ittas vezetés - balesettel


drbjozsef # 2017.09.12. 09:44

alfa,

most komolyan, ez a kultúrált, bár vitatható vélemény zavar, miközben nonolet ámokfutása nem zavar úgy általában a topikokban? Fura. Pedig szigorúan véve, ő is a halálát kiívánta. Vagy csak simán ignorálod már? :)

Dati61 # 2017.09.12. 08:48

Nem kívántam senki halálát. Még véletlenül sem.

alfateam # 2017.09.12. 08:05

Tudom, nem kellene ideírnom, de nem tudom megállni.
Hát, fékezd magad és ne kívánd senki halálát!

Dati61 # 2017.09.12. 07:45

Tudom, nem kellene ideírnom, de nem tudom megállni. Azt gondolom, más valaki sokkal inkább megérdemelte volna, hogy új szívet kapjon. Mert azzal, hogy ittasan vezettél több alkalommal is, nemhogy a saját életedet veszélyeztetted, de másik, ártatlan emberek, gyerekek életét vehetted volna el.

nonolet # 2017.09.11. 07:58

Rohadjon meg az összes ittas vezető genya-állat... ennyi.

Ezért: bármivel szívatnak is az rendjén van, sőt kevés!!!

alfateam # 2017.09.10. 16:37

Kereső: Utánképzés és ...
A korábbi akcióid miatt ne aggódj azok 2 éven túliak.

phronesisn7 # 2017.09.10. 16:16

Üdvözletem!

Nemrégiben elvették a jogosítványomat ittas vezetés miatt, nem tudom mi számít balesetnek vagy mi nem, egy kötelező haladási irányú táblát borítottam meg, ami következtében defektet kapott az autó, így félre álltam, és a kiérkező rendőrök megfújattak, vagy másképp mondva megszívattak.
Ott a helyszínen elvették a jogosítványt, emlékeim szerint 0,8x-et fújtam, majd vizelet is volt, de annak az eredménye most nem ugrik be.
A jogosítványomat 3 hónapra vonták be, és ez az idő már letelt, és szeretnék neki fogni az után képzésnek, mivel arra köteleztek.
Viszont nekem ez miatt már kétszer elvették a jogosítványt, de a bíróságon ennek nyoma sem volt. Szabálysértés, bűncselekmény nem volt, "tiszta lappal" voltam ott, gondolom ezért is kaptam csak pénzbírságot és csak 3 hónap eltiltást.
Szóval most mennék intézni a jogsit, mivel nagy szükségem lenne rá, mivel 2,5 hónapja volt IGEN egy szívátültetésem, és a tömegközlekedési eszközökről le lettem tiltva a fertőzések meg hasonló dolgok miatt, így állandóan valakit kell keresnem, hogy vagy be tud vinni a kórházba kontrollra vagy nem, illetve ki tud értem jönni.
A mentő / betegszállító sem játszik, mert legutóbb is 8 órát vártam rájuk, mert nem voltak hajlandóak 20 percet várni, mert haza is hoztak volna. 2 órával a megbeszélt időn túl értünk be és nem volt ott a lebeszélt orvos, így nehezebb volt a vizsgálat megkezdése, és ezért hagytak ott.
De nem is ez a lényeg. 4 hónapig vagyok orvosilag eltiltva a vezetéstől a bordáim miatt, stb.
Ez 2,5 hónapja volt, szóval mire meglenne az után képzés, addigra már vezethetnék is talán és nem lennék senkire sem rászorulva hogy vigyenek be illetve hozzanak haza.

Ami miatt lényegében írok, hogy álljak neki a dolognak.
Ugye van a feltárás, ott ugye kérdezősködnek, vették-e már el ittas vezetés miatt a jogosítványt, vagy sem. Ugye mint vissza eső úgy kezelnek-e vagy sem...
Na már most ha a bíróságon, ítéletnél ennek nyoma sem volt, azt a Mozaikban tudják, mivel azt hiszem oda kell menjek.
Az előző ittas vezetés több mint 10 éve volt.
Ott hogy álljak neki, hogy nem volt még korábban ittas vezetésem, vagy jobban járok ha bevallom, mivel ott tudnak mindent, még ha a bíróságon nem is tudtak ezekről.
Mert olvasgatva a díjakat, illetve az egésznek a folyamata nem mindegy.
Ez év nagyobbik részét kórházban töltöttem, a pénztárcám mérete így sejthető.
De innentől kezdve biztos vagyok benne, nem lesz több ittas vezetés, mivel már nem ihatok ha szeretnék még élni, pláne ennyi gyógyszer mellett..
Válaszukat köszönöm.

e4f

Bandu86 # 2017.06.19. 10:17

Tisztelt Ittasvezetés.hu !
Május 5.-én kaptam egy végzést tárgyalás mellőzésével,05.08.-án elküldtem postán a tárgyalási kérelmem,azóta viszont semmi hír...Mikorra várható,hogy kitűzik a tárgyalást?

