Apród csalás


odrub # 2014.10.05. 15:18

Max1, minek szajkózod ezt a hülyeséget azt nem tudom. Te meg azt olvasd el, amit én írtam.
Nem beszélve pl erről: http://homar.blog.hu/…az_orszagban
Fogadjunk, hogy erről még egy agyontájékozott (magát átverhetetlennek, mindenkinél okosabbnak képzelő) okostojás se hallott. Azt nem érted meg, hogy egy normál (nem stúdió) fotóval, pl Budapestről (vagy Miskolc is elég nagy város és oda se mennék el egy 18ezres telefonért) is átverhet bárki, az se törvényszerű, hogy olcsón adja... Nem értem miért kell kis falunak lennie, ha valaki személyesen akarja átvenni (ami egyébként adás-vétel - értékéből kifolyólag - 60-70%-ánál abszurd is), úgyis ahhoz ragaszkodik. Elég baj az, ha mindenkiről egyből a legrosszabbat feltételezed. Ebből van az, amikor az ilyen paranoiás ember már a becsületes embert is csalónak nevezi, csak azért, mert ajándékba/nyereményként kapott, számára használhatatlan holmitól gyorsan meg akar szabadulni. Mint írtam 10, azaz TÍZ éve előre utalok, amivel Vaterán SOHA nem volt gondom. OLX-en az első vételi szándékomnál átvert egy ilyen ingyenélő retek. És miért? Mert _NINCS_ adatellenőrzés és visszajelzési lehetőség sem, ennyi a titok! 1 azaz EGY e-mail cím elég a regisztrációhoz, SŐT nekem jelszót se kellett beállítanom, mégis automatikusan létrehozott egy profilt... Ami még az átverésnél is jobban feldühít az ilyen idióta írások, mint a Tiéd is. Nyomozóként kell vásárolni? Ugyanmár, ezt vissza is olvastad röhögés nélkül? TE hogyan utalnál akkor előre? Erre tényleg kíváncsi lennék! Telefonszám? Mire jó? Feketelistába beállítja az átvertek számát, máris nem zaklatják. Instant SIM-eket 500Ft-ért dobálják a sarki közértben. Facebook profil? Nevetséges kategória megintcsak. Fantom névvel és képpel mire mész (rengeteg idióta van, aki gyűjti az "ismerősöket", bárkit bejelölnek)? Számlaszám google-be pötyögése nálam megvolt, mégse dobott ki semmit (mert újat hozott létre és egy hónap alatt semelyik átvertnek nem jutott eszébe felrakni) és sokan pont az ilyen "okosító" hozzászólások miatt nem is írják be, mert hülyének nézik őket. Szóval kapásból mecáfolom amit írsz, garantáltan az első átvert voltam, aki először gyanakodni kezdett és ki is írtam a számlaszámát. Kérnél tőle személyit (ez lenne az egyetlen értelmes ötlet)? Azt még egy becsületes ember se adná meg egy másiknak, de pl regisztrációnál megkövetelhetnék (ha már telefon előfizetéshez is szó nélkül megadják az emberek)! 200km? 4-5ezer forintból? Mivel? Vonat is egy 10es oda-vissza, időről nem is beszélve... Az ember azt gondolná, hogy egy számlaszámmal be lehet azonosítani bárkit (és egyébként mindenki tudja, hogy be is lehet), a kérdés már csak az, hogy miért kell csaláshoz határ? 49E FT AZ NEM PÉNZ? De 50-nel már azért nem ártana foglalkozni? A hülye rendőr meg azt szajkózza, hogy ugyanazon személy által elkövetett vétségek károsultjainak kárösszegei nem összevonhatók... Vétségnél miért nem kérhet banki adatokat a rendőrség? Idiotizmus. Magyarország én így szeretlek.

