díj megfizetését vagy sem, illetve érdekelne a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet (a távollevők között kötött szerződésekről) rendeletre jogosan hivatkozik e hogy telefonos szerződés kötés valósult meg. Második lépésként én rajtam akarja behajtani az összeget a társkereső az IP. címemen keresztül, mert én regisztráltam be.