Bandu86 # 2017.04.21. 09:24

A helyzet az,hogy már a bíróságon van az ügyem.Azt az információt kaptam,hogy április 10.-től 30napon belül ítèletet fogok kapni,nagy valószínűséggel tárgyalás mellőzèsével,(peren kívül),mivel nem volt "olyan" súlyos az alkoholos befolyásoltság,szemèlyi sérülés nem történt stb...A hölgy aztmondta hogy bírósági titkár asztalán van a dolog,aki rendelkezni fog az ítélettel kapcsolatban.

Bandu86 # 2017.04.21. 07:46

Telefonon kapok információt a bíróságtól?Vagy az ügyészségtől?Egyenlőre azt sem tudom,hogy hol van az ügyem.3hónapja lassan hogy tart,semmit sem tudok sajnos.Köszönöm a választ!

Ittasvezetes.hu # 2017.04.11. 15:51

Pietro81

Bár biztos már megkésett a válasz, másoknak azonban hasznos infó lehet: ha elvették jogosítványát (bárhol), az eltiltási idő alatt nem végezhet autósiskolát más országban (sem). Ha megteszi, okirathamisításért is felelnie kell. (autósiskolánál jelentkezéskor űrlapot kell kitölteni, nyilatkozni arról, hogy sehol nem áll eljárás vagy eltiltás alatt).


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu # 2017.04.11. 15:49

Bandu86

batka75 laikus hozzászólásával szemben el kell mondanunk, hogy a légalkohol (mg/l) és a véralkohol (g/l) valóban kétszeres, egészen pontosan 2.1x átszorzóval használatos. Mivel azonban az "utcán" használt teszterek nem adnak laboreredményt, ezért ez csak megközelítőleges.

batka további tévedése a "0,8 ezrelékes" véralkoholszint, mivel a határérték 0,5 g/l. A 0,8 számadat sem lég, sem véralkoholnál nem határértéke a vétségnek (véralkoholnál az igen-enyhe és enyhe fok határa, de nem a vétségé).


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu # 2017.04.11. 15:42

Bandu86

Sajnos ilyenkor teljesen kiszolgáltatottá válik. Mindenképpen javasolnánk, hogy tájékozódjon az eljáró bíróságon. Az utóbbi években egyre inkább a tárgyalás tartása a jellemzőbb, kissé hátrébb szorult a mellőzéssel hozott végzés - a mi tapasztalatunk alapján.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu # 2017.04.11. 15:39

Döme76

Igen, visszaesőként lesz "kezelve". A szabadságvesztés sok mindentől függ, leginkább attól, hogy melyik megyében történt, mennyi az alkoholszint. Borsod, Csongrád, Jász-Nagykun, Komárom-megye most szigorúbb.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Bandu86 # 2017.04.11. 15:20

Üdv!Január végén történt eset,amikor sajnos ittasan vezettem,és defekt miatt felborultam.Büntetlen vagyok,előtte hasonló sem törtènt.Március 8.-án megtörtént a gyanusítotti kihallgatás,természetesen beismertem az ittaságot,szakértői vèlemény is elkészült(2,09) Vagyon nyilatkozat is leadva. Vallomásomban kértem a "csak" B kategóriától való eltiltást,mivel kamionsofőr vagyok és a megélhetèsünk veszèlybe került.(rossz indulatú kommentelőkből nem kérek,tisztában vagyok mit tettem...) Átadták az ügyészségre,ès azóta csak várok és várok.Kérdésem kb mikor számíthatok ítèletre vagy tárgyalás kihirdetésére,illetve kaphatok-e információt telefonon az ügyészségtől? Köszönöm előre is,ha valaki tud érdemleges válasszal szolgálni.András

Döme76 # 2017.03.26. 20:43

Üdvözlöm!

Előre szólok, komplikált lesz..
Egy családtagunk ittasan vezetett, ekkor valószínűleg defektet kapott és elszállt a kanyarban.Egyenesen egy betonoszlopnak. Sùlyosan megsérült, minek következtében kórházba került, jelenleg is ott tartózkodik. Az ittas vezetés kimutatàsához szükséges vizsgálatokat is elvégezték, melynek eredményét még nem tudjuk, de saját elmondása szerint nem kevés alkohol volt a szervezetében. Utasa is volt, de neki szerencsére haja szála sem görbült.
Most jön a csavar: Másfél éve szintén ittas vezetésért 6 hónapra bevonták a jogsiját, amit nemrég szerzett vissza utánképzésen.
Azt szeretném kérdezni, hogy visszaesőként fogják-e elítélni, és ha igen, mire számítsunk?
Sanszos a letöltendő?
Válaszát előre is köszönöm.

