Fórum polgári jog régebbi elöl     új hozzászólás


ittas vezetés - balesettel

Bandu86 # e-mail 2017.06.19. 12:17

Tisztelt Ittasvezetés.hu !
Május 5.-én kaptam egy végzést tárgyalás mellőzésével,05.08.-án elküldtem postán a tárgyalási kérelmem,azóta viszont semmi hír...Mikorra várható,hogy kitűzik a tárgyalást?

Bandu86 # e-mail 2017.04.21. 11:24

A helyzet az,hogy már a bíróságon van az ügyem.Azt az információt kaptam,hogy április 10.-től 30napon belül ítèletet fogok kapni,nagy valószínűséggel tárgyalás mellőzèsével,(peren kívül),mivel nem volt "olyan" súlyos az alkoholos befolyásoltság,szemèlyi sérülés nem történt stb...A hölgy aztmondta hogy bírósági titkár asztalán van a dolog,aki rendelkezni fog az ítélettel kapcsolatban.

Bandu86 # e-mail 2017.04.21. 09:46

Telefonon kapok információt a bíróságtól?Vagy az ügyészségtől?Egyenlőre azt sem tudom,hogy hol van az ügyem.3hónapja lassan hogy tart,semmit sem tudok sajnos.Köszönöm a választ!

Ittasvezetes.hu #   2017.04.11. 17:51

Pietro81

Bár biztos már megkésett a válasz, másoknak azonban hasznos infó lehet: ha elvették jogosítványát (bárhol), az eltiltási idő alatt nem végezhet autósiskolát más országban (sem). Ha megteszi, okirathamisításért is felelnie kell. (autósiskolánál jelentkezéskor űrlapot kell kitölteni, nyilatkozni arról, hogy sehol nem áll eljárás vagy eltiltás alatt).

Szuper és Társai Ügyvédi Iroda
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
Ittas Jármüvezetés - JOGOSÍTVÁNYMENTÉS
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu #   2017.04.11. 17:49

Bandu86

batka75 laikus hozzászólásával szemben el kell mondanunk, hogy a légalkohol (mg/l) és a véralkohol (g/l) valóban kétszeres, egészen pontosan 2.1x átszorzóval használatos. Mivel azonban az "utcán" használt teszterek nem adnak laboreredményt, ezért ez csak megközelítőleges.

batka további tévedése a "0,8 ezrelékes" véralkoholszint, mivel a határérték 0,5 g/l. A 0,8 számadat sem lég, sem véralkoholnál nem határértéke a vétségnek (véralkoholnál az igen-enyhe és enyhe fok határa, de nem a vétségé).

Szuper és Társai Ügyvédi Iroda
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
Ittas Jármüvezetés - JOGOSÍTVÁNYMENTÉS
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu #   2017.04.11. 17:42

Bandu86

Sajnos ilyenkor teljesen kiszolgáltatottá válik. Mindenképpen javasolnánk, hogy tájékozódjon az eljáró bíróságon. Az utóbbi években egyre inkább a tárgyalás tartása a jellemzőbb, kissé hátrébb szorult a mellőzéssel hozott végzés - a mi tapasztalatunk alapján.

Szuper és Társai Ügyvédi Iroda
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
Ittas Jármüvezetés - JOGOSÍTVÁNYMENTÉS
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu #   2017.04.11. 17:39

Döme76

Igen, visszaesőként lesz "kezelve". A szabadságvesztés sok mindentől függ, leginkább attól, hogy melyik megyében történt, mennyi az alkoholszint. Borsod, Csongrád, Jász-Nagykun, Komárom-megye most szigorúbb.

Szuper és Társai Ügyvédi Iroda
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
Ittas Jármüvezetés - JOGOSÍTVÁNYMENTÉS
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Bandu86 # e-mail 2017.04.11. 17:20

Üdv!Január végén történt eset,amikor sajnos ittasan vezettem,és defekt miatt felborultam.Büntetlen vagyok,előtte hasonló sem törtènt.Március 8.-án megtörtént a gyanusítotti kihallgatás,természetesen beismertem az ittaságot,szakértői vèlemény is elkészült(2,09) Vagyon nyilatkozat is leadva. Vallomásomban kértem a "csak" B kategóriától való eltiltást,mivel kamionsofőr vagyok és a megélhetèsünk veszèlybe került.(rossz indulatú kommentelőkből nem kérek,tisztában vagyok mit tettem...) Átadták az ügyészségre,ès azóta csak várok és várok.Kérdésem kb mikor számíthatok ítèletre vagy tárgyalás kihirdetésére,illetve kaphatok-e információt telefonon az ügyészségtől? Köszönöm előre is,ha valaki tud érdemleges válasszal szolgálni.András

Döme76 # e-mail 2017.03.26. 22:43

Üdvözlöm!

