VOYNICH MANUSCRIPT - DECODED


drbjozsef # 2017.09.11. 04:44

Ja hogy az egész kézirat? :)
Nem hinném, ez is csak egy hipotézis, bár elég valószínűnek látszik a cikk alapján. De a teljes lefordítással szerintem el fognak még pár évet szöszölni.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.09.10. 20:06

Jó, de ez csak a cikk, és nem az átirat.

drbjozsef # 2017.09.10. 19:14

Itt van magyarul is :

https://444.hu/…zirat-titkat

gerbera317 # 2017.09.10. 17:00

Nyilván nem az van benne, hol van a kincs elásva, mert akkor Joly-Joker inkább a kincskeresésre gyúrt volna, nem a megfejtőkulcsból való meggazdagodásra.
Hát igen. Az ilyet fel kell ajánlani olyasvalakinek, akinek minden pénzt megér, hogy ő publikálhassa a megfejtett tartalmat. Persze, ehhez a megfejtőkulcsot is át kell adni, hiszen neki ellenőriznie kell, nem kamu-e a drága pénzé' vett tartalom.
De úgy tűnik, ez a hajó már e'ment.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.09.09. 17:58

Magyarul még nincs?

Egyébként tényleg Joly-Joker fejtette meg? ;)

Grave7 # 2017.09.09. 16:37
JOLY-JOKER # 2016.01.27. 17:15

Még egyszer utoljára :-) a megfejtés tabu, azért érdeklődök itt mert nincs ügyvédem aki segítene tanácsaival, hogyan védjem le a dekódolást.

Az idióta szabadalmi hivatal a dekódolást nem tartja sem szellemi terméknek , sem egyedinek, sem saját kútfőből eredőnek - úgy hogy a világon egyedül én tudom a jelentését a voynich kéziratnak egyedül én tudom olvasni a betűit és egyedül én értem amit tartalmaz. ez mi ha nem szellemi termék ?
Én nem a kéziratot akarom levédeni hanem a titok megfejtését -mert azt csak én tudom.

Alább olvastam, hogy megfejtették már sokan - ezen meg jókat röhögök.

Valóban én is azt gondoltam világ szenzáció de segítőt nem találok a tovább lépéshez nekem meg közöm nincs sem a szerződés kötéshez (mire figyeljek, mit ne írjak alá stb..)sem a kaidóval való tárgyaláshoz - bele sem látok a traktoros nem véletlenül nem dolgozik a reaktornál mert nem ért hozzá.

KBS- te külön beszóltál az okos fejeddel amiben agy csak nyomokban van, hogy stilszerű legyek éppen annyi mint a kéziratban a felkiáltó jel.

Nem örömködni jöttem ide hanem egy ügyvédet keresni és tanácsot kérni. A tanács tőled mindjárt az öreg magyar reflex -perszeee nehogymá megfejcse...

tőled biztosan nem kellene tanács talán én adhatnék neked mert látom rosszúl vagy rossz helyen szocializálódtál.

Annyit biztosan tudok a jogból mint te, szét nyertem magam a parkolási kft-ellen , a tigáz ellen és most az elmú ellen is ügyvéd nélkül összesen 1 diplomával.

A voynich kézirat megfejtésével azért nem boldogulok mert a szabadalmi hivatalban azt mondták egy lezárt borítékba adjam be - én meg vissza kérdeztem minek zárjam le , úgy legalább nem kell vele kínlódni a hajszárítóval - tiszta hülyének nézik az embert - a kézirat megfejtésével bárhol előállok azonnal oda az elsőbbségem és a megfejtésem is mert azonnal közkincs és arra már nem kaphatok szerzői jogot. A KÖNYV írása azért nem jó momentán mert nincs titoktartási nyilatkozat azoktól akik érintkeznek a kéziratommal és bárkinek bárhol lehet ismerőse a hieroglifák megfejtésekor a champollion- örömködő bejelentését követően azonnal young jelezte, hogy ő fejtette meg azokat és ővé a dicsőség miközben a champollion csak barátságból korábban megmutatta neki az elvet , hogy akarja megfejteni.

A magyar valóság a KBS szintjén mozog - kár pedig sok MAGYAR kutatónak adhatott volna munkát és dicsőséget a kéziratból eredő további felfedezések és tanulmányok.

A segítő hozzászólásokat ismét köszönöm.

sziasztok

JOLY-JOKER # 2015.04.24. 05:37

Köszönöm még egyszer ha itt nem témázunk róla soha nem keveredek uspt.gov-ra. Mégjobban utána néztem biztos, hogy ott kell kezdenem a levédést, mindent le lehet védeni csak az a mkikötés, hogy a dolog hasznos legyen és legyen benne a szerzőt, vagy feltatlálótől származó individum.

Megkérdeztem levélben őket elhajtottak csak saját kútfőből származó művet lehet levédeni, és mivel a kéziratot nem én írtam (csak dekódolom) ez nem számít hazánkban szellemi terméknek.

Remélem ha az USA -ban megvan a védelem az itthon is jelent valamit az illetékes hivatalban.

