Karambol károkozás - kárszenvedés


Szomorú örökös # 2015.06.13. 11:11

ius latratus

A D.A.S. - matrica ma már csak nevetség tárgya, ezt kitárgyaltuk már itt a fórumon.

Nem is a jelen időszakról beszélek, ez ugyanis kb. 5 éve történt nyáron.

Még joghallgatóként engem is megfűztek, aztán egyszer csak dobtam őket.

Én kb. másfél évig voltam ügyfelük, azért addig úgy érzem, jó volt, hogy védenek, hiszen volt eredménye az ittlétüknek.

Hogy miről beszélek? Akkoriban volt egy biankó szerződéssel a kereskedőnél hagyott autó - több ilyen tuti nem lesz. Az autót ahogy szokták, ki is vonták ideiglenesen a forgalomból. Kb. egy év múlva sikerült nekik eladni, akkor épp fordítva cselekedtek, mint ahogy kellett volna, mert előbb forgalomba helyezték, utána átírták az új tulaj nevére. Ergo én kaptam meg arra az évre a súlyadó csekket, holott már közel két éve nem az én autóm volt. Kb. fél évi huzavona után átadtam a történetet a D.A.S. felé és ők bevasalták rajtuk az összeget. Hozzá teszem, akkor már az a cég rég megszűnt, az utódja is felszámolás alatt volt, szóval nem volt egyszerű, de megoldották. :-)

ius latratus # 2015.06.13. 10:56

Off

A D.A.S. - matrica ma már csak nevetség tárgya, ezt kitárgyaltuk már itt a fórumon.
Még joghallgatóként engem is megfűztek, aztán egyszer csak dobtam őket.
Tényleg vicc az egész.

On

Szomorú örökös # 2015.06.13. 06:13

Bálint09

Én anno pár éve egy öreg Suzuki Swift Sedan bal hátsó ajtaját nyomtam meg vonóhoroggal, ami aztán 150 ezret taksált. Kikértem a biztosítótól az elvégzett munkák listáját. Ahogy ezt már előttem más is ajánlotta, én is javasolnám neked, hogy kérd ki. Még a valószínűleg szétrohadt küszöböt is az én költségemre cserélték ki, ez van. Sajnos ha olyan szerelőhöz kerül, aki ügyes, akkor bizony sokba fáj ez, de inkább én a 2 osztállyal való visszasorolást választottam, nem volt vészes, ki lehetett bírni. Visszakerültem Bónusz 8-ra, most ismét Bónusz 10 vagyok már.

A másik oldalon is álltam már, akkor meg belém jöttek hátulról. Akkor special a biztosító kétszer annyit ajánlott meg számla nélküli rendezésre, mint amennyibe valójában került a javítás. Lehet akkor a Genertel azért volt ilyen "barátságos" velem, mert hátul ott virított a D.A.S. matrica... ;-)

biztositasi1x1.hu # 2015.06.13. 05:23

Ha sok a szabadidőd lehet kérni a biztosítótól a káraktába történő betekintést. De a Ti szempontotokból teljesen mindegy, hogy 1000,-Ft kifizetés történt vagy 480 eFt. A bonuszotok fog két fokozatot visszamenni évfordulókor, meg egyes biztosítóknál még hozzájön a károkozói pótdíj a következő éves biztosítási díjhoz. (de évfordulóra lehet biztosítót váltani)


Biztosítási 1x1

Bálint09 # 2015.06.12. 20:37

Tisztelt Szakértők!

A következőkben kérem a segítségüket.
Feleségem koccanásos balesetet okozott, belement az előtte lévőbe. Egy zebránál állt a sor, ő is állt, majd amikor elindultak, az előtte lévő hirtelen megállt, a feleségem pedig hátulról belement. Egészen kis sebességnél történt a koccanás, a mi autónkban semmilyen kár nem keletkezett azon kívűl, hogy a rendszámtábla kerete eltört. A másik autónak ami egy kis furgon, a lökhárítója valamint a raktérajtó alja nyomódott meg minimálisan. A betétlapot kitöltötték, feleségem a felelősséget elismerte.
A mai napon kaptam egy levelet a biztosítótól, hogy a káreseményre 480000 forint kifizetés történt, amit így bemondásra kifizethetek és akkor a Bonus Malus besorolásom nem változik. Erős a gyanúm, hogy sok minden nem stimmelt a kárrendezés körül, ezért szeretném látni a kárfelvétel során készült fényképeket valamint a szakértői véleményt és a számlákat. Még egyszer hangsúlyozom, hogy a mi autónkban nem keletkezett kár ezért -bár nem vagyok szakértő- elképzelhetetlen számomra, hogy a másik autóban ekkora kár keletkezhetett.
Milyen lehetőségeim vannak?
Köszönettel

gerbera317 # 2014.10.25. 09:14

Ezerszer próbáltam felidézni magamban a történteket és már mindenféle lejátszott a fejemben.

Éppen 1 héttel ezelőtt áthajtottam a piroson. Nem szándékosan. Kb. 11 órányi munka után hazafelé hajtva elbambultam, és csak mentem az előttem haladó uátn. Én már egyértelmű piroson hajtottam át, és csak akkor fogtam fel, mi történt, amikor éppen elhaladtam a lámpa mellett, de tisztán fel tudom idézni, hogy az már akkor is piros volt, amikor az előttem haladó is átment. A sárgára nem emlékszem. A kereszteződés nincs bekamerázva.

Nos, ha esemény történt volna, szerinted mihez ragaszkodnék? Nemdenem a zöldhöz, aztán lesz, ami lesz? És akkor itt vagy te, aki ráadásul zöldre emlékszel. Szerintem ragaszkodj továbbra is az eredeti verzióhoz, készen arra, hogy szükség esetén valamit mégis engedj belőle.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.10.25. 06:20

Szerintem a szabálysértési eljárás már folyik, azt megegyezés le nem állítja.

Soósné # 2014.10.24. 04:59

Tisztelt Jogi Fórum!Pár napja karamboloztam egy másik gépjárművel.Személyi sérülés nem történt de az én egyik utasom(gyermekem)megfigyelésre kórházba került.Én zöld lámpán mentem át a velem karambolozó elmondása szerint neki is zöld volt a lámpa.rendőrt hívtunk.Várjuk a szakértői véleményt.Kérdésem a következő:Pár nap eltelt én nem emlékszem már tisztán az eseményre.Azóta alig alszom.Ha lesz még meghallgatás akkor ilyenkor mi a teendő csak mondjam azt,hogy tartom magam a korábban elhangzottakhoz?Ezerszer próbáltam felidézni magamban a történteket és már mindenféle lejátszott a fejemben.Annyit mondott a rendőr,hogy lehet bírósági ügy is ha nem tudunk megeggyezni.jelenleg beteg vagyok és nincs se erőm se kedvem járkálni.A kár nem túl nagy összegű.Én azon gondolkoztam inkább magamra vállalok mindent de ugye az meg hamis tanuzás lenne.Ha mindkét fél elismeri,hogy részben hibás fizetnek e a biztosítók ?köszönöm