Fórum polgári jog régebbi elöl     új hozzászólás

polgári per

ObudaFan # e-mail 2010.08.19. 19:29

Emellett követelheted a tartalomszolgál­tatótól, hogy távolítsa el ezt az írást, mert az különleges személyes adatodat tartalmazza. Ha nem teszi meg, polgári pert indíthatsz.

Ügyvéd – Budapest

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

jatti # e-mail 2010.08.19. 07:27

Köszönöm válaszát!

Dr.Attika # e-mail 2010.08.15. 21:17

Tisztelt „jatti“!
Ha bekövetkezik a munkahelyén a hátrányos megkülönböztetés emiatt, akkor a munkáltatója ellen érvényesíthet követelést a párt szimpátia miatti megkülönbözte­tés miatt.

http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

jatti # e-mail 2010.08.15. 20:49

Tisztelt hozzáértők!

Nekem egy furcsa kérdésem lenne.
Azt írták rólam egy internetes fórumon, hogy én egy adott párttal szimpatizálok. teljes nevem feltüntetése mellett. Ez engem hátrányosan érinthet a munkahelyemen.
tehetek-e valamilyen jogi lépest, lépéseket a hozzászólás írójával szemben, vagy moderáltathatom-e a fórum ezen részét?

Előre is köszömöm a választ!

jatti

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2010.07.20. 11:09

Miért van annak jelentősége, hogy kerested-e vagy nem?
(Egyébként valóban nem kell kiadniuk ezeket az adatokat.)

kbs

Lala001 # e-mail 2010.07.19. 15:35

Tisztelt Hozzáértők!

Polgári perben bizonyítékként lenne szükségem a mobilszolgáltatóm olyan híváslistájára, amin a nem fogadott hívások is szerepelnek.

Ellenfelem ugyanis letagadja, hogy kerestem, holott csak egyszerűen 1. nem volt bekapcsolva, 2. nem vette fel a telefont. A szolgáltató azt mondja, hogy az ilyen adatokat csak a Rendőrségnek, a Honvédségnek és a Nemzetvédelemnek adhatja ki.

Lehet valamit tenni ilyenkor?

Köszi a választ!
Lala

jeromos12 # e-mail 2010.07.18. 16:34

Köszönöm,további szépnapot

ObudaFan # e-mail 2010.07.18. 16:12

Azt nem mondom, hogy érthető a kérdés, de nagyjából lehet sejteni, mi történt. Azért látni kellene a szerződéseket a válaszhoz.

Ügyvéd – Budapest

obudafan@freemail.hu

jeromos12 # e-mail 2010.07.17. 16:13

Szépnapot,tudna valaki tanácsot adni a lentebbi ügyemre köszönöm

jeromos12 # e-mail 2010.07.15. 18:18

Tisztelt obudafan.Tavaly öcsém „megvette“ 3millios vagyonrészem apai- ágit,fillért nem kaptam!!Sajnos ügyvédi segédlettel,600ezer forintért.Idén anyai ágról 2másik testvérem,uno­kaöcsém javára lemondtam,fejen­kként ,havi 20ezer járadékért,amit csak unokaöcsém fizet.Tudom nekem kell bizonyitani,hogy öcsém nem fizetett,ügyvédnő idöközben meghalt,de azt hiszem érték aránytalanságért ez igy támadható.Anyai részröl könnyebb,mert szerzödés van róla,2testvérem azért nem fizet,mert nem tudnak mondják.A dologhoz hozzátartozik én mindkét esetben kórházban voltam,4infarktusom volt,plusz súlyos depresszeioval kezeltek,komoly mennyiségü,anti depresszánsok,ny­ugtatók hatása alatt álltam,anyagi helyzetem:42ezer forint,már nem tudom fizetni a rezsit sem,az is hozzátartozik,hogy tudják,hogy nem fogom ezt a macerát túlélni,akkor miért fizessenek?Faluban ahol élek,ismerik a dolgot segitenek,elitélik a velem való eljárást,de a népharag rajtam nem segit,köszönettel várom válaszát

ObudaFan # e-mail 2010.07.15. 13:39

Legalább azt tudni kellene, miről van szó.