Max1 # 2014.10.03. 19:51

Ne legyünk naivak, jóhiszeműek ilyen jellegű arctalan vásárlásoknál. Bármilyen durva is ha így akarunk vásárolni úgy kell kiindulni, hogy mindenkiről a legrosszabbat feltételezzük. Minden megadott adatnak nézzünk utána, mindenre kérdezzünk rá, kérjük a további fotókat a megvásárolni kívánt cuccról, nézzük meg alaposan ugyanaz van e küldött képen nem csak valami hasonló. Nyomozóként kell vásárolni és csak ha minden stimmel akkor szabad elutalni pénzt. De tényleg ha már tízezres tételekben akarunk vásárolni inkább várjunk türelmesen még elérhető közelségben felkerül egy hirdetés és menjünk el személyesen próbáljuk ki, bizonyosodjunk meg nem vernek át.

Max1 # 2014.10.03. 19:37

Sziasztok!
Röviden tömören próbálok írni. Csak egy kis segítség rutintalanabb netes vásárlóknak. Ismeretlenül látatlanban senkiben ne bízzunk bármilyen normálisnak is tűnik telefonban,levelezéskor akármiben. Ami gyanús: friss maximum néhány napos hirdetés, telefonról van feltöltve a hirdetés(OLX-en is látszódik ez), Valami nagyon ismeretlen apró falu van megadva a hirdetés helyének, hogy véletlenül se akarja személyesen átvenni a vásárló a terméket, túlzottan beállított fénykép a termékről szinte mintha stúdióban lenne fotózva(érdemes beírni a keresőbe a terméket nagy eséllyel ugyanazt a képet megtaláljuk egy hivatalos oldalon, valószínű onnan töltötte le a fotót, Irreálisan alacsony ár-ez a legfontosabb!! Ami ér 60-70ezer forintot senki sem fogja nekünk 25ezerért odaadni. Bármilyen csábító is a dolog, hogy na majd most én megütöm a főnyereményt biztos nem tudja a buta mit is árul és majd jól járok. Nem nem járunk jól át leszünk verve csúnyán. Elkerülése ezeknek a dolgoknak: Kérjünk telefonszámot ha nincs kint, kérjünk egy facebook (vagy akármi) másik elérhetőséget is mégse csak egy bármikor törölhető profillal kommunikáljunk meg egy telefonszámmal. A profiljáról máris láthatjuk ha frissen van létrehozva. Hirtelen nem tud 2-300 vagy akármennyi ismerőst összehozni ha csak a csalás kedvéért hozta létre. Ha ez mind megvan akkor sincs garancia. Még egy jó lépés: mindenképp kérjünk a termékről olyan képet lehetőleg többet is amin úgy szerepel a termék ahogy mi kérjünk. (sorrend, ilyen olyan irányban álljon, dobozból ki legyen véve stb.)Ha ez mind oké és megadta a számlaszámát pötyögjük be ismét a keresőbe. Ha csaló garantáltan nem mi leszünk az első áldozata és akkor már tele lesznek a különböző fórumok a számlaszámmal máris megúsztuk a dolgot. Ennyi lenne. 100%-ra képtelenség biztosra menni de ezeket a dolgokat érdemes megcsinálni ha neten keresztül vásárol vadidegen embertől valaki. Utoljára pedig amit kiírnak ezek az adok veszek oldalak is a legjobb megoldás a személyes átvétel. Akinek van 30-40-50ezer forintja valamire vagy akár több is annak nem kellene, hogy problémát okozzon autóba ülni vagy sajátba vagy egy ismerőssel megbeszélni és ha még 1-200km-re is kell menni a termékért rászánja azt a plusz pár ezer forintot és elmegy érte. Lehet rá kell szánni még a vásárlásra így 4-5ezer forintot de biztosan nem vernek át. Remélem hasznos volt pár infó.

Max1 # 2014.10.03. 19:35

Tommy6270
Ne vedd bántásnak elég bosszúság lehet ez most neked amúgy is. Viszont nem értem, hogy vernek át ennyi embert? Ti, hogy vásároltok? 1-2 üzenet megadja a számlaszámot és hátha alapon már utaltok is?? Nem olvas senki utána annak amit meg akar vásárolni? Mégis nagyságrendileg mennyi újonan, használtan stb? Ami ér 60-70 ezret vagy többet senki sem fogja odaadni 30ért.Lehet adja használtan 50ért de mikor már a használt érték feléért meg harmadáért árulnak dolgokat több mint valószínű átverés. Az összegek csak példa volt. Írtamén már ide régebben egy hozzászólást mire érdemes odafigyelni. Bemásolom hátha valaki elolvassa és segít neki.

