Apród csalás


D.Zita # 2014.11.20. 17:13

Sziasztok!

Sajnos most én is bedőltem egy csalónak az OLX-en hirdetett egy xbx-ot riko6622 néven. A pontos megnevezés a hirdetésben xbox 360 slim 250gb, meg is egyeztünk a vételárban ami 45000.-Ft lett és úgy eggyeztünk meg a felét utalom 22500.-Ft-ot ö pedig küldi én kipróbálom hogy jó e és küldöm a másik felét ha minden rendben. Én a megadott számlaszámra /ami a párja nevén van Dani Timea OTP Bank 11773339-01108194-00000000/ befizettem az összeget de nem kaptam semmit semmire nem reagál sem sms-re sem telefonra. A feljelentést megtettem keresem azokat akiket becsapott Így az én 22500.- forintommal csak szabálysértés de a rendőrségen azt mondták ha találunk még olyan személyeket akiket átvert nagyobb az esélyünk és így már bűncselekmény lesz.

Tamas44 # 2014.11.20. 14:22

Kedves Torzonborz,

Több alkalommal is felajánlottam a vevőnek, hogy természetesen visszavásárolom a gépet, vagy a hiányzó funkciót kárpótló eszköznek a forgalmi értékét visszautalom. Erre Ő elkezdett fenyegetőzni és kikérte magának, hogy ki akarom szúrni a szemét 5.000 Ft-al, miközben az FN gomb nem működik. Mellesleg működik, csak egy drivert kellett volna feltelepíteni amit meg is kerestem neki, de Ő erre nem volt hajlandó. Felajánlottam az utánvét vagy a futár lehetőségét is, mind a kettőtől elzárkózott. Innentől kezdve lett ez az egész nagyon gyanús számomra, mert egy normális vevő minden további nélkül belement volna ebbe, úgy hogy a postát is én álltam volna a saját költségemre. Szerintem a vevő a pénzt is szerette volna meg a gépet is. Főleg, hogy Vaterán a tranzakciót nem a saját nevében hanem az egyik rokona nevében intézte velem végig.

Köszönöm a segítséget, akkor ezen tovább nem aggódom.

Torzonborz # 2014.11.20. 08:04

Tamas44
Teljesen korrekt módon jártál el.Minden le volt írva a hirdetésben egyedül a bluetooth-al hibáztál. Viszont erre ez az 5000 forintos kárpótlás maximálisan oké. Ha így sem felel meg neki mert ő nem ilyennel számolt akkor ezek szerint felajánlottad hogy visszaveszed a gépet is. Ez mondjuk ha nem személyesen oldjátok meg akkor patthelyzet. Nyilván te sem akarod addig visszautalni a pénzt még nincs újra nálad a gép. Meg sajnos egyértelmű ő sem akarja neked visszaküldeni a gépet még nem kapta vissza a pénzt. Szóval erre ahogy írtad is egy megoldás van futár vagy utánvét. (Mondjuk ezzel is átverhet mert küld akármit egy dobozban te meg kifizeted) Ha ezt te így bevállalod oké. Ha nem akkor csak azt tudjátok csinálni, hogy ha nagyon messze laktok egymástól találkoztok félúton valahogy és rendezitek személyesen úgy egyik fél részéről sincs meg a lehetőség simliskedni.
Magával a feljelentéssel meg nem kell foglalkozni. Kiröhögik a rendőrségen ha egyáltalán bement. Azt kapta kézhez amit a hirdetésben látott egy apró funkció eltérés volt benne de erre te 1 felajánlottad a korrekciót 2 ha nem felel meg felajánlottad a visszavásárlást is. Ha minden úgy történt ahogy leírtad akkor neked van igazad. Elkövettél egy apró hibát de mindent megtettél, hogy kárpótold az illetőt sőt 100%-an visszatéríted ha arról van szó. Ezt neki is meg kell írni, hogy sajnálod a dolgot hibáztál de ezt ő sem gondolhatja komolyan, hogy majd te előre visszautalgatsz neki még nála van a termék is ez nem így működik. (De itt valami nagyon nem kerek a vevőnél ha ennyire elzárkózik az utánvéttől. Ebből neki semmi hátránya nem fog származni biztosan visszakapja a pénzét esetleg te aggódhatnál, hogy mit küld vissza neked.)
Szóval szerintem ne foglalkozz vele túlságosan sokat ha jó neki ahogy írtad akkor jó ha nem nem. Legrosszabb esetben ha tényleg nem kamuzik és bement a rendőrségre esetleg majd behívnak téged is és ott pláne ha megvannak az üzenetek kb. 10 perc alatt nyilvánvaló lesz a szitu ki a hülye és tisztázódni fog a helyzet, hogy te mindent elkövettél a probléma orvoslására.

