Perré alakuló fizetési meghagyás kérdései


Csuklósbusz # 2019.06.27. 20:23

Az baj ha a bankszámlakivonaton kitakarom pl az egyenleget de úgy hogy az nem látszik hogy valaha is lett volna ott valami, tehát ki van maszkolva.

Csuklósbusz # 2019.06.21. 18:42

Rengetek bankszámlakivonat van, ezeket egyenként vagy pl a 30 oldalt elég 1 pótlappal becsatolni?

Csuklósbusz # 2019.06.21. 15:55

Köszönöm a választ!

Mi van olyankor ha elszámoltam a követelést 2 ezer Ft-al kevesebbet kértem mint ami a valós tartozás?

Illetve a követelés lejárta sem pontos?

Mert a követelés duplája lenne csak az illetékek miatt kevesebbet írtunk bele, majd ha nyerünk akkor indítjuk az újjabb FMH-t.

lewho # 2019.06.21. 12:16

Nem csak ÁNYK-n lehet benyújtani.

https://birosag.hu/…mtatvany-pdf

Ha papíron nyújtod be, erre rá tudok ragasztani a bélyeget.

A meghatalmazást - ami a peres eljárásra is terjedjen ki - tudod mellékelni.

Ha bemész a panasznapra (ügyfélsegítő napra), a fogalmazó v a titkár segít kitölteni.

Csuklósbusz # 2019.06.20. 15:40

Üdv!
Adott egy nemfizető lakó, aki helyett én fizettem többnyire átutalással a számlákat de a szolgáltatások a testvérem nevén voltak.
A testvérem nevén indítottunk egy FMH-t amire ellentmondott.

De itt elakadtam, közjegyző megküldte a felszólítást hogy nyújtsak be keresetlevelet.

Nade ezt hogyan és hogyan fizessem be az illetéket is?

Postán veszek illetékbélyeget, nade pl azt az űrlapot csak ügyfélkapun lehet beküldeni ( FMH01-18-01 nyomtatvány) arra hogyan ragasszam? :-)

Én vagyok az FMH-n a meghatalmazott képviselő. Arról hogyan csatoljak eredetit a beadványhoz?

Vagy ha személyesen bemegyek a bíróságra szóba előlehet terjeszteni?

200 ezer Ft alatti igény..

ObudaFan # 2018.07.09. 10:12

Új fizetési meghagyást, vagy rögtön pert is indíthatsz.

csicsi123 # 2018.07.07. 06:26

Tisztelt Jogi Tanácsadó!

Unokatesvéremmel örököltünk egy házat.A rezsi végszámlákat és alapdíjakat egyedül fizettem be.Nem laktuk a házat.
2 hónapja lecserélte a zárat és idegeneket költöztetett be.
Nekem azt mondja ő lakik ott.Fizetési meghagyást adtam be a rezsidíjak felére. Ellentmondott hogy nem ért egyet az öszeggel,így perré alakult.A szomszédom vette át az iratot és 1 héttel később kaptam meg.Ezt csak később tudtam emg.Így lecsúsztam a 15 napos beadvánnnyal a Bíróságon.
mit tudok tenni a lakóval és a tartozással.

Előre is köszönöm segítségüket.

Burn Out # 2016.06.27. 11:02

megtehetik

drbozse # 2016.06.27. 10:50

Mivel nagyon témába illik, én is feltennék egy kérdést. Fmh-s eljárás perré alakulása után az eljárást megszüntetik, mivel a jogosult a szükséges dokumentumokat nem csatolja. A megszüntető határozat jogerőre emelkedik. Ezt követően kb. 3 hónapra ismét kéri fmh. kibocsátását ugyanarra a jogviszonyra. Ezt megteheti?


Bozse

ObudaFan # 2016.06.22. 15:09

A leírás alapján azért az ügy nem tűnik reménytelennek. Szerzodesetek például volt?