Tommy6270 # 2014.10.03. 11:09

Üdv, sikeresen bedőltem egy csalónak az OLX-en
hokuszp névvel hirdetett és az alábbiak voltak az utalási adatok
101-03104-883-53500-010-03002
Kiss Mónika
budapest bank
Egy xbox 360 at hirdetett, 27.000-et el is utaltam neki.
Valakinek még rossz tapasztalata az illetővel?

backtsabi # 2014.10.02. 14:29

Farkas Tìmea
Otp bank
11773432-01095102
Aki csalàs àldozata lett és erre a szàmlàra utalt az kérem ìrjon a backtsabi@gmail.com cìmre.
Foldogero0102 az olx fiòkja egy ps3 mat és 2x8gb ram memòriàt àrul mindkettőt 30ezer ft értékben.

Max1 # 2014.10.02. 07:14

odrub
Pedig csak az a megoldás ha elmész érte tízezres tételeknél. Nyilván nem 300km-t. Ha csak ennyire messze van olyan termék amit szeretnél akkor nincs mit tenni marad az üzlet vagy ha nem sürgős a dolog kivárás hátha lesz közelebb is a lakóhelyedhez használt.Magát az utazást meg úgy kell felfogni, hogy kirándul egyet az ember és összeköti a kellemest a hasznossal.Nálam is volt olyan, hogy mentem 80km-t valamiért. Igaz az Pesten volt és akkor már elkóboroltunk egy fél napot szétnéztünk itt ott ha már felkocsikáztunk. Persze előfordulhat, hogy kisebb városban van a megvásárolni kívánt termék ahol túl sok látnivaló nincs akkor pedig kocsikázásként kell gondolni rá elmenni barátnővel haverral bárkivel enni egyet sétálni. Hétvégi program. Én is így csinálom bármennyire is kellene valami ha az ország másik felén van inkább hagyom az egészet és várok még nem lesz valahol a közelben.

halikali # 2014.10.01. 14:24

Bízom benne, hogy a csalók száma elenyésző. A vevő is próbálja lenyúlni az eladót. Nekem is írta, hogy hétfőn utaltam a pénzt. Ezidáig nem érkezett meg, még jó hogy nem postáztam az árut. 2-3 kivétellel mindig előre utalással vásároltak tőlem, és mindig megkapták a terméket. Igaz közölni szoktam a pontos lakcímet is, ami ellenőrizhető mert a házam is hirdetem. Átverni meg személyesen is átverhetnek. Gondoljatok a cigi helyett újság papír, vagy a valutázók lenyúlására, km órák visszatekerésére stb.

