Kötelező biztosítás - fedezetlenségi díj


drbjozsef # 2018.11.20. 10:26

serinus,

még ha igazad is van - ez korántsem biztos, ne haragudj, de a másik fél állításai nélkül vannak itt finoman szólva is nem teljesen biztos dolgok azért - akkor sincs nagyon más út, mint a bíróság.

Ha úgy érzed, hogy kárt okozott neked akár a Netrisk, akár a régi vagy az új biztosítód, bármelyiket felszólíthatod, hogy térítse azt meg. De ha nem fizetnek, nincs királyi út, csak a per. Megpróbálkozhatsz ilyennel, de ahhoz tudni kellene, ki hibázott, ha hibázott valaki.

wers # 2018.11.20. 08:52

érvénytelennek tekinti a biztosításom. Ennek alapja, hogy az előző biztosító megkötött biztosítást kezdeti dátumát a tényleges forgalomba helyezéshez igazította. Erről nem kaptam tájékoztatást, csak a BM nyilvántartás.

Ez az, amit nehezen hiszek el. Honnan tudtad, hogy az új biztosítás kedvezőbb, ha nem kaptál a régitől évfordulós értesítést a következő évről szóló adatokkal. Abban biztos feltüntették az évforduló napját. Vagy ott 2018.03.31 szerepelt?

serinus # 2018.11.19. 16:44

Biztosító váltás történt KGFB ügyben, a Netrisk brókercégen keresztül. 2018.03.31. dátummal
Az éves díjat átutaltam, a visszaigazoló szelvényt megkaptam az új biztosítótól.
Nyugodtan autóztam.

Hét hónappal később, a Kormányhivatal értesít arról ,hogy gépjárművemet kivonják a forgalomból KGFB hiány miatt. Az új biztosító ún. rákötés miatt ( átfedés a előző biztosítás időpontjával) lejelentette a BM nek, hogy érvénytelennek tekinti a biztosításom. Ennek alapja, hogy az előző biztosító megkötött biztosítást kezdeti dátumát a tényleges forgalomba helyezéshez igazította. Erről nem kaptam tájékoztatást, csak a BM nyilvántartás. Hét hónapon keresztül, se a Netrisk, se az Uniqa biztosító, se a BM nyilvánartás, se a Kormányhivatal erről nem értesített arról , hogy a szerződésemet érvénytelennek tekintik. A Netrisk felületén és üzenetei szereplő dátumok félretájékoztatnak, azok szerint nem történt rákötés. Az Uniqa temészetesen nem küldte vissza a 2018.03.3
  • hez tartozó időben befizetett díjat.

Most nem használhatom tulajdonomat annak ellenére, hogy az éves díjat határidőre átutaltam, s rendelkezem visszaigazoló szelvénnyel.

Közlekedni csak úgy tudnék, ha közel 200.000 HUF fedezetlenségi bírságot kifizetnék az elmúlt 7 hónapra, új biztosítást kötnék. ÉS futhok a bíróságra jogororvoslatért.
7 Hónpa telt el, hogy Kormányhivala értesítést küldött , emiatt duzzadt az összeg ekkorára.

Jelenleg 30 napja nem tudom használni gépjárművem.

Hivatalos választ se a KH , se a Netrisk, se az Uniqua, se a Kormányhivatal nem adott az elmúlt időszakban panaszlevelemre, hiába kértem sürgéssel a kivizsgálást.
Ellenben a MABISZ azzal fenyegetőzik ,hogy az ingatlanomra terheli a díjat.
A Netriskkel kapcsolatban majd a Fogyasztóvédelemnél járhatok el, de kártérítés csak Bírósági úton.... évek...
Az Uniqaval kapcsolatban a MNB a felügyeleti szerv , ott járhatok el.... kártérítés csak bírósági úton.... évek...
Vagy Békéltető Testület, minimum 90 nap ? kártérítés csak Bírósági úton, évek...

Ha addig használni szeretném tulajdonomat, a gépjárművem, akkor egyszer 40.000 amit befizettem, majd 200.000 fedezetlenségi díj+ 40.000 új biztosítási díj kell befizetnem. Azután évekig járhatok a bíróságra, hogy visszakapjam.

