Apród csalás


Torzonborz # 2014.12.15. 08:27

jankovics
Nem akarlak bántani de ha már egyszer megjártad, hogy a túróba sikerült ismét ugyanabba a gödörbe belelépned??? Gondolom utána néztél a dolgoknak fórumokon itt ott, hogy megy ez a csalóknál az első eset után. NE repüljetek már rá ezekre a nyomorult olx-es hirdetésekre. Nagy tételben merek fogadni, hogy már több a csaló hirdetés mint a valódi. Több tízezres tételeknél ne utalgassatok! Ha nincs a lakóhelyetek közelében olyan cucc amit meg akartok venni hagyjátok a francba. Várjátok ki ameddig lesz valahol a környéken és menjetek el érte személyesen megnézni. Ha életbevágóan sürgős akkor meg menjetek el az üzletbe és vegyétek meg bolti áron. Azzal baj nem lesz garanciás lesz és ugyanott lesztek anyagilag is mert ha nagyon kell amit meg akartál venni úgyis meg fogod vásárolni az átverés ellenére. Így most kétszer költesz rá ha meg elmentél volna üzletbe igaz jóval drágábban de kb. ugyanolyan összegben hozzá jutottál volna mint így most kétszer ráköltesz egy használtra. Ha valaki mégis kockáztat és belemegy utalgatásba 30-40-50ezer forintos összegeknél akkor ne elégedjen meg annyival, hogy jó van kint kép telefonszám kedves az eladó jó lesz ez. NEM LESZ JÓ!!! Ha nem értünk hozzá nem vagyunk tisztában az értékével annak amit vásárolni szeretnénk akkor nézzünk utána. Ne higgye el senki hogy valaki odaad 40 ezer forintért egy xboxot kinectel, 8 kontrollerrel meg 15 játékkal.(mert kb. ilyen hirdetések szoktak lenni)Utána kell nézni milyen játékokat hirdet stb. Ezeknél a hirdetéseknél már általában csak a játékok meghaladják a kiírt árat még használtan is és akkor hol van még maga az xbox meg a kinect meg a ki tudja micsoda. Ránézésre ki lehet szűrni a csalókat már annyira pofátlanul csinálják. OLX: A hirdetés felett ott van mikor tette fel a hirdető. Ha ma vagy max. 1-2 napja rakta fel ráadásul mobiltelefonról(ezt is kiírja) szinte hihetetlen alacsony áron(termék értékének úgy az egyharmadáért) már 90% hogy csalás.-ezek a hirdetések mindig frissek mivel általában néhány nap alatt ráharap valaki és az utalást követően le is kapják a hirdetést aztán már pakolják is ki a következőt. NE dőljetek be ha kedves a hirdető. Ne érezze magát senki kellemetlenül azért mert esetleg feltesz pár kérdést a megvásárolni kívánt termékkel kapcsolatban. Először nézzétek meg a hirdetésben szereplő fotót és szánjatok rá egy fél órát, órát. Böngésszetek google-ben, ebayen bárhol mert arra sem veszik a fáradtságot, hogy saját fotót tegyenek ki. Mindig más oldalakról töltenek le más hirdetéseiből fényképet és azzal "dolgoznak". Megtalálja az ember akkor már megúszta. Ha nem is találjuk meg akkor se legyünk jóhiszeműek. Kérjünk még pár fényképet de nem úgy, hogy van egy xbox és küldj róla még egyet. Miből tart letölt egy másik fényképet. Nem nem, találjuk ki hogyan szerepeljen a képen a termék.

fripi96 # 2014.12.14. 19:53

Sziasztok!
Én is csalás áldozata lettem az OLX-en, Eladó Neve: Bernadett
Xbox-t 'Vásároltam' tőle előreutalással.
Számlaszáma: 11773212-00311403 Verbászi Tivadar.

cina # 2014.12.14. 16:12

Már egyszer elküldtem a linket csak valamiért nem jelent meg.
Na még egyszer: http://olx.hu/…ID2Ttrb.html#…

somika1720 # 2014.12.14. 12:22

pontosan mire gondolsz hogy fognak e hinni?