odrub # 2014.10.01. 13:13

Na akkor meséljétek el, hogy ésszel, hogy lehet vásárolni neten? Üzletből? Csaló webshopról még senki se hallott? Ha már az utalás szerintetek ész nélkül történik (megjegyzem, hogy 10 éve vaterázok, előre utalással fizetek mindig!) Egyszer vertek át, akkor is OLX-esnek utaltam. Kérjek tőle telefonszámot, címet? Ki tudja leellenőrizni, hogy valósak-e az adatok? Kérjem utánvéttel a féltéglát? Menjek el egy 18ezres telefonért 300km-t? Vonattal is 13e oda vissza, arról nem beszélve hogy elmegy rá egy egész nap. Kérjek meg valakit, aki olcsón utazik? Hogy elcsessze az egész napját? Te mennyire szívesen utaznál 12órát másnak a cuccáért? PayPal lenne a megoldás, de Magyarország ebben is el van maradva. Jó ha a lakosság 10%-ának van (lehet még sokat is mondok).. Az meg, hogy mennyiért adja, teljesen mindegy. Vannak drogos idióták, akik eladnak maguk körül mindent, sz@rért hugyért és vannak olyanok akik piac szerinti normál árat adnak meg és mégis csalók... Lutri az egész, az a biztos, ha már a kezedben van. Mindenki fújja a saját hülyeségét. Igenis ki lehetne szűrni a csalókat. Régebben teszveszen megvolt a telefon és címellenőrzés (levelet küldtek a regisztráció címére). Vagy ott a személyi igazolvány (ha hitelhez/előfizetéses telefonszám létrehozáshoz elkérhetik, akkor eladáshoz miért nem?) Vagy egy ügyvéd vetette fel a NAV-on keresztüli regisztrációt... Aki nem ért vele egyet, ne regisztráljon. Most mire megy azzal az OLX, hogy nem ellenőriznek senkit és semmit, csak egy figyelmeztetést ír ki, hogy "NE UTALJ ELŐRE"? Arra, hogy megint bezárják az egészet (felőlem meg is tehetik, mert igazán haszontalan egy oldal)

Max1 # 2014.09.30. 06:41
  1. Nyilván nem kötelezhetőek arra, hogy szűrjék az összes csalót és igen mindenhol ott a felhívás miszerint csak személyes átvétellel ejtsük meg a vásárlást. Rendben! DE azért ahhoz meg van a jogom, hogy bosszankodjak ha a nyilvánvaló simliskedőket zavartalanul hagyják tevékenykedni. Azzal a felkiáltással, hogy nem vállalnak felelősséget a hirdetésekért csipcsup hülyeségek miatt pedig a valós hirdetéseket moderálgatják. Mint ahogy ezt lejjebb már leírtam saját példával de jó pár ismerősöm mondta már, hogy járt így. Hálisten nekem van annyi eszem, hogy nem ugrom bele és nem utalgatok ész nélkül boldog boldogtalannak aki megadja a számlaszámát.Csak annyi lenne nekem személy szerint az elvárás, hogy akkor ne reklámozgassák, hogy ilyen meg olyan szűrőrendszer inkább hagyják a fenébe az egészet és legalább a valós hirdetések is megmaradnak a csalók mellett :)
  2. Próbáljam ki, hogy ne vásároljak neten keresztül??? Vagy ha igen akkor csak üzletektől?? Kösz a tippet :)Mivel nem egy nagy városban élek így sajnos xbox játékokat(döntő többségében én ezt szoktam neten vásárolni) nem nagyon tudok helyben vásárolni. Van egy üzlet nálunk ahol konzolos cuccokkal foglalkoznak de egy kis lyuk az egész üzlet ha van 8-10 xbox360 játék a boltban lehet sokat mondok. Plusz van egy tesco ahol szintén 6-8 játéknál nincs nagyobb választék.Utazni elég ritkán utazom szóval marad a netes vásárlás. Lehet te meg tudod engedni magadnak, hogy üzletből rendelj maradjunk most ennél a játék példánál. Én sajnos nem. Ez a lényege ezeknek az oldalaknak, hogy használtan jóval olcsóbban meg tudod venni a terméket mint boltból bontatlanul új állapotban. Nekem sajna nem mindegy ha valamit megkapok 3-4ezer forintért vagy üzletből mondjuk 8ezerért. Persze ebben meg ott a kockázat, hogy átvernek nyilván. Ezért is vagyok elővigyázatos amennyire csak lehet.Szerencsére nem is vertek át eddig még. Ezt így kijelenteni, hogy vedd meg üzletből elég nagyvonalú :)
odrub # 2014.09.29. 21:06

Aki átvert minket:
11773322-01781665 Nagy Richárd
Írjon, akiket szintén átvert, segítünk.
Feljelentést többen is megtettük már, így bőven megvan a 50e-s határ.

huntah # 2014.09.28. 11:13

És mi a kérdés?
A hirdetési oldalakon újabban igencsak feltűnően kérik a népet, hogy vigyázzanak.
Ugyanúgy értelmetlen a hirdetésközvetítőt a csalók szűrésére kötelezni, mint ahogy a hanghullámokat sem tudod rávenni, hogy a hazug beszédet ne továbbítsák.