batka75 # 2017.03.09. 07:47

A kétszeres nem igaz. A véralkohol mértéke számít ami majdnem biztos, hogy 0,8.% felett lesz így bűncselekmény, nem is beszélve a baleset okozásáról. Tehát a bíróság fog eljárni itt tudod indítványozni/kérvényezni, hogy csak a B kategóriától tiltson el. Vagy helyt ad vagy nem. Indokaid alapján van rá reális esély. Veszíteni való nincs. Alább bemásolom Kúria 38 BK. leiratát.
I/B. A járművezetéstől eltiltás alkalmazása ittas vagy bódult állapotban történt járművezetés esetén főszabályként kötelező, annak mellőzésére csak különös méltánylást érdemlő esetben kerülhet sor.
III. A járművezetéstől eltiltás érvényesülési körét a bíróság korlátozhatja a közlekedés egyes ágazataira, egyes járműkategóriákra, járműfajtákra.

Bandu86 # 2017.03.03. 17:12

Üdv.Január vègén sajnos törtènt hogy elvettèk a jogosítványomat.Ittasan letértem az útról és egy betonoszlopnak mentem.Sajnos 1,31 volt a lègalkohol szintem.Bevittek vèrvételre(2szeri),közben mindenféle vizsgálatot végeztem,de szerencsère csak karcolásaim voltak.Majd február első hetében kérték meg az igaszságügyi szakértőt a véralkohol pontos meghatározására,amire márc.2.-ig határideje. Még nem érkezett meg valószínű,mert a rendőrsègen aztmondták,amint megkapják az eredmènyt,kihallgatnak.A kérdésem az lenne ,hogy igaz-e hogy kb.kétszerese a vègalkoholszint a lègalkoholhoz kèpest,és kb.mire számithatok?Sajnos megtörtènt,soha ügyem nem volt a rendőrsèggel,viszont kamionsofőr vagyok,ami a konkrét megèlhetèsünk.A párom 70e ft fizetèse nem sok mindenre elég.Kiskorú iskolás lányunk van(7éves),van hitel bőven amit fizetnünk kell.Szóval a megélhetésünk a tét!(okoskodók kímèljenek,sajnos tisztában vagxok vele hogy óriási buzaságot csináltam).Van-e arra lehetőség hogy "csak" a B kategóriától tiltanak el?A lètfontosságú ez lenne!

Pietro81 # 2016.07.11. 19:22

úgyértem ahhoz hog itthon is vezethessek

Pietro81 # 2016.07.11. 19:21

ha ittas vezetésért elvették a jogosítványomat itthon és külföldön leteszek egy új jogsit elég az eltiltási időt kivárni vagy akkor is újra kell vizsgázni?

pohicop # 2016.03.18. 16:24
pohicop # 2016.03.18. 16:20

A Magyar rendszerben nem lesz benne az Osztrák vezetői engedélyed, ha nem jelentetted le. Így a Magyar rendszerben továbbra is azt dobja majd ki a gép, hogy érvényes vezetői engedéllyel és kategóriával nem rendelkezel. És bár van érvényes Osztrák vezetői engedélyed így mégse vezethetsz itthon vele.....
Gondolom a Magyart annak idején bevonták.

tusi66 # 2016.03.18. 15:26

Tisztelt Jogi Fórum!
Kérdésem,hogy 1996-ban ittas vezetés miatt elvették a jogosítványomat.A jogosítvány visszaszerzéshez újra vizsgázást írtak elő.2009 őszétől Ausztriában élek és dolgozom.2011-ben jogosítványt szereztem Ausztriában.Ezzel a jogosítvánnyal Magyarországon vezethetek-e? Magyarországi lakcímem nincs,ritkán szüleimet látogatom.
Válaszukat várom.Köszönöm.

Ittasvezetes.hu # 2016.02.28. 06:24

TamaskaVillany

Igen!


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

TamaskaVillany # 2016.02.25. 18:36

Tisztelt Ittasvezetés.hu!
Azt szeretném megtudni, hogy aki 93-ban és 98-ban volt ittas
vezetés miatt eltiltva, lehet nála elévülés. 98-ban baleset is volt, egy tábla és az autó totálkáros lett. A tábla ki lett fizetve, így ebből nem lett per. Volt két utas is biztonsági öv sérüléssel (8 napon belül, horzsolás). De ők nem lettek beírva (ha jól emlékszem) mivel BM dolgozók voltak, így elvileg egyedül vezettem, személyi sérülés nélkül. Így is lehetséges az elévülése?
Köszönöm válaszát.