furkancs # 2014.12.14. 06:30

Olx csalók!!!
Tihanyi Erika néven Rudabányán Xbox 360-at árul VIGYÁZZATOSALÓ
Gábor Lajos névre kell utalni ami viszon Bp. V.ker. OTP bank!!!!
Három nap alatt 5 embernek(csak akiket én tudok) adta el karácsonyi ajándéknak!!!
Számoljunk csak 5x 39000 =195000 ft három nap alatt?
Ez már nem fér bele a szabálysértésbe!!!????
Aki hozzám hasonlóan belefutott ebbe a bandába kérem tegyen feljelentést mindenképp!!!!!

frigyik.daniel # 2014.12.13. 19:00

Sziasztok!

Szerintetek ez átverés?
http://olx.hu/…ID2cwen.html#…

Beszéltem a csávóval mondtam neki, hogy nem akarok előre utalni, ő meg azt mondja h nem akar utánvételezni, mert már megjárta.. Mondjuk ő csak egy postaköltséget bukik, én meg tízezreket, szóval nagyon agyalok, azt mondja a nézettségi szám bizonyítja, hogy nem csaló.

hurenzon # 2014.12.13. 15:00

pont voltak a rendőrségen feljelentést tenni, hogy nem telefon volt a csomagban.
neked fognak hinni.

Üdv!

jankovics # 2014.12.12. 18:10

Sziasztok!

Itt egy ujabb csaló olx-ről!
számlaszáma:11773339-01254697
Rendesen bedőltem neki Papp Alexandra nevén van!
békéscsabai otp bank! Soproniak a hirdetések
Nem tudom mitcsináljak! Pedig egyszer már megjártam és most megint! Nagy Lászlónak adta ki magát van hangfelvételem is!
Valaki tud segíteni?
40 ft-ot buktam!

somika1720 # 2014.12.12. 15:25

linket betudod ide másolni?

cina # 2014.12.12. 08:03

Nem tudom milyen sugallat vezérelt ide, de nem bántam meg.Majdnem belefutottam az előttem hozzászólók hibájába.
Szerintetek?
"Bálint Lajos
Bank: OTP
Számlaszám: 11773449-01871450
Név: Takács Ákos (nevelőapám számlája, nekem takarékban van és az sajnos problémás és lassú)
Összeg: 39.000 HUF"
Lehet,hogy új neve van?

somika1720 # 2014.12.10. 16:48

xbox360 37.000ft. fiamnak lett volna ajándék, ráadásul fele fiam összespórolt pénze volt. Végén lett xbox családi segítséggel egy másik amit személyesen megtudtam venni. :( De tudom milyen érzés. kb egy hónapja feljelentést tettem rá kéthétre azt közölték jól alakulnak a dolgok ezen felül semmi többet nem mondtak. Na hát azóta is napi szinten behúzz valakit az illető. És elem lett. Mennyi családnak lesz szomorú a karácsony. És ez nekem szar érzés hogy tehetetlen vagyok. De a tetteseket elnem hiszem hogy nem piszkálja a lelkükben semmi? Szomorú.

teknőc01 # 2014.12.09. 19:21

Ugyan ebbe a csapdába estem.... Xbox 360at szerettem volna venni... én holnap megyek a rendőrségre az e.mailes beszélgetésünkkel és várom a legjobbakat... a tolvajkergetők nem rossz ötlet!

somika1720 # 2014.12.09. 16:39

Na mi legyen bepróbáljuk egy oknyomozó műsort hátha érdekli a téma?Ha pár ember hajlandó lenne a közreműködésre nem egyedül lennék akkor simán meg kéne lépni. Sőt vannak a tolvajkergetők is neten szoktam nézni na őket tuti érdekelné ez a pár szemét. Arcot nem kötelező adnotok hozzá. akit érdekel írjon aztán kiokoskodunk valamit. somika1720@citromail.hu

teknőc01 # 2014.12.09. 15:30

Szép jó napot!