Max1 # 2014.09.28. 10:54

Ja és amúgy most nézem egész véletlenül már nem elérhető a hirdetés....Gondolom eladta PONT az illető. Ezek ezt csinálják majd minden nap találok 1-2 új ilyen jellegű hirdetést. 30-40ezer forint közt kínált termékek amik érik amúgy a dupláját 3x-át. Valakit átvernek lekapja másnap teszi vissza másik profillal valamikor még a képet se cserélik le. Szóval vicc. Csalóknak áll a világ.

Max1 # 2014.09.28. 10:48

Jelen példánál csak ismételni tudom magam. Nem helyesírásról vagy rossz kommunikációról beszélek. Az számomra megmagyarázhatatlan ha valaki 38ezer forintért árul valamit és semmi magyarázat nélkül 36 ezerért akarja eladni postával együtt... Valamint ha másik képet kérek küld valami teljesen másról képet. Utána pedig nem arról van szó, hogy elnézést rossz képet küldtem itt van küldöm amit akartam hanem jaaa ezek nem azok a játékok de ha már ezt küldtem egye fene ezeket is adom. Pláne úgy a hirdetésben lévő képen valóban 11db játékot árul amit küldött volt rajta vagy 15 játék abból kb 3-4 volt ami a hirdetéses képen is rajta volt magyarul 11 játék plusz kb 10-11 teljesen más azokon kívül. Erre kiírja nekem 18 db van....tehát itt valahogy a matek se stimmel. Na de felesleges is erről beszélni már tényleg ennyit csak valamiért annyira próbálod rám erőltetni, hogy talán csak kommunikációs probléma van köztem és az eladó közt. A teljesen egyértelműt nem kell megmagyarázni. Amit elvileg el akart nekem postával együtt adni 36ezer forintért még használtan is magánszemélytől megér kb. 100ezer forintot. Tehát ezt már egymás mellett elbeszélésnek kommunikációs problémának gondolni naivitás.

epyn # 2014.09.27. 09:08
  • dj syoosound23
  • hacker

felhasználónevek (olx-en)
syoosound@freemail pont hu

Szijártó Sándor
Budapest Bank
10102244-48880500-01004008

Csaló.
Annak ellenére hogy átutaltam a pénzt és ezt nyugtázta és fel is markolta rá 3 napra újra feltette ugyanazt a hirdetést.Természetesen én nem kaptam semmit a pénzemért.
Az összeg 115000 forint.
Felszólitásom ellenére is kifogásokkal takarózik.
Meguntam,adtam neki egy hétvégét hogy a rá következő hétfőre visszaadja a pénzem.
Akinek ismerős a csaló,kérem jelezze kedden bejelentem a rendőrségen és átadom az összes bizonyitékot.

luck-666 # 2014.09.26. 10:56

pl az Olx ahogy írod a formai dolgokat nézi,az,hogy valaki rosszul kommunikál,rossz képeket tölt fel,idétlenül vagy nem helyesen írt,azért még nem biztos,hogy rá lehet fogni a csalás szándékát