Tamas44 # 2014.11.19. 09:12

Sziasztok,

Tanácsotokat szeretném kérni. Vaterán eladtam egy használt laptopot, 38.000 Ft-os áron. A vásárló előre utalt, én postáztam a terméket részére. A hírdetésbe beleírtam, hogy a gépben van bluetooth, illetve azt, hogy az akksi 0 perces. Én szótáramban ez azt jelenti, hogy az akksi működésképtelen, tehát a gép csak hálózatról üzemeltethető. A bluetooth meglétét eladás előtt nem teszteltem le, fizikai gombja van, azt hittem, hogy van benne. Mint később vásárlónál kiderült, gépben nincsen bluetooth. Ezt jelezte felém olyan módon, hogy megy a rendőrségre és feljelent, mert az akksi 1 percet bír, és nem 0 perces azaz nem új. Közben egy szóval nem írtam, hogy az akksi ús lenne. A probléma orvoslására több lehetőséget is felajánlottam a vásárlónak, miszerint a bluetooth hiányát orvosolván visszautalok részére 5.000 Ft-ot kárpótlás gyanánt, amennyiben neki ez nem megfelelő futárral vagy postai utánvéttel juttassa el részemre a gépet, visszavásárolom. Vásárló ragaszkodott, hogy utaljak neki előre mert feljelent. Ettől én elzárkóztam, mivel nekem úgy tűnt, hogy a vásárló a pénzt is akarja és a gépet is, tehát ismét jeleztem felé, hogy semmi probléma visszavásárolom a gépet, postát is fizetem, de ragaszkodom az utánvéthez vagy futárhoz. Erre megtette a feljelentést. Ez, hogy felajánlottam neki kárpótlást valamint a visszavásárlási szándékom természetesen írásban dokumentálva van. Kinek van ilyenkor igaza? Én úgy érzem alaptalan az ellenem felhozott vád, felajánlottam a visszavásárlást, vevő nem élt vele.

Köszönöm a segítségeteket előre is.

Torzonborz # 2014.11.10. 10:04

Zsákai Mária
Unicredit Bank
10918001-00000074-53410006
borosne.marika@citromail.hu
http://olx.hu/…ID2LnxX.html
Vateráról lelopott ott 110ezer forintért hirdetett dolgokat árul 47 ezerért.

Torzonborz # 2014.11.10. 07:24

Én is így vagyok ezzel. Sok értelme tényleg nincs az utánvétnek. Jön a postás aláírsz egy papírt kifizeted a pénzt és utána adja a kezedbe a csomagot. Ha én egy perc alatt szétkapom a csomagolást megnézem mit küldtek és egy csomag kutyakaki van benne mittudomén telefon helyett akkor is mit tudsz csinálni??? Utána rohanok a postásnak, hogy sorry engem átvertek én telefont rendeltem akkor a postás mit fog tenni?? Semmit! 1. ez nem az ő dolga neki az a feladata, hogy kézbesítse a csomagot és elhozza a pénzt nem rendőrség, hogy nyomozást indítson neki ehhez semmi köze. 2. Amit írtak előttem is te mivel fogod bizonyítani a postásnak az utcán állva, hogy te nem ezt rendelted? Rendeltél valami új telót és küldtek egy régi lestrapált valamit mondjuk. Fogod magyarázni, hogy te nem ezért fizettél behívod őt a lakásra mutogatod majd a hirdetést meg az üzeneteket vagy mi? De még ha így is történne ő akkor sem tehet semmit. Szóval ez tényleg így van ha át akarnak verni átvernek utánvéttel is maximum kicsit körülményesebb a csalónak. Aki meg komolyan hirdet annak meg ez így sokkal gázosabb adjam fel fizessek érte jóval többet mintha csak simán feladnám. Várjam, hogy mikor hozza nekem a postás a pénzt ráadásul így benne van a kockázat, hogy a vevő nem veszi át esetleg valamiért visszajön a csomag és még én fizettem a feladásért....ha meg át is veszi a vevő neki is jóval többe fájt mintha simán feladtam volna. Személyesen el kell érte menni ha meg nem tudunk akkor körültekintően vásároljunk neten keresztül. Nézzünk meg mindent a hirdetőről kérjünk képeket amilyeneket mi kérünk nem olyat amit a hirdető magától küld csekkoljuk a számlaszámot kérjünk több helyen elérhetőséget stb.

