vizoras kozos koltseg


ancora # 2015.04.20. 09:08

Elnezest,de ezt nem ertem:

"Én azt javasolnám, ha van két vizdijszámlád arról, hogy mennyit fogyasztasz, akkor keresd meg a képviselőt, így azt az összeget mármint a fogyasztásodat a 4 hónapra befizeted!"

Azt javaslod,hogy fizessem be a 30 kobmetert a Vizmuvenek is es meg egyszer a tarsashaznak is?
Bocs az ertetlenkedesemert.
Csak olyan ideges vagyok,nem szeretnek meg szazezret befizetni pluszban,/raadasul szerintem nem is jogosan/,eppen eleg volt a 60-70 ezer a ket vizora miatt.

ancora # 2015.04.20. 08:31

Jogalap nelkuli gazdagodas.
Ha ezt vegul megis kenytelen leszek bejelenteni a jegyzonek ,az otszoros kozos koltseget,nagy eselyem van ra,hogy megse kell befizetnem a havi 45 ezreket januar-tol,mert nem jogszeru? Maximum mennyivel lehet tobb a kozos koltsege annak,akinek nincs vizoraja?

ancora # 2015.04.20. 08:03

"Nem hajtottad végre a közgyűlési határozatot. Az volt a döntés lényege, hogy január 1-tol minden tulajdonos maga fizesse a saját vizfogyasztását. Ez csak akkor lehetséges és szabályszerű, ha a vízmű leplombazta a vizórádat, veled szerződést kötött, s a fogyasztásodat levonta a társasház főmérőjére kiterhelt fogyasztásbol!"

Nem kotozkodni akarok,csak mondom,hogy,szerintem en vegrehajtottam a hatarozatot,mert
december 19 -tol,a szerzodeskotes ota en magam fizetem a fogyasztasom,azota porog a vizora,amit majd ki kell fizetnem a Dijbeszedonek=Vizmuveknek,ha majd leolvassak,es jon a csekk,szamla. Nem fogjak azt mondani a Vizmuvektol,hogy
csak a hitelesitestol fizessek,a marcius 30. elottit,a 30 kobmetert nem kell,hogy kifizessem!

ancora # 2015.04.20. 07:57

"Én azt javasolnám, ha van két vizdijszámlád arról, hogy mennyit fogyasztasz, akkor keresd meg a képviselőt, így azt az összeget mármint a fogyasztásodat a 4 hónapra befizeted!"

Elnezest,ezt nem ertem.
Amugy nincs meg vizdijszamlam.
Volt februarban leolvasas,de nem voltam otthon akkor,meg olvastam a tajekoztaton is,hogy eleg minden harmadik leolvasaskor otthon lenni.

ancora # 2015.04.20. 07:47

"Na most, te csak áprilisban fizettek be a plombazas-hitelesites díját, tehát a vízmű ekkortól veszi nyilvántartásba az orádat, s ekkortól nem terheli a társasházat a te vizfogyasztásod."

Nem aprilistol nem terhelem a hazat,hiszem az ora porog december 19,a felszereles ota! Azt nekem ki kell fizetnem majd a Dijbeszedonek= Vizmuveknek! December 19 ota nem terhelem a haz vizfogyasztasat!

ancora # 2015.04.20. 07:43

Kosz szepen a segitseget.
Otthon megnezem,hogy szo szerint hogyan szol a hatarozat.

Meg annyi,hogy befizetett szamlam vizrol a Dijbeszedo fele valoban nincs,de a hitelesiteskor 30 kobmeteren allt az ora.Azt pedig ki kell fizetnem a Dijbeszedonek,tehat a decembertol marciusig tarto idoszakot a Dijbeszedonek fizetem,hiaba nem volt meg ervenyes az ora.Tehat ez a harom honapot en mar a Dijbeszedonek fizetem,nem pedig a tarsashaznak,nem igaz?
Mert vagy az egyiknek,vagy a masiknak,ki hallott mar olyat,hogy mind a kettonek fizetni, a tarsashaznak is,meg a Dijbeszedonek is honapokon keresztul?!
En olyan szabalyt tudtam eddig,hogy ha X. ho 15 elott szerelteti fel az ember a vizorat,akkor arra a honapra
mar csokkentett kozos koltseget fizet,ha 15. -e utan,akkor teljes kozos kolteseget.

a.

MajorDomus # 2015.04.18. 09:35

ancora

Nem èrtem mi a gondod!

Nem hajtottad végre a közgyűlési határozatot. Az volt a döntés lényege, hogy január 1-tol minden tulajdonos maga fizesse a saját vizfogyasztását. Ez csak akkor lehetséges és szabályszerű, ha a vízmű leplombazta a vizórádat, veled szerződést kötött, s a fogyasztásodat levonta a társasház főmérőjére kiterhelt fogyasztásbol! A különbözetet ugyanis a Társasháznak kell kifizetni.

Na most, te csak áprilisban fizettek be a plombazas-hitelesites díját, tehát a vízmű ekkortól veszi nyilvántartásba az orádat, s ekkortól nem terheli a társasházat a te vizfogyasztásod.

Ugye nem tudsz olyan vizdijszámlát felmutatni, , ami a le olvasott ora állásod alapján készült!

A közös képviselő intézkedése teljesen jogszerű.

Más kérdés, hogy a közgyűlés intézkedése nem volt jogszerű, mert ez jogalap nélküli gazdagodás.

Otszorosere emelni a közös költséget vizdij miatt?

Én azt javasolnám, ha van két vizdijszámlád arról, hogy mennyit fogyasztasz, akkor keresd meg a képviselőt, így azt az összeget mármint a fogyasztásodat a 4 hónapra befizeted!

Ha nem egyezik bele, közöld, hogy a Jegyzőnél kezdeményezed a társasház mûködésének törvényességi felülvizsgálatát!
Bele fog egyezni!

ObudaFan # 2015.04.17. 15:01

Nem, ezt a közgyűlés dönti el. Ismerni kellene az SZMSZ-t és az elfogadott határozatot.

ancora # 2015.04.17. 07:48

Tisztelt Szakertok!

Jogos-e ,hogy a kozos kepviselom teljes kozos koltseget szamol fel nekem januar 1-tol /havi 10 ezer helyett 45 ezer ft/? A vizorat december 19-en szereltettem be,marciusban hitelesittettem es aprilisban fizettem be a hitelesites dijat. Most jott az ertesites a megemelt kozos koltsegrol.
Kozgyulesi hatarozat szuletett arrol 2014-ben,hogy 2015 januar 1-ig kotelesek a lakok vizorat beszerelni,kulonben a kozos koltseg otszorosere emelkedik.
A vizdijat decembertol fizetem a Dijbeszedonek,akkor miert kene meg plusz a kozos koltsegben is megfizetnem negy honapra?!
A Vizmuvek azt mondja,hogy a kozos kepviselo donti el,hogy mikortol szamolja,a szerelestol vagy a hitelesitestol.Igaz ez?!

Elore is kosz a segitseget.

a.