Szerzodes ervenyessege


ObudaFan # 2014.10.30. 11:41

Amvagy hivatásos sportszerződéssel?
Egyébként ha igazolhatóak ezek a megaláztatások, és a gyermeked erre felhívja az egyesület figyelmét és a vezetés nem tesz semmit, akkor szerintem egy rendkívüli felmondásnak helye van.

Lehetséges # 2014.10.28. 20:30

Tisztelt Jogi Fórum!

Nagy problémám van, fiatalkorú gyermekem sportszerződéssel rendelkezik egy magyarországi egyesületnél. Lelki és minimális testi bántalmazás érte őt, ezért abba kívánta hagyni a sportot. Lehetőségünk volt azonban másik egyesületnél folytatni a sportpályafutását, egy teljesen másik városban, így elszakadva a családtól és az addigi iskolájától is.
Az egyesület arra hivatkozva, hogy élő sportszerződése van, csak egy bizonyos összeg kifizetésével engedné át játékjogát, de ezt nem tudjuk megfizetni.
Kérdezem, hogy milyen gyermekvédelmi intézkedéssel, vagy milyen törvényre való hivatkozással lehet kérni a szerződés azonnali felmondását. Hangsúlyozom, nem másért, csak a társak által ért "megalázás" miatt jönne el.
Előre is köszönöm, ha valaki tud használható információt nyújtani ebben

aston08 # 2014.10.25. 07:51

Magánszemélyek kölcsönadási szerződéséről lenne szó.A kölcsönadó szeretné átadni a jogokat egy 3.személynek.A szertődésben leírtak nem változnak.A kölcsönvevő beleegyezése szükséges-e hozzá?Megvétozhatja-e a "kölcsönadó" váltást? Köszönöm.

vcarter # 2014.10.21. 14:15

"a upc alkalmazott TUDTA, hogy nem az írja alá akinek kellene, akinek a neve, adatai az ügyfél sorokban szerepelnek, meghatalmazást meg nem kapott."

Ez azert szep, mert nalam raadasul kulonbozo nemu ember irta ala a nevet, mint ami az ugyfel soroknal szerepelt.
Ez mennyire jogszeru a UPC reszerol?

vcarter # 2014.10.21. 10:51

Immaculata:
Nem teljesen ertem amit irtal. A UPC szemelyazonositas nelkul kotott egy szerzodest a nevemre es ahogy latom nem egyedi az eset. A Fogy.Vedelem nem foglalkozik vele, a UPC nem felelos, viszont en igen?
Majd miutan a fogyaszto bemegy reklamalni (nem akartam ennyire reszletekbe belemenni, de edesanyam tudott ott lenni, akinek megmondtam, hogy ne fizessen be semmit), a szolgaltato egyertelmu szandeka elrettenteni (a magas kotber kilatasba helyezesevel) es ezaltal fizetesre birni (a szerzodes elismeresere) a fogyasztot, ami ezek szerint bizonyos esetekben sajnos be is valik. Szerintem ez igy nincs rendben...
Egyebkent evek ota kabeltv nelkul elek, en nem tartom alapszuksegletnek. :)

eos_uldozott:
Hogy sikerult tisztaznod elso korben veluk?
A UPC tenyleg nem vonhato felelossegre azert, mert ilyen szerzodeseket kot?

eos_üldözött # 2014.10.21. 08:29

Lehet hogy hosszú időre lesz programod.
Nekem is így lett szerződésem a UPC-vel. Más odaírta a nevem és pár adatom amit tudott, amit nem tudott azt a sajátjával pótolta és aláírt.
Anno tisztáztam, törölték a tartozást, majd egy évre rá kiadták egy behajtó cégnek. Azokkal is tisztáztam, de persze nem volt könnyű.
Majd arra két évre kiadták egy másiknak (EOS). Ezek már a harmadik éve küzdenek, néha szórakoztató, inkább bosszantó a droidjaik zaklatása.
Ha tisztázod az ügyed jól tedd el azt ami ezt igazolja, mert upc-nél tapasztalható kupi miatt bármikor felbukkanhat ezzel a követeléssel egy eos féle cég.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.10.21. 06:20

:) Az Új Ptk. úgy lett megalkotva, hogy kizárólag a vállalkozókat ismeri el felelős gondolkodó lényként, a fogyasztókat pedig :) segítségre szoruló, érdemi döntéseket hozni nem képes embereknek.
Olvasva vcarter esetét, azon gondolkodom, hogy miért jó nekünk, ha ezzel a törvénnyel amerika szintjére jutunk és lassan azért is lehet perelni, ha valaki élő macskát tesz a mikro sütőbe, mert ilyen tiltás nem volt a tájékoztatón.

