Kölcsönszerződés


Szomorú örökös # 2021.06.14. 03:09

viktortamas

Es ha lersz@rjuk akkor 5-10-20 ev mulva levonjak a felszaporodott szamlavezetesi dijat a nyugdijabol?

Akkor még egyszer: egy számla a bankban úgy jön létre, hogy a kliens bemegy és szerződést köt rá. Amíg ezt a szerződést fel nem mondják, addig az bizony él, mint ahogy a számla is. Attól, hogy semmi nem érkezik rá, a számla még él, nyilvántartják, számlavezetési díja van, stb, ami természetesen attól még szaporodik, hogy semmilyen befizetés nem érkezik a számlára. Azt pedig valakinek ki kell fizetni. A megszüntetése pedig ugyanúgy működik, mint a létrehozása: a kliens bemegy és felbontja egyoldalúan a szerződést, amikor már nincs szüksége ugyebár a számlára, és persze miután kifizette azt az összeget, ami mínuszban felhalmozódott az idők alatt, amíg nem használták.

drbjozsef # 2021.06.13. 13:12

Mint a pinty.

viktortamas # 2021.06.13. 08:36

Es ha lersz@rjuk akkor 5-10-20 ev mulva levonjak a felszaporodott szamlavezetesi dijat a nyugdijabol?

Szomorú örökös # 2021.06.13. 05:10

viktortamas

Ennek a bankszámlának van-e megszüntetési díja, vagy ha nem szünteti meg akkor egy idő után magától megszünik-e?

Magától” soha nem fog megszűnni egy bankszámla. Neked kell bemenni személyesen és megszüntetni. Amíg ezt meg nem teszed, a havi számlavezetési díjakat fel fogják számolni, akár mínuszban is. Amíg azt ki nem fizeted, nem fogják megszüntetni.

viktortamas # 2021.06.13. 01:10

Megjött a bírósági itélet, elvtittem a provident irodába és emailben is elküldtem.iméltányossági okból csak a tőketartozást kell kifizetni.(200ezer)Anyukám bankszámlát nyitott az erse-nél amire a hitelt utalták.Ennek a bankszámlának van-e megszüntetési díja, vagy ha nem szünteti meg akkor egy idő után magától megszünik-e?

viktortamas # 2021.05.13. 17:55

A papír ami a bíróságtól jött nemrég, kiderült hogy eljárási díjakról szól(a szomszéd ügyvéd mondta),de gondolom hamarosan megjön az az istenverte végzés a gondnokságról és akkor bemegyek a Providenthez, amíg nem telt le az 1 év addig lehet rendezni a hitelt "uzsorakamat" nélkül.

drbjozsef # 2021.05.13. 15:45

Azt azért akkor is nagyon furcsállom hogy a mi címünkre miért nem küldenek levelet közel 1 évi nem fizetés után?

Már mondtam, de hátha így egyszerűbb :

Ha egy év múlva követelhetsz tőlem egy millió forintot, vagy négy év múlva öt millió forintot, te melyiket választanád?

oligaliga # 2021.05.13. 14:50

viktortamas

Megértem a frusztráltságodat, de hála istennek még nem telt el egy év. A kölcsönszerződés a kezedben van? Fontos lenne tudni, hogy a visszafizetésre személyes átadással, vagy utalással kerül-e sor. Az utóbbi olcsóbb, kisebb összeg, de hátránya az, hogy nem jön házhoz az ügynök, aki a területi képviselővel tud egyeztetni.

