Jelzáloghitel rendezése válás esetén


Csolnok # 2015.05.28. 13:17

Szóval azt akartam tudni , hogy miután a lényegi kérdésekben megegyezés van csak az aláírása hiányzik vajon hoznak e elválasztó ítéletet, ?
Bocsánat, hogy ide írtam de ez az egyetlen oldal ahol a beírt kérdést elfogadja a fórum nem tudom miért .

Csolnok # 2015.05.28. 13:12

Köszönöm a választ .
Most megjött a papír a második tárgyalásra de nem írja alá a közös megegyezést a férjem, pedig az első tárgyaláson is elismerte. hogy megegyeztünk a gyerektartás ,elhelyezés, lakáshasználat és ingóság elosztásban és hogy ő is válni akar. A jelzálogos kitétel miatt.
Mindig kitalál valami ujabb és ujabb dolgot amit fegyverként akar használni ellenem , vagyis zsarolna az aláírásáért cserébe. Én belefáradtam 9 hónapja megy ez a cirkusz. A beadott papíron a fentiek szerepelnek már mint megegyezés. Mi van ha nem ír alá mégse azért elválasztanak a második tárgyaláson. Már pánikolok.

Immaculata # 2015.05.26. 12:05
  1. A felélt külön vagyon nem követelhető.
  2. A hitel visszafizetése közösnek számít az együttélés alatt. (50-50%) Nem számítanak házasság esetén a jövedelmi viszonyok. A házastársak egymást is kötelesek eltartani.
  3. Kérni bármit lehet. Mivel az ingatlan a külön vagyonod, így az nem képezi tárgyát a közös vagyon megosztásának.
  4. Ajánlanám a gyermektartást megállapíttatni, mert most nincs jövedelme, de később lehet.
  5. A sógornőd sem tud kibújni ebből a jelzálogból.
Csolnok # 2015.05.26. 05:27

Tisztelt Jogban járatos urak!

Sürgős segítséget kérek. !!!

2010-ben eladtam saját lakásomat, hogy a férjem által generált adósságot kitudjuk fizetni. Majd vettem egy kis házat /ami egy a férjem által jogásznál írt vagyonjogi szerződéssel csak az én tulajdonom/ neki munka helye sem volt a hitel az én nevem van én fizetem 5 éve. A hitel felvételéhez pótingatlanra volt szükség ez a sógornőm lakása lett.

Most válunk.
A férjem természetesen igénnyel lépett fel a lakással kapcsolatban. /munkahelye kimutatható keresete azóta sem volt . / Azzal a feltétellel írná csak alá a közös megegyezést ha én a saját költségemen levetetném a jelzálogot a testvére lakásáról , esetleg más ingatlan ajánlanék fel helyette. Na már most pénzem nincs!! épp, hogy élek két gyerekkel meg a hitellel amihez ő semmivel nem járult hozzá anyagilag / a gyerektartást sem fizeti/. Másik felajánlható ingatlan természetesen nincs.!!
Kérdésem a következő: Kiköthet e ő ilyen feltételt, kérheti e a pótingatlanról a jelzálog levételt / nem vele a sógornőmmel kötött a hitelintézet szerződést tehát elvileg a férjnek egyikhez sincs semmi köze. /Egyáltalán joga van ehhez???

Nem tudom mi tévő legyek, a jogászom hallgat. Kérek sürgős tanácsot. Lehet, hogy sikerül kihúznia a lakást a fejem és a gyereki feje alól, ha nem tudok fizetni a sógornőm is bukja a lakást..

Kovács_Béla_Sándor # 2011.03.02. 18:19

Át, ha a bank belemegy. Bele szoktak, ha a felajánlott ingatlan megfelelő értékű. A szerződésmódosítás költségeit viszont meg kell fizetni.

kispippin # 2011.03.02. 17:39

Sziasztok,
párommal fele-fele hányadban birtokoljuk a házunkat, amin még hitel van + jelzálog van bejegyezve a hitellel kapcsolatban a szüleim házára is. Válás esetén hogyan oldható meg, hogy amennyiben a párom benne akar maradni és a hitelt tovább törleszteni, a szüleim ingatlanáról lekerüljön a jelzálog? Át lehet terhelni másik ingatlanra? Köszönöm a segítséget!

Kovács_Béla_Sándor # 2011.01.06. 16:10

Nem, nem olyan. Közjegyzőtől lehet kérni a kibocsátását.

Kicsirigó33 # 2011.01.06. 14:31

Köszönöm a gyors választ!

Próbáltam utánanézni a fizetési meghagyásnak. Jól értem, hogy ez olyan,mint az inkasszó?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.01.06. 13:03

De a közös tulajdonnak az értékesítés útján történő megszüntetését is lehet kérni bíróságtól.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.01.06. 13:02

Hogyne. Fizetési meghagyás; ha ellentmond, per.

Kicsirigó33 # 2011.01.06. 10:13

Üdvözletem!
Válunk a férjemmel, sajnos nem sikerült megegyezni. Közösen vettünk fel jelzáloghitelt, melyből gyerekünknek vettünk egy lakást ( a lakás közös néven van az Én és a férjem nevén). A férjem több hónapja nem fizeti a hitel rá eső részét, és azt sem engedi, hogy a vásárolt lakást eladjuk a hitel egyösszegű kifizetése érdekében. Sajnos most már képtelen vagyok a teljes hitelt egyedül fizetni, azonban az Én folyószámlámról megy a törlesztés és a hitelkeretem terhére még eddig le tudta venni a bank. Van-e rá mód, hogy a férjemet fizetésre kényszerítsem?