Közút kezelés


gerilege # 2015.09.02. 10:27

Nem kell pereskedni, de érdemes utána menni. Ha önkormányzati út, akkor az önkormányzatnál, ha a nem, akkor a közútkezelőnél.

Bea1 # 2015.09.02. 10:06

gondolom, mindenről van számla, hogy a töbletköltség behajtható legyen? fénykép, hogy épp elfér a bobcat?

Zoli1981 # 2015.09.02. 06:22

Kedves Mindenki!

Azóta többször felhívtam a DMRV-t. Természetesen senki, semmiféle tájékoztatást nem adott. Azt javasolta az egyik telefonos ügyintéző, hogy írjak levelet. Írtam. Ennek már nyolc napja, természetesen válaszra sem méltatnak.

Közben úgy oldottam meg az alapanyag szállítást, hogy Bobcat munkagépeket hívtam, amik elfértek a gödör mellett és jelentős töblett költséggel járt természetesen.

Az egészben az dühít, hogy mégcsak válaszra sem méltatnak. Nem akarok pereskedni, vagy ilyesmi, de azért sokmindent elmond ez az eset arról, hogyan működik egy állami cég, mennyire inkompetensek a vezetői sokszor.

Talán holnap be ráérek és be tudok menni személyesen.

Üdvözlettel:
Zoltán

Dr.Attika # 2015.08.25. 17:53

Át kell tanulmányozni az alább hivatkozott jogszabályt. Össze kell vetni a konkrét helyszínnel. Ha van mulasztás, azt össze kell írni. Azt gyorsan panasz formájában be kell adni az önkormányzathoz. Biztos, hogy egy nap alatt elvégzik az útjavítást.

http://www.complex.hu/…jegy_doc.cgi?…

Zoli1981 # 2015.08.25. 15:56

Kedves Fórumozók!

Fura helyzetbe kerültem. Volt egy csötörés az utcánkban. A vízmű megoldotta a dolgot, de maradt egy hatalmas lyuk az utca közepén. Gyakorlatilag az ingatlanunk autóval nem igazán megközelíthető most. Az látszik, hogy helyre fogják állítani, mert ott van a kordonjuk, a kérdés, hogy mikor.

A problémám abból adódik, hogy építkezés folyik nálam és nem tudok alapanyagot rendelni. E-miatt minden megáll és ebből tényleg számrazhat károm, mert minden be van ütemezve és meg van beszélve a szakemberekkel.

Mikor az ügyfélszolgálatot hívom, általában fogalmuk sincs mikor lesz kész. Sőt, az mondják, hogy kiadják alvállakozóknak, akik általában megvárják még jó sok ilyen van egy településen és egyszerre oldják meg. Nyivlán költséghatékonyabb. A dátumról fogalmuk sincs.

A kérdés, hogy mik a kötelezettségei a víz szolgáltatónak? Mennyi ideje van helyreállítani egy közutat? Vagy tényleg bármeddig megközelíthetetlen maradhat egy ingatlan miattuk?

Előre is köszönöm a segítséget.

Üdvözlettel:
Zoltán