Korlatozhatja a szolgaltato egy uj alberlonek az uj szerzodeskotest?

:) Nem fog vele szerződést kötni. Vcarter pedig megérdemelten szívhatja, ha nem talál olyan bérlőt, akinek nem alapvető szükséglete lesz a kábeltv.

ObudaFan # 2014.10.20. 18:25

Ha ez mint ténymegállapítás szerepel a határozatban és nem csak mint a te előadásod, akkor elég lehet. De hogy ez így van-e, arra a szövegkörnyezet alapján azt mondanám, hogy nem feltétlenül.

vcarter # 2014.10.20. 14:15

A Fogy.vedelemhez benyujtott panaszban es a kapott valaszban a kerelem leirasanal is szerepel:
"A Szolgaltato az elozoek miatt ervenytelen szerzodes alapjan nyujtotta a szolgaltatast, igy a Szolgaltato koveteset jogtalannak tartja a Kerelmezo. Ugyanakkor a Szolgaltato koveteleset kiegyenlitette, mivel el kivanta kerulni a jogi kovetkezmenyeket."

Ez elegendo?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.10.20. 14:02

Az a felvétel nem lesz meg. Általában nincs meg az a bizonyíték, amelyet attól a féltől kérnek, akire nézve hátrányos lenne.

vcarter # 2014.10.20. 13:48

A problema jelzesekor kijelentettem, hogy nem fogok fizetni, amire az volt a valasz, hogy akkor ramterhelik a kotbert is es intezkedjek en a rendorsegnel.
Emiatt fizettem be es fordultam rogton a Fogy.vedelemhez.
Ha jol tudom a UPC minden beszelgetest rogzit, ezt fel lehet hasznalni adott esetben?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.10.20. 13:46

Tudod bizonyítani, hogy jogfenntartással fizettél?

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.10.20. 13:31

huh

ráutaló magatartás. A fogyasztói szerződéseket sem kell írásban megkötni, de, ha fizettél, hát az a szerződés létrejött.

vcarter # 2014.10.20. 11:23

Koszonom a gyors valaszt!

Mivel a problemat jeleztem (panaszkonyv, fogy.vedelem), igy jelenleg nincs mas teendom, mint egyszeruen nem fizetni a csekkeket? (az elso honap be lett fizetve a kotber kilatasba helyezese miatt)
Korlatozhatja a szolgaltato egy uj alberlonek az uj szerzodeskotest?

ObudaFan # 2014.10.20. 11:05

Nem csak nem érvényes, hanem létre sem jött.

HA nem teljes bizonyító erejű magánokirat, akkor a szolgáltatót terheli a bizonyítás.

vcarter # 2014.10.20. 10:57

Udv!

Volt egy alberlom, aki a lakasomba a nevemre kottetett be UPC internetet meghatalmazas es tanuk nelkul, alahamisitva a nevem, tehat a szolgaltato szemelyazonosito nelkul kotott szerzodest. Minderrol akkor szereztem tudomast, amikor az alberlo eltunt es megjott az elso befizetendo csekk.
Jeleztem a UPC-nek, aki szerint a szerzodes ervenyes, es ha nem akarok kotbert fizetni, akkor be kell fizetnem a csekket. Azt mondtak jelentsem fel az alberlot okirathamisitas miatt a rendorsegen.
Fogyasztovedelmet is megprobaltam, ok azt irtak vissza, hogy nem illetekesek az ugyben es szinten a rendorseget vagy a Bekelteto Testuletet javasoltak.
Ervenyes lehet igy egy szerzodes? Ha nem, akkor kinek kell ezt bizonyitania?