becsapott a vállalkozó


drbjozsef # 2018.06.17. 12:44

Hát ja, a' nem.

züzü # 2018.06.17. 07:33

drbjozsef! Ezzel a hozzászólással nem engem minősített hanem saját magát !!! Sajnos az Ön estében úgy gondolom a doktori diploma nem jár együtt az intelligenciával !!! Szép napot!!

züzü # 2018.06.17. 07:08

Köszönöm a hozzá szólásokat! Az ügyben annyi történt ,hogy telefonon próbáltam tisztázni a dolgot az érintett optikával,sajnos a Dr.-ral nem tudtam beszélni,csak az asszisztenssel elmondtam a problémámat és közöltem vele úgy érzem becsaptak! Mire Ő felemelt hangon kikérte magának ,és a Dr. Úr nevében is! Felháborított!! Kértem ,hogy ne kiabáljon velem ,inkább próbáljon meg a helyzethez illően viselkedni! Kis idő múlva vissza hívott és kaptam e hó 20.-ra időpontot!! Nagyon kíváncsi leszek a Dr.Úr magyarázatára!

drbjozsef # 2018.06.15. 08:16

hosszú szemészeti előjegyzés helyett egy fizetős szemészeti vizsgálatot kellett volna kérni, kórházban. Egy optikában, ahol a szemüvegek eladásából élnek, és nem a műtétekből, ott szemüveget fognak ajánlani.

wers # 2018.06.15. 07:16

Ez is igaz.

alfateam # 2018.06.15. 06:58

Mert a szemműtétem után, dobhatom el a drága szemüvegem!
Az egyáltalán nem biztos!

wers # 2018.06.15. 06:47

a hosszú szemészeti előjegyzés helyet .egy jó hírű optikát választottam"

Azért a "ha nincs ló, a szamár is jó" nem mindig igaz. Egyébként emberileg teljesen megértem a problémádat.

züzü # 2018.06.15. 04:37

Segítséget szeretnék kérni az alábbi ügyben.Ez év márciusban rohamosan romló látásom miatt a hosszú szemészeti előjegyzés helyet .egy jó hírű optikát választottam vizsgálatot szemész adjunktus végezte.Szemüveget irt a problémákra amit én kifizettem majd a birtokomba is került. Idő közben egy betegség folytán 3 hete ugyancsak romló állapotom miatt újabb vizsgálatra került sor a debreceni klinikán,ahol megdöbbenve hallgattam a diagnózist :mindkét szemen szürke hályog van amit műteni kell ,ez okozza a látásromlást. Rákérdeztem, hogy ez mikor alakulhatott ki, mert ugye ezt márciusban még nem közölték,erre a doktor csak annyit jegyzett meg halkan hogy már ott is látniuk kellett!! Ez azért is felháborít mert igencsak megterhelte a kiadásaim.Leszázalékolt vagyok,nem gondoltam hogy ilyen helyen is kihasználhatják az embereket! Mit tehetek ez ügyben? Van értelme kártérítést kérni??Mert a szemműtétem után, dobhatom el a drága szemüvegem!

wers # 2018.02.16. 05:55

Keress másik vállalkozót. Vagy kifizetted előre?

anidoora # 2018.02.15. 16:17

Jó napot kívánok! Az alábbi problémámban szeretnék segítséget kérni. Tavaly felújítottunk egy kis családi házat, teljes mértékben. December elejére jutottunk odáig, hogy már csak a villanykapcsolókat kellett volna a helyükre szerelni, valamint a villanybúrákat feltenni. Szóltunk a villanyszerelőnek, hogy jöjjön fejezze be a munkát. Két alkalommal eljött megcsinálta a két szobát, fürdőszobát...és azóta nem láttuk. Telefonáltunk, kb 5x megígérte, hogy másnap jön,...mindennap hívtuk nem vette fel. Február közepe van, másik telefonról felhívtam, mondtam neki mondja meg az okát miért nem fejezi be a munkát, hiszen felelős érte, először azt mondta sok dolga van, végül kinyögte húzott be vezetéket, de nem találja.Jelenleg a konyhában a nappaliban, a folyóson, a ház felében nincs áram. A kérdésem az lenne, mit tegyek hová fordulhatnék, mi lenne a megoldás erre az elkeserítő helyzetre? Köszönöm,

becsaptak? # 2011.06.03. 16:46

Kedves Jogászok!

