Elmaradt OKJ - s vizsga


k.pisty # 2015.04.01. 07:42

Üdvözletem Piqlet!
Érdeklődni szeretnék hogy jutöttatok e valamire a vizsgával,vagy azóta sem mond semmit a suli?
Sajnos ugyanúgy jártam mint te....:(
Ráadásul azóta már változott a suli is, már Szinapszis szki-nak hívják.
Válaszodat előre is köszönöm.

Üdvözlettel

k.pisty

Piqlet # 2013.12.04. 12:21

Felvettem a kapcsolatot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel ahol annyit tudtak segíteni, hogy jelenleg nincs törvényileg szabályozva, hogy a modulzáró vizsga után maximum mennyi idő telhet el az OKJ-s vizsgáig. A hölgy azt válaszolta, hogy volt rá eset, hogy a modulzáró után 2 évvel(!) történt csak meg az OKJ-s vizsga. Létezik ez?! Aki esetleg tud segíteni, azt előre is köszönöm! Én hiába keresgélek, nem találok erről semmit...

Piqlet # 2013.11.29. 17:51

Ma órákat ültem a gép előtt, de sajnos semmit nem találtam arra vonatkozóan, hogy maximum mennyi idő telhet el az utolsó tanítási nap és a vizsga között. Attól tartok, hogy - mivel nem tudjuk az ide vonatkozó szabályokat - a végén kifutunk az időből. Már így is lesz több ember az osztályból szerintem, aki kénytelen lesz újra megcsináltatni az orvosi alkalmasságit - ismét több ezer forintot ráköltve! -, mert azok az iskola hanyagsága miatt időközben lejárnak!

Piqlet # 2013.11.26. 19:09

Egyik osztálytársam utánanézett, másolom válaszát:

Megnéztem a szerződést, természetesen ügyes fogalmazás...
Csak a kezdésről írnak,h. nem csúszhat 60 napnál többet. És: "Amennyiben
bizonyítható módon Képző Intézmény mulasztása következtében a
megkezdett képzést nem lehet befejezni, Képző Intézményt a képzési díj
kiegyenlített részének határáig visszafizetési kötelezettség terheli." Hát
mivel folyamatosan hitegetnek, így nincs bizonyíthatóság.

gerbera317 # 2013.11.25. 10:35

Olvasd el a tanodával kötött szerződésedet, és döntsd el magad, szegett-e szerződést!

Piqlet # 2013.11.23. 22:28

Tisztelt Jogi Fórum!

Az alábbi problémával fordulok Önökhöz:
2012. szeptember 1-én elkezdtem egy 1 évesnek kiírt OKJ-s tanfolyamot (alkalmazott grafikus képzés) a RING SZKI-ban. A tanfolyam eredetileg már júniusban elindult, de az ügyintéző hölgy megnyugtatott, hogy csak pár óra ment le a nyári szünet miatt, csatlakozzak nyugodtan. A tanfolyamnak 2013. május 31-ével kellett volna véget érni. Időközben valamikor ez év elején kiderült, hogy az iskola hibájából nem jó az órarendünk (konkrétan összekevertek egy másik grafikus csoporttal) és ezért 2 hónappal tovább, július 31-ig kell járnunk, bepótolandó a kimaradt órákat. Megjegyzem, hogy az iskola szinte soha nem reagált semmilyen megkeresésünkre, e-mailben lehetetlen volt velük kommunikálni, telefonon úgyszintén. Ellenben bárkinek bármilyen elmaradása volt, rögtön fenyegető levéllel reagáltak (sőt sok esetben akkor is, ha nem volt elmaradás! A tanfolyam egyébként 240ezer forintba került, 20ezer ft-s havi részletfizetéssel).
A probléma ezeken felül az, hogy már 4 hónap telt el az utolsó tanítási nap óta, de ha megkeressük az iskolát vizsgaidőpont felől érdeklődve, mindig csak kitérő válaszokkal reagálnak (pl. azzal, hogy nem érkezett még be minden jelentkezési lap). Az eredetileg 1 évesnek meghirdetett iskola lassan már 2 évesre "bővül", mert a 30 napos vizsga-bejelentési kötelezettséggel számolva is legkorábban 2014-ben fogunk vizsgázni.
Szeretném tudni, hogy lehetséges-e valamilyen lépést tenni a vizsga ügyében, vagy esetleg visszakövetelni a tanfolyam árát? Megvallom őszintén, hogy én az utóbbinak már jobban örülnék...
Előre is köszönöm válaszukat!