Atis77 # 2014.11.09. 07:30

Ezért utálok én is postázni. Mondom utalva 1290 utánvét 3000ft erre utánvéttel kérik. Ha akarnám ugyan úgy téglát teszek a dobozba azt jó napot. Jobban szeretem ha eljön érte, megnézi, kifizeti, így a korrekt. Nem vagyunk akkora ország, hogy ne lehessen utazgatni.

luck-666 # 2014.11.08. 17:38

semmit nem ér az utánvét,mivel fizetés előtt úgysem bonthatod ki,ha meg kibonthatod,akkor mivel igazolod a "postásnak",hogy mást kaptál,mint amit rendeltél

Dr. Jégember # 2014.11.08. 12:08

Emberek!

Mikor tanuljátok már meg, hogy UTÁNVÉTTEL fizessetek?????????????????????????????????????????

Dr. Jégember

somika1720 # 2014.11.08. 11:39

Én meg feljelentésről beszélek nem bejelentésről. Szerinted a hirdető oldalt érdekli hogy bejelented ? Ilyenkor nem tartják a hátukat ugyan azt írják majd rendőrséggel együtt működünk. Én megtettem a magam feljelentését, de ott is tudod mit mondta hogy pénzemet valószínű nem látom még ha megkapja a magam kis büntetését is az ember . Hát szép lassan én is végig gondolom lehet megér 2 év felfüggesztettet hogy ártatlan embereket levegyek milliókkal.

dominik0801 # 2014.11.07. 19:01

Visszavonok mindent, tisztességes emberről beszélünk, de sajnos amiket hall az ember, nem tud másra gondolni, ha másfél hét után utalás után semmit nem hallani az eladóról! Elnézést kérek.

Torzonborz # 2014.11.07. 12:04

somika1720
Az OLX-en való hirdetés jelentése nevezetű funkcióról van szó. Nem rendőrségi feljelentésről.

dominik0801 # 2014.11.06. 18:39

Szeretem az ilyen csalókat. Felvette velem e-mailen a kapcsolatot, hogy visszautal, mert tiltották és semmi más adatot nem tud rólam. Válaszoltam és megírtam a számlaszámomat, kértem hogy jelezzen vissza utalás után, persze erre se jött semmi válasz azóta sem (kedd óta).

Ismét várok hétfőig, ha semmi hír felőle, akkor komolyan irány a rendőrség, mert így se pénzem, se gépem, és a munkámat sem tudom folytatni.

somika1720 # 2014.11.06. 16:00

De nem értem. Feljelentem akkor nem csinálnak vele semmit. pénzemet sem tudom visszaszerezni?