Ügyvéd – Budapest

obudafan@freemail.hu

jeromos12 # e-mail 2010.07.15. 09:22

Szépnapot kisemmizés miatt már kértem tanácsot,büntetöf­eljelentést is tettem,de most azt mondták ez nem rendörségi ügy(jogos 6milios vagyonrészem,300e­zerért!!)Elég,ha leirom saját nem jogász tudásommal,vagy menjek ügyvédhez keresetlevél megfogalmazásá­ért?Sajnos nem állok ugy anyagilag,Nép ügyvédje szolgáltatás elég macerás,uti költség,3000ft,és ki tudja hányszor kell bemennem,köszönöm

Dr.Attika # e-mail 2010.07.14. 19:23

Indítson pert. Anélkül nem tud igényt érvényesíteni.

http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

yuddi # e-mail 2010.07.14. 17:19

Tisztelt netező ügyvédek!
Választ szeretnék kapni arra, hogy érdeme e polgári pert indítanom. 2007-ben felújitottuk a garzon lakásunkat, amikor szintén a panelfelújitás keretén belül felújítás történt.2008-tól folyamatosan ázok hiába próbálok bármit is tenni csak a lakásszövetkezet elnőke tudna ebben lépni ,de Ő erre nem igazán hajlandó.A fe­lújitás folyamán a kedvezményezet a lakásszövetkezet lett.Nem tudok semmibe belenézni, mert nem teszi lehetővé. Már irásban kértem hogy az jogaimat gyakorolhassam. Erre sem kaptam már három hete választ. A lakást sem eladni sem kiadni nem tudom mert mecsináltatni sem tudom amig egy lehetséges pert el nem indithatok.Van e lehetőségem kártalanítást kérni és van e lehetőségem az elmaradt hasznomat kérni. Milyen bizonyitékokat kell benyújtanom. Tisztelettel egy jogvesztett

Consta # e-mail 2010.07.08. 15:53

Üdvözletem!

Megnyugtató döntés „társkereső iroda“ ügyben!
Akit érdekel, tájékoztatom!

További szép napot!

totty.adam # e-mail 2010.07.06. 17:33

kössz de a tv vásárlást most elhalasztom

zsuzsanna28 # e-mail 2010.07.06. 15:27
totty.adam---
  • hát jó vicc Plazma tv-t millióért??Nekem van lcd,led tv fényképem… ha érdekel árban megegyezhetünk..:D
dudas75@gmail.com # e-mail 2010.07.06. 11:06

Kedves Válaszadó! Elkeserítő ügyben szeretnék segítséget kérni. Férjem 2008-ban személyi hitelt vett fel valakinek, aki azóta sem fizeti és ráadásul azóta nem ismert a tartózkodási helye számunkra. Erről közöttük semmilyen megállapodás papíron nem született. A pénzügyi tanácsadó hölgy, aki egyedül látta a pénz átadását, nem akar belekeveredni, tehát nem hajlandó tanúskodni. A pénz átadása bankban történt anno. Hogyan lehetne ezt a pénzt visszaszerezni? Köszönettel:
Egy kétségbeesett anyuka.

totty.adam # e-mail 2010.07.05. 13:26

Üdvözlök minden fórumozót egy hihetetlen ügyben kérnék tanácsot egy hete rendeltem a neten egy milliós plazma tv csak az volt a probléma vele hogy nem a tv kaptam meg hanem csak a róla készült képet.
Majd elolvastam teljesen a kesze-kusza hirdetést és sajnos oda volt írva hogy nem a tv árulja hanem csak a róla készült képet.Ijenkor mi a fenét lehet csinálni?

jeromos12 # e-mail 2010.07.02. 10:16

Kedves kbs nagyon szépen köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2010.07.02. 08:28

Megjegyzem, a tartozásátvállalás nem így megy. Ahhoz kell a jogosult hozzájárulása is.

kbs

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2010.07.02. 08:27

Előtte kellett volna kérdezni.

Mivel a bíróságnak is az lesz az első kérdése, ami nekem volt (hogy tudni illik, miért tetszett ilyen előnytelen szerződést kötni), legjobb már eleve beleírni a keresetbe ezt a tényállást, és elsődlegesen a teljesítésre kötelezést kérni. Arra az esetre, ha nem sikerül a szóbeli szerződés létezését, tartalmát bizonyítani, másodlagosan mehet az érvénytelenség megállapítása iránti kérelem.

kbs

jeromos12 # e-mail 2010.07.02. 07:50

Kedves kbs ,nem titok,tartozásom volt,vevő átválallta,de csak szóban,tanuk elött(ők persze már nem emlékeznek erre),ügyvédnek mondtam is,irja bele,ő azt mondta már kész a szerzödés,nem javit rajta,azt is mondta,szóbelis­zerzödés is szerzödés,én marha aláirtam,gyanusnak tartottam pedig már,hogy nélkülem készitette el.Ügyvédet azóta már kizárták a Kamarából,nem tudom miért.Tudok még valamit tenni?Nagyon szépen köszönöm. További szép napot

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2010.07.01. 22:48

Ha nem titok, milyen megfontolásból kötöttél ennyire előnytelen szerződést?

kbs

jeromos12 # e-mail 2010.07.01. 19:33

Igen!!