Tényleg sürgősen keresd a Providentet, szerintem még fizetési meghagyást sem adtak be. Írj nekik e-mailt vagy rendes levelet, mellékeld a gondndokság alá helyező határozatot. A fontos az, hogy a rendszerükben benne legyen, hogy anuykádnak nem adhatnak hitelt.

viktortamas # 2021.05.13. 14:08

Még nem kerestem meg a Providentet,mert nagyon ki vagyok készülve,anyukám már annyiszor szúrta belém a kést a hitelekkel hogy ép ésszel ezt nem is lehet kibírni, miközben én a gyárban robotolok hogy gyűjtsem a pénzt.2020 július07-én vette fel.
Hát aki jósnőnek ad pénzt,azt milyen megtisztelő jelzővel illessem?
Azt azért akkor is nagyon furcsállom hogy a mi címünkre miért nem küldenek levelet közel 1 évi nem fizetés után?A Provident tudja a mi címünket is nem csak a levelezési címet!

oligaliga # 2021.05.13. 03:57

viktrotamas

Az, hogy anyukád miért csináljaazt, amit, nem ránk tartozik. Megkerested a Providentet? Még egy kérdés azért felmerül, mielőtt végrehajtást vizionálsz: mikor vette fel anyukád a kölcsönt, március 18. előtt vagy után? Ha előtte, akkor bőven nincs gond, mert moratórium alá esik, és csak az ügyleti kamat ketyeg, az egyéb költségek nem.

Szomorú örökös # 2021.05.13. 02:59

viktortamas

1000-ből akad egy olyan idióta,mint anyukám

Ez egy igazán megtisztelő jelző volt anyukádra. :-O

viktortamas # 2021.05.12. 20:22

"Az a dolgod, hogy helyette gondolkodj. Meg kell akadályoznod, hogy bármi károsat cselekedjen."
Nem tudom megakadályozni hogy elmenjen otthonról,nem mehetek vele mindenhova,mert dolgoznom is kell.Az egyetlen káros amit tesz az a hitelfelvétel és a jósnőzés(igazi telibecigány aki az utcán szólít meg idegeneket,és 1000-ből akad egy olyan idióta,mint anyukám).Egyébként anyukám teljesen normális ezt az egy dolgot leszámítva.Otthonba kár volna zárni,mert ott nem érezné jól magát.A gondnokság alá helyezés tűnik a legjobb megoldásnak.Ha megpróbálna felvenni hitelt a személyi igazolványával és a nyugdíjas igazolványával,akkor a számítógépes nyílvántartásban látnák-e azt hogy gondnokság alatt van vagy nincs?

wers # 2021.05.11. 04:36

Anyukám bipoláris, nem tudom megakadályozni hogy újra felvegyen hitelt mert a személyijében és a nyugdíjasszelvényén nem látszik hogy a gondnoka vagyok,

Tapasztalat, vedd el a személyi igazolványát. Egyedül úgysem mehet már sehova. Nehéz szigorúnak lenni az idős emberekkel, de ez van.

de ha legközelebb felvesz hitelt akkor remélem nem kell visszafizetni mert már a gondnokságom alatt fog állni mikor felveszi a hitelt

Viccelsz? Az a dolgod, hogy helyette gondolkodj. Meg kell akadályoznod, hogy bármi károsat cselekedjen. Sajnos fel kell mérned, milyen óvintézkedések szükségesek. Az is te felelősséged, ha pl. magában vagy lakásban kárt tesz.

Szomorú örökös # 2021.05.10. 19:27

viktortamas

ha legközelebb felvesz hitelt akkor remélem nem kell visszafizetni mert már a gondnokságom alatt fog állni mikor felveszi a hitelt

Te végig is gondolod, amit leírsz? Mi az, hogy nem kell visszafizetni? Rossz hírem van, mert akkor szerintem veled fogják visszafizetni, mivel már te felelsz érte. Más megoldást találj ki, hogy eleve ne is tudjon hitelt felvenni. Ha másként nem megy, akkor egy otthon lesz a vége.

viktortamas # 2021.05.10. 17:17

Anyukám bipoláris, nem tudom megakadályozni hogy újra felvegyen hitelt mert a személyijében és a nyugdíjasszelvényén nem látszik hogy a gondnoka vagyok, de ha legközelebb felvesz hitelt akkor remélem nem kell visszafizetni mert már a gondnokságom alatt fog állni mikor felveszi a hitelt.A mostani hitelt meg minél hamarabb rendezni fogjuk, köszönöm a válaszokat!

oligaliga # 2021.05.10. 06:32

viktortamas

NE A FÓRUMBA ÍROGASS, HANEM SÜRŐSEN KERESD A PROVIDENTET RÉSZLETFIZETÉS MEGKÖTÉSÉRE!