Előre szólok, komplikált lesz..
Egy családtagunk ittasan vezetett, ekkor valószínűleg defektet kapott és elszállt a kanyarban.Egyenesen egy betonoszlopnak. Sùlyosan megsérült, minek következtében kórházba került, jelenleg is ott tartózkodik. Az ittas vezetés kimutatàsához szükséges vizsgálatokat is elvégezték, melynek eredményét még nem tudjuk, de saját elmondása szerint nem kevés alkohol volt a szervezetében. Utasa is volt, de neki szerencsére haja szála sem görbült.
Most jön a csavar: Másfél éve szintén ittas vezetésért 6 hónapra bevonták a jogsiját, amit nemrég szerzett vissza utánképzésen.
Azt szeretném kérdezni, hogy visszaesőként fogják-e elítélni, és ha igen, mire számítsunk?
Sanszos a letöltendő?
Válaszát előre is köszönöm.

batka75 #   2017.03.09. 08:47

A kétszeres nem igaz. A véralkohol mértéke számít ami majdnem biztos, hogy 0,8.% felett lesz így bűncselekmény, nem is beszélve a baleset okozásáról. Tehát a bíróság fog eljárni itt tudod indítványozni/kérvényezni, hogy csak a B kategóriától tiltson el. Vagy helyt ad vagy nem. Indokaid alapján van rá reális esély. Veszíteni való nincs. Alább bemásolom Kúria 38 BK. leiratát.
I/B. A járművezetéstől eltiltás alkalmazása ittas vagy bódult állapotban történt járművezetés esetén főszabályként kötelező, annak mellőzésére csak különös méltánylást érdemlő esetben kerülhet sor.
III. A járművezetéstől eltiltás érvényesülési körét a bíróság korlátozhatja a közlekedés egyes ágazataira, egyes járműkategóriákra, járműfajtákra.

Bandu86 # e-mail 2017.03.03. 18:12

Üdv.Január vègén sajnos törtènt hogy elvettèk a jogosítványomat.Ittasan letértem az útról és egy betonoszlopnak mentem.Sajnos 1,31 volt a lègalkohol szintem.Bevittek vèrvételre(2szeri),közben mindenféle vizsgálatot végeztem,de szerencsère csak karcolásaim voltak.Majd február első hetében kérték meg az igaszságügyi szakértőt a véralkohol pontos meghatározására,amire márc.2.-ig határideje. Még nem érkezett meg valószínű,mert a rendőrsègen aztmondták,amint megkapják az eredmènyt,kihallgatnak.A kérdésem az lenne ,hogy igaz-e hogy kb.kétszerese a vègalkoholszint a lègalkoholhoz kèpest,és kb.mire számithatok?Sajnos megtörtènt,soha ügyem nem volt a rendőrsèggel,viszont kamionsofőr vagyok,ami a konkrét megèlhetèsünk.A párom 70e ft fizetèse nem sok mindenre elég.Kiskorú iskolás lányunk van(7éves),van hitel bőven amit fizetnünk kell.Szóval a megélhetésünk a tét!(okoskodók kímèljenek,sajnos tisztában vagxok vele hogy óriási buzaságot csináltam).Van-e arra lehetőség hogy "csak" a B kategóriától tiltanak el?A lètfontosságú ez lenne!

Pietro81 # e-mail 2016.07.11. 21:22

úgyértem ahhoz hog itthon is vezethessek

Pietro81 # e-mail 2016.07.11. 21:21

ha ittas vezetésért elvették a jogosítványomat itthon és külföldön leteszek egy új jogsit elég az eltiltási időt kivárni vagy akkor is újra kell vizsgázni?

pohicop # e-mail 2016.03.18. 17:24
pohicop # e-mail 2016.03.18. 17:20

A Magyar rendszerben nem lesz benne az Osztrák vezetői engedélyed, ha nem jelentetted le. Így a Magyar rendszerben továbbra is azt dobja majd ki a gép, hogy érvényes vezetői engedéllyel és kategóriával nem rendelkezel. És bár van érvényes Osztrák vezetői engedélyed így mégse vezethetsz itthon vele.....
Gondolom a Magyart annak idején bevonták.

tusi66 # e-mail 2016.03.18. 16:26

Tisztelt Jogi Fórum!
Kérdésem,hogy 1996-ban ittas vezetés miatt elvették a jogosítványomat.A jogosítvány visszaszerzéshez újra vizsgázást írtak elő.2009 őszétől Ausztriában élek és dolgozom.2011-ben jogosítványt szereztem Ausztriában.Ezzel a jogosítvánnyal Magyarországon vezethetek-e? Magyarországi lakcímem nincs,ritkán szüleimet látogatom.
Válaszukat várom.Köszönöm.