Segítséget kérnék az alábbi ügyben:
Március 19-én rendeltem ablakcserét egy cég üzletkötőjétől. A szerződés aláírásakor foglalót adtam. A teljesítési határidő "április vége" volt.
Az ablak beépítésére a mai napig nem került sor. Hetente hívogatom az illetőt, folyamatosan azzal hiteget, hogy következő héten megcsinálják. Múlthéten a sarkamra álltam és határozottan kértem, hogy ezen a héten csinálják meg, különben úgy tekintem, az ő hibájából nem teljesült a szerződés. Kért még három hetet, ebbe nem mentem bele. Erre ígéretet tett arra, hogy elintézi a héten.
Ezen a héten kedden beismerte, hogy nem tudja teljesíteni a héten a szerződést, kért még 3 hetet. Hozott másik vállalkozót is, hogy majd az megcsinálja 3 hét múlva. Kiderült, hogy még meg sem rendelte az ablak gyártását! 11 hét alatt! Hosszan beszéltünk, szinte könyörgött, hogy ő meg szeretné csinálni a munkát és olyanokat mondott, hogy úgysem találok másik vállalkozót. Végül belement abba, hogy máig visszafizeti a foglaló kétszeresét, mert nem tud teljesíteni.
Ma felhívtam, mindent tagad. DE szó szerint mindent. Még azt is, hogy 5 hét telt el április vége óta! Állítása szerint ha nem engedem, hogy kicserélje az ablakot, akkor én lépek vissza a szerződéstől és övé a foglaló. Az ablakcseréről ma azt mondta, hogy

  1. az ablak már az autón van, indulnak cserélni
  2. egy perc alatt legyártatja
  3. kér két hetet, hogy legyártsák.

Az elmúlt hetek alatt össze-vissza hazudozott, hitegetett, de még csak le sem gyártatta az ablakomat.
Én nem nagyon hiszek már neki.

A probléma: a szerződésben az áll, hogy szállítási határidő mindkét részről módosítható időben való jelzés esetén. (tudom, hülye vagyok, hogy aláírtam)
Ő azt állítja, hogy ő jelezte, hogy késik, én meg elfogadtam. És hogy erről tanukat is hoz, ha kell.

Most mit tehetek?
Ki tudok ebből a szerződésből lépni valahogy? Nekem kellene az ablak, de félek, mert nem tudom, hogy ezek után milyen lesz a minősége a munkának. És egyelőre nem láttam szándékot arra, hogy tényleg megcsinálná, csak hiteget.
Hozzáteszem, állandóan ígérgeti, hogy visszahív, de sosem teszi.

Minden telefonon zajlott, bizonyíték semmire sincs. Sajnos.

Isti73 # 2011.04.30. 10:18

Telefonon történő beszélgetés után abban állapodtunk meg, hogy elviszi az építőanyagot és visszaadja az átvette pénzt egy héten belül.

Négy nappal később ez meg is történt. Hozta a pénzt és egy papíron átvettem tőle, amin az állt, hogy

a korábban előre átvett összeget a mai napon visszafizeti és további követelésem nincs felé.

A jó kapcsolatnak annyi, sajnálom, nem ezt akartam.

Köszönöm a segítséget.

Dr.Attika # 2011.04.28. 14:11

Üdvözlet "sanan"!
Természetesen kártérítésre jogosult. Ha jól számolom tegnap telt le a hat hét. Jogosult mindazon összeg megtérítésére, ami a határidő nem teljesítése miatt Önt terheli. ( Festő állásdíja stb.) nem akarok "károgni", de olyan sok az ablakos szélhámosság, hogy az is elképzelhető, hogy ettől a vállalkozótól nem kap ablakot.Ha valaki hat hét alatt nem tud legyártani, legyártattni 3 ablakot, akkor az nem is rendelte meg.