Sajnos csak most tévedtem ide, péntek óta várom én is az xbox 360omat ettől az úgynevezett Sebestyén Gábortól vagy akárkitől is, azthiszem akkor én is jól benéztem. Holnap megyek a rendőrségre és feljelentést fogok tenni, bár gondolom sem a Személyi sem a lakcímkártyája amit elküldött nem igazi... Bocsánat ha már volt erről téma de ilyenkor mi a fene a teendő járt már valaki korábban így? Sajnos még nem olvastam végig a fórumot és jelenleg remegek az idegtől.

Ramos210 # 2014.12.09. 15:18

Tisztelt fòrumozók!
Van olyan akinek dolga volt a Sebestyèn Gàbor/Luter Tamàs/Víg Istvàn neveket hasznàló szemèllyel ès feljelentèst tett a rendőrsègen?
Azèrt lenne fontos mert èn is feljelentèst akarok tenni,ès kivàncsi lennèk a tapasztalatokra ezzel az üggyel kapcsolatban.
Minden hozzàszólàst/informàciót köszönök.

luck-666 # 2014.12.09. 10:55

Van olyan kínai oldal(aliexpress),ahol az oldal intézi a fizetést és az eladó csak akkor kapja meg a pénzét,ha leigazoltad az átvételt és a termék miatt sem reklamálsz!pl,ha az eladóra sok a panasz érkezik emelkedik a jutaléka,ha nem postázza el időben,általában 7 napon belül,törlik a megrendelést és visszautalják a pénzed,

luck-666 # 2014.12.09. 08:17

Egy jó tanács azoknak,aki nem tudják másképp megoldani csak utalással,az Olx-en látszik,hogy az eladó mikor regisztrált,a friss eladóval legyetek körültekintőek

Torzonborz # 2014.12.09. 07:53

Gubancos
Én ugyanezen gondolkodtam már el. Ha ez így megy akkor hagy szóljon. Következmények nélkül szabadon lehet lopni.Kész röhej....Csak nekem sem lenne pofán ekkora féregnek lenni, hogy más nehezen összegyűjtött pénzét kicsaljam. Nem fér a fejembe, hogy ezt ma 2014-ben mi módon lehet ilyen szinten büntetlenül csinálni. Otthon ülnek emberek vagy a kocsmában akárhol elég egy laptop vagy egy telefon és jobban keres mint bárki azzal, hogy más hirdetéseiből letölti a fényképeket és ipari mennyiségben rakosgatja fel a csaló hirdetéseket. Egyszerűen nem igaz. Csak 1-2 alkalommal jöjjön össze neki hetente az átlag csaló összegekkel(30-40ezer)Heti 60-80ezer forintos "fizetés" az havi 250-300 ezer forint. Kész.....és élnek mint hal a vízben lebukik nem jön össze semmi gond lekapja és azzal a lendülettel tesz vissza 3 másik kamut. 0 veszély érzet semmi félelem, hogy lebukok akkor az nem vicc mert ilyen összegeknél már valószínűleg ülni fogok semmi. Gátlástalanul, pofátlanul. Én szoktam szivatni őket, hogy persze utalom stb. aztán rám ír másnap, hogy nem jött a pénz. Mondom tényleg??? :) leosztom őket és volt olyan aki visszaírt, hogy rohadjak meg(mert ugye nem voltam olyan kedves, hogy támogassam a "havi bevételt") de mindegy majd előbb utóbb átbasz engem is. Na ez a kemény! Az a vicc akinek van egy kis esze is a dologhoz és nagyban csinálja nem csak egy kis hülye gyerek aki a saját számlájára utalgattatja azzal gyakorlatilag tényleg nem lehet mit tenni. Főleg Pesten, lemegy a legközelebbi aluljáróba jobb esetben 2 sörért rosszabban egyszerűen befenyítenek valami szerencsétlen csövest. Elhurcolják a legközelebbi bankba nyitnak a nevére egy számlát utána elveszik tőle a bankkártyát,személyit akármit és ennyi. Bukta van akkor is mi van? Semmi. Ha valamelyik kuka alól előássák a csövit nyilvánvaló lesz, hogy nem ő csinálta. Jobbik esetben ha nem fenyegették meg nagyon vagy ha emlékszik egyáltalán mi történt talán tud adni majd egy személyleírást. Na és?? Egy megoldás van ami külföldön már rég megoldott és én is leírtam már egyszer ide. Internetes piac ahol magán személyek hirdetnek nem személyes átvételnél fizetési mód: Elutalod a kért összeget egy központi bankszámlára ami ott pihen. Ha megérkezik hozzád a termék az amit te kértél olyan állapotban ahogy a hirdetésben fel volt tüntetve maradéktalanul teljesítette az eladó amit kínált te egy kattintással zöld utat tudsz adni a kifizetésnek és az eladó megkapja a pénzét. Ha mondjuk elfelejtesz visszaigazolni, hogy oké rendben van akkor is van adva egy idő limit ami után ha te nem éltél panasszal megkapja a pénzét az eladó. (30-60)nap ilyesmik szoktak lenni. Ezek az oldalak kiírják a feladott csomag számát hol tart a kézbesítés stb. szóval ha baj van te 100%-ban bizonyítani tudod az igazad. Ha nem adja fel egy bizonyos ideig akkor pl. automatikusan utalják vissza a számládra a kifizetett összeget. Így működnek a dolgok olyan helyeken ahol nem leszarom a másikat hozzáállás van és nem az ingyenélő gerinctelen bűnözőknek biztosítanak kiváló megélhetési forrást.

