rossz szomszédság


efi99 # 2017.01.19. 19:22

Miért, nem nagy öröm ám, ha minden villa, kanál és csavar a szomszéddal közös falra repül és ott megmozdíthatatlanul megtapad. Pláne mikor már a kések is röpködnek.
Az emberünk csak vesz a bolhapiacon pár kiló használt, leértékelt nodínium mágnest és már meg is van a baj:

Zoltanuss # 2017.01.19. 17:21

andromeda71 !
Talán csak nem a modern boszorkányság jelensége fordul elő ???

másokra kártékony tevékenységet folytat (káros mágneses teret indukáló elektromos készülékekkel).

Kérdésem az volna, lehet-e pszichológia vizsgálatot kérni egy ilyen lakóra, hogy ha a viselkedése , tevékenysége alapján, a szomszédok úgy érzik, veszélyes lehet

Persze hogy lehet.

Vannak helyileg illetékes sámánok,

azokhoz lehet fordulni.

Vagy vásárolni kell egy ellenindukciós készüléket, az fogja semlegesíteni a káros mágneses teret.

andromeda71 # 2017.01.17. 08:33

T.Fórum!
A társasház egyik lakója hónapok óta meglehetősen furcsán viselkedik. Emellett erős a gyanú,hogy másokra kártékony tevékenységet folytat (káros mágneses teret indukáló elektromos készülékekkel).
Kérdésem az volna, lehet-e pszichológia vizsgálatot kérni egy ilyen lakóra, hogy ha a viselkedése , tevékenysége alapján, a szomszédok úgy érzik, veszélyes lehet rájuk és a családjukra nézve? Ha esetleg igen, úgy mik ennek a feltételei, hova tudunk fordulni? Egyáltalán, miként lehetne fellépni egy ilyen lakóval szemben?

gergely71 # 2016.01.09. 08:28

Punka
Érdeklődnék, hol tart az ügyük ?
Már azóta,eltelt egy kis idő. :)
Üdv

gergely71 # 2015.08.25. 15:32

Jó napot!
Sajnos már kimerültek a forrásaim, és most már tényleg nem tudom, hogy hova forduljak segítségért.
Az építésügy sem tud segíteni, mert változtak a törvények, nincs védőtávolság állítólag ( de akkor tűrnöm kellene, hogy a ló a számban van ? )aztán jönnek majd a patkányok, és a rágcsálók. Nem beszélve a szomszédok magatartásáról,ami már elviselhetelen ( és csak szép csendben tűröm, mert nem szeretnék konfliktust,azt ők már előidézték néhányszor)
Este 10-kor még az ablakom alatt mászkálnak a trágyás gumicsizmájukkal, és amennyire csak lehet, úgy bevagdossák a kapukat, csak úgy zeng, mellete jó hangosan kiáltoznak,felverve az egész családunkat.Tűrhetelen már ez az állapot, és a jegyző még mindig nem hozott határozatot.
Mit tegyek, kihez forduljak segítségért?

Bea1 # 2015.08.03. 20:35

annazsófi

most, hogy el is ismerted a jogi fórumon...

ragaszkodj az igazsághoz, nem lesz semmi következménye...

Punka # 2015.08.03. 18:32

gergely71

Hasonló problámával küzdünk mi is csak nem osztatlan közös a telkünk a problémás szomszéddla. A hozzájárulásotok nélkül nem tarthat semmit a telken az biztos. Mi ügyvédhez fordultunk és kártérítési pert indítunk. A birtokvédelmen, környezetvédelmiseken, katasztrófavédelmiseken mind túl vagyunk. Az a baj, hogy az önkormányzatok nem szabályozhatják 2015.10.01.-től az állattartást, de a 6 méter a lakóépülettől tudtommal kevés. Azt hiszem minimum 10 méternek kell lennie. Hívd rájuk az építésügyi osztályt. Ha nincs meg a távolság lebontatják.