Meghallgatásom, és értesítésem nélkül - véleményem szerint igazságtalanul kerültem ilyen helyezetbe, ráadásul ilyen hosszú ideig állítólag KGFB nélül közlekedtem. Amennyiben ezidő alatt kárt okoztam volna másnak, most akár több tízmilliós károk miatt járhatnák a bíróságra....

Úgy érzem itt sérülnek a fogyasztó, tulajdonhoz való jogok.
Nincs rá rövidebb megoldás?

Köszönöm, ha a valaki tanácsával megsegít!

ronapan # 2010.02.19. 12:02

tisztelt forumozok !
nekem is volna egy kérdésem a postabiztositoval kapcsolatos. a történet a következö. 2több mint 2 éve a postánál van az autora kötelezöm. mint kiderült az idén emeltek a dijon és kaptam egy tanácsot hogy bontsam a szerzödést és kössek ujjat. én eszt meg is tettem ami aszt jelentette hogy 7600 helyett 5500 lesz a negyedévesem majd. én ki is fizettem az elsö negyedévest de most kaptam egy levelet hogy nem jol számolták ki a dijat és fizessek még 6400 forintott. namost igy a negyedévesem közel 12 000 volna egy 90 évjáratu 1300 samarára. semmi baleset vagy ilyesmi nem volt ami emelhetné az összeget. én ugy gondolom a nem jol kiszámolásért nem én vagyok a felelös hanem a postán a hölgy aki kitöltötte és megkötötte a szerzödést. hová forduljek és mi tegyek ?
választ elöre is megköszönöm

pocsimari # 2010.02.15. 19:24

Az új törvény szerint a tulajdon megszerzése időpontjáig visszamenőleg fedezetlenségi díjat kell 2010 01 010-töl fizetni az üzembetartónak.Hasonló eddig is volt, de azt elmaradt díjnak hívtuk, és az összege megegyezett a biztosítási A00 díjjal.Jelenleg ezt az összeget a MABISZ határozza meg a honlapján megtekinthető.
Mindenkitől beszedik.

pálkata1 # 2010.02.10. 21:00

Meglepő, és mindenki számára tanulságos lehet az esetem.
Édesapám tavaly novemberben meghalt.
A hagyatéki tárgyalás 2010. január közepén volt.
Még január elején bementem az Okmányirodába, hogy mi a teendőm. Azt mondták, hogy várjam meg a hagyatéki tárgyalást, majd akkor tudják a nevemre írni a kocsit. Azt is kérdeztem, hogy használhatom-e addig a kocsit és mi a helyzet a kötelezővel. Mondták, hogy biztosítást addig nem tudok kötni, amíg nincs a tulajdonomban az autó. De szerintük használhatom.
Megtörtént a hagyatéki tárgyalás, jött egy levél az Okmányirodától, hogy 22 munkanapom van az átíratásra.
Kértem is időpontot. Amikor bementem, hogy átírassam, kérték a közjegyzői papírokat, a forgalmit, a törzskönyvet és némi illetéket. Persze nem volt kötelező biztosításom, mert azt senki nem mondta, hogy a közjegyzőtől egyből a biztosítóban vezessen az első utam.
Ma voltam a biztosítónál, ahol megdöbbentem:
A január közepe óta eltelt időszakra fedezetlenségi díjat kellett fizetnem. Nem is keveset.
Miért büntetnek engem ezzel?
Vonatkozik ez azokra is, akik autót vásárolnak és nem aznap íratják át az autójukon a kötelezőt. Naponkénti többszáz forintot kell a MABISZ-nak leperkálni.
Miért nem tájékoztatnak erről a közjegyzők?
Miért nem tájékoztat erről az Okmányiroda?
Biztosan nem én vagyok az egyetlen, aki autót örököl.
Miért nem köztudott ez? - vagy csak én vagyok ilyen tájékozatlan?

Ha esetleg van hozzáfűznivalótok...

Köszönöm:

Kata