somika1720 # 2014.12.09. 05:19

Kéne valami tv műsort keresni amelyikbe szoktak oknyomozást végezni. ha jól emlékszem tv2 szokott vele foglalkozni? Lehet jól sülne el a dolog.

Ramos210 # 2014.12.08. 18:30

Sziasztok!
Èn is úgy jàrtam Sebestyèn Gàborral/Luter Tamàssal ahogy az előttem lèvő hozzàszólók leírtàk.
Egy elèg korrekt xbox 360 hirdetès ami megtetszett,utànna pàr levelezès,ès az utalás.Nos ez volt a legnagyobb hiba amit csinàltam.
Összesen 41500 ft bànta meg ezt az egèsz törtènetet.
Ilyen estbe ha feljelentèst teszek,akkor visszakaphatom mèg valaha a pènzem,vagy ezzel màr csak az idei karàcsonyukat tàmogattam meg?
Főleg úgy törtènhet e valami a feljelentès utàn,hogy vagyunk itt egy pàran akiket àtvert nagyobb összeggel.

Torzonborz # 2014.12.08. 16:11

Lengi
Ugyanígy jártam már nem tudom mennyiszer. Én már megmondom őszintén belefáradtam. Hihetetlenek az olx-en én már százszor jelentettem hirdetést. Semmi reakció napokig, hetekig fent van utána akkor kerül le mikor sikerül valakit átverniük. Csak tudnám akkor minek a jelentés a hirdetéseknél. Ha valami fontoskodó hülye lennék én is aki boldog boldogtalant jelentget akkor megértem miért nem foglalkoznak vele de így. Mindig leírtam miről van szó belinkeltem az eredeti hirdetést ahonnan le vannak lopva a képek. Belinkeltem a fórumot, hogy hány panasz van az adott csaló ellen. Javasoltam nekik ha nem hiszik el nekem, hogy ez az akiről a fórumokon szó van küldjenek neki egy üzenetet mintha vásárlók lennének és kérjék el a számlaszámát, hogy lássák nem én találom ki a dolgokat. Semmi reakció. Kiírják csak személyesen vedd át rendben de ha már van olyan lehetőség, hogy a hirdetés jelentése akkor legalább azzal foglalkozhatnának ami egyértelmű csalás. De minek. Hosszú távon pedig ők is rosszul járnak mert olyan mértékeket öltött már most a csalók mennyisége, hogy senki nem fog az olx-en keresztül vásárolni mert gyakorlatilag 10 hirdetőből 3-4 csaló.

