Fizetési meghagyás


Talmács # 2014.08.21. 16:14

Ha valaki ad egy elérhetőséget E-Mailben akkor a saját nyomozatomat szivesen elküldöm, SMS-ek fényképei azoktól akik segíteni akarnak, akartak, de van egy szerződésem aminek nem tudom a tartalmát.

Az kérjen elérhetőséget aki segít legalább annyi pénzhez jutni, hogy a szerződés lenyomozásához szükséges tiszteletdíjat ki tudjam fizetni.

Politikai okokból vagyok pszichiátriai kezelés alatt, hipnózis alatt voltam pedagógusi pályára és belemásztam a diákhitelbe, elhelyezkedni politikai okokból nem tudok. Pénzt igértek ha kivándorlok, de MAGYARORSZÁGOT ÍRTAM A PAPÍRRA ÉS EZ ALKOTMÁNYELLENES VOLT. Rengeteg peres ügyem lenne szervezett bűnözési osztály mindennapos látogatója ennek a kisvárosnak ahol lakom és ahonnan elvágyik mindenki. Jobbközepes buli az biztos nincs mögötte rossz szándék de olyan jogász kellene, aki hozzájuttat becsületesen a pénzemhez mihamarabb, ez pedig csak egy levél a német nagykövetségre, a jogi formát nem ismerem, de ha az érvénytalanség felmondási ok akkor talán megoldható, hogy ne kelljen adót csalnom 50 M-ért, mert nem akarnék börtönben megrohqadni.

Köszönettel

Iucundus # 2014.08.21. 08:57

A „Megtámadhatóság vagy semmisség?” c. topikban ez 15 év volt ...

Most akkor 15 vagy 12 év? Ott pszichátriai kezelés volt, itt pedig „megpróbáltam elhelyezkedni és megélni”. A félrevezető kérdések csak félrevezető válaszokat szülhetnek...


Ddr

gerbera317 # 2014.08.21. 06:18

Egy 12 évvel ezelőtti dologból kifolyólag most történt kár? Ez soha, sehol, egyetlen bíróság sem fogja neked bevenni. Egyedül a fmh sikerében bízhatsz.

Talmács # 2014.08.21. 04:09

Köszönöm a válaszokat, azt, hogy mit csináltam az elmúlt 12 évben nagyon egyszerű: Megpróbáltam elhelyezkedni és megélni, ez a peres lehetőség csak azért esedékes mert most történt kár, de átgondolom, hogy van-e értelme pitiánerkedni

Köszönettel

ObudaFan # 2014.08.20. 20:34

Ha a cég ügyvezetője okozott kárt, akkor a céget kell perelni, legalábbis az akkori szabályok szerint mindenképp. De egyébként a leírt tényállás szerintem értelmezhetetlen.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.08.20. 17:19

és mit csináltál az elmúlt 12 évben? mégis mekkora és milyen károd lett? próbaidő alatt mondtak fel neked 12 éve és most gondoltál egyet, hogy lépni kellene?

gerbera317 # 2014.08.20. 16:58

a munkáltató fele vagy a céget is perelhetem?

Mi???

Mi az a fizetési meghagyás?

Az egy olyan - közjegyző által kibocsátott - fizetési felszólítás, ami a felszólított (kötelezett) számára kötelezettséget keletkeztet, ha a kötelezett az abban foglalt követelést a kézhez vételtől számított 15 napon belül nem vitatja. Akkor is, ha az a követelés esetleg nem valós, vagy már elévült. A jogerős fizetési meghagyás hatálya azonos a bíróság ítéletével, tehát jogerőre futás után és a teljesítési határidő elteltével kérni lehet a végrehajtás elrendelését. Ellentmondás esetén az eljárás perré alakul, melyben a felek a bíróság előtt adhatják elő álláspontjukat és tárhatják fel bizonyítékaikat. Számítani kell továbbá arra is, hogy ez a követelés egyébként már elévült, tehát ha erre hivatkozva ellentmond a kötelezett, akkor minden bizonnyal el fogod veszíteni a pert.

Az nem hátrány, ha tudod, kit akarsz kötelezetté tenni, illetve az illető hol található meg.

Talmács # 2014.08.20. 12:42

Tisztelt Jogászok

Van egy aprópénzes ügyem, amit valami fizetési meghagyás formájában kell benyújtanom. A lényeg, hogy 2002-ben egy munkáltató visszamenőleges hatállyal rugott ki próbaidő alatt. Ezt nem perelhettem mert a felmondás valótlan tartalmú tehát hamios okirat volt és ma is az. Munkaügyi per ebból így már nem lehet, de rengeteg károm történt a társadalombiztosítási csalás és az elévült magánokirathamisításból. Nos a magánokirathamisításért a munkáltató fele vagy a céget is perelhetem? Mi az a fizetési meghagyás? ( Ügyvéd annyit mondott róla, hogy kis károk esetén ez a helyes polgárjogi forma. A rovidebb munkaviszony igazolásból mint TB csalásból is keletkezett most is károm, a könyvelést másik cég vitte (anyacég) Ez is polgári már. Lényeg, hogy ha nem tudom az ügyvezető személyes lakcímét perelhetem-e a céget magánokirathamisításból eredő kárért polgárjogi úton? Valamint mi az a fizetési meghagyás?

Köszönettel Válaszotokért