Torzonborz # 2014.11.06. 10:18

huntah
Semmit nem érnek el vele ha jelentik. Én próbáltam már számtalanszor kisregényt írtam az olx-nek, hogy fent van 5 hirdetése egy épp aktuális csalónak mind egyértelműen már már nevetségesen alacsony árakért ugyanazzal a számlaszámmal hirdet 3 féle profilról, ugyanazt a terméket eladja 3szor(kipróbáltam több profilról ráírtam)teli vannak a fórumok a számlaszámmal a névvel telefonszámmal stb. Erre 2 nap múlva ránézek az olx-re ugyanúgy virít kint a hirdetés. Pár nap múlva olvasgattam a fórumokat és ki volt írva, hogy ismét behúzott valakit a napokban. Tehát erről ennyit. Én még nem tudtam elérni, hogy egy hirdetést is levegyenek. Egyetlenegyszer méltattak válaszra mikor már vagy 3szor jelentettem egy hirdetést. Annyit tudtak hozzáfűzni a dologhoz,hogy ők nem a hatóság magában a hirdetésben pedig nem találnak kivetnivalót. Megírtam nekik, hogy ember legalább egy próba vásárlást csináljatok már nála, hogy elküldje a számlaszámát és keressetek rá tele van vele a net számtalan csalással. Erre már nem jött válasz, még vagy 2 napig elérhető volt a hirdetés utána lekerült. Gondolom sikerült a csalónak ismét egy skalpot szerezni és levette magától.

huntah # 2014.11.06. 09:55

Jobb oldalon van egy "Jelentés" link...

Torzonborz # 2014.11.06. 08:04

Tényleg jók ezek a Csíkvari Gyulás hirdetések... Nem nyughat az illető. Majd minden nap van neki új cucc.

somika1720 # 2014.11.06. 04:59

Engem is átvert most a héten ez a Csíkvari. Nem tud valaki elérhetőséget? Mekkora esélyem van visszakapni a 37eftmet ha feljelentem ezt a mocskot?

HaLaciter # 2014.11.05. 18:08

Üdv!
Nos, minden óvatosságunk ellenére mi is belefutottunk egy csalóba az OLX-n. Egy számítógépet szeretett volna a kisfiam vásárolni, hosszú idő alatt összegyűjtögetett pénzéből.
Ki is nézte magának, felvettük a kapcsolatot az emberrel, aki nagyon jóindulatúnak mutatkozott, mondta, megbízik bennünk, és elküldi a gépet máris, még csomagszámot is kaptunk.
Ezen fellelkesülve, másnap elutaltuk a vételárat. 60000.-
Mondanom sem kell, a gép azóta sem érkezett meg, a csomagszám nem létezik, többszöri megkeresésünkre sem reagált, illetve simán leteszi a telefont. Igen, a telefont, ugyanis a mai napig élő száma van, és hirdet. Igaz, más neveken, sőt, a hirdetései is mind más helységekre vannak lőve.
A telefonszáma: 06304386149
Illetve, ha ez az e-mail cím van megadva, az is az övé: extremepc@freemail.hu

Itt egy hirdetése: http://olx.hu/…ID2K6cW.html

A bankszámla szám szerint pécsi lakhelyű.
A Facebookon rátaláltam pár emberre, akiket szintén átvert.
Természetesen megtettem a feljelentést, az ügyvédem, sürgeti az intézkedést.

somika1720 # 2014.11.05. 16:21

Sziasztok segitséget szeretnék kéni. Sajnos a Csíkvari Gyula engem is bepalizott. De engem 37eft-vel.Pénteken utaltam azóta se kép se hang. Tel szám kikapcsolva. Mit tegyek hogy visszakapjam a pénzem?

Max1 # 2014.11.05. 07:22

2 tuti hirdető megint egyik már visszatérő.
http://olx.hu/…ID2JV21.html
unicredit
10918001 00000034 39420003
nev Csíkvari Gyula
Másikkal még nem találkoztam
http://olx.hu/…ID2JXhN.html

dominik0801 # 2014.11.04. 13:32

Egyébként tegnap az illető e-mailt küldött nekem, amit nem osztok meg, jelenleg ott társalgok vele.

Ha minden igaz, visszautal, megadtam neki a számlaszámomat. Remélem még a héten.

Max1 # 2014.10.31. 20:23

dominik0801
Nem az előző hozzászólásomhoz írtam csak a tiéd közbe ékelődött.

dominik0801 # 2014.10.31. 14:44

#Max1

Ezt az én panaszomra írtad? Mert ha igen, holnap fel veszem vele a kapcsolatot.
(Egyébként ezt honnan derítetted ki?)

Max1 # 2014.10.31. 12:34

06302930355
Elvileg ez a telefonszáma.