Lengi # 2014.12.05. 18:07

Sziasztok!
Xbox fronton egyre több a csalás. Gondolom szinte mindig ugyanaz a személy, vagy falka. Ma 3 perc alatt 4-et szűrtem meg, de ez csak Xbox. Találtam olyat is, akinek az összes hirdetése csalás. Ebay az OLX-en belül. Pofátlanság csúcsa, hogy karácsonyra ajánlja. Hiába jelzem a moderátornak, napok múlva is fönt van a hírdetés. Lehet egyáltalán figyelmeztetni a felhasználókat? Az OLX erre nem hajlandó sajnos. Szóval csak óvatosan!
Tamás

hurenzon # 2014.12.05. 15:17

Aki személyesen szeretné átvenni az előre kifizetett termékét Horváth Andreától az írjon kedd estig a fordfanos@freemail.hu címre.
Legyünk jó sokan.
Köszönöm.

JoeyUK00 # 2014.12.04. 17:35

Sziasztok!

Lutter Tamás számlájára utaltam, de most akivel a kapcsolatot tartottam Sebestyén Gábor volt.
OLX en S Gabi, sebigabi, névvel.

Óvakodjatok tőle!!!

Xbox 360 at árul!
És iphone 4s-t is már!

telefonon beszéltem vele, megnyugtatott hogy valós a dolog, sms- eztünk. És itt olvasom hogy ki/kik is ők.

Csatolta a lakcímkártyát és személyit is az emailhez.

Név: Lutter Tamás (nevelő apám számlája mert nekem csak takarékban van számlám és az komplikált)
Számlaszám: 10300002-10630367-49010011

Körülbelül ennyi!
Természetesen a rendőrségre holnap megyek is!

Torzonborz # 2014.12.04. 08:29

Igen jól írják itt többen. Az oké, hogy lehet meg tudjátok szerezni a címét de ez nem éppen legális. Elhiszem, hogy idegesítő, hogy tudom a nevét címét minden csábító nagyon egy számonkérés persze. Ha viszont nem sikerül ezt civilizált módon megbeszélni amire valljuk be bőven van esély. Civilizált módon beszéljek és ne verjem ki vagy 4 fogát annak aki sunyi tetű módon meglopott.....akkor ebből nagyon csúnya ügy is lehet. Aki kiadta az adatokat az a személy minimum a munkájának búcsút mondhat. Aki meg elment a kedves illetőhöz még ő fog rosszul járni ahogy írták is előttem önbíráskodás miatt ha megveritek esetleg az illetőt még le is ültetnek. Meg ez így első felindulásból oké megkeressük a szarházit de ez gyakorlatban, hogy zajlana? Elmész egy tök ismeretlen környékre megtalálod a pontos címet és? Eleve még pénzt fordítasz az utazásra is. Ülni fogsz a kocsiban vagy állni a ház előtt még be nem megy valaki az ajtón?? Vagy becsöngetsz?? Mit mondasz? Te vagy a rohadt csaló aki meglopott? Nem fogja elismerni az tuti. Szerencsétlenebb esetben tényleg nem is tud róla esetleg a suttyó gyereke csinálja vagy akárki másik családtag amiről lehet épp aki ajtót nyit valóban nem tud. Innentől? Beverem a fejét vagy betörök hozzá és kihozom a kicsalt pénzt? Ez jó terv :) Szóval ilyenbe ne menjen bele senki! Rendőrségen feljelentés és ha ezen felül ti többet ki tudtok deríteni akkor éppen telefonon, emailben, levélben meg lehet írni a csalónak, hogy ezernyi feljelentés van ellene ti személy szerint nem akartok bíróságra járkálni stb. jobban jár ha vissza utalja a kicsalt összegeket. Ezzel ő is jól jár mert enyhítő körülmény. Sikerülhet főleg ha esetleg nem főállású csaló brigádról van szó és tényleg meg kapja a levelet vagy felveszi a telefont mondjuk egy takony 16 éves gyerek szülei akinek fogalmuk nincs róla mit művelt a fiúka vagy leányzó. Ebben a formában esetleg van némi értelme ráhatni a dolgokra. De ilyen formában is csak így. Fenyegető leveleket irkálni meg telefonos zaklatásba belemenni nem kell. Ezzel csak bukhat az ember és a végén még azon veszi észre magát az ember, hogy egy piti genny csaló miatt ő fog ülni az meg röhög a markába egy felfüggesztettel.