ObudaFan # 2011.04.28. 13:57

És mi a károd? Albérletbe kényszerültél egy időre?

sanan # 2011.04.28. 10:37

Üdvözlet!Olyan problémám lenne hogy 2011.márc 16 án 3db ablakot rendeltem beszereléssel eggyütt egy válalkozótól a költségek felét elkérte 135e ft ot szerződést irtunk hogy az ablakokat maximum hat hétre beszereléssel eggyütt válalja illetve az átadott összegről.A szerződésben áll az anyag a munkadij és a határidő.Bélyegezve aláirva.A probléma hogy még mindig nem érkezett az ablak amit szerintem később rendelt meg a gyártótól(ami persze az ő hibája) ezért késik.A határidőből ki fog futni a válalkozók állnak a munkával mert miatta nem tudnak dolgozni pld festő.Kártéritést szeretnék követelni határidö elhalasztása végett illetve a munkások dijját amit most fizetek a késés miatt a válalkozón behajtani.
Lehetséges ez a dolog amit irtam?Ha igen szükségem van egy ügyvédre aki a dolgot lebonyolitja.
Nagyon köszönöm!

guba # 2011.04.28. 08:49

A vállalkozó késedelembe esett, az ebből eredő kárt neki kell(ene) megtéríteni. Valóban nehéz azonban írásos szerződés hiányában bármit is bizonyítanod, úgyhogy szerintem törekedjél a jó kapcsolat megtartására vele.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.04.28. 06:56

Ezt elég nehéz bizonyítani, ha nincs írásos szerződés róla.
De még ha így van is; csak akkor állhatsz el, ha megtéríted a vállalkozónak az elállással okozott kárát. Szerintem is jobb lenne a teljesítést követelni, vagy mással végeztetni el a munkát a meglévő anyaggal.

Isti73 # 2011.04.28. 06:06

Átvette tőlem a teljes anyagköltséget. A munkadíjat pedig - előzetes megállapodás alapján - a tető elkészülte után kellett volna fizetnem.

Nem tetőanyagot vásároltam, hanem a kész tetőért fizettem ki a vállalkozónak az anyagköltséget.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.04.26. 07:26

Azt nem is fizetett, ha jól értem, az anyagokat meg alighanem az ő nevében és számára vásárolta meg a vállalkozó.

ObudaFan # 2011.04.25. 08:45

Az építőanyagot azért más is be tudja építeni, ezért szerintem célszerű lenne a munkadíj részt visszakövetelni csak.

Isti73 # 2011.04.24. 21:59

Segítséget szeretnék kérni a következő témában:

A családi házam tetőjét le szeretném bontatni és teljesen új tetőt építtetni. Kerestem egy ács vállalkozót, aki a visszajelzések alapján jó szakember. Árajánlat kérés után közöltem vele, hogy még átgondolom. Telefonon jelezte pár nappal később, hogy áremelés lesz és még a régi áron meg tudja rendelni az anyagot. Megegyeztem vele, pár nappal múlva április 20-án jött az anyagköltség áráért. Kézfogással akartam köszönteni, de elhúzta a kezét és közölte, hogy előző nap történt valami a kezével, de nem komoly, a munkát el tudja végezni. A pénzt átadtam neki, majd másnap hozták a cserép kivételével az építőanyagot. A megállapodás alapján húsvét után, kedden állnak neki a munka elvégzésének.

Ma 24-én dél körül hívott és közölte, hogy van egy kis gond. A kezét meg kell műteni és így kb. 1 hónap múlva tudja megkezdeni a munkát.

A gerenda, léc stb. egy kupacba le van téve, az nem bírja ki így egy hónapig. Megázik, gombás lesz, eldeformálódik stb. A bontáshoz 30.000.- ft-ért konténert hozattam a bontott anyag elszállításához.

Kérdésem az volna: mit tehetek? Kihez, vagy mihez fordulhatok? Hogy tudom a pénzemet visszaszerezni és a káromat (konténer díja, 10 %-os építőanyag áremelés) megtérítettni. Mit kezdjek az udvaromba lerakott építőanyaggal?

Azt gondolom, hogy amikor a munkát elvállalta fájós kézzel, akkor ő tudatában volt azzal, hogy nem fogja tudni pár nappal később elkezdeni a munka kivitelezését. Így ha jól gondolom, megvalósította a csalás bűncselekményt.

A telefonbeszélgetés végén közöltem vele, hogy kedden vigye el az építőanyagot, valamint adja vissza a pénzemet.