gergely71 # 2015.08.01. 15:54

Jó napot!
Problémám a következő:
Adott egy osztatlan közös telek, melyben a szomszéd nem kérte az engedélyem a lótartással kapcsolatban.
A lóistállót, az ingatlanomhoz 6 méterre alakította ki, egy romhalmaz épületből.
Birtokvédelmi kérelmet kértem a helyi jegyzőtől,a szagok, legyek,miatt, de az ügy már 2 hónapja húzódik.Az állattorvossal voltak már kint szemlét tartani, de a ló, addigra eltűnt :)
( edzőtáborban van )Mivel itt a helyi önkormányzatnál nincs meghatározva a védőtávolság, hol, merre tudnék utána olvasni? Hova fordulhatok, ez ügyben?
Köszönöm

Annazsofi # 2015.07.23. 12:02

Szomszéddal kerültem rossz viszonyba.A fája belelógott az eresz csatornámba, kértem jöjjön át vágja le, azt mondta nyugodtan levághatom. Kertészt hívtam levágta, és most a szomszéd feljelent, mert levágtam. Még büntetésre is számíthatok ? Ennyit ér a szava? Mit mond erre a törvény?

Bea1 # 2015.07.22. 14:41

mit fűtenek 38 fokban?

Immaculata # 2015.07.22. 12:37

Építésfelügyeleti hatóság.

Gamer07 # 2015.07.20. 20:22

Szép estét kívánok!

A következő ügyben szeretnék jogi tanácsot kérni:

Milyen jogi lépéseket lehet tenni abban az esetben, ha a szomszéd ingatlan kéményéből áradó füst (valószínűleg a kémény helytelen kialakítása miatt - alacsony kiépítés) közvetlenül a mellette lévő ingatlanra terjed?
Az illetékes önkormányzat építésügyi hatósága adhat erre vonatkozóan szakszerű tájékoztatást? Illetve kihez fordulhatok az ügyben?
A szomszédot már próbáltam meggyőzni a kémény átalakításáról, de eleddig elutasító volt és nem mutatott hajlandóságot a felvetődött probléma megoldására.

Köszönöm a segítséget.

ObudaFan # 2015.06.30. 13:17

timurlenk

Ha zavaró a működésük, és ezt meg sem próbáljákk kiküszöbölni, meg lehet próbálni egy birtokvédelmi eljárást.

timurlenk # 2015.06.30. 06:12

Tisztelt Fórumozók!

Nekem is a családi napközi alapításával kapcsolatban lenne egy kérdésem. A szomszédságunkban létrehoztak egy ilyen napközit, amihez a lakók hozzájárultak. Egyszer csak azt vettük észre, hogy hatalmasra nőtt a forgalom, mint megtudtuk azért mert létrehoztak még egyet, jelenleg kb 21 gyerek jár oda.
Érdeklődtünk az önkormányzatnál, de azt mondták, hogy nem tudnak mit tenni, az előírásoknak megfelelnek (szobaméret/gyerekszám ilyeneknek).
Ebben az esetben nem kellett volna a lakók hozzájárulását kérni ismételten?
Ilyen alapon annyi napközit hozhatnak létre ahány szoba van, márpedig ez egy családi ház.
Lehet ilyenkor tenni valamit?

Köszönöm!