A könyv írással az a baj, hogyha egyszer publikálom a mefejtést akkor nyilvánossá teszem és akkor kimaradok az egyébb módon lehetséges jogdíjakból.

Előre akarok okos lenni nem utána hüppögni és pereskedni. Nem értem miért nem jó Magyarország hírnevét fényesíteni, és itt fizetni ami a rendszert erősítené.

Mégegyszer köszi nagyon hálás vagyok a tanácsokért.

paxia # 2015.04.23. 17:43

Az amerikai patentekről elég annyit, hogy az Apple
le tudta védetni a lekerekített formát, mint újdonságot,
(ipari minta?) és ez alapján perelte a Samsungot.

No comment.

JOLY-JOKER # 2015.04.23. 15:39

Hírtelen felindulásból megnéztem...persze hogy az USA-ban levédhető még a matek képlet is.

(4) Graphic forms in drawings - Chemical or mathematical formulae, tables, and waveforms may be submitted as drawings and are subject to the same requirements as drawings. Each chemical or mathematical formula must be labeled as a separate figure, using brackets when necessary, to show that information is properly integrated. Each group of waveforms must be presented as a single figure, using a common vertical axis with time extending along the horizontal axis. Each individual waveform discussed in the specification must be identified with a separate letter designation adjacent to the vertical axis.

Kár hogy nem a saját hazámban , most mehetek a jenkikhez :-)

JOLY-JOKER # 2015.04.23. 15:15

Köszi Law, lehet én értettem félre a dolgokat igazából elsődlegesen a dekódolást akartam levédeni ilyen a formám nem akarja az agyam elfogadni az értelmetlen dolgokat.

Az én olvasatomban a szabadalmi hivatalban ezek szerint nem lehet levédeni egy olyan dolog megfejtését amit senki nem tudott megfejteni az egész világon 600-éve ! ok

Úgy látom a másként kell ezt megoldanom.

Köszönöm szépen a hozzászólásokat.

capisca # 2015.04.23. 07:45

Gondolj bele, milyen jó érzés lenne, ha pl. Tom Hanks vagy Schwarzenegger játszana téged a moziban :).

Kasszasiker lenne.

Rexor # 2015.04.23. 07:22

Szerintem Business Lawnak igaza van, én írnék ebből egy könyvet, elmennék egy kiadóhoz és leszerződnék vele. Ha ezt követően pl. filmet csinálnának belőle, az ebből származó zseton is a tiéd lenne. Gondolj bele, milyen jó érzés lenne, ha pl. Tom Hanks vagy Schwarzenegger játszana téged a moziban :).

Kovács_Béla_Sándor # 2015.04.23. 05:09

Ezek szerint egy magyar nyelvű, nem kódolt szöveget sem v agy képes hibátlanul megfejteni. Bezzeg az ismeretlen nyelven, ismeretlen kóddal írt Voynich...

JOLY-JOKER # 2015.04.23. 03:28

Law azért van itt valami;
Szerzői jog védelme és önkéntes műnyilvántartás, név és módszertan levédése

A szerzői jog automatikusan megilleti a szerzőt, miután létrehozta szellemi alkotását, mely a szellemi alkotások jogának fő részterülete az iparjogvédelem mellett. Ez természetesen lehet tudományos, irodalmi, művészeti alkotás is. Azonban, ha valaki nem védi le saját művét és ezáltal nem tudja bizonyítani azt, hogy ő alkotta meg, akkor bajba keveredhet. Pl., ha valaki hamarabb védeti le, akkor ő bizonyítottan hamarabb rendelkezett azzal a bizonyos alkotással… Ezen kívül létezik az önkéntes mű nyilvántartás a Szabadalmi Hivatalnál, mely esetben egy zárt borítékba helyezhetjük el – akár dvd és, vagy pendrive segítségével – a szellemi termékünket – de természetesen ki is printelhetjük a dokumentumokat -, melyet nem ellenőriz a hivatal.

És, ha bizonyítanunk kell, akkor elővesszük a Szabadalmi Hivatal által lezárt borítékot és hatóságnak átadva az per döntő értéket képezhet. Fontos, hogy hatóságnak adjuk át, pl. ne nyissa ki a borítékot előtte ügyvéd, mert akkor elveszíti bizonyító erejét. Érdemes egy másolatot megőrizni róla, hogy később se felejtsük el mit helyeztünk el benne, illetve ezáltal nyomon követhető, hogy ha pl. dvd-re írjuk ki az anyagot, akkor az működik-e vagy sem. Ezt is érdemes figyelembe venni, az időtállóságot, hiszen lehet, hogy 10-20 év múlva lesz rá szükség.

efi99 # 2015.04.21. 18:22

Nem, ne hagyjuk az első szót, bizonyítékot kérünk az állításodra. Sőt most már magát az első mondatot kérjük.
Neves és nem neves hozzászólók foglalkoznak itt az ügyeddel - pénzt, időt és fáradságot (nem) kímélve - az a minimum, hogy megpróbálod bizonyítani, hogy megéred-e a pénzed.