Ittasvezetes.hu #   2016.02.28. 07:24

TamaskaVillany

Igen!

Szuper és Társai Ügyvédi Iroda
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
Ittas Jármüvezetés - JOGOSÍTVÁNYMENTÉS
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

TamaskaVillany # e-mail 2016.02.25. 19:36

Tisztelt Ittasvezetés.hu!
Azt szeretném megtudni, hogy aki 93-ban és 98-ban volt ittas
vezetés miatt eltiltva, lehet nála elévülés. 98-ban baleset is volt, egy tábla és az autó totálkáros lett. A tábla ki lett fizetve, így ebből nem lett per. Volt két utas is biztonsági öv sérüléssel (8 napon belül, horzsolás). De ők nem lettek beírva (ha jól emlékszem) mivel BM dolgozók voltak, így elvileg egyedül vezettem, személyi sérülés nélkül. Így is lehetséges az elévülése?
Köszönöm válaszát.

Tamas

Ittasvezetes.hu #   2015.12.21. 17:48

Ha ismernénk néhány adatot (az elkövetés körülményeit, helyét, idejét, mérési eredményt), akkor a várható következményekről is lehetne megközelítő értéket adni.

A biztosító a károsultat kifizeti, ha annak volt érvényes kötelező felelősségbiztosítása a gépkocsin. Azonban mint a biztosítók stratégiáját ismerjük (már nem ittas vezetés esetén is sokszor annyival megemelik a díjat, hogy szinte közvetlen az okozóra terhelik a kárösszeget), így az ittas vezetésnél is kijelenthető, hogy a kárérték összegét szeretnék viszontlátni részben, vagy egészében. Ez egy hosszadalmas - akár peres eljárás - is lehet.

Szuper és Társai Ügyvédi Iroda
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
Ittas Jármüvezetés - JOGOSÍTVÁNYMENTÉS
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

mégegyhülye # e-mail 2015.12.21. 12:41

Kedves Ittasvezetés.hu!

Köszönöm a választ!
A tulajdonos nem volt jelen, csak kölcsönadta néhány napra az autót a károkozónak, akiről nem tudta, hogy nincs jogosítványa, és a korábbi dolgokról sem tudott. Ő fizette anno a károkozó tanulmányait a jogosítvány megszerzéséhez is. Így teljesen érthető a jóhiszeműsége.

Ittasvezetes.hu #   2015.12.20. 20:39

Ha a tulajdonos a gépkocsiban volt utasként, ő is felel. Az ő felelőssége átengedni a volánt. Ha nem győződött meg arról, hogy kinek engedi át, akkor ennek a levesnek a levéből ő is inni fog sajnos.

Szuper és Társai Ügyvédi Iroda
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
Ittas Jármüvezetés - JOGOSÍTVÁNYMENTÉS
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu #   2015.12.20. 20:37

Cserbenhagyás és az egyéb körülmények miatt egy felfüggesztett szabadságvesztés esélye 90%.-nál magasabb.
Nem keverendő a segítségnyújtás elmúlasztása-val.

Szuper és Társai Ügyvédi Iroda
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
Ittas Jármüvezetés - JOGOSÍTVÁNYMENTÉS
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

wers #   2015.12.20. 13:57

jóslással nem foglalkozom, minimum a pénzbüntetés

mégegyhülye # e-mail 2015.12.20. 13:47

Oké, nyilvánvaló, hogy eltiltják a vezetéstől. De ilyen "bűnlajtsrommal", gondolom, nem csak ennyi lesz...

wers #   2015.12.20. 13:41

A károsultnak végső esetben a MABISZ fizetni fog, a tulajon ők majd behajtják.
A biztosítót kell kérdezni, azt gyanítom nem fog fizetni. Majd a károkozótól kell követelni.
Egyébként viccesen hangzik, de tényleg el fogják tiltani a vezetéstől.