Mmandula # 2014.07.29. 20:37

Tisztelt Fórum!
A mellettünk levő sarki társasház udvarán láncra kötve tartanak pár hónapja egy kölyök stadforshire-féle kutyát, amelyik persze éjjel-nappal sír keservesen, néha késő estig hangos zene vagy tévé kell, hogy ne halljam.
Belátni nem lehet, egyszer épp költözött valaki és nyitva volt a kapu, akkor láttam. Később egyszer sikerült bejutnom és lefotózni a kutyát(sovány és szomorú), az illetékes jegyzői hivatalnak és egy állatvédő egyesületnek is elküldtem. Ki is mentek mindkét helyről, a kutyát addig eltüntették, állítólag a gazda sem volt otthon, a szomszédok szerint pedig redszeresen sétáltatják, és csak néha ötik meg, ha elmennek. Ezzel mindkét helyen le is zárták az ügyet.
Természetesen ez nem igaz, éjjel-nappal ki van kötve.
Azóta egyszer találkoztam az egyik "gazdával", amikor mondtam, hogy borzasztó hallgatni a kutya sírását, gúnyosan közölte, hogy már voltak kint és úgyse tud senki csinálni semmit, mert a szomszédok azt mondják, amit akar, a kutya meg majd megszokja, nem is fogja beengedni a lakásba!
Egyáltalán nincs kedvem bárkit feljelentgetni, de így egyszerűen nem lehet se pihenni, sem bármi mást itthon.
ALáírás-gyűjtésre gondoltam, hiszen másokat is zavar a környező házakban, esetleg csendháborítás miatti feljelentést.Bármilyen tanácsot köszönök.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.07.29. 16:52

Nem.

Alley # 2014.07.29. 13:26

Tisztelt Fórum!
Jó szomszédi "iszony" ügyben szeretnék tanácsok kérni. Négylakásos társasházban élünk, ahol a 4-ből 3 szomszéd remekül kijön egymással. Mindenben segítünk a másiknak, mindent megoldunk, megbeszélünk, nincsenek nézeteltérések. Azonban a 4. szomszéd, egy 21 éves lány, aki nem tulajdonos, viszont életvitelszerűen itt lakik, kereszteshadjáratot indított a többi lakó ellen, amiért a közös képviselő megtagadta, hogy indokolatlanul, szerelőket vigyen be egy közös helyiségbe, ahol több millió forintos gépészeti eszközökhöz akartak hozzányúlni. Az elmúlt, lassan 2 hónapban a hölgy minden erejével azon van, hogy keresztbe tegyen a szomszédoknak. Szóban és írásban fenyegetőzik, telefonon zaklatja a lakókat, van olyan, akit már fel is jelentett, és ami miatt sorra kapják a lakók a rendőrségi idézéseket... Padlógázzal közlekedik a feljárón, akadályozza a parkolóból ki- és beállni próbálkozó lakókat, nem zár és nem csuk be semmilyen ajtót, és többszöri kérésre sem tesz eleget olyan dolgoknak, amikkel a saját és a többiek békességét is előtudná segíteni. Már senki sem áll vele szóba, és mindenki messzire kerüli, mert az ámokfutásával se felnőttet, se gyereket, se állatot nem kímél, mindezt mosolyogva. Nemet mondani nem lehet neki, mert akkor elönti az ideg, és keres valamit, ami miatt tovább kötekedhet és fenyegetőzhet. Sorozatosan rongálja a Társasház közös területeit, majd amikor jelezzük neki, hogy állíttassa helyre az okozott kárt, megüzeni az ügyvédjével, hogy nem ő volt... A régi közös képviselő munkáját olyan szinten ellehetetlenítette, hogy az 2 hete lemondott. Azóta a hölgy némiképp visszavett, hiszen a célját részben elérte, azonban a korábban indított rendőrségi ügyét, továbbra is kacarászva képviseli úgy, hogy közben szentül megvan róla győződve, hogy a házban helyreállt a jószomszédi viszony, és ezután ismét mindenki segíteni fog neki, különben...
Be kell valljam, korábban sem volt tökéletes harmónia a szomszédok és a hölgy között, de azért mindig megtaláltuk a közös hangot, és a megoldásokat a felmerülő problémákra, és relatíve békésen éltünk együtt. Mostanra azonban, a semmiből hirtelen, nem lehet vele szót érteni, és nem is hajlandó senkivel szóba állni, ügyvédi jelenlét nélkül. A lakás tulajdonosával a mai napig sem tudunk beszélni, illetve a hölgy barátjával sem, aki egyébként a nézeteltérések megoldására törekszik, mert ő is békességben szeretne itt élni. Ennek ellenére, elérni őt sem lehet, mert a hölgy kínosan ügyel rá, hogy még csak találkozni se tudjunk vele..
A hölgy, egyik nap közli a szomszédokkal, hogy nem azért parkol rossz helyre, mert ő rosszat akar, hanem, mert nincs kedve 90 métert sétálni!, inkább sétáljon a kisgyerek anyuka, vagy a frissen műtött szomszéd... Majd másnap, mint ha mi se történt volna, kedvesen, nyájasan leszólítja az egyik szomszédot, hogy ebben és abban segítsen neki, miután az ő férjét volt olyan kedves a rendőrségen feljelenteni... Teljesen kiszámíthatatlan a viselkedése, többen is félnek már tőle a házban.