JOLY-JOKER # 2015.04.21. 18:13

kbs_te aztán tudod :-))))) nem a kézirat 500 oldal hanem a megfejtés_ami a munkám és amit levédenék.

Law - a kikódolás miért is nem saját szellemi termék ? szerintem a kézírat nem az, a kikódolása pedig mivel nem mástól vettem saját_ergó_védhetőnek kellene lennie.

Remélem lesz ügyvéd is az olvasók között ;-)

paxia # 2015.04.21. 14:32

JOLY-JOKER ::

Siess, mert rászállunk a témára és mi is megfejtjük, azt
futhatsz a pénzed után (-::

Kovács_Béla_Sándor # 2015.04.21. 13:41

Ááááááá....
Szinte látom, micsoda érdekfeszítő akciófilm lesz egy füvészkönyvbe oltott csillagjóslásból.
500 oldal? A fele sincs, és a nagy része annak is rajz.

Nem fejtettél te meg semmit, de még tán utána se olvastál, hogy mi is ez a kézirat.

JOLY-JOKER # 2015.04.21. 13:13

sziasztok;

Paxia erre gondolok én is ezért kellene levédeni a megfejtést, hogy aztán ha pl; megfilmesítik, vagy esetleg nagy játék filmet csinálnak belőle :pl Da Vinci Cod - akkor ne tudjanak kikerülni a jogdíjjal.
Éppen ezért kérdezem itt, hátha van olyan ügyvéd aki tudja a firnyákos részét a levédésnek és még most olyan dolgokat is be tud biztosítani amire esetleg én nem is gondolok. Már beszéltem egy Ügyvéddel és elmondta, hogy milyen sokan vannak akik elmennek előadást tartani valamilyen felfedezés vagy ujjítási témakörben és csodálkoznak, hogy az engedélyük nélkül aztán felhasználják az elöadásukban szereplő találmányokat mert nem védték le előre azt mint szellemi termék vagy találmány. Az én esetem annyiban külömbözik, hogy abban a pillanatban ahogy egy interjút adnék máris oda lenne a dekódolási titok hiszen bizonyítanom kellene, hogy valóban tudom a titkot. Éppen a könyv, a film, és más kapcsolódó - akár reklám anyagokból szeretnék részesülni egy életre ha már ennyit dolgozom vele kb 500.- oldal .2 és fél éve ülök a titkon (világ szenzáción ha úgy tetszik)és odáig jutottam (nagyon nem merek érdeklődni senkinél mert mindjárt az az első kérdés, hogy mi az első szó :-D ), szóvakl odáig jutottam, hogy bele tettem a megfejtést egy borítékba ledátumoztam aláírtam és feladtam saját magamnak ajánlottan, hogy ha minden kötél szakad és a toitkolóztésom ellenére valamelyik megkeresett fél a sajátjaként adná elő a megoldást legalább az elsőbbségemet tudjam bizonyítani. 8 komolynak tűnő illetőt kerestem meg mind a nyolcról lepattantam. nincs időm, sajnos nem tudom vállani stb...

paxia # 2015.04.21. 07:19

Azért a világszenzáció sem kutya ám. (-::

Tudod mennyit kérhetsz egy exkluzív interjúért?
Határ a csillagos ég! Jön majd a CNN, a NatGeo,
a BBC! Azonkívül kiadhatod a magyar/angol fordítást,
és nem mondod meg, hogyan dekódoltad. Azt amikor már elég
nagy a felhajtás, akkor előállsz a farbával.

Fel lehet ezt építeni, ha ügyes vagy, nem kell ehhez
licencjog. Arra ne számíts, hogy valaki vakon bedob
néhány 10 millió!

JOLY-JOKER # 2015.04.21. 03:55

Sziasztok ! Köszönöm a tanácsokat , hiába világ szenzáció nem tudok vele mit kezdeni , mert ahogy közkincsé teszem a tartalmat azonnal lemondhatok az anyagi elismerésről és a benne rejlő további anyagiakról is. Mint Rubik a kockája elismeréséről, nagyjából itt tartok, akárkit megkerestem eddig érdektelennek mutatkozott. Azért itt érdeklődők mert azt szeretném megtudni, hogyan védhetem le mint szellemi termék a megfejtést. Nem hülyitek senkit a - na mi az első szó-t - pedig hagyjuk .

Továbbra is az lenne a kérdésem milyen módon tudom levédeni a megfejtést úgy hogy azért jogdíjjat kapjak ha valaki felhasználja az általam megfejtetteket ?

Dr.Attika # 2015.04.20. 18:19

Az már nem "bulvárértékűhír", hogy le is védetné, mint szellemi terméket.

Dr.Attika # 2015.04.20. 17:24

Írni kellene a Blikk-nek, hogy egy magyar fiatalember megfejtette a Vojnics kéziratot. "forrás:jogiforum.hu" Biztos felkapnák.

paxia # 2015.04.20. 17:04

Én a dekódolásra írnék egy szoftvert és, mint titkosítási
eljárást árulnám. Pl csinálnék egy olyan szolgáltatást,
amely szerver-kliens architektúrában elmaszkolná a
kommunikációt az NSA elöl. Vinnék, mint a cukrot.