Max1 # 2014.09.26. 08:52

Mindegy, beszélgetünk csak te úgy érzem nem arról beszélsz amit én feldobtam. A csalókról beszélek és arról, hogy nem képesek kiszűrni őket. Csak mellékesen példaképpen felhoztam az én esetemet. De ha már ennyire leragadtunk :) Nem arról van szó nekem egyik meg másik ár sem jó ha mondanak 2 milliót annyiért sem adom mert lehet ér 2,2 milliót :) Felbecsültetni fel lehetne nekem is ez jutott eszembe legelőször. Annyi a probléma, hogy egy kis városban élek és a környéken erre nincs lehetőség. Persze egy komolyabb ereklyénél megérné ezért Pestig vagy akármeddig felutazni ahol erre van lehetőség. Ezzel csak az az egy baj van, hogy nem az enyém a tárgy hanem egy idős 60 körüli emberé aki jelenleg a beosztottam és ő nem ért a számítógéphez internethez ilyesmi. Megkért rá intézzem már ezt neki ezeken az adok veszek oldalakon. Na most az ő tárgyával én azért nem fogok ide oda utazgatni felbecsültetni ha ő magától ezt nem teszi meg. Így ezért nem akartunk konkrét árat kiírni még megközelítőleg sem, mert kínáltam sportegyesületeknek is akik 15ezer forintot adtak volna érte de volt magánszemély aki 90et ajánlott. Ezért arra alapoztunk kivárjuk az ajánlatokat nem írunk ki semmi támpontot azon kívül, hogy komolyabb összeget várunk el. Ez a magyarázat :)

luck-666 # 2014.09.26. 08:35

bocs,de nem értelek,akkor hogy akarod eladni,ha semmilyen ár nem jó,mert lehet,hogy többet ér

vidd el olyan helyre,ahol felértékelik neked és akkor van viszonyítási alapod

tedd fel licitálós oldalra,ott kiderül mennyit "ér"

Max1 # 2014.09.26. 08:25

Tisztában vagyok az irányár fogalmával. De esetemben ez volt a lényeg egy nagyon régi komoly sportolóhoz köthető sportzászlóról volt szó és halványlila gőzöm nincs mennyit érhet. Körülbelül sem tudom. Szándékosan nem írok ki irányárnak 150ezer forintot mert akkor onnan fog indulni az első érdeklődő hogy 120ért viheti? Közben lehet elpasszolhatnám 200ezerért is. De nem is ez itt a lényeg érted? Most ha van is magában a hirdetésben valami kis formai hiba ha komoly érdeklődő jelentkezik a hirdetett termékért vele úgyis leegyeztet mindent az ember. Az a lényeg amiről beszélek, hogy apró elnézést de biszbasz dolgokért törölgetik emberek hirdetéseit mikor ott van hogy év vagy évek óta beregisztrált profillal hirdet az ember telefonszám minden lényeges dolog ezernyi fotó kint van a termékről kiírva kérésre bármilyen további fotóval tudok szolgálni a vevő kérésére személyesen átvehető bármikor stb. stb. Érted ezt kitörlik mert félrevezető. A 2 napja létrehozott telefonról regisztrált bivalybasznád településsel esetleg fénykép nélküli 10000 forintért kínált legújabb tablet hirdetések azok okésak. Mert pontos összeg meg van adva minden nagyon jó. Nyilvánvaló, hogy kamu a hirdetés de formailag tökéletes. Igaz sokszor még helyesen sem tud az adott hirdető leírni 2 mondatot de pontos összeg ott van rendben. Ez a dühítő dolog. Nyilván a formai hibákat tudják csak ránézésre kiszűrni értem, mert annak nem kell utánanézni azt is megértem, hogy nem rendőrség nem lehet nyomozni minden gyanús hirdetés után. De akkor hagyják a fenébe a szűrést legalább a valós hirdetéseket ne tizedeljék ha a kamukkalígyse úgysem tudnak mit kezdeni.

luck-666 # 2014.09.26. 07:57

erre van az a lehetőség,hogy "irányár"
beírsz egy nagy összeget (ami amúgy figyelemfelkeltő),majd a hirdetésbe leírod,hogy az ár alkuképes