Az lenne a történet nagy kérdése, hogy lehet-e pszichológia vizsgálatot kérni egy ilyen lakóra, hogy ha a viselkedése alapján, a szomszédok úgy érzik, veszélyes lehet rájuk és a családjukra nézve? Ha esetleg igen, úgy mik ennek a feltételei, hova tudunk fordulni? Egyáltalán, miként lehetne fellépni egy ilyen lakóval szemben?

Válaszukat előre is nagyon köszönjük.

napkozi # 2014.07.16. 07:44

T. Fórumozók

Tanácsot kérnék.
Egy csak családi házas lakóövezetben létesithet-e a szomszéd magánóvódát/ családi napközit a közvetlen telek szomszédok hozzájárulása nélkül?

köszönöm előre is!

matthiasi # 2014.07.14. 05:43

Azért az önkormányzatokhoz benyújtott panasznak van egy tulajdonsága : illetéket kell fizetni - hogy minden csipcsup üggyel ne terheljék őket.

matthiasi # 2014.07.14. 05:41

Lehet bejelentést tenni és lehet panaszt. A kettő azért nem ugyan az.
Meg feljelentést is. De minden lakótárs ezen a véleményen van ?
Mert az egységfront csak így lehetséges - másképpen csupán panaszkodás pl. itt a fórumon.

kizárt dolog , hogy egy renítens vénembert nem lehet megrendszabályozni.

bori33 # 2014.07.13. 17:01

Csak az a kérdés igazat adnának-e , bár a szomszédok tuti mellettünk vannak. A legfontosabb kérdésem az volna hogy mint nem tulajdonos egyáltalán lehet-e bármibe beleszólása. jogilag ugymond. feljelenthet-e, vagy bármit tehet-e?

olorsi # 2014.07.13. 16:28

Közös képviselő??? Tudom (tisztelet a kivételnek) külön állatfaj.
Amúgy az önkormányzatnak írhatsz, neten is megteheted az oldalukon.
Vagy aláírásgyűjtés a szomszédokkal? És azt benyújtani az önkormányzathoz, ha már a közös képviselő ezek szerint nem foglalkozik az üggyel. Az önkormányzat tuti lép, az a tapasztalatom, hogy ilyen helyzetekben tisztességgel eljárnak.
De ez csak egy tipp számodra. nem vagyok szakértő.

ius latratus # 2014.07.13. 13:19

Jelentsd be valahol. Van annyi lehetőség, mondjuk kár lenne kihagyni a Fetikoviziget.

bori33 # 2014.07.13. 12:32

Miért nem kapok választ? ha zaklat egy szomszéd 5 másikat csak be lehet jelenteni valahol.