Az idő, amit itt vesztegetsz, anyukád pénzére megy. Megkaptad azt a tanácsot, ami a helyzet rendezésére a legalkalmasabb. Cselekedj.

Szomorú örökös # 2021.05.10. 06:05

viktortamas

A gondnoksag direkt a hitelfelveteli es az ingatlanrendelkezesi jogkorre terjed ki tehat jogilag meg lehet tamadni a vegrehajtast nem?

A pénzt a Providenttől 1 éve vette fel anyukád, a gondnokság meg a napokban érkezett csak meg. Szerinted jogod lenne egy 1 évvel ezelőtti tartozás végrehajtását megtagadni, amikor most lettél csak a gondnoka? Nem megúszni akard ezt, hanem a rendezésre törekedj. Ki kell fizetni a zsét és utána anyudnak nem szabad hagyni, hogy többször bármilyen pénzt is felvegyen.

viktortamas # 2021.05.10. 05:55

A gondnoksag direkt a hitelfelveteli es az ingatlanrendelkezesi jogkorre terjed ki tehat jogilag meg lehet tamadni a vegrehajtast nem?

drbjozsef # 2021.05.09. 18:55

Miért, ki dolgozik ingyen?

Szomorú örökös # 2021.05.09. 18:31

drbjozsef

Miért ne vehetné le a rontást a pénzről?

Itt az a gáz, hogy nem a pénzről, hanem pénzért veszi le a rontást. :-O

drbjozsef # 2021.05.09. 18:04

Mondjuk inkább feljelenteném a sarlatán csalóját.

Amíg a tv2-n délelőttönként simán mehet a hülyítés, addig én nem látom be, hogy sarlatán csaló lenne. Miért ne vehetné le a rontást a pénzről? A katolikus egyház is tanítja és csinálja továbbra is pl. az exorcismust.

Nem tilos jósolni. Vagy ha igen, legyen mindenkinek az.

Szomorú örökös # 2021.05.09. 17:25

viktortamas

Anyukam most mar a gondnoksagom alatt van hatha nem tudjak igy levonni a tartozast a nyigdijabol.

Ez a végrehajtót nem fogja akadályozni, hogy a nyugdíjfolyósító felé küldön letiltási kérelmet. Az adósság az bizony adósság, ki kell fizetni, ha van miből. Szerintem leírták már a megoldást, hogy nagyon gyorsan menj el anyukád nevében, mint gondok a Providenthez és egyezz meg vele a kifizetésről. Ha végrehajtásra viszik, jóval több lesz a vége. Fizetni mindenképp kell!

Szomorú örökös # 2021.05.09. 17:22

drbjozsef

Mire fel? Ha én a te címedre kérem a levelezésemet, akkor téged eljárás alá kellene vonni?

Elnézést, ha félreérthető voltam. Nem az volt a célja a mondatomnak, hogy a végrehajtó a jósnőn hajtsa be a pénzt. Mondjuk inkább feljelenteném a sarlatán csalóját.

drbjozsef # 2021.05.09. 16:44

Csönget a végrehajtó? A lámpagyújtogató megy még esténként az utcátokban?

A végrehajtó nem fog csengetni. Neki pont megfelel, hogy a törvény szerint járjon el, a megadott levelezési cím pont elég hatályos neki, és csak az adós saját magára vethet, ha önhibája miatt nem jut el hozzá a hivatalos megkeresés.

A végrehajtó nem az ószeres, hogy járja az utcákat, és gyűjtse a pénzt.

viktortamas # 2021.05.09. 16:35

Miert nem csonget a mi cimunkon a vegrehajto?Anyukam most mar a gondnoksagom alatt van hatha nem tudjak igy levonni a tartozast a nyigdijabol.