Max1 # 2014.09.26. 07:22

Nem akarom megvenni egyedül 1db játéka érdekelne csak leteszteltem előtte kicsit. Jól tettem mert 99,9%, hogy a nagy semmit kaptam volna. Persze a hirdetés vígan szerepel továbbra is majd leveszi magától ha sikerült valami bugyutát bepalizni. Igaza van az OLX-nek mit foglalkozzanak vele... Ők elintézik annyival, hogy minden oké a hirdetéssel semmi kivetni való nincs benne. Az én hirdetésemet kimoderálják mert idézem félrevezető. 1000FT van megadva mivel valamilyen összeget meg kell adni ha ingyenest írok ki az sem jó nekik egy termékhez (nyilván többet ér) a hirdetés szövegében pedig leírtam jelentős összeg fejében vagyok hajlandó megválni tőle ami persze megegyezés tárgya. Félrevezető mert nem pontos összeget írtam....ezer meg egy ilyen hirdetést látok amiben ki van írva mondjuk 2000Ft rákattintok a szövegben már 5000 van írva. Nem véletlenül nem írok pontos összeget mivel én sem tudom mennyit adna érte mondjuk egy gyűjtő(sport relikviáról volt szó) nem írhatom ki, hogy 25000 forint ha lehet egy gyűjtő adna érte 100at is. Szóval a szűrés kimerül ilyen apróságokba való belekötéssel ami a lényeg lenne a csaló hirdetések minimalizálása az továbbra sincs megoldva.

luck-666 # 2014.09.26. 06:57

ha ennyire olcsó,akkor menj el személyesen érte,vagy keress valakit aki olcsón utazik

Max1 # 2014.09.26. 06:42

pappcs
Nem tudom nekem szól az írás? Ha igen elég érdekesen keverte a dolgokat össze :) Eleve 38ezer forintért egy xbox 360 konzol (még ha nem is a legújabb) kinect-el,2 db vezeték nélküli kontrollerrel és 11db eredeti xbox 360 játékkal(amiben gta 5 stb. található) hihetetlen maradjunk annyiban. Ráadásul rákérdezek mennyi a végösszeg akkor postával együtt erre a válasz 36ezer oké meg még a postát is állja. Na neeee...Kissé gyanús kezdett lenni innentől a dolog szépen megkérem küldjön akkor a játékokról olyan képet amin oszlopban egymásra vannak téve. Erre küld egy képet amin szét nyitott tokokkal egymás mellé vannak téve és kb a játékok 60-70%-a nem az ami a hirdetésben szerepel. Kicsit indulatosan megkérdezem, hogy akkor most ezek mik is?? A válasz: nem csak annyi játék van ami a hirdetésben szerepel mert nem 11 db van hanem összesen 18 és ezeket is odaadja mert neki már nem kellenek. Oké akkor kérek egy olyan képet amin mind a 18 db játék amit odaad szerepel. Válasz: Sajna csak ennyi kép van... Még indulatosabban megkérem talán van egy fényképezős mobil a háztartásban ha egy komplett xbox 360 szettet árul ugyan csináljon már akkor még egy képet. Na erre már nem kaptam értelmes választ. Hacsak az nem értelmes válasz, hogy mit okoskodok meg irigy vagyok. Nem tudom az miért okoskodás ha kérek egy képet a termékről amit meg szeretnék vásárolni és az eladó ezt nem tudja biztosítani hanem beszél össze vissza, irigy meg végképp nem tudom mire vagyok. Szóval ha ez nem csalás akkor az illető nem igazán alkalmas arra, hogy eladjon bármit ha 1-2 abszolút jogos kérést nem tud teljesíteni ami ilyen távvásárlásnál megszokott.

pappcs # 2014.09.25. 09:26

Szeritnem csak összekeverte. A netszarrágók azonnal csalót kiáltanak ha valami nem stimmel, holott, rendszerint cak tévedés miatt vannakl a gondok.

Max1 # 2014.09.25. 09:17

http://olx.hu/…ID2ArDn.html
Vigyázzatok ezzel a hirdetővel. Kértem több képet a hirdetett termékről mire teljesen más termékekről küldött fotókat. Rákérdeztem mi ez? Erre a válasz ezek a játékok is eladók csak ezek nincsenek benne a hirdetésben. Kértem küldjön akkor az összesről. Válasz: sajna csak ennyi kép van....Ráadásul a nevetséges 38ezer forintos összeg ami meg van adva neki beszélgetésünk során már csak 36 volt postával együtt. Szóval ő maga sem tudja mennyiért is és mit hirdet.Jelentettem az OLX-nek de természetesen semmi nem történik és napok óta aktív a hirdetés.