Drea46 # 2016.06.22. 12:28

Üdvözlöm!
Lakáshasználatra adtam át az ingatlanomat,nehogy leamortizálódjon.Tudom,sokan nem hiszik el,de így van.
Az első időkben a rezsi megfizetése rendben leolvasás után megtörtént.Sajnos elkövettem azt a hibát,hogy megbíztam a lakóban és 3 hónapig nem mentem a lakás környékére.Külterületen van,késő estig dolgoztam stb.
A lakó megállapodás szerinti tanuja fizetett egy-egy bizonyos összeget,akkor elmondtam,hol áll elméletileg az óra.Olyan átalányfélét.Ő soha nem mondta,hogy nem úgy van.Aztán a 3 hónap után mindenféle indokokkal,hivatkozott arra,hogy majd ekkor meg akkor jön a pénzzel.Akkor kimentem a lakáshoz és elszörnyülködve láttam,hogy kb.70000 Ft-ra rúg a villanyóra állás alapján/éves fizető voltam az áramszolgáltatónál/Még akkor sem értem el személyesen a lakót,és ő is értetlenkedett,hogy "nem is vagyunk otthon egész nap,nem tudja elképzelni hogy-hogy ennyi"De én hivatkoztam az általányra és kérdőre vontam,hogy miért nem szólt,hogy nem egyezik az óraállás.Azt mondta szerinte rosszul mér az óra,hivat egy villanyszerelőt,hogy nézze meg.Én ezt nem vártam meg,hanem azonnali hatállyal felmondtam a lakhatást.Beszéltem ügyvéddel azt mondta,nem érek el semmit,ha hivatalos utra terelem,mert soha nem írtunk a pénzről átvételi elismervényt,meg lehet meg se találják,meg miért az élettárs volt a tanúja stb.Tényleg,tanukkal sem érvényesíthetem az elmaradásukat?Amikor átadásról volt szó az én tanúm sajnos kórházba került és így a fiammal mentünk ki a lakáshoz.Fényképeztük az órát, a lakás állapotát.Persze telefonon,smsben értesítve a lakót,hogy bemegyünk a lakásba.De a telefont nem vette fel.Tehetek valamit,Vagy tényleg le kell nyelnem ezt a pechet?Válaszát megköszönve:Drea46

Sanus # 2016.04.28. 08:32

Tisztelt Vadsuhanc!

Köszönöm az észrevételt. Időközben találtam egy látogatott topikot, amelybe a témám beleillik, így beírtam oda (meglehetős alapossággal) mindent.
A topik címe: Társasházak jogásza!

Úgy éreztem, a magam kis ügye nem érdemes arra, hogy önálló topikban szerepeljen, ezért írtam pár órája a moderátornak, hogy ezt a topikot nyugodtan törölje.
(Azt nem tudom, megteszi-e, ha már van benne hozzászólás.) Mindenesetre az említett másik topikban már ott virít a problémám. :)

Üdvözlettel: S.(anus) Péter

Vadsuhanc # 2016.04.28. 07:26

Tisztelt Sanus !

A konkrét ügy ismertetése nélkül csak általános dolgokat lehet írni.

Én ugyanebben a helyzetben vagyok jelenleg. Követeléskezelő cég 40.000. forintot követel rajtam egy 5 éve már kifizetett banki kölcsön miatt. Az ellentmondásban le is írtam és igazoltam a befizetést. Ennek ellenére a cég keresetlevelet nyújtott be. Azt ne is mondjam, hogy az abban foglaltakból egy szó sem igaz ezt az Ő általuk benyújtott iratok alapján sem. Meg volt az első tárgyalás most várok a másodikra.

Kérdésedre saját véleményem az, hogy amennyiben követeléskezelőről van szó megpróbálják, hátha nem mondasz ellent. ( azt nem értem, hogy részben hogyan mondhattál ellent ) Sokan megijednek a bíróságtól inkább fizetnek vagy nem csinálnak semmit ami még rosszabb.

Kértem én is itt tanácsot és most csak igazolni tudom azokat, hogy amennyiben lehetőséged van rá fogadj ügyvédet. Nem csapdákról van szó, hanem a jogi ismeretekről, szófordulatokról. Én az első tárgyalási jegyzőkönyvet most kaptam meg és olyan mintha ott sem lettem volna a lényeg benne van, de saját nyilatkozataimat nem ismerem fel.

Az, hogy a követelő fél miért ilyen magabiztos azt lehet csak akkor tudod meg amikor már késő.

Sanus # 2016.04.27. 19:20

Tisztelt fórumozók!

Próbáltam becsülettel a témámhoz illeszkedő, már létező topikot keresni - nem találtam. Ha mégis lenne, és ezért eme új topik nyitása felesleges, kérem jelezzétek.

Van egy fmh-s ügyem, mint kötelezetté. Biztosan merem mondani, hogy az fmh több tekintetben is megalapozatlan (nem jogász lévén, maradnék a laikus, de értelmezhetőnek vélt szóhasználatnál) és ellentmondásra érdemes.
A kibocsátó azonban ragaszkodik a jelek szerint ahhoz, hogy fenntartsa a követelését.
Ezért, ha ellentmondok (részben már meg is tettem), és ő továbbra is kitart az álláspontja mellett, akkor perré fog alakulni az ügy.
Nyugodt lehetnék, de meglep, illetve megijeszt ez a magabiztosság, kérdéseim támadtak.

Miért megy el valaki a bírósági perig, ha a józan ész szerint nem kellene? Mi az az ok vagy előny, ami felülírja a józan észt? Jogosak-e azok a közlések, amelyeket felém tesz, miközben próbálom egyszerű, normális indoklással magyarázni, hogy több tekintetben is téved? Mik azok a "csapdák", amelyekre figyelnem kell esetleg majd, ha magam próbálom egy bíróságon képviselni? Keressek-e feltétlen ügyvédet?

Segítséget, felvilágosítást szeretnék kérni. Természetesen a konkrét ügyet a szükséges mértékben kifejtem, ha akad valaki, aki meghallgat (kérdez, illetve szól :) ).

Köszönöm: Sanus