bori33 # 2014.07.06. 21:58

Szeretném megkérdezni, hogy tehetek-e az ügyemben valamit és egy haszonélvezőnek mibe van beleszolása egy lakóközösség életébe? Van egy fiatal pár a szomszédban, akik a fiú apjával élnek együtt, a páré a lakás de mivel beszállt a vásárlásba az apa igy haszonélvező.2 éve megy a vita a közben már nagypapává lett apával, a fiatalokkal( tulajjal ) nincs gond. De ez a pasi mikor meglett az unokája elment az esze lassan. nyugdíjas lett és nincs semmi dolga azóta lopja az újságokat az egész városbol de még a postaládákból is nem csak a konténerekből.Persze a lakásba nem hordja be, kint az udvari ablaka elött kint tárolja és ez már odáig fajult hogy attol félünk a ház kap büntetést. De ha vendég jön már bárkihez meg is jegyzik mi van itt mostanában? putri???? Állítólag beteg gyereknek gyűjti, ezzel nincs is gond csak ne ide.Szégyelljük magunk de nem merjük bejelenteni mert attol tartunk az egész ház büntit kapna a tűzoltóságtol?? a másik dolog hogy kijön a házbol délután , soha nem este játszanak kint a gyerekek, de kijön akár 3 akár 4 órakkor és habzó szájjal kiabál a gyerekekkel hogy húzzatok haza mert az unokám alszik. Erre mi persze vitába szállunk mert ne ordítson a gyerekeinkkel, volt hogy partvisnyéllel megkergette az egyik anyunkát.Megkérdeztünk a szülöket is hogy zavarjuk -e öket és azt mondták nem és nem is értik mi ütött belé. De ez visszatérő dolog a házban. ő leordítja a gyerekeket, mi ősszeveszünk vele, ekkor szolunk a fiának az is leordítja a fejét és 2 hétig nem is szól hozzájuk, igaz nem is köszön nekünk de leglább a gyerekeket nem bántja. Meddig kell ezt tűrnünk? ma volt egy ujjabb vita amit elmeséltem a fiának, mert a menye csak széttárt karokkal annyit mond hogy ő már nem szol bele. Erre ma a fia megint döbbenten állt hogy ujra kezdte? mondtam nem,ez folyamatos csak nem jövünk mindig panaszkodni.A szomszédok 90% már szoba se áll a pasival és mindenki azt beszélte ma is hogy lehet hogy a gyerekeink ma délután 3kor kint játszottak, de tegnap este 9kor az ő unokája még a müanyag motorjával kint zörgött. Meg azt ordítozza a gyerekeknek hogy huzzanak a saját ajtajuk elé ne az egész udvart fussák be ordítsanak ott, mondtam a fiának ha ezt igy gondolja ő is akkor ezentul az ő gyerekük meg nem közelítse a mi körzetünket! Meg az egyik mamának azt kiabálja hogy unkája meg huzzon haza az nem is itt lakik. De volt ennél rosszabb is mikor pici volt és kint altatták az udvaron akkor olyan csend kellett hogy legyen a papa szerint hogy az egyik szomszédhoz jött vendég és megcsörrent a teloja és az is csititotta hogy csend mert alszik. szovol még vendég is csak akkor jöhet hozzánk ha nem csörög épp a telefonja. Most úgy néz ki a fiataloknak elegük lett belölle és elköltöznek mert azt mondták nem is gondolták volna milyen ember és elégé megszégyenítette őket. De azt még nem tudjuk vele mi lesz hisz amig ki nem fizetik a gyerekek addig mint haszonélvező itt marad. gondolom ha tényleg elköltöznek meghírdetik és kifizetik, de az még ki tudja mikor lesz. Szoval ha a lakoközösség ellene van és nem tulaj mit lehet tenni egy ilyen emberrel? és mibe szolhat bele? mert megfenyegetett hogy feljelent mert hangosak a gyerekeink. szerintem meg is teszi. ja és minap az egyik szomszéd kiszolt az ablakon neki hogy ne burogassa a másik szomszéd kerti székeit. erre az a válasza volt a papának hogy az ő unkokájának mindent szabad. ha összetöri azt is szabad neki mert az ő unkokája. körülbelül ilyen hozzáállással hogy mert valaki társasházba költözni? ilyen embernek öregek otthonában a helye, és akkor még kedves voltam.